Stretávam sa s jedným 30 ročným mužom, zo všetkých tých, ktorých som za svoj život stretla je tento muž s ktorým si naozaj rozumiem. Spĺňa moje predpoklady. Mame si vždy čo povedať a ladíme si aj povahou, zdieľame rovnaké názory, proste paráda. Je tu ale jedna vec, ktorá ma veľmi skre. Jeho obezita, jeho príliš veľká obezita. Možno si pomyslíte, že som nejaká po vrchná puchra ale nie som. Sama nemám 90-60-90, ale jeho nadváha je až príliš a žiaľ nemôžem sa kvôli tomu posunúť... Sama sa snazim žiť co najzdravšie, zdravo sa snazim stravovať a tým že pol dna v práci pre sedím zapojila som aj pohyb do svojho života. Teraz prosím o radu ako vyriešiť môj problém, ako človeka sa ho nechcem vzdať ale zároveň viem ze také fyzicno ake momentálne teraz ma, ma nepritahuje a ani nikdy nebude. Mrzí ma, ze konečne ked som našla niekoho akeho som chcela tak just sa stane niečo také to. Mám mu to povedať? Nechcem ho zraniť alebo uraziť ale zaroven ho nechcem ani naťahovať alebo namotavat, to sa nerobi. Myslíte ze by postavu začal riešiť? Ide tu hlavne o zdravie a jemu by naozaj tych 20kg schudnúť pomohlo.
a keby si na to sla tak, ze by si navrhovala spolocne aktivity ako dlhe prechadzky, ci sport.. kde by si pribalila daky zdravy "snack".. ? napr. taky piknik vo vzdialenosti XY km (dopln podla potreby), kam by ste sa presunuli peso/na biku.. ? proste taka pozitivna motivacia, ktora by jemu "naznacila" a ty by si zaroven videla jeho pristup 🤔😊
V prvom rade je otázne ci to vôbec on sam chce zmeniť. Takže ako napísala @denden77 treba zistiť aky bude mat k tomu prístup.
neberie nejaké lieky?
Ono záleží či tak veľmi obézny vôbec dokáže ísť na dlhú prechádzku a to nehovorím o bicykli...ale skúsila by som plávanie s ním, ak uvidíš, že ho pohyb baví, tak kratšie prechádzky, zdravú stravu môžte spolu jesť
@dagmarovita nie neberie, robil šoféra aspoň tak to raz zdôvodnil ze nemal pohyb, teraz robí v kancelárii tiež nemá pohyb...
Skús ho začať ťahať von na túry/prechádzky aby mal pohyb. Nie neschudne tým, ale budeš vedieť na čom si, či je ochotný niečo robiť.
Človek sa dokáže zo dňa na deň zatnut a zmeniť svoju životosprávu.
Jedna vec či tá vôbec priťahuje a nie ste skôr iba na úrovni kamoši. Táto téma je dosť ošemetná. Nikto to nemá rád keď sa na neho poukazuje aj keď a tým najlepším úmyslom. Robte vecí spolu, choďte na výlety, bike, do plaviek ho možno nedostaneš, ale chôdza aj pri vyššej váhe je ok. Urobte si nejakú mapu čo chcete pozrieť v okolí. Neboj on sám keď bude funiet ako lokomotíva si uvedomí že musí dať dole kg. Čo sa týka jedlá, zatiaľ do toho moc nevstupuj, aby to nevidel okato že ho Chces meniť. Nech začne na začiatok vylúčiť kalorické nápoje ako cola pivo atď. Neboj chlapom idu kg ľahko dole oproti ženám. Skús spomenúť kalorické tabuľky že si si to namontovala a nech ti s nimi trošku pomôže ako čo zapísať Alebo niečo také. Si žena musíš ísť na to sofistikované.
v prvom rade by ma zaujimalo co chce on - lebo ak jemu to vyhovuje, tak ty s tym nic nespravis a zacat vztah s tym, ze chces niekoho menit no neviem a ak to bude pre neho neudrzatelne tak o 5 rokov co?
inak ak by to bolo opacne, ze by tu chlap pisal, ze sa mu paci zena ale nechce ju do vztahu kym neschudne. tak uz by tu mal 20 komentarov aky je povrchny a ako ju nema rad taku aka je 🤷♀️ ale autorke v pohode radime, aby niekoho nazvime to motivovala chudnut (hoc on sam moze byt so sebou spokojny)
Možno len čaká nakopnutie a podporu. Moji známi (teraz už manželia) chudli spolu ... on to potreboval teda asi viacej, ale pekne do svadby z nich bol krásny pár. On schudol podľa mňa aj viac ako 30 kg a teraz už 8 rokov je to normálny štíhly (ba až chudý) chlap.
@petamich never tomu nikto kto má kg najviac nie je spokojný to sú len drísty. Ver tomu že keď si ma neico na seba kúpiť musí mať nervy z toho. A čo keď ťa kočka myslí aj na jeho zdravie? Cukrovka infarkt neplodnosť atď.. z obezity nemá nikto radosť, Max spoločnosti ktoré z toho zarábajú
Tak ale koľko má kg? Lebo 20 kg nadváhy nemusí byť až tak strašné, aby vyzeral tak, aby si sa za neho musela hanbiť, ale to neznamená, že ich nemá dať postupne dole.
Ja ked som sa zoznamila s mojim manzelom v roku 1999 moja vaha bola 49 kg/165 cm a jeho vaha bola 116 kg/180 cm. Ja som vtedy chodila do fitka a on sam od seba zacal chodit so mnou, zhodil 20 kg, vymakal postavu a na svadbe uz mal super postavu s 95 kg.
Má 140kg. Takze tu nejde o nejakú povrchnosť ale v orvom rade aj o zdravie...
Ak cítiš, že ste na rovnakej vlne, sadni si s ním alebo vyčíhaj pohodovú chvíľku a povedz mu to. Alebo sa môžeš lišiacky prekecať k tomu, či je on spokojný s tým ako vyzerá atď. Osobne si nemyslím, že by sa nahneval. Možno to rieši aj on, len potrebuje (tvoju) pomoc milovanej osoby 🙂
Povedz mu to normalne na rovinu...vidi sa v zrkadle, vie o com budes hovorit..
Povedz mu, ze ti na nom zalezi, mas ho rada a preto budes k nemu uprimna ..
bud uprimna, da sa to aj slusne a citlivo, asi to nebude blbec , drzim palce
Hm, laska ma vela podob. Pre niekoho je fyzicka a “zivocisna”, pre niekoho skor dusevna, iny zas potrebuje v partnerovi oporu. Ak potrebujes vo vztahu aj to fyzicno, tak je len na tebe, ci si vies s tymto muzom predstavit partnerstvo. A dalsi faktor je zdravie, velmi dolezity. Lebo 140kg clovek ma realne nasliapnite na mnozstvo komplikacii. A ano, je tazke sa ho na to opytat, aby si ho neranila. Mozno je z obeznej rodiny a pre neho je to prirodzene. Mozno len zanedbal svoj zivot a citlivo polozenou otazkou sa dozvies, ako sa k tej vahe dopracoval a ci to chce zmenit. A nezabudni pozerat na seba a svoje stastie, pretoze tvoj zivot je primarne o tebe 😊
Môj názor je,že muž,ktorý sa sám nenakopne aby vyzeral lepšie,nenakopne ho ani žena. Možno na mesiac dva a to je všetko. Kto nechce sám zmeniť svoj výzor alebo čokoľvek tam nepomôže druhá či tretia osoba.
@zoro9836 Tým, že ako človek mi sadol ako rit na serbel, považujem za správne si to nejako vyriešiť, preto som sa obrátila na Vás a Vaše názory a postoje. Nie, nechcem mu ublížiť a ani ho ranit, ale tým ze mi na nom záleží mrzí ma to, že s takou to váhou si naozaj môže len a len uskodit. Ja viem, že takú to vec nikto nezoberie s úsmevom na perach, ja som si tým sama prešla ked ma môj bývalý partner nato upozornil, že mám so sebou začať niečo robiť. Ano najprv to zabolelo, zahanbilo ale uvedomila som si ze mi nechcel zle a práveže to ma nakoplo začať na sebe pracovať v rámci možností zaco som vdacna.
@zoro9836 ja viem, že vás to nahnevalo, dokonca keď som prečítala prvé riadky som si povedala to, čo vy 😄 ale myslím, že autorka má toho muža ozaj rada a preto mu to nechrstla do tváre. A ak je jediný problém príťažlivosti váha, s ktorou sa dá niečo robiť, podľa mna by bola škoda keby si to nevydyskutovali. Jej to je asi tiež ako človeku empatickemu nepríjemne, keď sa pýta tu, modrom koňovi 🙂
Ak si nevieš predstaviť s ním ísť do vážnejšieho/bližšieho vzťahu, hlavne mu to povedz čo najskôr, nech nedúfa a nenamotava sa. A citlivo mu vysvetli aj dôvod a už je na ňom, ako sa k tomu postaví, čo je pre neho priorita, či pohodlie alebo zdravší životný štýl. Možno potrebuje zľahka nakopnúť, možno s ním nepohne ani buldozér.
Ked ta nepritahuje teraz tak to uz nepride...ak nema snahu nieco so sebou robit... viem ze ako clovek moze byt dobry, sama mam takeho kamosa, no nikdy ma nepritahoval... cize cez to by som sa nepreniesla... a budes s nim len z nejakej ľútosti... ja by som to ukoncila, alebo teda zostala s nim kamarátka ..
Ja myslim, ze to, ako si zacala temu je velmi dolezite. Splna moje predpoklady, rozumieme si, ladime povahou, mame si co povedat... myslim, ze toto najst je vzacne a vaha je nieco, co sa da upravit - narozdiel od charakteru a povahy. Zapracovala by som urcite na tom nenapadne, ako ti radili vyssie- pozvi ho na veceru k sebe a uvar nieco prudko jedle a zdrave. Chod s nim vecer na prechadzku, alebo povedz, ze rada korculujes a ci by nechcel skusit ist s tebou, ze s nim chces travit aj aktivne cas.. Ja myslim, ze ak bude vidiet zaujem z tvojej strany onho, on sam zacne mat zaujem aby sa ti pacil a zacne aj sam nieco robit. No ked ho zdeptas, ze si super, ale vadi mi tvoja vaha.. nepritahujes ma fyzicky -- toto ho moze ako chlapa "znizit" a tym vasa sanca mat pekjy vztah pada.
Ide o to,či máš sama rada pohyb,turistiku,aktívny život...skúsiť ho zavolať von. Plánovať takéto spoločné aktivity. Ak nemá zdravotné problémy, tak takáto nadváha je v takto mladom veku odrazom životného štýlu a zároveň je už dosť starý na to, aby ho menil bez veľmi silnej motivácie. Obávam sa, že práve rozdielny životný štýl môže by to, kde padne kosa na kameň. Vlastná skúsenosť.
Myslím si že ak by chcel začne riešiť aj sám, ľudia v okolí čo s tým majú problém reagujú urazlivo alebo štýlom mne to nevadí, je mi tak dobre... Toľko moja skúsenosť, človek ktorému to ozaj vadí so sebou začne niečo robiť aj sám od seba, kvôli sebe, môže ho nakopnúť nová známosť ale keď tak funguje dlhšiu dobu asi si na to jednoducho zvykol. Pikoska, ja mám pod 50 kg a partner vyše 130, zmestim sa do jednej jeho nohavice. ak som utrusila poznámku jeho reakcia bola ak sa mi nepáči môžem hľadať chudsieho... Samozrejme že ma to mrzí, aj zdravie aj celkový vzhľad, ale rozvádzať sa kvôli tomu nechystám, to vieš len ty či sa cez to prenesies
No z pohladu toho chlapa pri pokuse o premenu by som ta poslala kade lahsie. Na jedlo mi nikto sahat nebude a este aby ma nutil k pohybu🤔 Jeho zivot,jeho zdravie. Co teba do toho. Keby chcel,robi s tym nieco uz davno...evidentne nechce. Dneska sa tu riesi len vaha,sice v tejto teme je obezny muz,ale riesila sa tu aj zena co je "nesexi" pre muza lebo pribrala🙄 Ludia starajte sa o svoje zadky a ostatnym dajte svaty pokoj
Neries ho. Podla toho co pises, je intelignetny, uvedomely chlap a velmi dobre vie ze ma nadvahu a ze to nie je zdrave, ze to nie je atraktivne a ze by s tym mal nieco urobit. Netreba mu to vraviet. Ak by chcel uz by s tym nieco urobil.
Zacinat vztah s tym ze potrebujes nieco zmenit, nie je dobry zaciatok. Nemas nikde zaruku ze ta zacne pritahovat po tom ako schudne.
Ak ti na nom zalezi, tak opatrne otvor tuto tému, medzitým rob taký program kde sa veľa hýbete, napr plavanie, turistika, výstupy k rozhliadniam. Proste aby sa hýbal. Ponukni sa že nech urobí nákup, ty navaris. Daj zoznam na jedlo ktoré je zdravé