Stále bolestivý sex

26. júl 2023

Ahojte. Zakladam tuto diskusiu anonymne, lebo sa chcem poradit v intimnej veci. Ide o to, ze som mala svoj prvy sex. Kvoli tomu, ze bol celkom bolestivy pre mna, sme to velmi nesilili a dohodli sa s priatelom, ze budeme skusat na viackrat a postupne to bude snad lepsie a lepsie. Skusali sme takto uz aj viac ako 5x a mna to stale boli, ci uz je to s lubrikantom, bez, ina poloha, tak stale ma to zaboli, aj ked uz vie ist priatel o nieco malo hlbsie. No a tu nastava otazka - je to bezne a mam tomu este dat cas, kym to uz boliet nebude, alebo by som za tym mala hladat nejake gynekologicke problemy?
Dakujem za rady.

ivkav5
26. júl 2023

Môže to byť spôsobené mnohými príčinami, no jednou z nich, ktorá mi napadla ako prvá je psychická príčina. Bola si na to pripravená? Nebojíš sa toho príliš? Skús sa hlavne uvoľniť, navoďte si nejaku príjemnú atmosféru, zohľadnite to, že ťa to bolelo a prispôsobte tomu všetko vrátane dlhšej predohry (nech si dostatočne zvlhčená 🙏)…ako hovorím, dôvodov môže byť mnoho, ale skús vylúčiť najmä tú psychiku 🙂
Ak máš náhodou strach, čo už teraz zrejme aj máš po toľkých pokusoch, tak by som skúsila popracovať na tom 🙂
A hlavne neber to teraz už tak, že je to niečo čo ti je nepríjemné, prípadne že je to niečo, čo musíš…držím palce ✊🏼🤞🏼

palculienka40
26. júl 2023

Ano aj psychika ale moze byt problem s blanou. Ak ti to neprejde povedz lekarke. Zvykne sa to riesit operacne. Mala som rovnaky problem v mladosti. Dolezita je tiez priprava.