Zdravim,
s manzelkou mame 2 deti, syn 2 roky dcera narodena tento rok, 1.7 bude mat 7 mesiacov.
pocas tehotenstva s dcerou sme mali sex mozno 3 krat a po porode este ani raz
oboch este dojci, obcas mame narocne obdobie typu, tazko ich uspat, choroby, atd...
snazim sa respektovat ju aj jej potreby,podla toho co tvrdi tak ona to nepotrebuje a ani sa jej nechce, chapem ani mne sa vzdy nechce atd...ale neviem uz co mam robit aby som ju nejak milo romanticky pritiahol a vzbudil nejaku tuzbu, a uprimne uz ani nemam chut sa snazit, lebo viem ako to skonci...viete mi nejako poraadit alebo proste len pockat ? dakujem pekne
Este by som dodal ze...doma sa naozaj snazim pomahat ako vladzem (nie preto aby som mal sex, ale preto lebo chcem, deti mame spolocne ) pridem s prace hned beriem deti, niekedy sa ani nestihnem prezliect 🙂 (nerad sa chvalim ale naozaj robim vsetko preto aby aj mala cas pre seba, vecer nech si nieco pozrie, kupi si kozmetiku aby si urobila vecer aspon troksu mini wellness, precita knih kadeco...viem nie je to mozno ze ma cas pre seba nejake 2-3hodinky a je mimo domu ale teda asi tak k tomu este...) vdaka
Povedz..ze je to pre teba velmi dolezite. Skoro pre kazdeho muza je. A ci vie nieco v tej oblasti urobit z lasky k tebe. ;) No co ine poradit... Musite sa nejak dohodnut. Stavim sa,ze su pari,kt nemaju sex skoro vobec. Take,kt maju v urcite dni. V urcite casy. Take,kt maju vela a casto a spontanne..(ha ha) Napr. Dohodnite si..kedy.. ci den alebo ked deti nahodou skor zaspia alebo poobedie bez deti len pre vas raz za tyzden? Vela moznosti a sposobov...ako budovat intimitu. Pre zenu to nie je len sex. Potrebuje vela x aj predohru. Aj cisto pred sexom ale aj taku inu....rozhovor..cas s manzelom bez deti. oddych.. proste nejak rozduchat ten ohen. Mozno pospominat na nieco spolu,co ste zazili..ked uz neviete ist nikam. Musite sa chciet dohodnut vy. Obaja chciet. ;D
A za tak dlhy cas ste sa o tom nerozpravali?
Aka bola frekvencia pred detmi? Nieje mozne, ze chcela len jednoducho rodinu a uz ta ' na oplodnenie' nepotrebuje?
Pozri napisem ti moju skusenost.
Moj chtic je vacsi ako 90% populacie, ale obe tehotenstva chut na sex uuuplne zmizla, plus tehotenstva su pre mna najtazsie obdobie zivota a nutila som sa (teraz som 2.x tehotna, cize je to aktualne) cely cas, takmer kazdy den k sexu, len kvoli muzovi, pretoze viem, ake je to pre neho dolezite (mozno preto, lebo mam osobnu skusenost, ked ja chcem a partner nie) a to sa o domacnost a deti stara snad viac ako ja, cize to podla mna s tym ani tak nesuvisi.
ja som po pôrode nemala chuť absolútne, bola som vyčerpaná (uplakané nespiace dieťa), bolo to ťažké obdobie psychicky aj fyzicky a sex bol pre mňa vtedy na úúúplne poslednom mieste, postupne sa to zlepšilo, len trpezlivosť a pomáhaj jej ako sa dá, prípadne keď budú deti väčšie ich niekomu nechajte a urobte si deň pre seba
@duck19 7 mesiacov je ozaj velmi dlha doba. Ale chapem, ze je asi vycerpana a vsetko, co chce vecer, je bud si len vylozit nohy na gauc a nieco si pozriet, alebo len proste spat. Skus ju viac odbremenit od deti, ak sa ti da. Pomahaj vecer s pripravou na spanok - s chystanim jedla a krmenim, a kupanim a sprchovanim deti, alebo s upratanim domacnosti, akllprip. ak deti dokazes uspat aj ty, tak s uspavanim. Pre mna je najtazsie ist dat spat deti, obcas tam s nimi zaspim a potom sa prebrat, vyjst von zo spalne a mat este energiu...
@duck19 ak je to tak ako píšeš, už robíš toho podľa mňa maximum.
Už len rozhovor a potom možné,,dôsledky,, tochto nefungovania......toto co mas ty doma, bude ten typ, ktorý po pôrode zostane už len matkou....nie manželkou.tazko sa mi čítajú takéto príbehy,
A pre tie, ktoré mu tu rádia pomáhať a tie keci okolo..
.pre boha ženy, ved píše, že pomáha, čo má ešte viac robiť. Tu v tomto prípade, keby sa s nou aj vymenil, ona išla do prace- sex by tiež bol tak isto ako doteraz.
Nemá chuť na sex, lebo dojčí, môžu za to hormóny. Čo by som ti ale poradila, to teda netuším, lebo ak dojčí ešte aj staršieho syna, tak dcéru bude určite tiež ešte aspoň rok, či viac. Ak by som mala poradiť tvojej žene, tak by som jej poradila, nech ten sex dopraje aspoň tebe, hoci jej momentálne nijako nechýba. Ale, bohužiaľ, ona tu radu nepýta.
Vdaka vsetkym, za rady, skusenosti.
vsetko co ste napisali robim/robime...ci pomoc doma (este aj robim z domu aby nebola na ne cely den sama, co mi ale nerobi vobec problem z domu robit), aj sa o tom rozpravame....
ked aj boli nejake pokusy tak proste vidim na nej ze to jednoducho nechce a mna to tiez potom prejde
chapem ze je unavena a vsetko...no neviem uvidime casom, este raz vdaka
@duck19 poviem ti z mojho pohladu-aj moj muz by povedal, ze mi vela “pomaha”, ci v domacnosti, ci s dietatom. Ale realne robi mozno 20 percent. Ja mam vsetko v hlave, celu domacnost aj dieta. A do toho to dojcenie, ozaj si nevies predstavit, ake je to narocne dlhodobo dojcit, nwvyspat sa roky…to vsetko ma vplyv na zenske libido.
Ale!!! nie je to dovod k neexistujucemu sexualnemu zivotu. Skor si myslim, ze si zena odvykla. Pre nu je asi pohodlnejsie nesexovat, akokolvek smiesne to znie. Treba si sadnut a povedat jej, te je to pre teba dolezite, a dohodnut sa na kompromise, ci uz raz do mesiaca alebo do tyzdna, aby to bolo ako tak prijatelne pre oboch. Lebo momentalna situacia nie je ani v dlhodobom vztahu fer
Ono je toto narocne obdobie pre oboch.
Nielen pre teba aj pre nu. V noci tiez vstavas? Ked placu? Ked su chore a podobne?
Vo vacsine pripadov je to prave matka ktora aj ked spi tak len s jednym okom.
Vycerpanie. Unava a hormony.
Sama som po sebe videla kym sa hormony nedali na poriadok tak….
robim co sa da a uplne ju chapem respektujem...a aby to nevyzeral ze na nu hovorim zle to vobec, prave naopak len sa v tom proste citim sam, tak som prisiel sem po radu/zistit ako to maju ine pary
Mám tri deti ,všetky dojčené, dve mladšie som dojčila tiež naraz ....je to o nevyspati , únave ale o hormónoch hlavne....môj muž bol tiež zúfalý tiež si už myslel že nikdy nebudem ako predtým....už aj ja som si to po 4 rokoch dojčenia myslela.....ale odstavila som prostrednu celkom, najmenšiu na noc, cez deň ju ďalej dojcim má 16 mesiacov...a stal sa zázrak vrátil sa mi cyklus aj chuť 😉 takže len vydržať deti sú také maléičke chvíľku a 7 mesačná ešte mliečko potrebuje ...
@duck19 Zabezpecit jej co najviac oddychu a casu pre seba, ked bude moc vypnut od deti a povenovat sa niecomu svojmu.