Ahojte, som 3 mesiace po pôrode, a moja chuť na sex je veľmi malá. S manželom sme to konečne skúsili pred par dnami a vôbec ma to nebavilo, dokonca ma to aj bolelo.
Ako navrátiť chuť na sex po pôrode? Poraďte prosím.
@vasjar mna sex bolel cca polroka mozno aj viac chut pride neskôr telo.je vycerpane hormóny sa davaju dokopy;)
@vasjar tak to je veľmi možné, že je to kvôli dojčeniu.Priroda to tak akoby zariadila, že v centr pozornosti je dieťa, ktoré je plne odkázané na starostlivosť dojčiacej matky a "znížila riziko" ďalšieho tehotenstva v zmysle, že kleslo libido. Je to hlavne hormonálna záležitosť. Plus únava, nevyspatost, behanie okolo dieťaťa, to všetko vplýva na túžbu po sexe. Nie je to samozrejme u každej ženy, ale skutočne vysoké percento dojčiacich žien, hlavne krátko po pôrode nema vysokú túžbu po sexe.
@vasjar mne sa ako tak, aspoň trochu vrátila chuť až teraz, 9 mesiacov po cisárskom reze. Ale bez lubrikantu ma to bolí, takže bez neho neexistuje. Je to individuálne, netlač na to, tvoje telo sa potrebuje zotaviť.
3 mesiace su este nic, ver mi 🙂 To je kratucko, ja osobne som nemala chut hadam aj 5 mesiacov po porode, ale partner s tym bol samozrejme v pohode, bol trpezlivy, pockal.
Dojcis? Lebo v tom prípade hormóny kľudne to znižujú. Aj v prípade nedojcenia telu ešte trvá nejaký čas, kým aa vráti do doby pred otehotnenim. Teda psychicky, ani nie tak fyzicky.