Ahojte ženy, som 7 týždňov po pôrode no vôbec nemám chuť na sex. Manžel mi dava dosť najavo že on by sex privítal no mne sa ako keby zhnusil. Rany po pôrode sú už zahojenie no chuť chýba
7 týždňov po pôrode je absolútne normálne, ze nemáš v sebe nejaké "chúťky". To nie je tak, ze automaticky po šestonedeli sa všetko vráti nazad. Ešte stále si plná hormónov, ak dojčis, tak zvlášť. Normálne to mužovi vysvetli, príchod dieťaťa skutočne môže všetko zmeniť aj v tomto ohľade. Treba čas a hlavne kľud. Po dni s malým bábätkom fakt je sex často to posledné, na čo má žena náladu.
Neznamená to, že muža budeš odmietať, len mu vysvetli, ze napríklad by bolo super, keby okúpal a uložil malé on, ty budeš mať čas pre seba, pokojnú sprchu, nech ti potom dá trebárs masáž a uvidíš, ako sa to posunie.
Urcite nema tialeto stavy kazda zena, ja som ich napriklad nemala ani po jednom porode a manzel sa mi vobec nehnusil, praveze ked som videla s akou laskou sa stara o deti a snazisa aj mne veci co najviac ulachcit, tak som ho chcela este viac.
Nevedela som sa dockat kedy uz prestanem kevacat a mozeme byt spolu.
To co citis je ale normalne a stava sa to bezne, rovnako je normalne, ze manzel ten sex chce. Ty sama musis vediet co sa ti predtym pacilo, co v tebe vedelo vzbudit chut na sex. Nemusite ist hned na to, ale skus aspon nejake objatia a bozkavanie atd. Je to velmi dolezite, aby medzi vami ostala intimita. Rozpravaj sa s nim o tom otvorene, ze ho lubis, ale ze ta chut a vasen pri malom babatku ti nejak nefunguje, skuste to spolu zmenit. Pozoadaj o pomoc s dietatom a aj keby ste sa mali ist sami dvaja len na pol hodinku prejst kusok pd domu, tak chodte a venujte si ten cas.
Vo všeobecnosti sa hovorí, že žena je 6 týždňov po pôrode v pohode. Ale realita môže byť iná. Každá žena to ma inak, či už sa to týka hojenia rán alebo aj psychiky. Máš doma malé dieťa ktoré potrebuje 24hod starostlivosť, život sa ti otočil o 180 stupňov. Neviem ci ste nesexovali aj pred pôrodom, teda koľko je muž bez toho ale treba mu to proste vysvetliť. Ze potrebuješ ešte čas lebo v reálnom živote veci nefungujú ako sú popísané v učebniciach. Chápavy a láskavý muž to pochopí. Sebecký egoista nie.
Poprípade sa dohodnite na kompromise, ved nemusíte hneď sexovať aby si ho uspokojila...
@greywolf vieš čo, ale toto plati obojstranne aj tu je veĺmi veĺa diskusii, že muž odmieta sex aj roky, robí ho minimalne, žene to nestačí a tiež by mohol ženu uspokojovat inym spôsobom a ani ho nenapadne..
Je to normálne, hormóny robia veľa. Rovnako aj nedostatok spánku. Skus mu navrhnúť nech zoberie bábätko na prechádzku, ty si oddýchni, pospi alebo chod ku kaderníčke, kozmeticke. Viac asi poradiť neviem len si to vyžaduje trpezlivosť z jeho strany. Ja som rovnako 7 týždňov po pôrode, ale som jedna z tých šťastnejších, na druhý deň som nevedela, že som rodila. Nám sa chuť vrátila hneď, obom a to ma videl aj rodiť. Počkali sme nakoniec šestonedelia a všetko je už rovnako ako predtým. Frekvencia pri bábätku nie je taká ako predtým ale tá intenzita je ako pre tehotenstvom, za čo som rada a hneď sme obaja kľudnejší. Treba ale aj počas dňa si vyjadrovať náklonnosť, pohladenie, dotyk, objatie, toto sme na začiatku po príchode bábätka nemali - nestíhali pri starostlivosti a chyba to a vie to naladiť, veď predsa ste v tom spolu.
Vitaj v klube. Myslim, ze kazda sme mali tieto stavy po porode. Pri malinkom novorodeniatku bol sex to posledne, co zeny trapi.
Hlavu hore, chce to len cas. Muzovi to skus vysvetlit alebo sa trochu premoct. Hlavne ho od seba neodhanaj, aby ste sa neodcudzili.