Sklamala som muža

31. máj 2024

Sme spolu 5 rokov, z toho 3 roky manželia. Máme malú dcérku. Od začiatku som vedela že neznáša fajčiarov, napriek tomu ako som nastúpila do novej roboty, ovplyvnilo ma to a začala som fajčiť. Vždy potajme a len v práci. Avšak prišiel mi na to, snažila som sa to zatĺkať ale nakoniec som mu pravdu povedala. Viem že som sklamala jeho dôveru, klamala mu a že som to pokazila. Bojím sa že už to nebude ako predtým. Myslíte že je šanca na záchranu vzťahu?

tundra
31. máj 2024

Pokial si nefajcila kolegov,vzdy je sanca.Nadej zomiera posledna.

foxanda
31. máj 2024

Pozri, určite ho to svojim spôsobom sklamalo ale zasa nejde o niečo až tak vážne, ako napríklad, že si na automatoch prehrala niekoľko tisíc eur. Normálne s tým fajčením sekni, nič ti to reálne neprináša, kazíš si zdravie. S manželom sa otvorene porozprávaj a verím, že to bude v poriadku.

0silvia0
31. máj 2024

tu nie je problém tvoje fajčenie, ale tvoje zatĺkanie a klamanie. To sa ide s tebou kvôli fajčeniu hneď rozvádzať?

astronaut321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cyneric
31. máj 2024

Mali by ste si s manželom sadnúť a porozprávať sa o tom - fajčenie je závislosť, ale na druhú stranu treba sa spoločne snažiť prejsť vzniknutú krízu ako partneri. Ak sa u teba znovu-rozvinula závislosť na nikotíne ktorej sa nedá zbaviť iba tak "zo dňa na deň", existujú aj alternatívy ktoré nepáchnu ako cigarety. 🙂)

dadis
31. máj 2024

Prosim ta, prestan. On sklamal teba, ze ocakava, ze budes 100% plnit jeho ocakavania 😅. Ale pripomenula si mi, ze my sme mali na ZS triednu, ktora potajme v skole fajcila v kabinete s inymi ucitelkami. Vzdy sa vyhovarala muzovi, ze smrdi, lebo ostatni tam fajcia 😅🤣. Vtedy sa este fajcit vnutri mohlo. Takze urcite nie si jedina 🤭😉. Priznaj sa mu. Ved to je len taka hlupoost, ked budes pripravena, tak fajcit prestanes.

unicornlady
31. máj 2024

@dadis Klamať vo vzťahu, narušiť dôveru... nie je hlúposť. Fajčenie je závislosť, nie je to hlúposť.

autor
31. máj 2024

Už som prestala. Nebolo to zase také ťažké 😀problém je že so mnou nekomunikuje a to ma normálne ubíja. Neznášam tichu domácnosť. Viem že v konečnom dôsledku som nespravila takú strašnú vec, sú aj horšie. Ale asi hlavne to že som klamala. Len som dobre vedela že akú to bude mať dohru, preto som sa mu nechcela priznať. Chcem naňho ísť pomaly ale úplne neviem že ako. Lebo povedal že sa už nemáme o čom baviť.

len_nig
31. máj 2024

Podľa mňa ten chlap nemôže byť úplne v poriadku, keď s tebou nekomunikuje kvôli fajčeniu
Ako nahnevaný nech je keď si klamala, ale že by to bolo treba až takto prežívať 🤦🏻‍♀️ riadny drama king

nika523
31. máj 2024

Bože koľko máš rokov 12 a píšeš o otcovi alebo manželovi že si ho sklamala? Kus preháňate aj ty aj on nemyslíš?

nika523
31. máj 2024

@tundra 👍

adrika25
31. máj 2024

@tundra toto je najlepší komentár tu na MK za poslednú dobu🙂🙂🙂

katarinaba
31. máj 2024

Nech je to zavislost, nezdrave a ubera to z rozpoctu, ale si clovek, ktory ma svoje prava. Nikto nema pravo ti nic zakazovat. Ked chces fajcit, fajci. Pokial tym nebudes obtazovat druhych, pokial na to neskrachujete, o nic nejde. To je ako keby ti zakazal napr. cokoladu. Jasne, pachne to, ale aj tomu sa da predist, napr. elektronickymi cigaretami.
Ale comu nechapem, preco si zatlkala a klamala. Klasicku cigaretu nefajciar citi na kilometre.
Nech je ako je, ale toto rozhodne nie je dovod na rozvod. Nech sa hneva den, dva. Ale bat sa rozvodu? Asi nebude doma vsetko v poriadku.

nika523
31. máj 2024

Ani by som sa na to nereagovala, sklamala by si ho keby si ho podviedla a nie fajčila, čo si malé dieťa?

madeincssr
31. máj 2024

Damy, berte to ak tak, ze sme rozni. Su jedinci (muzi aj zeny), ktorym EXTREMNE vadi/vadilo by fajcenie partnera. Hladaju si nefajciara. Pre nich je to cervena ciara (poznam dvoch takych vo svojom najblizsom okoli). Je to ich nazor, na ktory tiez "maju pravo". AUTORKA keby si ho pozvala na nieco/niekam, co ma rad (vylet, prijemna restika, wellness, nejaky sport...) a bolo by to vase spolocne "zmierenie"? Na neutralnej (prijemnej) pode by vam mozno spolocny rozhovor isiel lahsie.

sissy27
31. máj 2024

@len_nig @katarinaba mne ako nefajčiarovi by to tiež vadilo, keby môj partner zrazu začal fajčiť. Išla som do vzťahu s nefajčiarom, pretože je to pre mňa veľmi dôležité a trvám na tom, aby to tak zostalo. Ak by sa toto uňho zmenilo, hoci vie, že mi na tom záleží, tak tiež by som to považovala za sklamanie z jeho strany a pravdepodobne by to bol začiatok konca nášho vzťahu. Pretože mne vadí dať len pusu fajčiarovi a nie ešte ďalšie intímnosti, vadil by mi smrad z jeho vlasov, vecí... prečo by som mala žiť s niekým, kto do môjho života prináša diskomfort? A nie, nestačí si umyť zuby alebo umyť ruky, nechcem mať jeho cigaretovým smradom napáchnuté oblečenie v mojom koši na bielizeň... Proste nie. Tak ako on, tak aj ja mám svoje práva a nie som povinná tolerovať niečo, čo mi je nepríjemné.

Autorka: porozprávať sa s mužom. Neviem ako dlho tá tichá domácnosť trvá, možno by som mu dala ešte víkend na "predýchanie" a potom by som sa ho na rovinu opýtala, či má pocit, že ma týmto vytrestá a dokedy to má trvať. Lebo všetko má svoje hranice. Ja ako nefajčiar rozumiem jeho postoju, ale buď teda nájdeme riešenie alebo ak sa chce kvôli tomu rozvádzať, tak nech to povie na rovinu a môžeme rovno vypísať žiadosť.

nika23t
31. máj 2024

Správa sa k Tebe ako k decku. Aj ja som fajčila, manžel to neznášal, ale aby ma kvôli tomu pucoval a trápil tichou domácnostou, tak to nie. A že si mu to nepovedala, klamala si a zatlkala, tomu nerozumiem, ja by som rovno povedala, ale to je Tvoja vec. Nefajčila si doma, neporušila si snáď manželský sľub, nepodviedla si ho. Nechápem, co rieši. A že Ty nevieš normálne si doma povedať, ze si dospelá a takéto správanie si neprajes, tak potom pekne počúvaj manžela.
Pokiaľ nejde o vážnu vec, ktorá by zásadne ovplyvnila vas život, tak fakt neviem,co riešite.

katarinaba
31. máj 2024

@sissy27 no tak pre mna toto rozhodne nie je dovod na rozvod. Vzdy sa da najst riesenie. Vzdy moze prestat, moze zmenit druh cigariet, alebo cokolvek ine. Ak je clovek dobrym partnerom, dobrym rodicom, vo vsetkom ostatnom mi vyhovuje, tak rozvod pre fajcenie je rozhodne blbost. Ludom do zivota pride tolko zmien, o mnohych ani neuvazovali co by im vadilo a co nie. Hlavne ked clovek ma zabehnuty zivot, hypo, deti. Ale v pohode, rozved sa, je to tvoje manzelstvo.
Ja som fajcila, viem ako citit cigarety - specialne byvali fajciari su ovela citlivejsi - ale mala som partnera, ktory fajcil a ze by mi smrdel? Chvilku po zahaseni cigarety ano, ale potom vobec. Dohodli sme pravidla a bolo.

ivik4
31. máj 2024

Kriste 😀
No aby sa nepokadil ze si dospela svojpravnna zena dovoli fajcit ked chce

h2
31. máj 2024

@tundra 😂😂😂👍

tomasisa
31. máj 2024

@tundra sak som skoro oplula monitor...sa tak smejem...si zabila😂

unicornlady
31. máj 2024

@tomasisa Tundra je muž

tomasisa
31. máj 2024

@katarinaba k tomu len toto, ze sme skocili do doby kedy sa veci neopravuju ale vyhadzuju, kedy sa vztahy nezachranuju ale koncia...autorkin muz ma zrejme väcsi problem s tym klamstvom ako so samotnym fajcenim, fajcenie sa da stopnut, korigovat, ako vyssie pisali kocky nahradit, ale dovera sa buduje tazko a este tazsie ak bola narusena...

tomasisa
31. máj 2024

@unicornlady tak zabil, proste to je tak pohotova uzasna odpoved na odlahcenie...
hoc autorke sa moze zdat ze preziva vaznu krizu...

dadka1997
31. máj 2024

Je to tvoja vec, že si začala fajčiť 😁😁😁 a môže sa aj na hlavu postaviť ..

sissy27
31. máj 2024

@katarinaba pozri, pre niekoho ani nevera či pár faciek nie je dôvod na rozvod. Každý máme tie hranice niekde inde a je to v poriadku. Ja fajčiara nechcem a vybavené. Netvrdím, že by som sa hneď rozvádzala kvôli fajčeniu, ale viem, že by tým zásadne utrpel náš intímny život no a nebudeme si klamať, to je dôležitá časť vzťahu, takže predpokladám, že postupne by ten vzťah išiel ku koncu. Rovnako tak by mi vadilo napr. príležitostné užívanie drog, nadmerné požívanie alkoholu, vadilo by mi, keby partner zrazu pribral 30kg len žraním a nemal záujem s tým nič robiť, atď. To považujem za normálnu vec, že každý máme na svojho partnera nejaké nároky a ja osobne nevidím dôvod ich znižovať. Ani ja nebudem mužovi robiť to, čo viem že mu vadí.
Ale tu nejde len o fajčenie, ide aj o to zatajovanie a klamstvo.

sissy27
31. máj 2024

@dadka1997 jej vec, že začala fajčiť a rovnako tak jeho vec, že sa s ňou nebaví, môže sa aj ona na hlavu postaviť... tak si môžu obaja stáť na hlave, ona s cigaretkou a on potichu, manželstvo ako z rozprávky 😇

jana_eyre_2
31. máj 2024

Nedávno tu bola téma, kde žena prišla na to že jej muž fajčí už dlho a prišlo mi extrémne že niekto takéto čosi má aj ako dôvod na rozchod.. ako chápem že klamstvo, že zatlkanie.. a hoci fajčenie z duše neznášam príde mi extrem ak konkrétne fajčenie položí vzťah..

ale do hlavy tvojho muža nevidíme, nevieme ako veľmi ho to ranilo.. podľa mňa však každý zdravo zmýšľajúci jedinec časom bude chcieť zachrániť vzťah ak ten vzťah za záchranu stojí a kríza skončí.. len treba vydržať, nechat čas aj na vychladnutie, rozlezanie v hlave a následnú nápravu zdravou komunikáciou..

katarinaba
31. máj 2024

@tomasisa ano, tiez by ma to bolelo, keby klamal. Ale treba pozriet aj na okolnosti. Nie je to zas taka tragedia. Len z celeho mam dojem, ze tam je toho viac a toto je pre muza bud posledna kvapka, alebo len dovod na ukoncenie vztahu. Urcite je za tym viac, ako len to fajcenie a zatlkanie.

katarinaba
31. máj 2024

@sissy27 pozri, ty si oznacila mna a ty si to jednoznacne napisala tak, ze by si sa v momente rozviedla. Tak som ti len odpovedala. Mne by viac vadilo to jej klamanie ako fajcenie. A tiez nemozeme porovnavat fajcenie, neveru a domace nasilie. Ale na druhej strane - kazdy obcas zaklame. Nie je klamstvo ako klamstvo. Proste podla popisu by mne rozvod na um teda neprisiel. Pekny den.