Ahojte, keďže je tu mnoho žien, chcem sa vás opýtať na radu. S manželom sme spolu 14 rokov. Skvelo si rozumieme. Až na drobné skriepky nemáme žiadne problémy. Až kým nepríde rad na intímnosti.
Jeden pre druhého sme boli v posteli prvým sexuálnym partnerom, takže sme sa za pochodu učili co a ako. Mne sa ten samotný sex ale nepáči. Je to takto cele roky, čo sme spolu. Manžel to vie, hovoríme o tom často. Skúšali sme hocičo, no nič nepomohlo. Boli ma to a neprináša mi to žiadne uspokojenie. Mate takéto skúsenosti?
Predohra je naozaj fajn, manzel je chlap, ktorému by som čokoľvek povedala nemá problém skúšať. Ale keď už ideme na vec, nie je to proste dobre. Boli ma to a nič z toho nemám. Určite nemám problém s vlhkosťou. Bežne sa mi tiez stane, že sa po sexe utriem a na papieri je trosku krvi.
Nemáte nejaké typy, čo skúšať? Je možné, že ja na mňa manzel veľmi obdarený? Alebo ako ísť na ten sex, aby sme si to proste užili...teda ja. Manžel by si to ale tiež užil oveľa viac, ak by som si to užívala ja. Keďže nikto z nás to nemá s čím porovnať, nevieme, čo je okej.
Myslela som si, že sa to pôrodom aspoň trošku upraví, ale nestalo sa vobec nič, žiadna zmena. Už prestávame spolu mať sex úplne a intimnosti si vynahradím e inými rôznymi spôsobmi, ale chceme predísť sklamaniu z neuspokojiveho sexu. Prijmeme akúkoľvek radu.
@teleskop presne, vsetko aj orgazmus zacina a konci v mozgu.
A ako sa ta snaží uspokojiť? Je veľa žien, ktoré majú iba orgazmus pri dráždeni klitorisu a vaginálny orgazmus nemajú resp veľmi zriedka, taktiež sú ženy, ktorých vaginálny sex nijako nevzrušuje - ale dráždenie klitorisu áno. Aj to treba skúšať, niekomu vyhovuje dráždenie prstekmi, inej jazykom... Neviem, možno ste zo skúšali, 14 rokov je strašne dlhá doba na to, aby ste našli spôsob ktorý vás vzrušuje... Možno by ste mohli ísť s manželom do sexuálnej poradne a rozobrať problém, nájsť príčinu, ktorá je možno niekde inde než čakáte (možno nejaký psychicky blok, čo by vás ani nenapadlo..).
Autor: môže byť viac obdarený. Nech skúsi neísť tak hlboko. A prebrať to s lekarom.
@teleskop Hej keď sa do teba ani nezmestí a bolí to tak to určite bude mozgom 🤦🤦🤦
@bolarazjedna rôzne, úplne rôzne, dráždenie klitorisu aj rukou aj jazykom, mame aj vibrátor, s tým je to trosku lepšie, ale tiež žiadna sláva. Mame doma rôzne eroticke hry, skúšali sme šľahačku, čokoládu salko, naozaj hocičo. Pred samotným sexom mam aj orgazmus, ale ten sex mi nie je príjemný a potom nejak skazi celú náladu a po sexe ani ja ani manzel nemáme už akosi chuť pokračovať ďalej, aby z mojej strany došlo k nejakému uspokojeniu. Resp. ako? Po sexe potom opäť to isté čo predohra? To mi už niekedy býva veľa a ten klitoris je potom podráždený.
@littlebubble ja si ale nie som istá...inú veľkosť som nikdy nevidela a neviem to porovnať 😀
Ja by som si nikdy nevzala muža ktorý mi spôsobuje bolesť a sex s ním by bol povinnosť a ešte k tomu nepríjemná.Iné je ak ľuďom sex nechýba.
Nechcela by som sa rozvádzať kvôli sexu 😂.Za mňa je určite lepšie tieto veci vedieť vopred.Čo už.
Bolí ťa to keď vchádza, alebo príliš naráža dozadu alebo ťa to skôr štípe? Záleží od bolesti.Vieš ťažko radiť keď je to tvoj prvý.Nemalo by ťa to bolieť vôbec treba však prísť na to, že kde je problém.
A infekcia je vylucena? Chronicke kvasinky, mycoplazmy, ureaplazny, chlamydie...
Mne ked pri tretom porode dali infuzne antibiotika, konecne ma to neboli. Mavala som streptokoka a ze vraj nic nesposobuje, neboli a netreba to liecit...trapila som sa roky. A ked sa to takto infuzne poriesilo, zrazu ma sex neboli. Teda mna to nebolelo intenzivne stale, ale boli lepsie a horsie obdobia. Mala som to cervene a palilo ma to, niekedy aj krv, to moze byt z poskodenej a krehkej sliznice. Palilo ma to niekedy pocas a niekedy az po sexe. Treba trvat na vsetkych vysetreniach, bezny vyter nestaci.
Na doplnenie, aj ked mi doktor robil sono to vnutorne, tak ma to tak bolelo divne, ale mna to teda skor stipalo, palilo, svrbelo. Nie akoze bolest...Autorka uz podvedome spaja sex s bolestou, ja to uplne chapem. Preto moze byt aj vopred podvedome "stiahnuta", aj ked si to mozno nemysli, ze je.
Ja som tiez mala a mam iba jedneho muza, my si ale uplne rozumieme, je ohladuplny, vsetko. Proste, u mna to bolo toto. Skus patrat este tam.
Ja by som to riešila skôr s gynekologom. Bolesť ktorá je stále pri styku, a keď je tam aj krv. Musí to byť hrozné každý jeden krát takto trpiet a neuzivat .
Poznam to..teda tu bolest. Riesila som to aj s gynekologom. Zial,nemam to stastie,ze som tak elasticka,ako ine zeny. Gynekolog presne zistil,kde to boli a ze sa mi ani nedivi. Navyse mam opacne otocenu maternicu,takze trosku zly pohyb a slzy od bolesti v ociach. No nic prijemne. Mna to takto bolelo vzdy,takze ja to mam tiez spojene s bolestou a nepatri to medzi moje oblubene aktivity. Jedine,ze by sa nasiel chlap tenky ako ceruzka,aby to bolo bezbolestne😂
bolest a krvacanie po styku urcite nie je v poriadku... urcite by som minimalne pre pokoj istotu isla ku gyn a ziadala kultivaciu a muz to iste k urologovi
@littlebubble tak nemali sme sex, až po svadbe a ako hovorím, manzel ma uspokojiť vie, len ten sex sa nedá. Keď napríklad som opitá, aj sex je dobrý. Možno je to naozaj len v hlave. Sama sebe sa nepacim, aj keď manželovi áno, nikdy nemal voči mne ako žene žiadnu námietku.
Boli to keď vchádza- vždy akoby ma pritom veľmi jemné natrhol a potom samozrejme už boli cely ten sex. Snaží sa vchádzať veľmi pomaly a postupne, no nakoniec sa to vždy stane. Možno je chyba u mňa, že neviem dostatočne uvoľniť panvové svalstvo, ale ja vôbec neviem ako nato.
My máme s mužom radovánky rôzneho typy často, určite to u nás nie je na rozvod, ale bolo by super zažiť pocit, že sex je super. 🙂 a určite by sa aj on potesil. Len skúšame, stále sa ma pýta, či mám ešte nejaký nápad co skúsiť a ja už ani neviem co mu povedať, čo by sme mohli skúsiť 🙂
@nevenka to mi nenapadlo. Skúsim to najbližšie prebrať s gynekológom. Riešili sme to par rokov dozadu a vtedy mi.len predpísal nejakú masť na uvoľnenie svalstva, ktorá vôbec nepomohla 🤷♀️
Skuste masaze, ci uz s erotickym zakoncenim alebo bez neho, to ukaze aktualna nalada. A lub sa. Sebalaska ti moze pomoct. Pozri sa na seba (celu) do zrkadla kazdy den a hladaj vsetko, co sa ti na tebe paci.
Lubrikačný gél ste skúšali? Ja mám problém ten, že bez neho by to nešlo.Veľmi sa mi sťahujú svaly.
A áno tvoj problém môže byť aj sebavedomie.Vtedy sa žena nevie uvoľniť.
Ak to ide pod vplyvom tak to môže byť psychologický problém.
Ak je sex dobrý v opitosti znamená to, že si uvoľnená a teda za triezva si napätá a tým aj stiahnutá..... Spája sa ti to s bolesťou a preto sa automaticky stiahnes a preto ťa to boli aj s vybratorom..... Ako sa zbaviť tej napatosti neporadil, to skôr sexuológa môže pomôcť.... Držím palce aby ste bariéru dokázali zvládnuť a prekonať a sex si užívať obaja spoločne 🙂
@littlebubble asi to môže byť z veľkej časti psychicky problém. Lubrikant sme skúšali, od durexu a všetko má od neho palilo, šiel do koša. Možno by bolo na zváženie skúsiť ešte inú značku.
Skúste obyčajny kokosový olej.Potom mi podakujes👌
Myslim, ze by to mohol byt vaginizmus. Skus si o tom precitat, ci to vystihuje to, co prezivas. Len je zvlastne, ze tak dlho ste to neriesili, drzim palce, nech to dobre dopadne
skus kokosovy olej, ale lubrikačny gel na vodnej baze. Uvolni sa a uživaj si to
Ano, jednoznacne ucebnicovy pripad vaginizmu, riesi sa to u sexuologa
Ku gynekologovi na vysetrenia. Kamaratka ma podobny problem, ale nema deti. Jej vsak nic nezistili.
Možno budeš príliš úzka 🙂 aj ja som ale už si z toho nič nerobím. Bývalý mal "len" 14 cm ale nedalo sa od bolesti.. A co čítam po fórach baby kľudne dajú aj 20 cm tak neviem no.. Ak si takto stavaná riešiť sa to nedá
AJ my sme mali volakedy podobny problem, muz je lepsie obdareny a ja som bola velmi stiahnuta a po porode to bola este vacsina katastrofa. Posva je ale salad, tak sa roztiahne podla potrby.
Ja som po porode bola na stery na cervical screening, v UK , tak som to hovorila sestricke a mi tamtiez nasla nejake cervene miesto. Uz je to nastastie ok.
Autorka, kukni na nete vaginismus, ak si citala knihu Unorthodox, tam to tiez mala autorka.
Chce to uvolnenie. A lubrikaciu. Tu lubrikaciu nevolte Durex a podobne, ale skor type na pomoc otehotnenia, pretoze ma ine pH a je prijemnejsia.
Sorry, autocorect, posva je sval
Určite niečo iné.Páliť to nemá 🙂.
Toto co popisujes,nie je vaginizmus. Mas proste uzky ten vchod,to nemas v hlave,ale medzi nohami😁. Skus inu znacku lubrikantu,musi to byt extremne zvlhcene,potom to aj menej boli.
precitala som si len nazov, mozog je bod G, zapamataj si to