Som platonicky zamilovaný do jednej a tej istej osoby

9. apr 2023

Cawte. Potrebujem sa vyrozprávať, pretože nemám žiadneho najlepšieho priateľa, som skôr taký samotár. Veľmi ma trápi láska, bohužiaľ svoje šance na vzťah som nikdy ešte nevyužil, nevedel som sa zamilovať do tej osoby ktora mi dala šancu nejsku..ale možno to tak malo byť. Ide o to že už rok a pol som platonický zamilovaný do jednej a tej istej osoby. Stačil iba očný kontakt a až doteraz na ňu často myslím. Nechcem jej ničiť život, určite je šťastná bezomňa ale ja ozaj neviem na ňu prestať myslieť. Skúšal som hocijaké metódy napr meditácia, alebo na nete ako zabudnúť na človeka ale nedarí sa mi. Veľmi silné emócie k nej cítim a nedá sa to zastaviť. Skúšam robiť čo ma baví alebo len tak idem na prechádzku ale tie myšlienky na ňu sú stále. Ako to mám riešiť? Nechcem žiť už takto, proste chcel by som sa aj zalubit do inej baby ale ku žiadnej necítim toľko čo k nej.. ja už neviem som zúfalý alebo nechápem prečo..

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
9. apr 2023

Ona by nemala o teba zaujem?

madeline1
9. apr 2023

preco sa o nu neposnazis, ak ju chces, ale ides proti sebe?

solange7
9. apr 2023

To ti pride normalne, ze ti niekto padne do oka, a namiesto prveho kroku meditujes aby si na ju zabudol?
Popracuj na sebavedomi.

simona20201309
9. apr 2023

Prečo by si jej mal zničiť život? Toto je niečo ako zakázaná láska. Aj keď nie je zakázaná, ale v podstate niečo, o čom len snívaš. Si zamilovaný do svojich predstáv a do ,,oči ". Ako dobre poznáš tu osobu? Je to nejaká kocka zo školy, alebo ju len poznáš z videnia zo zastávky?

janetinka27
9. apr 2023

Ahoj, toto sa stalo uz mnohym a viackrat, podla mna takmer kazdemu. Si zalubeny len do predstavy o tom dievcati. Ked na nu myslis, prezivas prijemne pocity, tvoje telo tento prijemny pocit vyhladava, je to trosku ako zavislost. Preto na nu myslis stale, aby telo dostalo to, co chce. V skutocnosti to dievca je ine ako si predstavujes, v podstate nejde vobec o to dievca, iba o ten pocit, ktory potrebujes stale a stale prezivat. Ked si najdes realne dievca a prejde prve zoznamovanie, tak sa snivanie rozplynie.
Ale tetaz uplne staci, ak sa na teba usmeje ine dievca a budes snivat o nom. Na tuto si uz velmi nespomenies, ale ta nova tvojej fantazii otvori novy priestor na snivanie a to opat prinesie prijemne pocity. Takto mozes prezit niekolko lasok, ale ani jedna nebude skutocna. Ked ale pride realne dievca, bude to uplne ine.

jsbb
9. apr 2023

Ja mam podobný problém, neviem zabudnut na muža s ktorým sme boli spolu iba 4 mesiace. On je spokojny bezomna a ja stále musím na neho mysliet, na jeho oči. Trvá to už 2 roky. On ma ale za priateľku nechce, tak len dúfam, že raz sa mi podarí zabudnut.

svokrinjazykmonika
10. apr 2023

Takúto platonickú lásku som zažívala ako 13-14 ročná 🙄 A poznáš sa vôbec s tou svojou vyvolenou? Bol si s ňou niekedy v normálnom kontakte že ste sa rozprávali? Možno je to úplná krava len ty si si ju úplne zidealizoval vo svojej hlave 🤷

vilma7
10. apr 2023

Ešte treba vyčkať. Tiež som bola veľmi zaľúbená, myslela že to nikdy neprejde...s dotyčným som nikdy nič nemala.
Asi po 2 rokoch to prešlo. Neboj, nebudeš ju milovať večne.

elmivelmi
12. apr 2023

A je zadana uz?Lebo nevidim problem ju pozvat na kavu.A mozno ak zistis jej povahu,sa hned odmiluhes🙂

kinedrilka
13. apr 2023

Ako vieš, že je šťastná? Spýtal si sa jej to niekedy?