Sex 4 mesiace po pôrode

23. júl 2023

Chcela som sa vás spýtať som 4 mesiace po pôrode mala som aj komplikácie a ešte sme nemali sex a keď sme aj chceli skúsiť najprv sme skúsili len prst a ako keby mi tam nieoc tak trhlo a velká bolest a toto furt neviem co amm robiť ako to teda roztiahnuť keďže už aj prst je na to veľa a extremne to boli, bola som veľa zasivana aj z vnútra.

aiana24
23. júl 2023

Bola si u gyn? Po sestonedeli sa chodi na prehliadku ci je tam vsetko ok vyliecene.

autor
23. júl 2023

@aiana24 áno bola. Povedla azé to je ôk ze to mame skúsiť a ze keď to bude moc bola tak nech prestaneme lenže mňa to boli tak ze ja fakt nemôžem nič vždy ma tak trhne od bolesti jak keby sa mi tam nieco roztrhne

jaskolka
23. júl 2023

Tak po pôrode to veľa žien bolí, ono sitim sa to "dolu" zmení, je tam jazva, a ta už nie je taka elastická ako normálne koža.
Treba len opatrne skúšať, použiť lubrikant, a muž musí na to ísť skutočne citlivo

autor
23. júl 2023

@jaskolka len ako to mam skúšať keď už aj prst tak neznesiteľné boli? Jasne Lubrikant sme použili a veľmi veľa ale proste nejde to já už neviem skúšali sme vela krát a vždy sme došli k tomu ze sme skončili skôr ako sme začali kvôli neznesiteľné bolesti.. A všade mám také tie jak hrbolceky po zasiti

ivangeline
23. júl 2023

Aj ja som mala cosi take. Po prvom/druhom raze to zmizlo.

rozkvet1
23. júl 2023

Raz som počula o prípade kedy doktor zle zašil, proste to bolo príliš úzke a bolo nemožné mať sex. Skusila by som vyhľadať iného gynekológa, ktorý sa na to dôkladnejšie pozrie

autor
23. júl 2023

@rozkvet1 len to mi ani nehovorte ja som bola po pôrode na operácii kde ma museli znova zasit lebo po pôrode na sále má nevedeli dobre zasit a po mesiaci znova lebo sa mi to roztvorilo a potom som už ani nevedela ze ci tam mam vôbec dierku ale terza viem ze ju tam mam len moc boli

jaskolka
23. júl 2023

Veď píšem, že len opatrne a pomaličky skúšať. Doslova po centimetroch. Možno intímna otázka, ale muž je "viac vybaveny" v tom smere? Nemusíš odpovedať, len aj v tom to môže byť. Napríklad môj manžel je taky, a skutočne prvé styky po pôrode boli bolestivé, ani nedošlo k penetracii, možno až na 3,4 pokus s množstvom lubrikantu pre oboch. A postupne to úplne prešlo, bola som šita aj vnútri aj vonku úplne ako výšivka (porod bol VEX, čiže som sa dosť potrhala).
Pripadne, keby to absolútne nešlo, budeš musieť ísť znova na gynekológiu, nech ti to skontroluje, či naozaj nie je to veľmi úzko a natesno šité.

autor
23. júl 2023

@jaskolka áno je. Ale myslím ze to není v tom teraz lebo ako som už pisala tak už aj prst boli ktorý je 5krat menší..

jaskolka
23. júl 2023

Tak potom jedine ísť zase na kontrolu,či tam skutočne nie je dáky problém v tom šití.

54tinka54
23. júl 2023

Mňa to bolelo pol roka po pôrode, mala som pocit ako keby ma doktor až priveľmi zašil🙈 po pol roku to zrazu prestalo byť bolestivé a odvtedy je všetko ok. Treba skúšať, samozrejme opatrne a použiť veľa lubrikantu.

autor
23. júl 2023

@jaskolka ona mi povedala ze to je veľmi úzke ale ze mame zkusat ale ze keby to veľmi bolí tak mame prestať lenže aj keby tam dôjdem tak nič viac by mi nepovedala lebo zevraj to je zahojene

autor
23. júl 2023

@54tinka54 ako ste to skúšali? Hneď to alebo prst alebo niečo užšie?

lylyjana
23. júl 2023

A ked ta gyndos pozeral, tak to nebolelo? Ci to len od stola ta pozrel a hmatom ta nekontroloval?

autor
23. júl 2023

@lylyjana ale ano jeden prst do mňa dala ale nie cely a veru ze to bolelo a ona ze klud a mňa tam skoro porazilo ale predsa ona asi vie co a jak kam dát lenze potom má to tam bolelo celý den..

liliana8
23. júl 2023

Pre mna aj 2 kamosky,co sa mi s tym priznali,to bolo bolestive do roka po porode (kvoli sitiu).Prve razy velmi.Postupne to bolo lepsie a lepsie.Tie prve razy velmi citlivo,pomaly,vela lubrikantu...bude to boliet,ale casom to bude boliet menej.Po roku to uz bolo ok🙏

lylyjana
23. júl 2023

Tak byt tebou idem za inym gyndosom. Ja som sa aj natrhla aj ma nastrihli takze tiez som bola riadne posita. Plus sa mi to aj zapalilo. Styk sme skusali potom normalne, ziaden prst, bolo to na zaviatku teocha bolestive, asi prve 2min pri kazdom styku, polohu som tiez nemohla hociaku, to bolo asi pol roka. Ked som to vravela na gynde tak mi trochu rozmasirovala taku hrcku co sa mi urobila pri zrastani a uz to bolo dobre.

autor
23. júl 2023

@lylyjana aha a akú polohu ste teda mali? Možno by nám pomohla potom mi sme skúšali normálne na misionára ostatné som sa aj bala a tak som skúšala aj prst keďže takto podobne som rodila

lylyjana
23. júl 2023

Nomalne misionae tiez. Ja na vrchu, ktoru som pred porodom som preferoval sa nedala lebo ma to hroozne pichalo

lulu8491
23. júl 2023

Ak môžem poradiť, skus vyhľadať fyzioterapiu panvového dna. Je možné, že pri tolkom siti máš problém s jazvami, ktoré potrebujú cielené "hmaty", aby sa v nich uvoľnilo napätie. Taktiež je možné, že po veľkom siti a ďalších operáciách si telo podvedome uvoľňovalo bolestivé miesta tam dole a naopak sťahovalo to, čo by malo byť relaxovane - vytvorili sa ti tam bolestivé spazmy. Fyzioterapeut pri vyšetrení dotykom zistí, čo a kde ťa presne bolí a možno sa mu to podarí aj na prvý raz uvoľniť. Potom ťa naučí cviky, ktoré ti pomôžu opäť vedome vnímať svalstvo "spodku", aby sa ti tam netvorili ďalšie spazmy.

Mne táto fyzioterapia zachránila manželstvo aj vlastnú psychiku - podľa gynekológov som bola ok, ale v skutočnosti som mala stále veľké problémy. Až spomínané veci mi pomohli začať normálne žiť

tamitamitami
23. júl 2023

Ja som mala tiež problém po pôrode a museli mi opravovať šitie, prvý sex som mala asi 7 týždňov po pôrode.....bolelo to veľmi, potom ešte 3-4 krát to bolo bolestivé, potom postupne sa to vrátilo do normálu. Mne vyhovovali najviac polohy dole a hore vtedy to bolelo najmenej.

aiana24
25. júl 2023

Este existuje zenska fyzio, pozri napr. Zuzana Wolekova. Pracuje presne s tymto.

autor
25. júl 2023

@aiana24 neviete prosím ako sa pohybujú ceny

aiana24
25. júl 2023

Neviem, nemam osobnu skusenost

lulu8491
25. júl 2023

Ženská fyzio = fyzio panvového dna. Už som tu o tom písala. V Žiline sa ceny pohybujú okolo 40€ za hodinové individuálne cvičenie/terapiu a cca 55€ za 90 min terapiu spolu s vyšetrením panvového dna