Stagnujeme vo vzťahu

27. jún 2023

Idem si sem po iný pohľad, myslela som si že mám krásny vzťah a teraz prišla realita dostali sme sa do bodu kedy to neviem vyriešiť obaja s partnerom pracujeme v rodinných firmách ta moja práca vyžaduje ešte cestovanie, nase bydliska sú od seba vzdialene aj 45 minút cesty ide o to,že ale začali riešiť otázku spoločného bývania a prípadnej mojej zmeny prace keďže on tu svoju neopustí a ani sa mu dochádzať 2x nechce. Otázka je ako riešiť to kde budeme bývať keď neviem v akej lokalite by sa mi podarilo vybudovať si prácu…bývať s ním nateraz nechcem keďže žije s rodičmi aj led majú oddelene poschodia… trocha ma mrzí že aa v tomto mam prispôsobiť iba ja a on je ten ktorý “čaká” že sa k nemu nastahujem

kvetinka75
27. jún 2023

ty sama si musíš ujasniť, čo k nemu cítiš, či je to až taká láska, že sa pre ňu obetuješ a spravím zmeny. A nájsť si nejaký podnájom na pol ceste a skúsiť spoločné bývanie?

biaa
27. jún 2023

Ja by som to najskor vyskúšala nech príde on k tebe na nejaký čas a potom ty k nemu na striedačku nech je to fer a uvidite či Vám to bude fungovat a koľko bude partner vôbec ochotný sa snazit. Pretože aby si dávala vypoved v dobrej praci a potom zistíš že to boli koli nicomu no neviem ..

lucylaw
27. jún 2023

Takže ak tomu správne rozumiem, jediná možnosť, ktorú on pripúšťa je, že ty sa presťahuješ k nemu a k jeho rodičom? Ani by mi nenapadlo..Ak by mal vlastné bývanie, tak by som to ešte možno zvažovala, aj keď pokiaľ máš svoju prácu rada, ja by som sa jej kvôli chlapovi nevzdávala..Osobná skúsenosť veľmi čerstvá, mala som podľa môjho názoru krásny vzťah, začali sme spolu pred 4 mesiacmi bývať a po 4 mesiacoch sa so mnou rozišiel z úplne bizarného dôvodu, našťastie mám vlastný byt, do ktorého sa teraz sťahujem naspäť..Keby som kvôli tomu človeku, o ktorom som si myslela, že ma miluje, ešte aj opustila svoju prácu a teraz si musela hľadať novú, tak by ma načisto vykotilo..Vzťah má byť o kompromisoch a nie, že on si povie, že z roboty neodíde a jediná možnosť je, že ty skončíš s robotou, presťahuješ sa k nemu a budeš si hľadať novú, to mi nepríde ako kompromis, ale ako ultimátum..

gejb
27. jún 2023

Ja by som to videla na bývanie niekde na pol ceste medzi vasim doterajsim bydliskom. Budete mat obaja rovnako ďaleko do práce a príde mi to fér...ak by som sa mala sťahovať ale za muzom do jeho mesta, tak iba v prípade ze bude mat samostatné bývanie- teda nie s rodičmi. A je úplne jedno ci majú vlastný vchod,stále je to bývanie u cudzích a nie v "našom".

melanta
27. jún 2023

Podstatná otázka, plánuje sa odsťahovať od rodičov? Ak nie, uzavrela by som to, žiaľ. Ak áno, tak hľadajte kompromis, spoločné bývanie na skúšku niekde na polceste, aby ste sa ani jeden nemuseli vzdať práce. Ak ešte nevie, či chce riešiť bývanie mimo rodičovského domu (keďže tam má samostatnú jednotku), tak otázne je, koľko máte rokov. Ak 20, tak nechala by som tomu možno čas, možno. Ak 25 a viac, nedávala by som mu už čas, či náhodou za pár rokov nezmení názor, keďže v tomto veku by už mal vedieť, či chce bývať s rodičmi alebo si budovať svoje aj s partnerkou.

luccija
27. jún 2023

Koľko máte rokov?Takže ty máš opustiť prácu a ísť bývať k nemu a jeho rodičom?to nerob v žiadnom prípade.Bud spravite kompromisy obidvaja, alebo...chces vôbec odísť z rodinnej firmy a bývať s ním?
Všetko záleží ako dlho ste spolu a kolko máte rokov.Preco nemôžete žiť ako doteraz, alebo ísť zatiaľ do podnájmu, keď to bude dobré zaobstarať si svoje byvanie

martinkatinka
27. jún 2023

Bezne sa do orace dochadza aj 45 minut. Pracu by som rozhodne neopustila. Takisto by som nesuhlasila byvat u jeho rodicov, ak ty mas vlastny byt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
27. jún 2023

taká alebo podobná téma tu už bola. synáčik u rodičov, žena samostatná jednotka s bytom, bydliská vzdialené cca 30 minút cesty od seba. nie si to ty?
takže odpoviem určite podobne, lebo nemením názor. urobiť kompromis. na polceste si prenajať byt a do práce budete dochádzať obaja. ty ten svoj tiež prenajmeš alebo si ho podržíš pár mesiacov pre istotu, či to vôbec bude fungovať (to spoločné bývanie).
no a ak on nemieni robiť žiadne kompromisy, ba dokonca ťa ťahá bývať k svojim rodičom, tak ako písala aj
@elizabet173 máš to vyriešené.. asi tušíš ako...

luccija
27. jún 2023

@martinkatinka nepíše, že má vlastný byt, ak áno tak už vôbec by som sa z neho nepohla.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
27. jún 2023

@elizabet173 tak tak

autor
27. jún 2023

@martinkatinka nebyvam sama ale chcela doma spoločne byvanie bez jeho rodičov on mi povedal že načo bude hľadať niekde byt vrážať peniaze keď by sa možno o polroka so mnou rozišiel tu mi skôr svieti kontrolka

biaa
27. jún 2023

@autorka to ak ti povedal toto tak mu povedz že mu ušetríš dalsieho pól roka 😅😂 a rozchádzame sa hned

panelacikova
27. jún 2023

no tak to keď ti takto povedal, tak sa na to môžeš rovno vykašlať.

martinkatinka
27. jún 2023

@luccija nepise, ale ja by som urcite nesla (no ved ani som nesla 🤭). My sme boli z jedneho mesta a proste u mna bol kompromis prenajom, hoci u oboch rodin boli volne izby.

domkakvet
27. jún 2023

Nedalo by sa najst byvanie niekde v strede, myslim, ze by to bolo akurat a nikto by to nemal daleko, ked ze to nie je az taka dialka, ale najskor s nim skus byvat skor ako nieco kupite a este ak to budete kupovat na polovice, treba spolu byvat aspon mesiac, ci spolu vobec vydrzite.

martinkatinka
27. jún 2023

Uz mysli na rozchod? Tak naco to natahovat....

dilino
27. jún 2023

K jeho rodičom by som sa nenasťahoval nikdy.Ak by chcel býval by sám nemá ešte prestrihnutu pupočnu šnúru.Opytaj sa sama seba že prečo TY by si sa mala obetovať ON nechce ísť bývať nikde iba k nemu domov zabudni toto je začiatok konca.Ja by som sa s ním rozišla.Netrebalo by mi mamičkára ktorý nevie urobiť žiaden komprosmis.Ak máš vlastný byt ži u seba v byte.45 minút do práce sice nieje daleko ale nech TI povie argument prečo práve TY sa máš podriadiť jemu.Radšej odstup s kratšej cesty. Teraz to bude bývanie Neskôr už nebudeš môcť mať na vec svoj názor lebo sa mu budeš musieť vo všetkom prispôsobovať.No už naznačuje že bud bude po jeho alebo koniec čau.Urob TY múdrejši krok a daj mu zbohom.Nemá to vyznam budete bývať u nich a TY tam vždy budeš prisťahovalkyňa bez vlastného úsudku.Skonči to skôr TY než to zbytočne ťahať.Mňe keby priateľ povedal že nepôjdeme spolu bývať tak že načo miňať peniaze ked sa za pol roka môžme rozisť tak by som to s ním skončila to mi ver.Nechce ťa iba vymyšľa a TY stracaš čas ak by ste už boli spolu a malý mať dieťa vždy by to odkladal až by si sa prebudial a povedala si už budem mať 40 och cele zlé.

tamtamka26
27. jún 2023

@lucylaw len zo zvedavosti: aký bol ten bizarný dôvod?? teda ak chceš o tom písať..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucylaw
27. jún 2023

@tamtamka26 Vieš čo, tomu ani neuveríš a hlavne to nepochopíš, lebo to nikto okrem neho nechápe..On má 2 dcéry - 15 a 17, ja mám 8 ročného syna..Dcéry má v striedavke, takže boli u nás každý druhý týždeň..Tam u tých dievčat totálne zlyhala výchova na plnej čiare, oni doma nepohnú ani prstom, chodili ku nám ako do 5-hviezdičkového all inclusive hotela, keby to bolo len o tom, že s ničím nepomôžu (čo podľa mňa by človek už od dievčat v ich veku mohol aj čakať), ale ony robili bordel a čakali, že to za nich niekto uprace..Najedli sa, špinavý tanier nevedeli dať ani do drezu, umývačka riadu je pre ne neznámy prístroj, špinavé prádlo neboli schopné hodiť do koša na prádlo, váľalo sa im to po zemi v izbách, osoplené vreckovky nechali na jedálenskom stole, ani do koša to nevedeli vyhodiť..Ja som bola z toho v šoku a aj sme o tom niekoľkokrát s mojím už ex diskutovali a tváril sa, že chápe moje rozhorčenie, no skončilo to tak, že mi oznámil, že on nemôže chcieť svoje dcéry meniť, ony nevidia zmysel v upratovaní, takže buď sa zmením ja a príjmem ich také, aké sú, že nebudú po sebe upratovať a nebudem to od nich ani chcieť alebo sa musíme rozísť, lebo očividne nám to v spoločnej domácnosti nefunguje a on vidí, že jeho dcérky sa u nás cítia nepríjemne, lebo som k nim chladná a odmeraná..No mňa ako keby niekto mechom udrel..Ešte mi zahlásil, že on keby ich prinútil upratovať po sebe, tak ony by z toho boli chúďatká nešťastné a to nemôže chcieť, takže buď sa zmením ja a nebudem to od nich chcieť alebo dovidenia..Ešte podotknem, že tá staršia nedodržiavala ani základnú hygienu, za ten týždeň, čo boli u nás, sa ani raz neosprchovala, nevieš si predstaviť ten smrad..Keď som sa ho na to asi po mesiaci spoločného bývania spýtala, či to je akože bežné, tak mi povedal, že no áno, lebo ona nevidí v sprchovaní zmysel, ona si aj povie, že vie, že smrdí, ale neosprchuje sa a oni ju k tomu doma nenútili 🙈 Vrchol bol, keď pár dní pred rozchodom si tá mladšia robila večeru, ja už som ležala v posteli, prídem ráno do kuchyne a tam na jedálenskom stole ležal špinavý tanier ešte s rybacou kožou..No do mňa také nervy, tak som si povedala, že už to tam proste z princípu nechám, so synom sme sa najedli, upratala som po nás, tanier som tam nechala..Tak on prosím pekne potom mne vynadal, že som sa zachovala pasívno-agresívne, keď som tam ten tanier nechala, lebo ako sa musela cítiť jeho chuderka dcérka, keď ráno prišla do kuchyne a ten tanier tam videla 🙈 No ja som skoro odpadla, tak nie, aby sa hanbil za to, že má neschopné a nevychované decko, tak on vynadá mne, že som to neupratala..Tak som mu povedala, že verím, že sa cítilo blbo, lebo som jej tým chcela dokázať, že tie taniere sa samé neupracú..Ale ja som bola zlá..A to by som ešte mohla písať donekonečna, proste rozišiel sa so mnou preto, lebo som si dovolila chcieť, aby jeho dcéry po sebe upratovali bordel, ktorý urobia..

lucylaw
27. jún 2023

Autorka: Po tej tvojej druhej správe ti radím už len jedno - rozíď sa s ním, nemá to zmysel a zbytočne strácaš čas..Tak ty máš zmeniť celý život kvôli nemu, odísť z práce, presťahovať sa k jeho rodičom a on už myslí na to, že sa s tebou možno o pol roka rozíde..No ja by som mu to uľahčila a rozišla by som sa s ním rovno ja a hneď, je to debil..

rawmamka
27. jún 2023

@lucylaw Ahoj, ak si dobre pamätám pred časom som prispievala do diskusie, ktorú si založila práve kvôli tvojej dileme s dcérami tvojho dnes už našťastie ex, ktoré boli bordelárky par excellence...... Už vtedy som vedela, že tento vzťah je expres rýchlik do pekla a aj som ti to napísala, ty si chcela dať tomu šancu aj kvôli sebe, ale najmä kvôli synovi, ktorý si tvojho partnera veľmi obľúbil. Na jednej strane som rada, že som sa v úsudku nemýlila, na strane druhej ma mrzí, že ti nevyšiel vzťah, ktorý mal istý potenciál. Ale zrejme je lepšie, ak si sa vrátila z kratšej cesty ako v tom pokračovať a viac a viac sa zamotávať do problémov, bolo by to už len horšie.
A taká istá rada znie aj pre autorku tohto vlákna - určite sa neobetuj pre jedného chlapa, ktorý kvôli tebe nie je ochotný urobiť ani len kompromis. V prvom rade si váž samu seba, iba vtedy si ťa budú vážiť a rešpektovať aj iní.

lucylaw
27. jún 2023

@rawmamka Áno písala som tu o tom asi 2 mesiace dozadu, ja som si nejako nechcela pripustiť, že kvôli niečomu takémuto by mohol ten vzťah stroskotať..Pamätám si ako dnes, keď sme ešte spolu nebývali a chodil ku mne, ako sa vždy rozplýval, ako mám doma vždy poriadok (nie som žiadny Monk, proste bežný poriadok) a ako on po tom celý život túžil a nikdy to nemal (jeho ex je tiež bordelárka) a ako sa on nevie dočkať, kedy budeme spolu bývať a že to takto budeme mať a určite aj jeho dcéry keď to uvidia sa budú chcieť zapojiť do chodu domácnosti..Keď som mu toto pripomenula pri tom rozchode, tak mi povedal, že no ale to on myslel tak v horizonte 2-5 rokov, že sa zapoja do chodu domácnosti, nie, že to budem chcieť po mesiaci 🙈 On mi pri rozchode povedal, že medzi nami dvomi je všetko fantasticky úžasné a dokonalé, ze ten rok vzťahu sme sa ani raz nepohádali s výnimkou výmeny názorov ohľadom jeho dcér, ale proste nedokážeme fungovať s jeho dcérami v spoločnej domácnosti, tak proste rozchod..Už sú to 3 týždne a ja nedokážem pochopiť, v akom klamstve som to celý rok žila, vkuse mi hovoril, ako ma miluje a neboli to len slová, aj som sa tak cítila podľa toho, ako sa ku mne správal a on to všetko zahodí lebo si nevie urobiť poriadok s vlastnými deťmi? On pre ne nie je žiadna autoritu, nemajú voči nemu žiadny rešpekt, nič..On im dá niečo urobiť, ony to nespravia a vôbec nič sa nestane, ešte im za to kúpi drahé lístky na koncert..No proste toto ma úplne zlomilo, fakt som nečakala, že sa niečo takého môže vôbec stať a nehovoriac o tom, ako to vzalo môjho syna..V pondelok sa konečne sťahujem do svojho bytu a potom sa budem snažiť s tým nejako vysporiadať..

zmrzlinka2021
27. jún 2023

Autorka,

ja by som neopustala svoju pracu kvoli neikomu s kym chodim a idem "skusat ci si sadneme v byvani".

A uz vobec nie voci niekomu, komu som ukradnuta tak ako ty pre neho.

panelacikova
27. jún 2023

@lucylaw dobre si spravila... škoda, že ste si nenechali oddelené domácnosti, ak bol inak super chlap. počas svojej striedavky mohol dva týždne obskakovať svoje dcéry a pchať sa im do zadku a ďalšie dva týždne ste si mohli pekne užívať ako rodinka vy traja... v prípade detí a to ešte maloletých, je toto naozaj úžasné riešenie vzťahov. pretože všade čosi príde... ale to, čo bolo u vás, tak to už akože fuj. aj moja je pohodlná, ale sprchovať sa musí, uprace si do umývadla riad, keď jej dám smeti do ruky, zanesie do kontajnerov, apod. akože toto, čo opisuješ, to je poriadne cez...

lucylaw
27. jún 2023

@panelacikova No ono my sme niekoľko mesiacov fungovali takým štýlom, ako popisuješ, keď ich nemal, bol celý týždeň u mňa a potom týždeň, keď ich mal, tak sme spolu boli minimálne a nejako nám to nevyhovovalo, lebo ten týždeň, čo sme spolu neboli, sme si chýbali, aj môjmu synovi to bolo ľúto, že s nami zrazu nie je, preto sme čím skôr chceli poriešiť spoločné bývanie, ale teda ani vo sne by mi nenapadlo, ako to skončí..Teraz už ma nikto z môjho bytu nedostane ani náhodou, ja som sa sťahovala po 13 rokoch, presťahovať celú domácnosť, syna a po 5 mesiacoch sa môžem sťahovať naspäť, už mi ani nenapadne toto ešte niekedy zažívať..A to som si ešte hovorila, aké super, že už má také veľké deti, už sú samostatné atď..Ale toto ich "fungovanie" v domácnosti ma úplne zabilo a ešte nakoniec ja som vyšla ako tá zlá..Ja, čo som pre všetkých nakupovala, varila, upratovala, tak nakoniec ma odkopne preto, lebo chcem od jeho detí, aby po sebe upratali svoj bordel..Mne sa normálne stále rozum zastavuje, keď na to myslím..

sashabb
27. jún 2023

@lucylaw čudujem sa, že si to v podstate tak dlho vydržala. Ja by som penila už po týždni 😀

h2
27. jún 2023

Veľmi sa mi nepáči, že ty máš meniť prácu, ty sa máš sťahovať tam, kam nechceš... V čom ústupi on? Keď sa teraz vo všetkom prispôsobíš, urobíš z toho nemenné pravidlo a budeš ustupovať už navždy! A ani si to nikto nebude vážiť, lebo to bude samozrejmosť. K bývaniu u jeho rodičov na poschodí je aj škoda sa vyjadrovať, vždy tam budeš v cudzom a nebudeš môcť rozhodovať ani o jedinom klinci. Keď ty si ochotná zmeniť prácu a presťahovať sa za ním, on nech zmení bývanie a idete do niečoho spoločného. Ak nebude ochotný, tak asi vieš aj sama, čo máš robiť.