Dobry večer. Surne potrebujem radu. Som zúfalá. Opisem v skratke svoj život. Mám mamu, otca, brata. Odmala sme nežili ako normálna rodina, mama s otcom časté hádky, psychické problémy, ja a môj brat sme si to odnášali. Môj brat tesne pred 18tkou prišiel domov a oznámil nám, že je na mužov. Ja, doteraz nie úplne psychicky zdrava som vydatá.
Pointa. V minulosti som veľmi milovala jedného muža, ktorý sa kvôli mne presťahoval cez celé Slovensko, zmenil prácu. Bol to muž mojich snov. Nevydržalo nám to kvôli mojim rodičom, vadilo im, že nemá auto, že nemá 3000€ mesačne sa úcte a pod. Pod nátlakom som sa s ním rozišla (po viac ako roku) lebo mi rodičia nedali pokoj. Našla som si muža, ktorý ma 3000€ mesačne a nie som s ním vôbec šťastná. Som vydatá ale bez lásky. Moji rodičia sa tešia, takéhoto si predstavovali. Ale ja nie. Už doslova nevladzem. Mám sto chuti sa ozvať bývalému. Viete mi poradiť, čo mám robiť? Neviem, či on je momentálne vo vzťahu ale ak áno, ja vôbec neviem, čo budem robiť.
Že by si si mala vziať čas pre seba - tým myslím LEN pre seba a dat sa psychicky dokopy. Už len tvoj príspevok je chaoticky. Co ma orientácia tvojho brata spoločne s tvojimi vzťahmi.
Nikdy nechoď do vzťahu kým niesi vyrovnaná sama zo sebou. To nikdy nezostáva bez následkov.
+ poďme neignorovat fakt, že si stále vo vzťahu - predpokladám vydatá... 🙇🏻♀️
Veď to poznáš z detstva : "najskôr si uprac, potom môžeš ísť von..." 👆🏼
urobila si chyby pod tlakom. aj ked si uz bola vo veku, kedy si mala prevziat zodpovednost za svoj zivot. vinu nesu aj tvoji rodicia, ktori ta nedokazali pripravit do zivota a naopak,zrejme vas detstvo a vztah s rodicmi oboch poznacili.
ako sa sprava tvoj manzel k tebe? nie je tam sanca na zachranu? niekedy je lahsie hladat riesenie vo vysnivanom svete ako hrat s kartami ktore mas. nie vzdy sa bude dat utiect, aj ked ty chces utiect niekam do neznama.
tvoj byvaly bol zrejme tvoj najpevnejsi bod,preto chces hladat riesenie svojho zufalstva u neho. ale on nemoze vyriesit tvoje problemy. tie si musis vyriesit ty a potom ist dalej. takto by si ho znicila, lebo by si od neho chcela to, co ti on dat nemoze. tahala by si ho do diery svojich problemov.
Ak nie si stastna,tak to ries. Uz si asi pochopila,ze musis mysliet na svoje stastie. Rodicia niekedy maju pravdu,treba si ich vypocut. Mozno ak by si bola s tym prvym,tak by si nebola stastna,lebo by ste nemali na zivobytie. Ty musis zvazit,preco slabo zarabal,preco nechcel od zivota viac. Byt tebou,dam sa najskor dokooy a potom riesim nejaky dalsi vztah. Byvalemu sa ozvat mozes. Mozno ti to pomoze sa rozhybat. Ale bud opatrna. Velmi dobre si rozmysli,ci laska staci. Mozno on je uz tiez zadany. A ak aj nie,nevstupuj do vztahu s nim,kym sa nerozides s muzom. Nie je fer tahat to na vuac stran,ked si zmatena. Drzim palce,aby si sa nasla a bola stastna.
@haley7897 áno mám chaos od rozchodu s bývalým to ide so mnou dole vodou. Mám 38 rokov. No citim, že mám zničený cely život.
@janetinka27 Môj manžel si ma nevšíma a správa sa drzo a najnovšie mi začal vykrikovať, že si mám ísť za mojim právnikom. (Bývalý je právnik).
@marca12 ja som totižto bola za vesticou a povedala mi, že je zadaný s o 13 rokov mladšou. Či to je pravda. To naozaj neviem povedať. Nikdy sa mi nezdôveril, že sa mu pacia tak mladšie dievcata. Ma toľko rokov ako ja.
A to pravnik nebol rodicom dost dobry???? Napis mu a uvidis. Netrap sa zbytocne, za to nic nedas.
Ver ze druhý ti do života vnesu len viac chaos. Ak s niekym máš byť, tak budeš. Počká. Vezmi si čas len pre seba.
Namiesto veštice vyhľadaj psychoterapeuta
Deti nemáte?
Ty máš 38?! Ja som si myslela, že si oveľa mladšia. Ako dlho si vydatá? Máte deti? Koľko majú rokov? Pred akým dlhým časom si sa rozišla s bývalým?
Vzhľadom k tomu veku si myslím, že s bývalým to bolo asi už veľmi dávno a zrejme je to pasé. Ak manžela nemiluješ, nie si s ním šťastná a nevidíš žiadnu šancu na to, ako to zmeniť, tak choďte od seba. Dovtedy by som žiadnych iných mužov neriešila.
A ešte k tej veštici: to sú všetko blbosti, never tomu!
Vestica? Ale tak ok.... ale 37r zena aby takto streckovala? Kedze si si od rozchodu narazila ineho a vydala sa, zjavne to nie je rok ani dva.... byvaly uz ma zrejme novy vztah, mozno aj rodinu. Ty ries seba a svoj zivot. Nie n ejaky sen o ex, ktoreho si idealizujes
Po prve hadam si svojpravna, naco si pocuvala nazory mami, ked niekoho lubis co si myslia ostatni cloveka nezaujima, po dalsie ked chodis po dovolenkach s mamou tiez nebude vsetko ok, a po dalsie myslim, ze byvaly si uz po rokoch zije vlastny zivot a necaka na teba, takze si treba usporiadat zivot co sa ti nepaci, a pockat na toho praveho hlavne bez nazoru maminky
Jedine za to kde si treba hadzat vinu sebe, nie rodicom
No tak to never, ze na teba niekde 8 rokov caka. Sorry. Este pises, ze ste boli spolu kratko. Ten ma davno kednie rodinu, tak zivot inde. Ty si nespokojna, tak snivas o niecom, co si nedostala. Trapis seba, asi aj muza, ked ti vykrikuje pravnika... podla mna potrebujes psychologa. Terapiu. Aby si si v sebe upratala, co dalej....
pozri. ja by som išla aj hlavou proti múru a nikdy nikto by ma nerozdelil s osudovým mužom. čo by som ale robila na tvojom mieste ? žila život naplno. na sto percent. keď s niekym nie si šťastná, skonči to. nemáte deti - áno je to v tomto prípade absolútne poľahčujúca okolnosť. žiadna zlatá klietka by mi nestačila, keby srdce mám prázdne.
myslím si, že nešťastný človek má depky. stresy.. má ich presne preto - lebo je nešťastný. ako môžeš byť štastná keď ti niekto diktoval život ako v 18. storočí ? začni žiť ... je načase. podľa seba. podľa nikoho iba seba. a ver mi aj depky a stresy pominú. ja Ti moc moc držím palce ♥
To je úplne jedno, či 37, alebo 38. Myslela som, že máš niečo po 20-tke. Nuž, chybu si urobila, keď si sa podvolila rodičom a rozišla s priateľom a druhú, keď si sa vydala bez lásky. Keď ste s bývalým boli spolu krátko a rozišli ste sa v r. 2014, tak naňho rovno zabudni. Vyrieš si vzťah s manželom.
Ďakujem za rady. Pokúsim sa vyriešiť si problém prv s mužom, potom poriesim seba. Dakujem za váš čas.
Ja nechapem, ako sa niekto môže takto rozhodnúť v živote... Je to ako reverzný scenár rozprávky.
Takže si sa rozišla s niekym preto, lebo to chceli rodičia? A preto lebo to chceli rodičia si sa za niekoho vydala? ... A ty si čo vec?
Takze rodicia ti v 30ke riadili zivot.... Ten uz asi na teba zabudol ale zacat odznova mozes kazdy den..
Hlavne ignorovat rodicov. :D
Pridavam sa, uz nebrat do uvahy co si myslia a predstavuju rodicia, povedz im, ze jedneho dna tu uz nebudu, takze ty si zodpovedna za to aby si bola ty stastna a nie oni, oni nech si hladaju stastie inde, resp. nech ta beru aka si. Takze ano, rozisla by som sa, postavila na nohy, medzitym zisitila, ako je to s byvalym, aj ked by bol zenaty, bohvie aky vztah ma on, mozno je rozvedeny a ak nie je volny, este sa ti moze dostat do zivota novy partner. Vies, ked ty si teraz nestastna, tak si ani ziadneho noveho "nepritiahnes".
hlavne sa nesmies dat proste nikym manipulovat. nik nebude za teba zit tvoj zivot. ak si s niekym stasstna, tak by ti malo byt jedno, ci sa tvojim rodicom a okoliu paci alebo nie. hlavne aby tebe s danou osobou bolo dobre
Ahoj, ak chces napíš mi správu, prešla som si podobným 🙂
Spomínaš na to, čo bolo pred 7 rokmi? Myslíš, že je furt slobodny a fantaziruje o tebe? Keby to bolo pred pol rokom, tak dajme tomu, zavolaj mu, ludia robia chyby, že sa pod tlakom rozhodnú ináč, ako to citili, bolo tu viac takych tem, ale 7 rokov sa mi zda nerealne, aby ti padol k noham tvoj ex,,,,dalej píšeš, že ste chodili kratko,,,možno by z toho svadba nebola, prenho to mohlo byť len dobrodružstvo, Dalej ti riadi život veštica a ty jej rečiam veríš, to sa mi nezdá normalne,,,žiješ v nejakom sne ,,,dalej ako mama môže byť spokojna, ked ty si nešťastná? Dalej maš 38 rokov, to by si mala stať pevne nohami na zemi a nie fantazirovať a lietať v oblakoch...ak si nešťastna, treba to riešiť, ale z jedneho problemu pojdeš do druheho Ozvi sa exovi, on si možno už na teba nebude pamätať
Teš sa momentalne, že máš aspoň peniaze, aj to nie je na zahodenie...
Ahojte. Po dlhšom čase sa vám ozývam.
Mám potvrdené, že je zasnúbený s o 13 rokov mladšou slečnou. Keď som sa to dozvedela, dostala som záchvat hnevu a zlosti. Prečo je zasnúbený? Nebola som mu dosť dobrá? Prečo si vybral tak mladé dievča? Ako im to mám prekaziť? Mám v hlave veľa otázok. Čo mám ďalej robiť?
Urobila si veľkú chybu že si sa s ním vtedy rozišla a nepokúsili ste sa vybudovať vzťah aj napriek odporu tvojich rodičov. Neustali ste neprajnost malomeštiactva. Tvoja mama asi nemiluje tvojho otca ale jeho prachy. Krásny vzťah kým ich má. No stalo sa že ste sa rozišli, vydala si sa a teraz pri prvom probléme sa obzeras za minulostou? Bude to druhý rozpad vzťahu. Niekto by povedal že ti to ide. A ja by som ti za normálnych okolnosti radil tak ako ti tu radia ostatné mamicky: najprv sa pokus dať doporiadku tento vzťah a hľadaj lásku k tomuto mužovi. Ktorého máš. Ešte pred renesanciou sa ľudia nebrali z lásky a vyberali im ich rodičia alebo dohadzovačky. A vzťahy fungovali približne rovnako ako aj teraz. 50:50. Zamilovanosť a sex nie je nutná pre dobrý vzťah. Ale ty si v niečom výnimka. Kvôli týmto tvojim slovám: Zamilovala som sa. Presťahoval sa kvôli mne cez celé Slovensko, bol to muz mojich snov, mám vzťah bez lásky, nemám preto s ním deti. Zamyslí sa nad týmto scenarom: osloviš bývalého že ho stále miluješ a vždy si ho milovala. Že svojho muža nedokážeš s ním žiť. Dajme tomu že sa on rozide s tou mladou a bude ti opätovať svije city. Ty sa rozvedie sklamem mamu a otca dajme tomu že ťa nevydedia. Budeš tehotná s bývalým a vezmete sa. Otázka znie: nebudete sa znovu hádať? Odolá vaša laska neprajnosti okolia? Nebude ti chýbať 3000€ plat tvojho muža? Ak si na toto odpovieš že toto dáte tak chod do toho. Ja totiž tvrdím že Laska nezomiera. Len ju necítime. Ak medzi vami bola tak tam stále je. Ako ju v ňom znova vzbudis je na tebe musíš na to ísť citlivo a bez nátlaku. Pripomen mu vašu lásku a že ho stále milujes. Nerob mu plány čo chceš robiť a čo ma urobiť on. Tu jeho snúbenicu nespominaj to si on vyjasní podľa toho aký ma vzťah k tebe.
🤦🏻♀️ A prečo by nemal byť zasnúbený? Veď ste sa rozišli pred 8 rokmi. Divím sa, že je ešte vôbec slobodný. Veď aj ty si odvtedy vydatá za iného. Odpoveď na otázku, ako im to máš prekaziť: NIJAKO! O to sa ani nepokúšaj! Keby to bol muž tvojich snov, nerozišla by si sa s ním. A nevydala by si sa za iného. Len si už teraz zabudla na vaše problémy a na dôvod vášho rozchodu. Veď píšeš, že ste sa hádali. Teraz máš problémy s manželom, tak si už na všetko zlé s bývalým zabudla a idealizuješ si ten vzťah. A k otázke, čo máš ďalej robiť: to, čo som ti aj predtým radila: vyrieš si vzťah s manželom. Buď choďte od seba, alebo začni pracovať na tom, aby sa váš vzťah zlepšil. Veľa šťastia.
najprv si vysporiadaj jeden vztah, az potom ries druhy