Ahojte som z manzelkov 8 rokov a v manzelstve 11 mesiacov mame 2 deti (4a2roky) a uz prvy mesiac po svadbe vsetko ochablo . Ziadna laska city len hadky obcas a inac ticho .Ja chodim do prace v zavode na 12hodinove smeny a pridem domov a caka ma robota lebo manzelka je s detmi a ja chodim len do roboty a ona iba do obchodu . Ja sa s nikym nestretavam a aj vztah je tak ze sa uz nemam ani skym porozpravat . Manzelke som zobral pozicku na auto ktore sa uz tiez predalo a peniaze nikde a a uz par krat tuto pozicku refinancovala bez mojho vedomia ( cez mobil )a cely den len sedi a robi nieco na telefone na co sa nikdy nemozem spytat lebo nasleduje hadka ale viem ze nema ineho . Citim sa ako ze nemam ziadny zivot ale sme v manzelstve kratko ale toto bolo pre mna tazkych 10 mesiacov tak co stym ? Poradte prosim
A vy ste spolu pred manželstvom nebývali? Či čo sa zmenilo za 11mesiacov čo ste spolu uzavreli manželstvo? Veď píšeš že máte 4 a 2r deti, takže nejako ste fungovali aj predtým, nie?
A skúšal si s ňou aj viesť normálny, nevycitacny rozhovor o čomkoľvek?
A 8 rokov bolo všetko v poriadku?
preco si ludia myslia, ze deti su naplast na nefungujuci vztah? a este k tomu dve? toto nikdy nepochopim.
manzelska poradna, len to musite chciet obaja
@jana_eyre_2
@sense ano vsetko bolo v poriadku . Zmena prisla po svadbe
@gaga2022 Vela ludi caka a snazi sa do svadby, potom ako keby po dosiahnuti stavu manzelskeho stratilo ciel a snaha casto konci. Nacrtol si problem vacsiny vztahov z druhej strany. Obaja sa citia nedoceneni. Ona si mysli, ze je doma s 2 detmi pretazovana, unavena a nedocenena. Ty mas dojem, ze nezijes. Ze ides iba z prace do roboty a si dobry iba na nosenie penazi. Bud to prediskutujete, alebo prejde este par rokov, budete si lahostajni a pojdete od seba.
@gaga2022 netuším ako to doma máte, nikto s vami nežije, ale základ je vždy v týchto krízach sa vrátiť k tomu, čo vás spájalo, ak vám ma kto postrážiť deti, tak ju zoberte vo voľnom čase napríklad na večeru, alebo nejaky spoločný výlet, prechádzka s deťmi. Určite bude aj ona rada, že vypadne z domu a stereotypu.
Niekedy vzťah s príchodom deti ochladne, to je pravda, mnoho žien zabudne, že okrem detí má aj muža a naopak... Manželke sem tam udelte kompliment, skúste sa s ňou porozprávať úplne o iných veciach než o problémoch proste navodiť doma príjemnú atmosféru.. Vraví sa, že cez seba zmením teba.
Ženy potrebujú vedieť, že ich chlap stále chce, sú pre neho príťažlivé atď.
Voľny čas využite aj keď iba hodinu na prechádzku, spoločnú hru vo štvorici s deťmi...
Hlavne neriešte dookola co je stále zle, nikdy sa z toho nedostanete plodí to len ďalšie hádky..
@gaga2022 povedz jej, ze do riti ju mozes poslat, aj ked mate papier, aby si zas nemyslela, ze svadba tolko zmenila
@gaga2022 tiez mi pride, ze tam bude problem na obidvoch frontoch. Ono ta materska nie je ziadna dovolenka a urcite zahrna viac povinnosti, ako ist do obchodu. Mozno by mala nastupit do prace, mozno jej to uz lezie na nervy, ze je stale doma a obaja sa citite nedoceni. Ty nechvalis ju, nevidis, kolko robi pre rodinu a ona nema dovod chvalit a uznavat teba, ked je tiez unavena a narobena. Ale to su len moje domnienky, neviem presne, co sa u vas deje.
Ako uz bolo spominane, treba navodit lepsiu atmosferu, neriesit len problemy, ale bavit sa o pozitivnych veciach, stravit spolu cas v dobrej nalade. Zrejme su u vas problem aj financie, co vie tiez velmi zatazit vztah. Mozno by naozaj mala ist do prace aj ona a starostlivost o deti si vzajomne podelit, aby ani jeden nemal pocit, ze robi viac, ako ten druhy…
neskusali ste sa o tom rozpravat, ze co sa po svadbe stalo, preco to tak upadlo? ale aby sa nejaka zmena stala, tak to musite chciet obaja, bez toho to nepojde, jeden sa bude darmo snazit
@elizabet173 Ale meni. 🙂 Ze sa clovek uz nemusi pretvarovat. Do svadby sa kazdy snazi vyzerat chrumkavo. Niektorym to vydrzi aj potom, inym nie, ze skoda namahy.
To znie ozaj zvláštne, že 8 pohoda, a odrazu zmena za pár mesiacov. Akosi sa mi nezdá, že by 8 rokov sa vydržala pretvarovať trebárs, to je fakt priveľa.
Tam bude niečo iné nejaký iný problém. Bud sa už cíti vyčerpaná z toho ze je (podľa veku deti) minimálne 4 roky doma, alebo ma niekoho iného.
Píšeš ze je stále na mobile, ale nevieš, na ňom robí. Ako vieš tak 100 %, že si s niekym nepíše a podobne? Keď je hádka po otázke o čo ide?
Ty máš pocit, že sa ideš "pretrhnúť", od roboty, ona zrejme sa cíti unavená zo stereotypu. Ono každému, kto nie je "len"doma s dieťaťom, sa moz zdať, aké je to pohodove, žiadna robota, len sa hrať a nič iné. Ale nie je to tak.
Musíte sa vy dvaja porozprávať a na vás to je, či to chcete zachrániť. Ak bude chcieť len jeden, nemá to zmysel.
jedno dieťa do škôlky, druhé do jaslí a žena do práce, nebude mať pocit menejcennosti a s domácimi prácami sa striedajte
Inak dobry nazov. Clovek bol hned zvedavy, co vam v manzelstve ochablo.
@liljana všetko
@elizabet173 Vacsinou pride svadba ako "posunutie sa " dalej, ked uz su dvaja skoro pred rozchodom. A potom o dalsich par rokoch zistia, ze svadba a dieta/deti to nezachranili, ani nikam neposunuli ...
@gaga2022 v prvom rade je doma na materskej a vela zien prepadne "imaginarnemu svetu" kym si to sama neprizna bude to ťažký boj... Ale budes musieť zakročiť. Urobte si dohodu, vecer ked date deti spat tak si najdete na stole "kosik" kam odlozite telefon a vytiahni pohare na víno, navnad pekny vecer... Skus otvoriť tu temu aby ste obaja spolu travili viac casu... Ale aj aby ste vypadli jeden vecer ona alebo ty von s priatelmi, alebo si pozvite na navstevu vecer priatelov- spolocnych... Skus zacat z tej strany aby sa ti otvorila... V každom manzelstve pride kriza... No musite na nej popracovať..... Co sa tyka tych peňazí, neostáva ti nic ine bud jej dôverovať, alebo si to poriadne vydiskutovat, ale aj napriek hádke musis z nej "dostať ", kde tie peniaze sú, co sa deje s nou - s vami.... Ak to nepojde takto navrhni jej poradňu (len to nikdy nerieste s rodicmi - svokrovcami, nech to ostane u vas "v spalni" alebo v poradni) alebo ak je možnosť odviest deti k starym rodicom a takto si to vyriešiť bez nich aby nemohla cuvnut - lebo deti.... Drzim prsty aby ste to ustáli 😉
Ahojte svadbu sme mali z lasky a nikdy sme sa nechceli rozist a deti su tiez z lasky. Nejde o to co sa s peniazmi stalo ale o to ze kam idu zarobene peniaze . Vsetko sa ozaj zmenilo az po svadbe tak ze to vyzera ako keby sme mali kazdy svoj program cely den kazdy v inej izbe . Ako keby som žil so zlou kamaradkov ktora sa po svadbe aj prestala usmievat . Tak niesu peniaze ,vztah ani ziadna spolocna chvila ( bez telefonu ) .
@gaga2022 ak prisla zmena ozaj az po svadbe, tak asi ma pocit, ze uz je "za vodou" a nemusi sa snazit. Raz som niekde citala, ze muz ocakava, ze sa zena po svadbe nezmeni, ale ona sa zmeni. Zena zas ocakava, ze sa muz zmeni, ale on sa nezmeni. Ja som vydata iba tri roky, celkovo sme spolu 7, ale obaja tvrdime, ze manzelstvom ide laska hore, nie dole. Sme proste jeden tim. Tiez som na mobile, hlavne poslednu dobu, ked zhanam veci pre nase babo, ktore sa coskoro narodi, muz zas na mobile zhana vsetko mozne do nasho rozostavaneho domu, ale kazdy sa v tom vztahu snazime. Mne to pride ozaj len tak, ako pisem vyssie, ze svadbou sa citi byt "za vodou".
@gaga2022 a pred svadbou to bolo ako? Tiež si chodil na 12-stky smeny, žena bola doma s deťmi. Či nie? Vtedy ona porobila aj tú robotu, čo máš teraz po svadbe doma? Pred svadbou si sa niekým stretával, keď píšeš že teraz sa nestretávaš?
Čo presne sa zmenilo? Že žena visí na mobile? A predtým to tak nebolo? Úprimne neverím že s dvoma deťmi 4 a 2 roky "cely den len sedi a robi nieco na telefone". Píšeš o pôžičke na auto, peniaze... doteraz ste ako riešili financie? Veď ste spolu 8 rokov, zrazu sa neviete porozprávať?
@gaga2022 mne toto príde ako učebnicový prípad. Môj manžel, keď bol náš vzťah fakt mizerný ho stále vnímal ako úplne v poriadku a nechápal prečo sa hnevám a nie som spokojná. Očividne musíš komunikovať so svojou ženou.
Nachvíľu jej tá svadba zalepila oči a prestala sa sústrediť na problémy. No po svadbe zistila, že sa vlastne nič nezmenilo a je ešte frustrovanejšia. Očividne máte problémy už dlhšie ale ty si ich prehliadal.
@gaga2022 ha a ja ze som jedina