Neviem ako z tohto kruhu ale koniec koncov ublizujem všetkým ktorých mám rada iba kvôli tomu že sa snažím všetkým vyhovieť aby boli pri mne šťastní .. strašne mi to ubližuje fyzicky aj psychicky a vždy nakoniec vyjdem ta zlá ktorá sa o niečo nestará alebo zanedbáva ..a naozaj si neviem pomoc keď aj chvíľu je niečo ideálne potom nabehnem do starých vzorcov…
To je veľká chýba vyhovieť všetkým..oni si zvyknú na pomoc a na tvoje stále ,,áno ..musíš myslieť na seba v prvom rade. Takýchto ľudí je málo ❣️
v prvom rade zacni 'vyhovovat' tomu najdolezitejsiemu cloveku, ktoreho mas mat rada - sama sebe.. rob veci tak, aby si ty bola stastna.. a ked budes stastna, budu pri tebe stastni aj ludia, ktori ta maju radi.. ti ktori ta nemaju radi, pri tebe nemaju co hladat.. a vsechno bude fajn.. a bez namahy 😉
Pripomenulo mi to tento seriál (tým nechcem povedať, že si na tom až tak zle)
https://www.csfd.sk/film/735445-gosta/prehlad/
A ešte som si spomenula na spolužiačku z vš, ta sa tiež snažila robiť všetko pre druhých a časom z toho bolo nervózna pretože nestíhala svoje. Boli to nervy. Potom si uznala, že sa treba naučiť povedať nie, nemám čas, ak budem mat čas tak... Ale začiatky boli ťažké, znela veľmi nepríjemne od hnevu, lebo ani nevedela ako to povedať a tlačili sa na ňu zameškané povinnosti... Ale to chce čas naučiť sa to.
A ešte dodám, že zopár ľudí sa urazilo, lebo ved co si o sebe myslí a keď povedala nie, tak ju aj neviem ako dlho ukecavali... O to horšie to pre ňu muselo byt, ale stala si za svojim a tak budeš musieť aj ty 🙂
Toto,keď čítam,...nechápem prečo ubližuje a sama sebe,ako môžu byť šťastní ľudia okolo teba,keď ty nie si šťastná?
Nenapisala si vela detailov, ale nieco taketo by mohol napisat dobry clovek, ktory zabudol na seba a necha zo seba robit hromozvod.
Podla mna to chce sebavedomie. Keď si vsetci zvykli ze pomahas, chcu aby si pomahala viac. Ak chces byt osobou, ktora pomaha vsetkym, ktorych ma rada, tak maj rada aj seba, urob veci pre seba a nehanbi sa za to a tvoje okolie to bude musiet akceptovat a mozu byt raz aj radi, ze pri sebe maju silnu osobu, lebo kto by si vazil, ze pri nom stoji unaveny uzlicek nervov?