Žije niekto z vás s partnerom (v manželstve) aj keď vzťah už skončil a nie je možnosť obnovy? Proste nemajú ani jeden kam ísť, plus spoločná hypotéka, tak žijú naďalej spolu, resp. vedľa seba. Ako to zvládnuť?
Prosím ta, drvivá väčšina manželstiev/párov ostáva spolu kvôli tomu. Ak máte deti a dokážete vedľa seba žiť a vyhovuje vám to, prečo nie? Väčšina si síce nájde milenca a neskôr aj tak z takého vzťahu ujde, ale podľa mňa sú takéto obdobia v dlhoročných manzlestvach bežné. Ako dlho ste spolu? Možno len mate deti vo veku, kedy vám navzájom ostáva malo času na seba. Keď deti odrastu, zlepší sa to.
Muža mam síce ešte len pár rokov, ale každá kríza nás viac spojí.
Ale môj názor je, ze hypotéka nie je dôvod. Jediný ozajstný dôvod môžu byť deti, ale hypotéka nie. Bývanie sa dá vždy vyriešiť.
@bellator a ano poznám, už som to v jednej diskusii spomínala. Poznám pár ktorý po rozvode spolu naďalej žil. Keď si otec našiel priateľku, ex vyplatil a poslal z domu preč, deti sa psychicky zrutili. Hlavne staršie dieta. Niežeby nezvládli rozvod, nezvládli skutočnosť, že žili v klamstve. Bola to kruta realita, keď si mysleli, že vyrastajú v ,,normálnej rodine" a nakoniec zistili ze žili v ilúzií.
Takže ak sa chceš rozviesť, tak všetko co k tomu patri a definitívne ukončiť manželstvo.
@bellator záleží od pováh. Poznám taký pár, ťahajú na 70.Bývajú v byte ako podnájomníci, študenti. Dokonca izby majú na FAB-ky. Chalani to prijali v pohode, mali svoje 2 detské izby, ich otec bol starý kur*vník, držali s mamou. Otec jednu izbu ako garzónku. Pranie mali rozdelené, v chladničke, špajzi každý svoju poličku. Nikto sa do nikoho nestaral, neútočil... Nuž, aj tak ľudia žijú 🤷♀️
Zalezi. Moja kamoska s muzom (su v rozvodovom konani, nevera z jeho strany) takto po prevaleni vydrzali mesiac spolu byvat (z oboch stran bol koniec, to nie ze by niekto este dufal, ze sa daju dokopy), a planovali este tri roky, kym predaju byt na hypo a rozdelia sa a kazdy si kupi svoj mensi. Po mesiaci on odisiel k frajerke, lebo sa uz nezniesli. Predpokladam, ze ta si ho nechcela tak skoro zobrat na krk, ale asi nemala na vybeer :D
@simona20201309 prepáč, ale tvoj názor neberiem, popravde je to znôška hlúposti, bez urážky. Sme spolu 15 rokov, sme bezdetní, vyšetrenia preukázali, že u oboch je problém, tak sme sa s tým zmierili a žili sme jeden pre druhého. Aspoň ja som žil v tejto ilúzií. Pred pár týždňami mi oznámila, že sa schádzala s iným a je tehotná. Chce ale byť so mnou a spolu založiť "rodinu". No ja som vnútorne zomrel. Proste zomrel. Nič viac nič menej.
Nuž... ja by som pogratulovať manželke k tehotenstvu a riešil vlastný život. Win-win
@harrisson čítal si popis môjho problému? Zjavne nie. Nie sme majetní, a ani jeden z nás by nevládal platiť byt, nájomné, hypotéku samostatne. Takže keď sa odstahujem do podnájmu, tak ona je v r..i. Toto jej urobiť nemôžem. Aj keď ma podviedla. A s tým druhým nechce nič mať. Tak chcem začas bývať spolu, platiť spoločné záväzky. Iba už ju nemôžem mať rád. Hnusi sa mi. Ja ako chlap som ju nikdy nepodviedol, a vraj chlapi podvádzajú, bo sex a blablabla. Bola celý môj život. Všetko. Teraz som psychicky úplne dole. A už nikdy jej nepoviem lichôtky a rôzne veci. Už nemôžem. Čo robiť?
@bellator a ako po porode? Ved ona nebude mat prijem. Budes ju zivit a splacat za nu hypo? Predychaj par tyzdnov a zacni riesit realitu. Ak bude mat financne problemy, nie je to tvoja starost. Moze riesit s milencom. Alebo predajte byt a rozdidte sa. Ona bude par rokov bez prijmu. Ako vidis svoju buducnost?
@bellator už chápem. No máš viac možností. Bud to predychas, odpustis zene a budeš vychovávať cudzie dieťa. ( a co na to jeho otec? ). Alebo sa rozidete a každý sa bude musieť postarať o seba sam. Chápem, ze nechceš nechať manželku bez príjmu len tak, ale myslela ona na teba pri sexe s cudzím mužom? Viem, ze si sklamaný zo ženy, ale je to na tebe. Bud sa dáš dokopy a možno dáš šancu životu, aby k tebe priviedol inú ženu, alebo sa budeš ľutovať a utapat v trápení...
Máš šancu si nájsť lepšiu prácu kde zarobíš? A silu začať odznova?
@bellator A ona nie je dospelá? Že sa o ňu musíš postarať? Nepracuje? 15 rokov ste ako žili? Nejde o majetky, ale jeden pracujúci človek sa musí vedieť o seba postarať...Predať byt/dom, vyplatiť zvyšnú hypotéku, ostatné si rozdeliť, ak sa niečo zvýši a postaviť sa na vlastné nohy...alebo plač, tráp sa a ľutuj, staraj sa o ňu a neskôr o jej dieťa...lebo ako už bolo spomínané, ona na teba nemyslela, keď spala s iným mužom a dokonca otehotnela...čo je tiež divné, ak tvrdíš, že problém bol na oboch stranách, tak asi ani nie, možno len na tvojej, keď sa inému podarilo to, čo tebe nie.
Taký život je o ničom. Ja som takto dokázala žiť len jeden rok, potom som vzala dieťa a odišla, lebo to nie je život, ale trápenie.
@bellator znozka hluposti je tvoje zmýšľanie. Ty si nesvojpravny? Byť 15r s niekym s kým mi to neklape a nakoniec uvazujes nad tým, že vychovas postarove decko? Ty máš vôbec nejaku sebauctu? Hrdosť? Ako znie vlastne tvoja otázka a co vlastne ocakavas za reakcie???
@bellator ono to možno máte čerstvé teraz. Skús tomu dať čas. Keď ju tak ľúbiš ako si napísal, tak porieste nároky toho biologického otca a ja by som možno skúsila párovu terapiu. Na YouTube je prednáška paroveho terapeuta, ktorý sa vyjadril, že niektoré páry po nevere ak to zachránili boli na tom ešte lepšie. Len možno na to treba odborníka. Možno pre ňu len bolo ťažké sa zmieriť s tým, že nebude matkou a preto to urobila. Ona chce záchranu a možno Ťa tiež ľúbi tak ako Ty ju. Bolo by škoda to vzdať. Lebo podľa mňa to u vás možno bola "len nevera s výhodami" vzhľadom na váš spoločný problém. Držím palce na správne rozhodnutie.
@anketkarka suhlasim.niekedy to treba brat mozno ako taku hru osudu..neviem teda,ci to mala nejaky dlhodoby vztah alebo otehotnela po jednom raze,ale ak ju lubis a ona to lutuje,zamysli sa ci by to pre vas nebola sanca mat aspon 50% vase dieta..je to mozno zvlastny nazor,ale ak vobec uvazujes ze by si s nou zvladol byvat,podla mna to take stratene nebude ..daj chvilku prec urazene ego,porozpravaj sa s nou otvorene a nechaj si cas na rozmyslenie..v rodnom liste uz mozes byt kludne ty..ja osobne by som vedela neveru odpustit ak by bola napr jednorazova a suhlasim aj s tym ze takato situacia moze aj vztah posilnit.sama poznam niekolko takych parov. A never tomu,ze spravila raz,spravi opakovane.to je hlupost.ak to niekto naozaj olutuje,moze to ako cloveka skor posilnit co sa tyka vztahu k partnerovi.
@bellator presne takyto ,pripad' poznam. Boli spolu dlhe roky a nemohli otehotniet. Ona isla do kupelov, ostala tehotna, pocas tehotenstva sa rozviedli, lebo otehotnela v kupeloch s bohviekym, odstahovala sa k tete, ktora zila cely zivot sama. Narodilo sa jej dievcatko, teraz ma asi 5 rokov a ex zacal za nimi chodit, travia spolu volny cas aj ich financne podporuje...no zivot pise rozne pribehy. Na tvojom mieste by som zatial nerobila nic, nechaj tomu cas, neries tazke otazky ako predaj bytu, rozvod, co s hypotekou...ventiluj hlavu sam pri sporte, v prirode. Aj keby lepsie nebolo, aspon budes mat pocit, ze ty si spravil vsetko pre zachranu, ale proste sa nedalo...
@bellator nechceli by ste sa tešiť z toho, že vasa žena chce byť s vami a že chce s vami vychovávať dieťa? Možno mala len silný materinský pud a chcela vyskúšať, či ozaj dieťa mať nemôže. O tom sa s vami ozaj vopred nemohla radiť.
Je malicherné vo vašom prípade sa z dôvodu nevery rozchádzať. Ľudia si adoptujú aj cudzie deti a toto by bolo aspoň jej. Ak ju milujete, mali by ste jej odpustiť, takto týrate sám seba. Vyberte si zo situácie to dobré.
Bolo to v nejakom filme: chcete byť nešťastný paroháč, alebo šťastný tatínek?
@bellator ste manzelia, tak automaticky a aj do 300 dni po rozvode sa za otca stale povazuje (ex)manzel. To tvoja zena nemoze zmenit, aj keby hned chcela zapisat toho druheho. Takze budes v rodnom liste ako otec zapisany ty.
Jedine, zeby sa stihla po rozvode do 300 dni vydat. Vtedy otcovstvo prejde na jej noveho muza.
V pripade ziadosti (ex)manzelky v takom pripade, ze si zapisany ty, ti pripada povinnost na dieta platit vyzivne (moze o to sudne poziadat aj pocas trvania manzelstva, rovnako o vyzivne na seba do 3 rokov dietata).
Ak to nechces (nie hned nepomahat financne, ale figurovat ako otec v rodnom liste), musis to riesit len sudnou cestou do 3 rokov dietata. V tvojom pripade lekarske potvrdenie, ze si neplodny by malo stacit.
Druha strana mince je, ze budes mat k dietatu nielen otcovske povinnosti, ale i prava, ak to nezrusite.
Okrem rozvodu a dalsieho spolocneho byvania, si teda premyslili aj tuto pravnu stranku veci. Ak chces byt zapisany ako otec, potom netreba robit nic. Ak nechces (a ani dodatocne nepocitis taku tuzbu), treba po narodeni dietata zacat konat.
Konat moze zacat samozrejme aj exmanzelka, ze poziada sud o zrusenie tvojho otcovstva. Nemusis to urobit ty.
Co sa tyka spoluzitia po rozvode, zavisi od toho, ako zvladate byt obaja korektni.
Ale buduca byvala je tehotna, potom bude po porode, to su vsetko dost hormonalne riadene stavy. Necakaj, ze sa bude ovladat. K tomu male dieta, zmena rezimu, zivotneho tempa (v zavislosti od povahy dietata).
Skor bude rozhodena, emocna, vztahovacna na svoju osobu, precitlivela a kludne aj nadmerne riesiaca vsetko. Aj dobru radu, ci ponuku na pomoc moze vziat ako utok na svoju osobu (ze je neschopna) a nastane hadka. Je to bezny jav, ze zeny v tomto obdobi byvaju take rozhodene, lebo je to hormonalne riadeny stav a zena na to teda nema velky vplyv.
Ty si povedz, ci to zvladnes. Kedze nebudes otec a mozno k tomu dietatu nebudes mat ziadne blizke pocity, ani pocit vnutornej povinnosti, len spolocenskej.
moja švagriná takto už min. 5 rokov...
rozvod bol kvôli nevere zo strany ženy. ostali spolu bývať, komunikovali ako slušní ľudia, on sa aj naďalej stretával s jej rodinou, normálne prišli na rod. akciu spolu ako rodina. švagriná odmietla sa stretávať s jeho rodinou...
deti OK...