Spávanie partnerov oddelene

3. sep 2024

Ahojte, chcem sa spýtať na váš názor. S partnerom dlhoročným máme už nejakú dobu takú situáciu, že spávame oddelene.
Na upresnenie: sme spolu non stop, lebo obaja pracujeme z domu z jednej pracovne, sexuálny život buď každý deň niečo alebo každý druhý deň, hádky občas ale to je klasika
Jediný náš "problém" je že spávame oddelene. On má menšie problémy so zaspávaním (trvá mu to dlhšie) a často sa mu stáva že keď už raz zobudí (kľudne aj po 4-5 hodinách spánku) už mu nejde potom zaspať. Ja nemám problém zaspať zaspím hneď, všade, kedykoľvek 😄🙈 obaja radi pozeráme videá pred spaním ale to sa nedá keď sme spolu v posteli. K tomu všetkému máme psíka ktorý extrémne chápe čo mne nevadí lebo raz keď zaspím tak ma to nezobudí. Ale jemu to vadí (akože prekáža pri zaspávani, budí ho to v noci) .
Preto sme začali spávať oddelene. Obom nám to mierne prekáža ale priznali sme si, že keď spíme oddelene tak sa obaja lepšie vyspíme ako keď ideme spať spolu. Spávali sme takto vyše pol roka, potom sme to skúsili zase spolu ale vydržalo nám to asi 3 noci a radšej sme si išli ľahnúť oddelene.
Včera sme zase začali tu debatu, že kedy sa vrátim ja do spálne spať. Chvíľu sme sa o tom bavili že veď dobre, dnes v noci spíme spolu a nakoniec debaty padla veta či to naozaj chceme. A sama som povedala, že budeme radšej oddelene, že možno zajtra.
Čo si myslíte o tom vy?
Na jednej strane mi to prekáža ale ja strane druhej aj mne je tak lepšie a predsa sme celý deň stále spolu. To že nespíme v noci v jednej posteli nám nijak neškodí.. tak ja neviem 🙈
Chcem počuť iba váš názor, prípadne či to nemáte niekto podobne že spávate oddelene a je to okej

vilma7
3. sep 2024

Každému vyhovuje niečo iné, ak vám to takto vyhovuje viac, prečo nie.
Vzťah tým netrpí.

Ja so tiež neviem predstaviť spať s manželom v jednej izbe, keďže obaja mame inú pracovnú dobu, vyrušovať a budila by sme sa navzájom. Tiež nám to takto vyhovuje.

doriiis
3. sep 2024

Nie ,nespime oddelene.Moj muž zaspí za 5 sekúnd a dokáže spat aj 12 hodín.Ja chodím spávať po polnoci a stačí mi max 6 hodín spánku.Ked jeden ide spať,druhý si dá sluchátka alebo robí niečo iné.Potom si ide ľahnúť aj on.
Pes nemá čo spat v spálni.Psa preč a nebude nikto chrapat

stanulienkat
3. sep 2024

Je to uplne v poriadku, kym to nenarusa intimitu a vztah celkovo. Ja som tiez nespac, ktoreho zobudi aj mucha. Ja ti oddelene spanie zavidim. 😁 Manzel chrape ako pila.

laurita285
3. sep 2024

My sme spolu tiež celé dni spolu :D a došli sme do štádiá, že hosťovskú izbu prerobíme na moju spálňu aby som aj ja mala vysoký komfort spania a spálne nie len chlap :D nevidím v tom žiadnu extra výhodu "spať pri sebe" keď o sebe väčšinu času nevieme a keď náhodou o sebe vieme, lebo niektorí z nás sa zobudil tak je to skôr nočná mora ako potešenie.
Každý máme radi spánok v inom čase, máme iný štýl zaspávania, preferujeme rôzne teploty :D

katarinaba
3. sep 2024

Viem o vela paroch, ktori spavaju oddelene. Nie je na tom nic zle. Ked vam to vyhovuje, tak naco to riesit. Ja som exmanzela casto vyhadzovala v noci do obyvacky, ked chrapal. Zbytocne budil on mna, potom ja jeho. Neskor spaval tam a bolo dobre. Ved pozerajte videa a ked dopozerate, jeden pojde do svojej izby. Nic zlozite. A budu spokoni vsetci - manzel, manzelka aj pes.

zuzanka.zuzu
3. sep 2024

moja teta spala s ujom oddelene takmer 50 rokov (už zomrel), kopec našich kamarátov to takto doma majú, je to viac bežne než sa zdá 😉 a dávať si pozor na odcudzenie treba v manželstve vždy, bez ohľadu kto kde spí 🤷

elanor
3. sep 2024

ja stale tvrdim, ze dolezite spolu spat (=sex) a nie spolu spat (= spanok).
Ono sa to nezda, ale vydatny a kvalitny spanok je velmi dolezity.
Takze absolutne si z toho nic nerob.

riyadh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
3. sep 2024

Oddelene spalne su moj sen 😅 Mna vsetko zobudi, ked manzel sem tam spi v pracovni, hned sa mi spi lepsie.

januska12323
3. sep 2024

Spite ako vám to vyhovuje.

cookie29
3. sep 2024

Co je na tom zle? Najma pokial mate tu moznost, nie kazdy ma dostatocne velky byt/dom 🙂
A vazne, ja som kedysi davno, na zaciatku zalubena, nedala na moje potreby. Muz mal spankovu apnoe, budil sa kazdu chvilku, tak cca 1.5-2h, chrapal +++ ten vztah nevydrzal. Aj kvoli unave, podrazdenosti atd. Mozno keby som sa bola vtedy zbalila a sla spat vedla, ked som potrebovala, tak to zvladneme. Mozno ze by som bola mala potrebnu energiu a trpezlivost. Ale po dlhodobom spankovom deficite, sme to nezvladli a boli to drobnosti.

ina2405
3. sep 2024

Milujem spať oddelene 😁 mám veľmi ľahký spánok a vie ma zobudiť aj mužove vrtenie sa na posteli. Netrpí tým náš manželský život. Nikomu by neprospelo chodiť nevyspatý.

lukbe
3. sep 2024

Je to v poriadku. Poznám, čo to je, ked človek zaspava aj 2 hodiny, budi sa kazdu hodinu, lebo ma taký spánok. Ak by k tomu chrápal ešte pes🙈 a občas ho zobudis ty, je to nanič.

deti95060810
3. sep 2024

niekedy by som aj pristala .... ja si rada čítam, alebo niečo počúvam z mobilu a samozrejme mm to vadí. keď chce on spať - musí byť ticho, tma.... 🙄
ale zas keď on pozerá na mobile niekedy šport aj do polnoci tak to je OK .... 😉

autor
3. sep 2024

No mne tak odľahlo po týchto komentároch 😁🙂
Ja som mala z toho hrozne výčitky pretože sme mladí a komukoľvek sme to povedali v našom okolí tak na nás divne pozerali a tie poznámky typu: "Noo to je to že ste spolu už 10rokov už ani spávať vedľa seba nevydržíte"
Pritom ako som písala my sme spolu 24/7 (teda pardon uz nie 24 lebo spíme zvlášť)

autor
3. sep 2024

Máme super pohodlný gauč, na ktorý sme ešte dokupili taký vrchný matrac pre istotu. Takže spávať máme kde.
Na začiatku sme sa až "hadavali" o to kto bude spať na tom gauči lebo reálne sa na ňom spí lepšie ako v manželskej posteli 🙈
Takže boj o gauč som vyhrala ja a on ma svoj kľud v spálni kde sa aj v pohode zavrie keď napr ja mám pustenú dlhšie telku

rozovykon
3. sep 2024

aj my spime oddelene a vôbec ma ani nenapadlo sa zamýšľať nad tým ...😉

autor
3. sep 2024

@elanor presne to je to čo si myslíme aj o tom aj my
Nemáme ten klasický sexuálny život (ako okolie u nás) že večer lahneme do postele a ideme na to takže to že si večer každý ľahame na iné miesto to nijak neovplyvňuje

tenerifka
3. sep 2024

Poznam kvantum parov, co spia oddelene. My s muzom uz dlhe roky, a pri stavbe noveho domu sme samozrejme od zaciatku naplanovali dve plnohodnotne spalne.
Vedci prichadzaju na to, a je o tom stale viac studii, ze oddelene spanie je ovela zdraviu prospesne ako spolocne

komplikovana
3. sep 2024

Ja to uplne v poriadku ak vam to obom vyhovuje. Pre mna je dolezite sa dobre vyspat- odraza sa to na psychike i fyzike. Neexistuje ziadny zakon, ktory by prikazoval spat spolu. Robte ako vam je mile. Vas vztah, vase pravidla. Je uplne jedno ako to maju ine pary.

dominikamacakova
3. sep 2024

Je to v pohode, ale treba nejaký rituál pred spaním

tanuuulka
3. sep 2024

My za 9rokov spoluzitia spime oddelene tak 95% casu. Ved to je "iba" spanok, nie volnocasova aktivita, z ktorej jeden druheho chceme vynechat. My sme s tym obaja uplne ok a nemyslim si ze tym nas vztah trpi. Ja sa aspon lepsie vyspim 😊

alex7584
3. sep 2024

Mat na to priestor, nevaham ani sekundu a sli by sme do oddelenych spalni...

lakebabe
3. sep 2024

Veľa ludi spi oddelené, hlavne po deťoch. Dôležité je co vám vyhovuje. My mame úplne iný režim spania aj vstavania, ale keď už muž spi ja som ešte v obývačke na gauči a pozerám film. Mne by oddelené spálne nevadili, mam rada svoj kľud, izieb mame dosť, ale muž by to nedal. Ten by nespal sám kym nemusi. Takže ak vám to obom vyhovuje prečo nie.

mareka49
3. sep 2024

Keď sme to niekomu povedali...
Kašli na to a svoje súkromie si straz.
Sú ľudia čo ti povedia že v pohode a sú ľudia čo potupu, lebo sú proste rypave typy.
Nezdieľaj, nemusíš riešiť rekacie

suge
3. sep 2024

Moji rodičia spia oddelene a manželstvo im funguje už cca 45 rokov. Zrejme aj vďaka tomu.😉

lienka9
3. sep 2024

My sme s muzom zacali spavat oddelene asi pred 3r.ked sa narodila dcerka.extremne zle spavala,tak zacal spavat v pracovni..uz sme si zvykli a nam to celkom vyhovuje,tiez mame psa,tak sa nemusime tlacit :D a ja mam problem presne taky,ze ked vstanem vnoci, tazko zaspavam spat..ale rozhodli sme sa,ze musime sa znova naucit spat spolu,lebo deti planujeme rozhodit zvlast do dvoch izieb a potom uz nebudeme mat pracovnu volnu..inak by sme to neriesili a spali takto dalej 🙂

matkahelka
3. sep 2024

Spavame tak s muzom asi 11 rokov. Mozno aj viac. Mame velky dom, kazdy ma svoju spalnu. Ani jeden z nas si uz nevie predstavit, ze by sme spavali spolocne- ani jeden z nas by sa nevyspal. On brutalne chrape, stale sa prehadzuje, spava celorocne pri 15-18 stupnoch. My, kebyze zijeme v byte a nemame moznost oddelenych spalni, sme daaaavno rozvedeni, pretoze obaja potrebuje byt vyspati - on pracovne casto vela soferuje a ja som nervozna, vrestim, nic sa mi nechce, ked nespim min.6hod. neprerusovane. my aj na dovolenkach spime oddelene- bud mame vacsi apartman alebo v hoteli platime 2izby. manzelstvo mame funkcne a stastne, sexu mame na rozdavanie. v mojom okoli tak funguje viacero manzelstiev a vsetko su to harmonicke pary.

midori123
3. sep 2024

Ak by sme nespali oddelene, už sme asi rozvedení😅
Môj muž extrémne chrápe a ja mám plytký spánok, kde ma zobudí každý zvuk alebo pohyb.
On začal chrápať a ja som bola v tom momente hore, začala som najskôr jemne c-kaním, potom som ho pohladkala a snažila som ho prevrátiť na opačnú stranu, nech s tým chrápaním prestane. Samozrejme, on nervózny, že veď ,,Ja nechrápem!”
Do mňa sto čertov vošlo! Takže sme sa v noci ešte dosekali a on demoštratívne vzal paplón, vankúš a odpochodoval do obývačky.
Už ráno sme boli obaja nevrlí, nasratí a hlavne nevyspatí.
Ešte že sme kúpili dom a máme každý svoju spáľňu, inak by sme sa fakt boli asi rozviedli.
Ono niekto si povie že pre takú blbosť ako je chrápanie sa rozvádzať???
Ale v skutočnosti to začne pomaličky zasahovať aj do bežného fungovania. Obaja dlhodobo nevyspatí manželia nie je práve dobrá kombinácia.

autor
3. sep 2024

@mareka49 myslím to tak že súrodencov čo mám v podobnom veku ako ja tiež sú vo vzťahoch tak sa bavíme spolu otvorene a sme to spomenuli a reakcia bola taká ako som vyššie napísala..
Tiež kamošku čo mám tak zo začiatku som jej vravela všetko tak tiež na toto správanie naše mala reakciu takú zvláštnu pritom som si myslela že ona ma bude chápať keďže sa mi stále sťažuje ako jej frajer chrápe, že ho stále drgá kope aby prestal a potom sa hádajú (lebo veď nečudujem sa keby do mňa niekto kopne počas spánku asi by som mu zuby vykopla naspäť 🙈😁) tak som jej vravela že spávate zvlášť ..a to akože v žiadnom prípade čo by to bolo zvlášť spať
Tak som z toho mala také výčitky keď veľa takýchto reakcií som mala okolo seba
Ale ako tu čítam tak normálne mi kameň zo srdca padol a dnes pôjdem pekne v kľudne spať na svojom gauči bez akýchkoľvek výčitiek 😄🙂