Slobodne/rozvedene mamicky ako mate cas na novy vztah? Ja mam prvaka, polrocny vztah, ktory zacal v lete, ked bol cas sa venovat aj vztahu, lebo dieta bolo aj na prazdninach. No ako zacala skola, ja jednoducho nestiham. V praci koncim okolo 16-16:30, po praci kruzky, ulohy, nakupit, starostlivost o domacnost.. neviem ako do toho zappjit priatela..vecer ked mala zaspi okolo 21 som vyflusnuta a posledne na co myslim je venovat sa priatelovi. on mi aj chce pomoct ale nie je to na pravidelnej baze a tym padom si neviem velmi system nastavit..plus pomaha sestre s detmi, nakolko je jej manzel pracovne vytazeny, cez vikend aj rodicom chodi pomahat.. Popravde mam pocit ze na novy cas nemam priestor, respektive by som potrebovala viac zamestnat noveho partnera aby sa ten priestpr vytvoril, ale to mi je take hlupe, najma ked ma vela povinnosti v rodine.. a moje dieta je moje neviem aku pomoc mozem od neho ziadat.. neviem kedy budovat intimitu, nie je to ako vztah po 5 rokoch kde je uz vybudovana.. dieta chodi kazdy druhy vikend k otcovi, ale nie vzdy ma vtedy priatel priestor..rozmyslam sa rozist nienkvoli tomu ze by som ho nelubila, ale kvoli tomu ze nemam na vztah cas a som brutal vystavena :( jednoducho lahsie sa mi funguje ako slobodnej mame bez partnera ako s partnerom..ale je mi to luto, dlho som bola sama a je to dobry chlap..on by chcel dieta v buducnosti ja tiez ale ked si predstavim tebto kolotoc odznova no neviem..
Chodievajte spolu na vylety, spolocne akcie,.... Tak budete spolu travit cas a zabavite aj dieta. Mozte zobrat sestrine deti,... zoznamit ich. Prvak nema kamaratov zo skoly, s ktorymi by sa hral a mali by ste pre seba viac casu?
Nooo, toto je trosku aj na nom, aby si prehadzal priority a zacal sa viac venovat vam ako sestre a rodicom.
Nejdeš tak trochu "z kaluže do blata"?
Povedz mu presne to čo si napísala sem.Ak je to dobrý chlap ako píšeš,pochopí to.Moj to pochopil,čakal cca rok kým sa to pohlo..ale ja som sa skôr bála ísť do niečoho ako nemala čas ako ty.Vystavená som bola riadne,2 deti atd.Pomahat by aj pomohol,ale obozretnosť mi nedovolila pustiť si ho bližšie a hlavne k deťom,všetko išlo pomaly a trvalo to.Skor mi blikla červená,že chodí pomáhať sestre,lebo manžel to a tamto,chodí víkendy pomáhať rodičom..ak má svoj zabehany systém,veľmi ťažko to zmení vo vzťahu s tebou-potom až sa odhodlas ísť do toho naplno budeš sklamaná,že vlastne on je ten,čo nemá čas a uprednostňuje sestru,rodičov a bohvie čo pred tebou.Predstav si situáciu o 5r,že budeš doma tehotná a sama s prvým dieťaťom,lebo tento týždeň pomáham so sestrinymi deťmi a cez víkend som u rodicov
V Tvojom prípade by som mu toto všetko povedala, ak mu na Tebe záleží a plánuje s Tebou budúcnosť, tak prehodnotí ako trávi čas a bude sa venovať viac vám a bude Ti aj viac pomáhať. Je prirodzené, že si na konci dňa hotová a nemáš silu byť ešte aj dokonalá partnerka. Myslím, že úprimný a otvorený rozhovor s ním, Ti jasne ukáže, či má zmysel v tomto vzťahu pokračovať a snažiť sa ho udržať alebo bude pre Teba lepšie sa s ním rozísť. (On možno ani len netuší, že to máš takéto náročné, a preto ani sám neparticipuje viac. A možno čaká, že to navrhneš Ty.)
Ahoj, ja uz mam sice 3 rocny vztah a vytvorenú intimitu, no ako dcerka nastupila do 1 triedy, tiez na seba nemame cas. Tiez koncim o 16 hod., Kym pridem domov, úlohy,ucenie,varenie...Priatel obcas dojde na kavu, polhodinku stravime spolu. Vikendy sa snazime casto, aspoň výlety, mam chatku, obcas tam vsetci prenocujeme . Zatial to obaja ako tak vsetko akceptujeme, no obcas mam pocit, ze sa vzdalujeme. Preraba spolocne bývanie...no ako islo vsetko hore, tak to je hudba budúcnosti. No lubime sa a vravi sa, laska vsetko prekona. Aj tebe drzim palce, ak je to spravny chlap, skuste to nejako skĺbiť 🍀🍀🍀
Ja vidim problem v tom muzovi. Bud chce vas ako novu rodinu alebo nech ostane s rodicmi a sestrou. Aj ine sestry maju vytazenych manzelov a bratia buduju vlastne rodiny. A rodicia by mali zvazit, ci si chcu syna privlastnit alebo mu dat volnost. Nech spravia co vladzu, na zvysok upratovacku, na roke nech zabudnu ak nevladzu.
Co budes mat z dobraka, ked bude chciet vsetkym pimahat na ukor vas?
A nechcete skusit spolocne byvanie? Teda neviem, ako daleko ste, ale to by vas vztah urcite odtestovalo, no zaroven by ste toho spolocneho casu a spolocnych povinnosti mali viac. Aj ked zase na druhej strane chapem, ze si kvoli dcere nebudes chciet vodit “na testovanie spolocneho byvania” kazdu chvilu noveho chlapa. Ale ak mas pocit, ze by vam ti mohlo fungovat, tak toto je jedna z mosznosti.
Zeny dakujem, ja som autorka. Byvat spolu este nechcem jednak som si neni ista a nebuden robit stresy dietatu, jednak sa bojim ze tym padom bude od nas "utekat" viac. Neviem co mozem od neho pozadovat aku pomoc, ked moja nie je jeho (otec sa cez druhy vikend stara) a teda pomaha aj rodicom a sestre..nemozem mu povedat ze prestan pomahat rodicom..jemu inac nejak intimita a budovanie vztahu nechyba, je spokojny aj takto, napr minuly tyzden nam odpadol kruzok bol u nas a ja som varila, upratovala (ponukol sa pomoct) dieta sa hralo.jemu to takto staci..ale to ja nepovazujem velmi za nas cas..aj ked sa ponukol ze mi pomoze..ja sa potrebujem este vela spoznavat, rozpravat, to mne chyba..ked mam cas aj bez dietata, casto ma povinnosti s rodinou.. nechce im povedat nie. neviem ci od neho mozem ziadat odvezenie dovezenie zo skoly (nie kazdy den samozrejme), aby s nami isiel napr. na zapas (ked vtedy moze robit nieco ine)..zas nechcem ho ustvat.. na vylety ked sa mu da s nami chodi, ale vacsinou chodime s kamoskami co su na tom podobne.. proste on ma toho vela v praci, ma aj nejake konicky a teda ta rodina zabera casu..momentalne trucujem lebo uz som trosku vybuchla ze mi to vadi.. ja len neviem ako to funguje v inych takychto zliepanych vztahoch.. napr kamoska ma dieta a zije s novym partnerom ale on nepomoze vobec v nicom a je aj tak spokojna ale toto by som ja nedala, radsej sama.. ja by som chcela keby sme fungovali ako rodina, ale mozem toto ziadat?? Momentalne sa mu viem plnohodnotne venovat piat-nedela a ciastocne 1 den v tyzdni, len on zas tie vikendy moc nedava..len zas nik nie je dokonaly tak neviem ci to brat ako to je.. lebo sama som uz celu vecnost 😃
Pozri ja som svojho partnera o pomoc v zaciatkoch nikdy neziadala ked sne sa spoznavali. Prejavil zaujem a oonukol pomoc on sam. Kym sme sa spoznavalim stretacali sme sa sami ked bola dcera u otca alebo v skole. Potom prisli spolocne vylety, casom u nas obcas prespal a ked bol u nas viac ako doma tak sme saxrozhodli pre spolocne zitie. To sme sa poznali uz rok. Teraz ho o pomoc tiez neprosim, len mu oznamim
@sense jasne ani ja nechcem ho zneuzivat ani doprosovat sa..len uz od septembra je to take vseliake.. my sa pozname uz dlhsie ako rok ale par tvorime dako cez pol roka..len teda jeden problen je ze nema na mna az tak cas ked ja mam cas (a mne chyba ta intimita) a druhy problem ze v akej miere ho zapojit do nasho fungovania..
@esmeralda1819 podľa toho čo píšeš zrejme viac ako doteraz nechce lebo keby chcel, tak by si ten čas našiel a takisto by chcel sam aby sa vzťah posunul na inú úroveň ako je teraz a snažil sa viac zapájať. Ale jemu to zrejme vyhovuje tak ako to je a nemá snahu to nposunut ďalej.
@sense akoze on sa aj ponukne ale avcsa je to zo dna na den a to ja uz mam vyriesenu logistiku a co a ako..len problemom je ze tym padom musim ziadat o pomoc aj ex a travit s nim viac casu co sa zas mne velmi nepaci.. ale tak asi sa s nim porozpravam..
@esmeralda1819 Ty ako matka sa mu dokážeš plnohodnotne venovať víkendy a on tie víkendy moc nedáva? Slobodný bezdetný muž? Lebo pomáha sestre s deťmi a rodičom? Tu by sedelo, čo o ňom píšeš, že je to dobrý chlap a rád pomáha, len nie som si istá, či je on muž, ktorého ty hľadáš. Ten váš vzťah je taký nemastný neslaný, bez náboja.
@esmeralda1819 povedt mu to co si napisala sem, rivnako aj to co cakas od vztahu alebo od buducnosti
A ešte dodám, že intimita a potreba intimity je vo vzťahu veľmi dôležitá. Túto skutočnosť zvyknú podceňovať hlavne ľudia, ktorí si prešli zlými vzťahmi a kladú charakter človeka na prvé miesto. Alebo si vyberajú partnerov podľa spoločných záujmov. Ale intimita sa zo vzťahu vytesniť nedá a ak to v tomto smere nefunguje, prip. tá potreba nie je u oboch rovnaká, môže na tom skončiť celý vzťah, v ktorom sa zdá byť všetko ostatné v poriadku.
@esmeralda1819 mám technickú otázku - ako vie anonym vypnúť anonym režim a odpovedať pod svojím nickom?
@zuzanka.zuzu tak ze si zalozi novy nick
@sense to potom nie je nový nick, ale duplicitný nick a to už vôbec nechápem, keďže téma bola ako anonym..... ale to bola ozaj len technická, už viac nespamujem
@esmeralda1819 spätne som si zaspomínala na začiatku u nás a to čo máte vy,to by som asi nechcela.Chlap podľa mňa má o ženu(ak je matka tak aj o deti) aj trochu zabojovať,snažiť sa,nie kvázi výhovorky,že veľa práce,lebo sestra,lebo rodičia.Moj sa strašne snažil,nedal pokoj,až mi to niekedy vadilo..Ale predtým o mňa nikto nebojoval tak ako on a konieckoncov je to pre ženu aj príjemné,nie?Každá potrebuje aspoň trošku romantiky a pocit,že chlap pre ňu spraví aj nemožné.Neospravedlnuj ho.Poriadne si to premysli
@7miriam77 To čo píšete je skôr kamarátstvo, nie vzťah...
@esmeralda1819 Úprimne...nechcela by som takého chlapa. Nesnaží sa byť s Vami...občas príde...celé zle. Majte ho teda ako kamaráta, lebo v tomto prípade to nič iné ani nie je...
@esmeralda1819 no vies, nema zakonom danu povinnost ti pomahat s dietatom, no kedze pomaha sestre, tak vidi, ze s detmi pomahat treba. A ak ta ma naozaj rad a planuje s tebou spolocnu buducnost, mohlo by mu docvaknut a mohol by sa ponuknut aj sam, cim by ti dal najavo, ze ta berie vazne.
U nas v "zlepenci" to od zaciatku fungovalo tak, ze sme boli do seba taki zblazneni, ze chlap bol so mnou kazdu volnu chvilu, odsunul pracu, kamaratov, letel za mnou aj 2x denne 50 km hore, dole, pomedzi pracu. A od zaciatku mi pomahal s dcerou, lebo mi proste chcel ukazat, ze o mna stoji so vsetkym, co ku mne neoddelitelne patri.
@mandzula Ja predpokladám, že toto nie je ten typ muža, ktorý by s dieťaťom pomáhať nechcel. Autorka nepise, že príde za ňou len vtedy, keď chce sex. Naopak, u neho potreba intimity a budovania vzťahu chýba a nemyslím si, že dieťa je tou prekážkou. On vzťah k deťom má. Otázka je, ako žil doteraz, aké má skúsenosti so ženami, či s nejakou už žil a pod. Lebo ako píše niekto vyššie, toto je skôr kamarátstvo
@toskanka @mandzula Dakujem za postoj. Ono je smutnosmiesne ze sa o mna rok snazil az mi tiez liezol na nervy obcas..do vztahu som nakoniec isla aj z rozumu (nie vypocitavo ale nie bezhlavo pre pekne modre oci aby sme sa rozumeli) preto som trosku zaskocena.. na druhej strane sa citim trochu menejcenne ze mam uz dieta tak preto sa pytam ako to funguje inde, co mozem ziaday, ci to nie je prilis, ci moze novy partner az zastat ulohu otca alebo ziadam moc a vacsinou to tak nie je.. on sa mi aj velakrat ponukne ale ja poviem ze ved netreba..ale ponukne sa takym laxnym stylom ze neviem ci to mysli uplne uprimne..nechcem ho tiez pretazovat.. zmysel pre povinnost ma, aj perfektny vztah k detom, ale k rodicom je nauceny chodit pravidelne vzdy aspon jeden vikendovy den a sestra ked sa ozve hned leti.. vztah predo mnou vazny nemal.. (mame okolo 30ky) co sa tyka intimity nemyslela som sexualnu tam by to klapalo ale skor taku dusevnu, nie iba ako bolo v praci, co si mal na obed a atd..
Ak ten chlap za to stojí tak mu povedz o týchto pocitoch a vypočuj si aj jeho názor. Ak aj on to myslí vyzne tak prehodnotí vás vzťah a pomoc s tvojim dieťaťom a pomoc sestre.
A podľa toho sa zariad. Alebo sa stretávate len keď to vám dvom vyhovuje a ten vzťah bud sam prehĺbi a začnete fungovať spoločne alebo sa sám rozpadne resp pôjde do stratená.
Určite by som ale s dieťaťom pri takomto fungovaní ako mate teraz neplánoval ďalšie dieťa, a to preto ze z toho co popisujes je mu pomoc sestre prednejšie ako prehĺbenie vzťahu s tebou. Aby si nakoniec neostala sama s dvoma deťmi lebo on pomáha sestre