Stretne človek pravú lásku iba raz?

domkakvet
7. mar 2023

Ahojte, myslíte si, že skutočnú a pravú lásku človek stretne iba raz v živote?

simik22
7. mar 2023

Nie.

janetinka27
7. mar 2023

@domkakvet nemyslim si, ze iba raz.na svete je viacero ludi, s ktorymi by sme dokazali vytvorit plnohodnotny vztah s laskou. Lenze kazdy z nas ma na slovo skutocna a prava laska vlastnu definiciu. Takze aj zena, ktora je tyrana, moze mat pocit,ze miluje svojho tyrana a dokaze milovat po rozchode dalsieho tyrana.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeline1
7. mar 2023
mimi2018
7. mar 2023

@domkakvet záleží na koho v živote natrafi. Zo začiatku sa môže každá láska javiť ako práva až kým nespadnu ružové okuliare.

estrella5
7. mar 2023

Nemyslím si to. Niekto nestretne za celý svoj život, niekto iba raz, niekomu sa pošťastí aj 2x či nebodaj viackrát... Je nás na svete príliš veľa na to, aby existoval iba jeden jediný muž, s ktorým môžem zažiť tú pravú a skutočnú lásku.

slovakboy
7. mar 2023

@domkakvet to či to bola pravá láska zistíš až na konci. Ak ešte nikoho nemáš, tak každý môže byť tvoja pravá láska. Pravá láska nezáleží na tom koho si vyberieš, ale ako budete tú pravú lásku budovať. Keď na nej budete pracovať bude pravá. Vymoženosť zvoliť si partnera je nám Dana len od čias renesancie. Dovtedy partnerov vyberali rodičia alebo dohadzovači. Niekde v Číne to stále funguje cez dohadzovačov. V rozprávke Mrazik je pri pytačkách u Marfy prítomná aj dohadzovačka. A čuduj sa svete rozvodovosť alebo nefunkčnosť vzťahov bola vtedy aj teraz rovnaká. To že sa zamiluješ je krásne ale nestačí to. Romantické filmy ako napríklad S láskou Rosie ktorý sa mi veľmi páči hoci je ľahký, ukazujú vzťah trosku nepravdepodobný. Ale aj taká laska môže vydržať. Keďže mame možnosť voľby a netreba nám dohadzovacov je dobre hľadať kompatibilitu. Veľa treníc na začiatku sa tým vyrieši. My s manželkou sme sa našli a sme ukážkový príklad lásky ktorá začala nevinným flirtom, pokračovala veselým priateľstvom a prerástla pomaly do partnerstva a lásky. A tá láska prešla skúškou a skúškami. Od tej poslednej bezpečne viem povedať že je tá pravá.

panelacikova
7. mar 2023

@domkakvet skutočnú a pravú iba raz. lebo ak je skutočná a pravá, je opätovaná a obaja robia všetko preto, aby ju živili. a keď sa jeden z nich pominie alebo sa skrátka niečo stane a jeden z nich zlyhá, hoci ublíži, ten druhý už zrejme nepocíti nikdy nič také pri inom človeku.
a ešte záleží, čo od lásky očakávaš. každý niečo iné. niekto super sex, niekto poslúchanie na slovo, niekto otvorený vzťah, iný zas absolútne rovnocenný vzťah. niekomu vyhovuje, že je nadradený a ten druhý podradený.... v každom prípade platí, že ak to vyhovuje obom a v tom vzťahu skutočne spokojní a šťastní a majú všetko, čo potrebujú po emocionálnej i fyzickej stránke a zároveň chcú robiť jeden druhého šťastným, tak vtedy je to skutočná láska. a taká málokedy zlyháva.

h2
7. mar 2023

A čo je to pravá láska? Keď niekoho milujem, tak je to predsa naozaj. To, či nám to spolu vyjde, už je druhá vec.

jamimo
7. mar 2023

@domkakvet ja zatiaľ áno, 24 rokov spolu, myslím, že ak by nebol, tak iný by sa nevyrovnal ❤️

danyelia
7. mar 2023

Ahoj, ja si skôr zafilozofujem, či tá pravá a skutočná láska v dnešnom svete ešte vôbec existuje...

cippi
8. mar 2023

Nie existuje vela ludi, ktori su kompatibilni, preto sa niekto dokaze zalubit aj ked ma vztah napr dobry, ale stretne niekoho zasa s kym si rozumie alebo ho taha ako magnet, mne sa to stava casto ze stretnem niekoho co je fajn, nie je to denne, ale stava sa to casto 🙂. Proste predstavy, ze jeden jediny clovek nam moze vyhovovat su mylne. Ako pocit, ze to tak je moze byt, ale prax ukazuje, ze ked sa clovek rozide zasa pride niekto dalsi a zasa je to prava laska 🙂. Takze nevereim v nejaku polovicku jednu jedinu najidealnejsiu 🙂

toskanka
8. mar 2023

Moja skúsenosť je taká, že s pribúdajúcim vekom človek prestáva hľadať tú jedinú a pravú lásku a ide do vzťahu s človekom, s ktorým si rozumie, je mu s ním fajn a stačí to.

anjelok
8. mar 2023

Kolik krat clovek muze mit rad...tak opravdu z laasky..2x, ci 3x? to nee...i jednou je dost...

vilma7
8. mar 2023

Možno ani raz....a čo je vlastne práva láska? A ako vieš, že je to ozaj tá pravá?

soldi
8. mar 2023

Ked som mala 19 stretla som muza, o ktorom som hovorila, ze sme sa zalubili na prvy pohlad. Milovala som ho viac nez kohokolvek ineho, zivot by som za neho polozila.
Teraz mam 38 a viem, ze si ma len opantal lovebombingom, aby mnou mohol manipulovat.
Tvrdil, ze ma miluje. Pritom ma 17 rokov podvadzal, klamal mi, neskor doslova tyral.
A ja som stale mala pocit, ze je to najvacsia laska mojho zivota 🙂

Potom som stretla ineho muza. Kamarata. Teraz uz partnera. Nezazivam s nim tie obrovske uzasne krasne emocie. Nekupuje mi drahe a honosne dary.
Ale pritom mi dava ovela viac nez prvy muz. Je laskavy, rozumie mi, kolkokrat ma prekvapi malou drobnostou - napr dnes ked som sla po treningu ma cakal, doniesol mi proteinovu tycinku a bca napoj.

Takze so svojimi skusenostami uz neocakavam od vztahu ze budem neustale na ruzovom oblaciku, staci mi vzajomne porozumenie a klud, drobne prejavy lasky.

Je to paradox, ze ten, s ktorym som prezivala najvacsiu lasku bol v skutocnosti obycajny tyran a manipulator. Nase emocie a vnimanie sveta nie su vzdy uplne objektivne 🙂

mikadooo
8. mar 2023
athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz