Sme spolu 17 rokov a manžel sa mi priznal k nevere

20. máj 2024

Ahojte..Včera večer sa mi manžel,s ktorým sme spolu 17 rokov a máme spolu dcéru priznal, že ma podvádza a údajne to už nevie predomnou tajiť.V tej sekunde ako mi to povedal som cítila neuveriteľnú bolesť na hrudi, pretože sme boli vždy prototyp spokojnej rodiny. Veľa sme spolu komunikovali, spoločne riešili každodenné veci a boli spokojní. Na moju otázku čo ho k tomu viedlo a či mu z mojej strany niečo chýbalo bola odpoveď že sa to skrátka stalo a somnou to nemalo nič spoločné pretože ja som dôvodom nevery nebola..Stretol o 10 rokov mladšiu ženu a prerástlo to u neho ako z fyzickej stránky,že sa mu veľmi páči tak aj z duševnej do niečoho silného a plánuje s ňou naďalej byť. Moja otázka je, keďže v tomto manželstve už nevidím žiadnu pointu a zmysel, ako dlho Vám to trvalo vysporiadať sa s tým?City k nemu sú stále silné, veď 17 rokov nie je týždeň, ale chcem sa pohnúť ďalej s touto skúsenosťou. S myšlienkou, že mu to odpustím a chcela by som naďalej byť s ním a dať mu dôvody aby nás neopustil sa ani nezaoberám, keďže mi sám povedal že chce odísť a ja to rešpektujem a nebudem vytvárať dusnú atmosféru. Skrátka tiež poznám svoju hodnotu a je to voči mne neuctivé,ale žial stalo sa. Aké boli Vaše prvé kroky, čo ste robili pred a po rozvode?Ako ste sa cítili?

vikusjk
20. máj 2024

Wau... klobuk dole pred tebou, ako triezvo a racionalne k tomu pristupujes a ako to mas v hlave upratane 👍 drzim ti silno palce

butterflyeffect
20. máj 2024

V prvom rade je mi to luto, v druhom-mas moj obdiv ako uzasne si sa k tomu postavila. Ja som bola s ex 7 rokov a aj ked som ho opustila ja kvoli jeho povahe a neustalemu ponizovaniu, trvalo mi to takmer rok kym som to hodila za hlavu, lebo aj ked zivot s nim bol neunosny city tam boli, u teba to je o tom horsie ked pises ze ste mali harmonicke manzelstvo. Vsetko casom preboli u niekoho to ide dlhsie u niekoho kratsie. Jedine co viem poradit je rob vsetko ako sa citis, ja som prve mesiace nechcela nikam chodit potrebovala som to vstrebat a vyrovnat si to vnutorne, potom mi pomohlo chodit medzi ludi s kamoskami na kavu, vino, stale niekde, prosto prist na ine myslienky-venovat sa sebe-nakupy, kadernicka, manikura, kozmeticka, clovek ma hned lepsi pocit a zamestna hlavu inymi myslienkami.

pribinak
20. máj 2024

Poviem to úplne sucho……čas všetko vylieči. Veľa ľudí ktorí zažili takúto zradu od partnera či manžela jednoducho teraz povedia, že prešiel cas a už je to za nimi

Ty si asi veľmi racionálny človek a to je výhoda. Tak držím palce aby si to čím skôr prekonala a žila šťastný život

mk22
20. máj 2024

Nič si netušila?
Určite prídu chvíle, Kedy budeš smutná, nahnevaná.. Predsa 17r a bol to tebe najbližší človek.. Ale na všetko vždy zaberie čas, tak aj tu.. Časom to prijmes..
Držím palce.

autor
20. máj 2024

@pribinak
@butterflyeffect
@vikusjk
snažím sa neublížiť viacej sama sebe tým že budem premýšlať kde to stroskotalo,hladat priciny a gestapovat otázkami a vytvarat konflikty keď sa to už proste stalo...sú to veci ktoré sa naozaj stávajú , som názoru že každá žena má svoju hrdosť a nepotrebuje niekoho kto ju podvádza ale radšej sa s tým vysporiadam raz a navždy a budem aj ja kľudnejšie žiť.Len neviem ako začať že aké budú tieto ďalšie dni
@mk22 nie vôbec každý deň bol tak nejak vždy rovnaký a ani náznak niečoho vážnejšieho, správal sa rovnako pekne ku mne ...

cacianka
20. máj 2024

nikto ti nepoviem aký čas treba na prekonanie. či 3 mesiace, 3 roky, záleží od všetkých súvislostí. z teba však citiť inú silu a rozvahu, zrelosť, a aj ked ťa to bude bolieť, budeš mať rozne stavy priebehu, všetko si to odži a ked sa dá spracuj doma v súkromí alebo s ľuďmi ktorým dôveruješ. podpora ti veľmi pomôže.

h2
20. máj 2024

Veľký rešpekt pred tebou, ja by som ho asi zaškrtila vlastnými rukami.

autor
20. máj 2024

@butterflyeffect wau, ako dlho si to vydržala s takym clovekom !!! Mas moj obdiv

morusha
20. máj 2024

Ja som toto nezažila (a dúfam,že ani nezažijem) ale veľmi, veľmi silno ti držím palce,aby si sa čím skôr otriasla a mohla viesť zase naplnený život, nakoľko to len bude možné ❤️Si úžasná, silná žena.

autor
20. máj 2024

@morusha veľmi pekne ďakujem za krásne slová ! ! !

butterflyeffect
20. máj 2024

Laska je slepa ako sa vravi 🤷🏻‍♀️ dodnes si hovorim ze aka som bola blba ale skor sa nad tym zasmejem uz

nika898
20. máj 2024

Silno držím palce. Rozmýšľaš rozumne. Áno žiaľ aj take veci sa stavajú a keď ti dal jasne na javo že chce byt s ňou tak nemá žiadny zmysel ako píšeš vytvárať dusno. Dôležité je dať zo seba von všetky pocity. Každá sme ina a každej pomáha niečo iné. Ja by som asi zmenila aspoň na vikedn prostredie aby som si utriedila myšlienky a premyslela ďalšie kroky. Každopádne silno držím palce aby to bolo čo najskôr za tebou a žila spokojne ďalej 🍀

autor
20. máj 2024

@nika898 dakujem velmi pekne...ano rozmyslam nad tym ze si s dcerou vyrazime niekde na vikend..Dnes nas este caka rozhovor s dcerou, s manzelom sme sa dohodli ze to vyriesime spolocne a cim skor tym lepsie,

morusha
20. máj 2024

Tak tvoj muž ti môže ruky,nohy bozkávať,že si takto s rešpektom voči nemu situáciu prijala,hoci tá bolesť musí byť strašná.Ešte len príde na to, akú ženu opúšťa,opustil...ale už bude neskoro.Zameraj sa teraz hlavne na dcérku a na seba samú.

dominikamacakova
20. máj 2024

Ja byť tebou, začnem si užívať single život.

autor
20. máj 2024

@morusha áno nebudem klamať, boli to..ale viem že v tomto stave ostať nechcem a preto využijem to zlé pre moje dobro...neprajem mu v zivote nic zle respektujem jeho rozhodnutie a dvere k svojej dcére bude mať stále otvorené,to už vlastne bude potom na nej ako sa k tejto situácii postaví ona, mám z toho strach ale určite ju nebudem nahovárať, huckať a dufam že pochopí že aj takéto veci sa v živote dejú a nech sa to nesnaží pochopiť len prijať že každý pôjdeme svojim smerom.. Ako otec je skvelý majú s malou super vzťah bude to chcieť veľa vzájomného rešpektu, on k nej ona k nemu..

danica2711
20. máj 2024

autorka, podľa toho, ako píšeš, si veľmi rozumná a schopná žena, takže praktické veci dáš s prehľadom. Iná vec je srdce, ro bolí, rozum-nerozum. Netreba si maľovať ružové zámky, bude bolieť ešte dlho, tomu sa nedá ubrániť. A ako ti aj iné dievčatá písali, chce to čas, je to otrepané klišé, ale je pravdivé. S každým dňom, týždňom to bude o malllinký kúsoček lepšie, po čase sa s tým proste naučíš žiť a po ešte dlhšom čase zistíš, že to bolí menej a menej... Ja viem, nič moc pomoc, ale držím ti palce

mk22
20. máj 2024

Tvoj muž má "šťastie" ze si rozumná..
Ina by ho za ten podraz, klamstvá, a poníženie.. Zničila..
Prefackala z každej strany.
Bola by, som prefíkana, kým je na mäkko a bude sa, tešiť tvojej ochote dohodnúť sa.. Riešila by som majetok, výživné, poriadne výživné.. Všetko v prospech dcéry a seba, všetko na papier..
Aky ma plán? Odíde z bytu.. Mate nehnutel spoločnú?
Proste za to, že rozbil rodinu.. Aspoň takto..
Lebo povedzme si, dnes dojato odsúhlasi, sľúbi.. Za 5rokov bude mať novú rodinu, deti.. Tak nech aspoň cvaka a poriadne..

autor
20. máj 2024

@mk22 Dohodli sme sa tak, že si mám spísať všetko čo by som chcela po rozvode mať a nebude problém sa dohodnúť a dať túto dohodu k žiadosti o rozvod .Jediné čo chcel je neobmedzený styk s dcérou.. Máme spolu auto a dom,v ktorom ostávam s dcérou a jej bude posielať výživné a vreckové a polovičku nákladov na bývanie pokryje kým sa s dcérou dáme ako tak dokopy a auto mi tiež ostane.

autor
20. máj 2024

@mk22 či to takto dotiahneme aj do zdarného konca uvidíme

mk22
20. máj 2024

No ono vedia byť štedri, ochotní spolupracovať takmer so všetkým súhlasiť.. Všetkého sa vzdať..
Je mi na grc z toho.. Ako ľahko sa dokážu všetkého vzdať.. Pre ďalšiu ženu..
A, áno, kým je ochotný spolupracovať.. Ber všetko, bud chamtiva..sebecka..robis to pre dcéru.
Lebo o rok dva, jeho velkorysost začne vadiť mladej micke, a muž bude uberať..
Že dnes je ochotný a so všetkým súhlasí.. To sa veľmi rýchlo zmení..

autor
20. máj 2024

@mk22 sama som veľmi zvedavá ako to celé dopadne či sa vôbec dohodneme tak ako som napísala že mi navrhol..

adriankomoj
20. máj 2024

Držím palce 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💞

retatka
20. máj 2024

Toto je ten lepší prípad ,že to ukončil ,aj keď chápem je to obrovská zrada po toľkých rokoch .Ale nesedí roky na dvoch stoličkách ako často mužom vyhovuje a žena sa to dozvie po x-rokoch alebo vôbec .Ako u vás bolo vidno ,žiaden náznak nevery ,správal sa pekne ,takto to mohlo ísť ešte roky bez toho aby si niečo cítila.Takže lepšie ,že to ukončil a ide si svojim životom .A pred tebou klobúk dole .Si jedna rozvážna žena ,žiadna hysterka,Môže ľutovať o akú ženu prichádza .Tebe prajem aby si stretla ešte lásku v živote ,až sa ti srdiečko zahojí .

autor
20. máj 2024

@retatka veľlmi pekne dakujem za pekne slova, naozaj to padne vhod

autor
20. máj 2024

ĎAKUJEM VÁM, za všetky slová a za to aké ste vľúdne...som rada, že sa nájde ešte okruh žien ktoré nemusia za každú cenu kritizovať a vyjadria svoj názor a povzbudia keď treba...Prajem Vám všetkým aby ste v živote našli svoj pokoj a kľud a nech vás zďaleka takéto nezdary obchádzajú..

sante81
20. máj 2024

Ex som ešte celkom neodpustila, ale s dotyčnou sa bavím ako najlepšia kamarátka trvalo mi to 11 rokov

autor
20. máj 2024

@sante81 Wau klobuk dole...Najdôležitejšie je že ty si spokojná..Ja dotyčnú nepoznám, nesúdim. Všetko sa deje z nejakého dôvodu a keď si už našli k sebe cestu tak nech bojujú...Tu moja rola manželky skončila a určite ju nebudem konfrontovať pretože môj manžel sa zahľadel ako prvý a ona tiež myslela určite v prvom rade na seba a nie na to čo jeho rodina a atd..a že v tom pokračoval ?už je jeho charakter ale keď si to vybral musí sa vysporiadať on sám so sebou... Po týchto komentoch viem,že môj postoj k tomuto celému je zdravý a mne už bude len lepšie ako žiť s niekym kto by ma podvádzal..

melanta
20. máj 2024

Veľký rešpekt, wau. Si skvelá žena a silná žena. Ktorá má úctu sama voči sebe. A máš v sebe aj veľkú zodpovednosť, že dcérke ukážeš, že človek tú úctu voči sebe mať musí a že môže mať korektné vzťahy aj s človekom, ktorý mu ublížil. A práve vďaka tomuto tvojmu nastaveniu to zvládneš. Veľmi ti držím palce, aby ten čas, ktorý potrebuješ na "zotavenie" prešiel rýchlo a našla si nové radosti života (okrem tých, ktoré máš v dcérke).

autor
20. máj 2024

@melanta ❤ ďakujem