Som povinná povedať priateľovi, že beriem antikoncepciu?

3. aug 2023

Ahojte, myslite si, že som akoby morálne povinná povedať priateľovi, aj keby nie sme spolu dlho o tom, že beriem hormonálnu antikoncepciu(tabletky) ako liečbu na udržanie cyklu a rozhádzaným hormonom?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
avakona
3. aug 2023

Nie si povinná hovoriť nikomu nič pokiaľ nechceš, alebo ti je to nepríjemné.

nika3136
3. aug 2023

Paci sa mi filozoficke pozadie otazky.
Pre mna to je moralna povinnost, aj voci sebe, aj voci partnerovi

mikadooo
3. aug 2023

Nie, nie si. Prečo? Chce ti splodiť dieťa? V tomto prípade by to bolo celkom fér, povedať mu to 😁.

kiwi3
3. aug 2023

tomu celkom nerozumiem. preco ti to pride ako ne-/povinnost? a preco by s tym mal mat problem? ja tak nejak ocakavam, ze sa budem vediet porozpravat so svojim partnerom o comkolvek.

seahorse27
3. aug 2023

Moralne povinna nie si. Zaujima ma, preco mu to nechces povedat, ved je to normalna a bezna vec.

hugger
3. aug 2023

Ked spolu budede dost dlho aby bolo namieste vzajomne poznat svoj zdravotny stav tak asi ano, hoci nie je to povinnost.

Ak ste na zaciatku a citis tlak nepouzivat kondom trvaj na nom aj tak. To ze beries antikoncepciu z inych dovodov je nepodstatne a pred sexualne prenosnymi chorobami ta to neochrani.

autor
3. aug 2023

@hugger Ja v teme nespomínam choroby, otázku som podala jasne

vanilkovazmrzka
3. aug 2023

Spavate spolu? Ak ano, tak je normalne povedat, ze beries hak a nemusite sa inak chranit. Ostatne zdravotne dovody nemusis hovorit, ked nechces, ale nevidim dovod, preco by si mu to nemala povedat tiez.

sara07
3. aug 2023

to kde sme v stredoveku že povinnosť ,???? ked chceš povieš ked nie tak nie, divné že sa nespýta lebo toto sa radi pýtaju chlapi ,
nie nemáš žiadne povinosti, bud sama sebou si slobodná respektivne slobodná ako ti to láskavo dovoli spoločnost a okolie

autor
3. aug 2023

To, že beriem HAK tak neznamená, že nemusíme mať aj inú ochranu ale na to sa nepýtam

abbey1
3. aug 2023

Co to je za vztah, ze si musis polozit takuto otazku?

mogaa
3. aug 2023

tak predpokladám že ak ste obaja zodpovedný, tak určitú formu antikoncepcie používate, takže ano, povedala by som mu to....ale ak spolu nespávate, tak otázka je bezpredmetná...vždy záleží od situácie, ak vieš že partner chce dieťa, tak by mal vedieť aj to, že berieš antikoncepciu....v opačnom prípade to za morálnu povinnosť nepovažujem

sense
3. aug 2023

Nie si povinná áno z morálneho ani iného hľadiska. Keď bude pre teba tento vzťah natoľko vážny a dôležitý tak mu o tom povieš. V prípade plánovania budúcnosti by bolo dobre sa zrejme poznať aj v tomto amère.

hugger
3. aug 2023

@autorka Chcel som si tipnut preco by sa niekto pytal takuto otazku a netrafil som

Preco ta tato otazka trapi ?

autor
3. aug 2023

Nie, deti nechceme momentálne..

A povedať mám obavy preto lebo ja by som aj tak trvala na tom aby sme používali kondom. Neberiem HAK veľmi dlho, lebo som to dlhšie neriešila ale už ma to prestalo baviť tak som sa rozhodla to riešiť.

Obávam sa toho, že by potom s kondomom nesúhlasil :(

autor
3. aug 2023

@sense Ako jasné ak by sme chceli deti tak to poriešime ale toto momentálne nie je pre nás aktuálne

autor
3. aug 2023

@hugger máš dole 🙂

domka222
3. aug 2023

Pokiaľ chceš ,aby ste používali kondóm a on sa ťa nepýtal, či sa ešte ty chrániš inak,tak by som bola ticho

januska12323
3. aug 2023

Tak keď nebude súhlasiť bez kondómu nebude sex čo na tom.

hugger
3. aug 2023

Nepovedat a trvat na kondome je akceptovatelne, ak by to neskor malo prerast do hlbsieho vztahu aj tak s tym pojdes casom von.

Druha moznost je extra cestna a transparentna - obaja si nechate spravit testy na STD, bezalo to tu v separatnej diskusii. Samozrejme toto dava zmysel len ak jemu (a sebe) doverujes ze nie je promiskuitny
https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/pristupili-by-ste-na-takyto-test/

autor
3. aug 2023

@domka222 No my sme sa bavili o tom ako sa chrániť a zhodli sme sa na kondome.
Ale neviem čo s tou HAK, lebo ja by som aj tak kondom chcela

h2
3. aug 2023

Pokiaľ trváš na používaní kondómu, tak ak ho bude odmietať, nebude mať s tebou sex. Povinnosť hlásiť mu, čo, kedy a koľko užívaš, určite nemáš. Ale keď sa budete rozprávať o antikoncepcii, tak mu to normálne povedz s tým, že napriek tomu trváš na používaní kondómu.

autor
3. aug 2023

@hugger No my sme sa boli už testovať a čakáme na výsledky 🙂 ako ja mu verím, aj on mne, ale mne ide o tom, že aby sme mali dvojitú ochranu v podstate, aj to ochráni pred chorobami ale primárne mi ide o to aby sme nepočali nechcene.

Mna iná ANTI neoslovila

autor
3. aug 2023

@h2 Len neviem kedy povedať , lebo sme spolu krátko :( necelý polrok

h2
3. aug 2023

Pol roka sa mi už zdá dosť dlho. Čiže predpokladám, že sex ste ešte nemali? Škoda, že si mu to nepovedala, keď ste sa bavili o tom, ako sa chrániť. Teraz to už bude vyzerať, že si mu to tajila. No ale to je jedno, úplne normálne mu to povedz. Že to berieš zo zdravotných dôvodov a že by si napriek tomu chcela ešte aj kondóm, pre istotu.

autor
3. aug 2023

@h2 Skusím, lebo ako sex už bol, ale jednoducho nechcela sompovedať hned, lebo potrebovala som si získať dôveru, ale poviem mu to a vysvetlím prečo beriem a tak

lindus_esterka
3. aug 2023

Ja som za otvorenu komunikaciu a polrok uz je podla mna na takuto infosku dostatočne dlho. Co ale nemeni nic na tom, ze by ste nemali pouzivat kondóm ked to tak chceš. Moj tiež na zaciatku vztahu kondom ani za nic, vraj si da pozor, tak dostal na vyber, sex s ochranou alebo ziadny sex. Pozor si moze davat pri prechádzaní cez cestu a nie pri sexe. Rozmyslel sa rýchlo

lindous
3. aug 2023

Keď ste sa rozprávali o vhodnej ochrane, tak určite padla reč aj na HAK, vtedy si mu klamala, že ju neberieš a nechceš alebo si ju ešte nebrala vtedy? Keď si to predsatvím z druhej strany, o partnerovi by ma toto určite zaujímalo, takto si sa rozhodla tak trochu sama... je samozrejme úplne v poriadku, že ten kondóm aj naďalej chceš, ale komunikovala by som to otvorene so všetkým

fiafia
3. aug 2023

Pokiaľ je vzťah ozaj na začiatku nevidím dôvod mu to vešať na nos. Ty si ničís možno zdravie a on si bude pekne v kľude užívať... nech sa potrápi s kondómom chvíľu, veľa to o ňom napovie. Možno bude o mesiac po vzťahu,ktovie.