Určenie si priorít v manželstve

28. feb 2022

Sú tu ženy, ktoré majú podobných manželov ako ja? Môj manžel má náročnú prácu, ktorej obetuje veľa času, v týždni chodí neskoro domov, niekedy ťahá za počítačom aj cez víkend. Ako to zvládate? Samozrejme, po materiálne stránke nám nechýba nič a som rada, že v prvom rade myslel na to, aby sme boli materiálne zabezpečení, mame dom bez hypotéky. Ale ja už túžim po viac spoločne strávenom čase. Na začiatku sme si určili priority, ciele, ktoré sme dosiahli, no čakám, že troska zvolni. Preto budem rada, ak sa vyjadria ženy, ktoré majú podobnú situáciu a podelia sa, či to zvládajú, či museli zasiahnuť, aby manžel zvolnil, alebo treba byť tolerantní a nesťažovat sa. S manželom sme sa o tom rozprávali, ma to byt dočasné, ale nevidím to tak. Robota je dôležita a najmä, ak je dobre platená. No mam strach, aby to nemalo negatívny dopad na naše manželstvo.

zuzanka.zuzu
28. feb 2022

ciele sme mali aj my a teraz to bol prave manzel kto povedal aby sme si zacali uzivat... ma pravdu. naco zrhnat LVcka ked zivot unika pomedzi prsty? vek syna ratame u pediatricky este na mesiace a uz teraz ma zabezpecene byvanie, to bol hlavny ciel, tak my sme teraz uz na "dochodku" 🙂 radu nemam, drzim palce, asi budes musiet zasiahnut (ps: nic nepises o detoch)

ivkazba
28. feb 2022

Ja som s takým mužom prežila 15 rokov, dokonca ani infarkt, z ktorého sa ozaj rýchlo dostal na neho nemalo dosah v tom, žeby zvolnil. Nakoniec som to vzdala. Mať sa finančne dobre je skvelé, ale radšej menej peňazí ako prežiť v podstate prázdny život. Mňa napĺňa život s partnerom, nie byť sama (a život s workholikom je v podstate život osamote). Podľa mňa takýto ľudia nezvoľnia, nikdy. Možno na pár výnimiek, ale tam musí asi tá druhá strana dôrazne zasiahnuť. Človek, ktorí s nimi žije si musí vybrať, buď peniaze alebo menej peňazí a skutočný partnerský život.

luccija
28. feb 2022

Nezvolni, lebo ma v hlave čo by ešte mohol dosiahnuť...to je nastavenie buď ho zastaví až to, že by Ťa mohol stratiť, alebo vyčerpanie, alebo bude ťahať roky.Niekedy je premotivovany workoholik ešte horší ako lenivec.Skus mu ty ukázať aj inú stránku života oddych, výlety, alebo sa odstrihni a tráv ten voľný čas s kamarátkami, deťmi, ak máte....

jakoma
28. feb 2022

Zabezpecit dieta v case ked ma par mesiacov? Ako ja deti nemam, ale vazne? aj nam rodicia pomohli pozicanim malej ciastky ktoru splacame, zvysok sme si sami a o tolko viac mozeme byt na seba hrdi..mala som kolegu co mal 30 rokov,2 skolkarov a riesili so zenou kupu velkeho bytu pre kazdeho z nich,myslela som, ze je to unikatne:D

sunshine_007
28. feb 2022

Tiez si myslim, ze nezvolni.. workoholici sa nezmenia sami o seba. Ja by som odporucila, aby si si s partnerom zadefinovala fixny cas, kt budete cez weekendy travit spolu, napr v sobotu od 12:0 - 18:0, naplanuj nejaky vylet, relax, wellness a zariad si doobeda cas podla seba s kamaratkami. Fixny cas kvoli tomu, aby to bolo automaticke a bezkonfliktne, nepotrebujes sa predsa kazdy weekend "hadat" "bit" za to, aby travil cas s tebou.

dundulica
28. feb 2022

@jakoma ja som to pochopila tak, že o pár mesiacov dosiahne dospelosť, a už nebude patriť k pediatričke

domireb
28. feb 2022

Môj muž. Za PC či piatok či sviatok. Materiálne všetko, 32 rokov a hypo môže byť splatená. Povedala som mu, že pokiaľ budeme dvaja, tak ok, našla som si svoju záľubu. Ale keď bude dieťa, o 16tej padla. A tak aj je, príde z práce, ako položí notebookovú tašku k dverám, tak ju ráno vezme.

kitycat
28. feb 2022

A vies povedat ake mate prijmy vs. vydavky, deti uz mate?
Aby si muracionalne povedala, ze kde moze zvolnit. Je zamestnanec ci zivnostnik? Bavi ho praca?

marci77
28. feb 2022

neviem v akej oblasti pracuje, ani kolko mate rokov....

ak je toto jeho zamestnanie na zaciatku kariery, chvilu by som to tolerovala, aby ziskal prax (napriklad pravnici, auditori, ITckari a podobne profesie .....) .....a potom by som mu navrhla, nech si hlada pohodovejsiu pracu aj za menej penazi

laurita285
28. feb 2022

Tak tak, na začiatku si troška vybudovať kariéru je ok ale takto mrhať životom keď má rodinu? Nechcela by som takého ani zadarmo.

veroonikadan
28. feb 2022

teraz je na case zacat si trosku zivot aj uzivat, lebo je fakt, ze clovek sa ani len nenazda a zivot mu pretecie pomedzi prsty a co potom, je to velka skoda, treba si uzivat rodinu, zivotnu silu kym ju mame 🙂