Správanie manžela

27. jún 2023

Ahoj potrebujem sa skôr len vyrozprávať pretože sa cítim zle. Sme spolu cez 20 rokov, nikdy som nebola chudá skôr obeznejšia nikdy mu to nevadilo. Mali sme problém s počatím takže som brala veľa hormónov od ktorých som viac pribrala. Pri tehotenstvach samozrejme zase váha išla hore no potom som to zhodila. Vždy mi rozprával ako sa mi páči moje telo, zadok, prsia. No a tu je ten problém nastúpila som do práce po nejakom čase sa mi podarilo schudnúť 9 kíl a on mi potom povedal že sa mám zmeniť sa mu hnusím, sa za mňa hanbí. Nemám zadok ako som mala, prsia mi visia proste veci ktoré sa veľmi zle počúvajú. Teraz sa mi podarilo schudnúť ďalších 11 kíl a zase reakcia prečo som musela schudnúť z pŕs. Pri sexe zas rozpráva aký mám zadok a že miluje moje prsia ja už neviem čo si mám o tom myslieť ale cítim sa kvôli tomu veľmi zle a dosť ma to trápi.
Ďakujem aj za prečítanie, len som to potrebovala zo seba dostať.

danielahamar
27. jún 2023

Ma problém sam so sebou a povedz mu, nech si to radšej nechá pre seba, že teba to uráža, po 20rokoch mu to už môžeš povedat

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
27. jún 2023

Ach, to je poriadny chudák. Keby mi toto raz povedal môj muž, skončil by u mňa. Kde je úcta??? Niektoré veci sa dajú povedať aj slušne a bez urážania svojej polovičky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
27. jún 2023

Vysvetli mu, že najprv sa chudne z pŕs, potom zo zadku a tak z brucha. Ak chceš schudnúť schudni, a on keď chce žeby si mala prsia ako pred dieťaťom, tak nech sníva (reálne to také už nikdy nebude) alebo keď si ochotná ísť na plastiku, tak nech ti ju zaplatí keď mu bude chýbať k šťastiu a tebe to nebude proti srsti (mne by bolo). 😀

nikdenikto
27. jún 2023

Nech sa dá dokopy mu povedz…on je nejaký model či čo?

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

Keby mne povedal manzel, ze sa mu hnusim, tak by k sexu ani nedoslo.

dadis
27. jún 2023

Neziarli nahodou?

dzulli1980
27. jún 2023

A prečo s ním spávaš? ... nič v zlom, no mňa osobne by akákoľvek chuť na sex s ním po takýchto rečiach prešla ... len raz by mi partner povedal, že sa mu hnusím.

kristinka92
27. jún 2023

tvoj muž je dokonalý ken? lebo keď nie, tak nech si nedovoľuje tebe hovoriť že sa mu hnusis, take niečo povie iba primitív, nie milujúci manzel
to máš teraz akože pribrať naschval? naco? veď skoro kazda tu túži schudnúť..za mna klobuk dole ze sa ti to podarilo. určite sa musíš citit aj sama lepšie aj fyzicky lepšie.
na prsia nech zabudne ze budú rovnaké ako pred detmi, lebo nebudú. tak to je. keď si s tým TY neni ok, chod na plastiku. ak si spokojna, neries čo sa zmeniť nedá.

kornelies
27. jún 2023

Zaciatok konca. Takto sa spravaju buduci nevernici.

panelacikova
27. jún 2023

no neviem, ja som to pochopila tak, že ona sa mu začala hnusiť práve tým, že schudla. možno sa mu páčila ako bacuľka a zrazu ju vníma ako "kosť a kožu"...
autorka, pochopila som to zle? lebo ak nie, tak je to to isté, ako keď si chlap vezme pohľadnú ženu a tá behom 5 rokov priberie 50 kíl a začne sa mu doslova hnusiť... nič v zlom, len sa zamýšľam...

bajka16
27. jún 2023

Nepodporuje ťa. Toto nie je úprimný partner. Keby mu záležalo na tvojom šťastí a mal radosť z tvojich krokov vpred tak ťa podporuje. Tento muž nechce aby si prosperovala. Zbav sa ho.

wiwi28
27. jún 2023

Ja sa nejdem vyjadrovať k manželovi lebo ten má zjavne problém sam so sebou. Rada by som ti vyjadrila obdiv ze si toľko schudla. Dokopy 20 kíl ved to je super číslo co zaslúži rešpekt 🎉

tanyag
27. jún 2023

@panelacikova presne tak som to pochopila aj ja...že proste má rad baculaté a nie chudé...ale mohol jej to povedať aj trocha ináč 😁

moonlight1210
27. jún 2023

Pidla mna zastupna ziarlivost.
Po md, ked si bola doma a istym sposobom bezpecna, pod kontrolou, si na toto pohodlie, ze si tu pre rodinu a iba pre neho, zvykol.
Na tom sa u teba nic nezmenilo, no s tvojim nastupom do prace a chudnutim u neho ano.
Vseobecne je povedomie, ze muzom (odhadujem vacsiu polovicu) sa pacia primerane stihle zeny. Teda take, co maju i krivky, aj je ich za co chytit. Tak na pomedzi.
A on ma strach, ze zacnes putat pozornost inych muzov. Citi to ako hrozbu svojej pozicii.
Do prace ti nemoze zakazat ist. Bavit sa s ludmi tiez nie. Natolko je zrejme rozumny, ze chape, ze by to bol smiesny vystup.
Tak prenasa svoj vnutorny nepokoj a strach na teba, utocenim na tvoj vzhlad. Lebo ten podla neho uputa inych muzov, ked zacnes zase vyzerat ako kedysi. Proste lepsie.
No to, ze ziarli, neprizna ani tebe, ani sebe. A v ramci sebaobrany vsugeruvava aj sam sebe, ze tak uzasne zas nevyzeras ako kedysi. Taka snaha postavit si mur na obranu pred svojimi zlymi pocitmi.

Viem, ze je to narocne toto pocuvat od cloveka, co ti je najblizsie, lebo prave on sa ti vie dostat najviac pod kozu. A ublizit.
Ale skus sa na take reci usmiat: Aj ja ta lubim, laska. (Nie ironicky, uprimne.) Alebo: No ani ty uz nie si, co si byval, ale pre mna si stale ten najlepsi. Alebo: Vidis? Aspon ostanem iba tebe.
Skus to vzdy uhrat na humor a take jemne nenapadne uistenie, ze tebe nikto iny po rozume nebeha. Mohlo by to pomoct, aby sa ukludnil a prestal s takymi recami.

podmostom
28. jún 2023

Ak som správne pochopila tak máš plus mínus rovnakú hmotnosť ako pred tými dvadsiatimi rokmi? Ak sa mu aj na tebe niečo prestalo páčiť a mal potrebu sa k tomu vyjadriť, dá sa to urobiť 100x taktnejsie ako ze ti povedal ze samu hnusis a hanbí sa za teba. Pako, za seba by sa mal hanbiť. Predpokladám že toto nebolo prvýkrát co sa správal vyslovene nevhodne a mate aj iné problémy. Mi to príde, ako keby ti chcel naburat sebavedomie, že máš byť akože rada, že ťa ešte vôbec chce,takže tebou manipuluje a to nie je v poriadku. Takto sa normálny láskavý chlap nechova.

koniarova
28. jún 2023

A ty s ním ďalej spíš, po takýchto zraňujúcich slovách? On je debil,to je jasné,ale ani ty nebudeš úplne v poriadku,toto si nechať.

barborachors
28. jún 2023

zrkadli ti vlastnú neschopnosť nad niecim, hlavne sa nedaj vyprovokovat jeho teší ked ta ponižuje skrz vzhlad. Ak si ty sama so sebou spokojná, tak ho vysmej ze mu uz tak nestojí ako kedysi a budes mat klud. Ak si nespokojna s prsiami, tak chod na plastiku alebo priber aby si mala vacsi zadok a vybavene.

autor
28. jún 2023

@panelacikova nikdy som nebola kosť a koža a podla mňa ani nebudem. Schudla som síce 20 kíl ale aj tak som baculka. Je pravda že keď sme sa spoznali som mala menej kíl ale nikdy mu to nevadilo

autor
28. jún 2023

@wiwi28 ďakujem, potešila si ma 😊

autor
28. jún 2023

@moonlight1210 nemyslím si že žiarli nemá na to dôvod.
Áno to máš pravdu je to náročné a ublíži to najmä keď si myslíš že je všetko v poriadku a odrazu také reči

autor
28. jún 2023

@podmostom práveže to bolo prvý krát čo sa správal tak nevhodne preto ma to prekvapilo a dosť mi to ublížilo. Problémy si myslím že má každý no nič také že by sme sa mali, hádať alebo sa navzájom urážať.

aandrea9
28. jún 2023

A on je na tom ako? Postavička ako lusk?🤔 povedala si mu, ako sa cítiš keď sa takto vyjadruje?

moonlight1210
28. jún 2023

Tu nejde o to, ci ty si myslis, ze on ma dovod (lebo ty vies, ze nepodvadzas).

Tu ide o to, ze on si myslis, ze mozes.

Lebo sa menis k lepsiemu. Vyzera to, ze sa o seba viac staras.
A je zial take vseobecne povedomie, ze ked niekto zmeni prostredie a zacne sa zaroven menit k lepsiemu (starat o seba, trebars chudnut, lepsie sa obliekat, atd.), tak je to podozrive.
Jasne, ze to neznamena automaticky neveru. Clovek sa nemusi menit len kvoli tomu, ze chce na niekoho robit oci. Len sa chce proste lepsie citit sam so sebou a o nic ine mu nejde.

Ale vsimni si trebars tu diskusie na koniku.
Zena napise, ze jej muz sa zacal o seba starat. Kupil si par kusov noveho oblecenia. Zmenil strih vlasov. Zacal sportovat. Atd.
A mas prevaznu cast odpovedi: davaj si pozor..., toto nie je s kostolny poriadkom ... , ten niekoho ma...., podvadza ta, len to este nevies ..., nebud slepa/hlupa, toto chlap robi, ked uz ma druhu..., ten davno s inou spi..., dobre ho podus a povypocuvaj..., toto chce rozhovor..., povedz mu, ze sa ti to nepaci, musi to respektovat a zmenit sa...,

Tak ano, ty nemusis robit absolutne nic zle, ale on si moze mysliet, ze to nieco znaci.
A nepovie to priamo. Neurobi ti scenu. Ziadny ziarlivostny vystup.
Iba ta zacne grilovat, zosmiesnovat, podpichovat, poukazovat na tvoje nedostatky, zdoraznovat ich, davat najavo, ako sa mu to a hento nepaci (a teda ti vsugeruvava, ze nie je dovod, aby si si myslela, ze si pritazliva).
Lebo mu to moze pomahat kompenzovat obavu, ze ak schudnes, stupnu sance, ze muzi o teba zacnu javit zaujem a ty neodolas pokuseniu, alebo si pre zmenu prestanes vazit jeho, zacnes ho porovnavat. Ma strach z pomyslenej konkurencie.
Aj ked tebe by take ani nenapadlo mu urobit.

Nehovorim, ze to takto je, ale dost to tak vyzera.
Z nicoho nic ti robit vycitky o vzhlade, ale v posteli si ho pre zmenu chvalit. Je to protichodne. Pretoze medzi ludmi je sanca, ze sa niekto najde, to ta skusi zbalit, no v posteli patris len jemu, davas mu najavo, ako sa ti to paci, a pod. Tak je zas chvilku kludny, upokojeny.

Zastupna ziarlivost sa prejavuje rozne. Aj prehnanou starostlivostou.
Napriklad zena na muza tlaci, ze ma odmietat chodit na nocne, najst si inu pracu, lebo mu to rozhadzuje spankovy cyklus, sposobuje to cukrovku, srdcove choroby, atd. atp. Ryje do neho neustale, z kazdej strany, "z lasky a obavy". V realite robi vsetko preto, aby nechodil na nocne, kde je jedinym muzom a ma tam same kolegyne, z coho jedna je znama tym, ze jej jej fuk, ci je chlap zadany, alebo nie a neda si pokoj, kym ho nedostane.
No ma tolko hrdosti, ze sa nechce ponizit a urobit scenu, ze si nezela, aby bol v blizkosti tej sokyne. Tak voli takyto zastupny sposob.

podmostom
29. jún 2023

Tak to som prekvapena, ze doteraz bol normalny a mily a zrazu ti splechol, ze sa mu hnusis a mas sa zmenit. To mi pride ako keby sa snazil umelo vyvolat nejaky konflikt. Ako keby sa mu pacila nejaka ina alebo nieco take a snazil sa na tebe rychlo najst nejaku chybu. V kazdom pripade by som mu oznamila, ze uz nikdy v zivote nesmie s tebou tymto stylom komunikovat, ze ta to uraza a nemienis to akceptovat. Uz nemame dvadsat, ani my, ani ti nasi chlapi. A co ked budeme mat 60,70? Potom ti akoze co chce hovorit? Asi ma ten tvoj krizu stredneho veku. Problem bude v nom, nie v tebe.

dadis
29. jún 2023

@moonlight1210 Presne o tej zastupnej ziarlivosti napadlo aj mne, ked som citala. Zazila som to a ked si v tom, tazko si vies spravit odstup a spravne to vyhodnotit. V pripade mojho ex to nebolo len o vzhlade, ponizoval aj moje pracovne kvality a pod.

foterlotor
1. júl 2023

Je v poriadku, ze sa nepaci obezna zena muzom, predsalen to nie je ani pritazlive, ani normalne. Problem vsak v tomto pripade je, ze on si ju uz taku vybral. Takze sa mu logicky pacila. Tak co riesi teraz? 😀

dadis
2. júl 2023

@foterlotor Lenze ona schudla 20kg a vtedy zacal mat na nu hnusne poznamky. Co teda normalne nie je, ani keby tych 20kg pribrala. Da sa vsetko "oznamit" aj taktnejsie.

foterlotor
2. júl 2023

@dadis samozrejme, teda ak nie je hulvat, alebo jednoduchsi. Ktovie kde je pravda.