S partnerom nám to škrípe. Kde robím chybu?

natalka30
4. mar 2022

Ahojte ja by som len chcela poradit kde robim chybu.. Som doma pn rizikove tehu a tak snazim sa ako kazdy rodic upratat navarit vsetko okolo deti.. Avsak mam pocit ze s partnerom to nejak tak skripe.. Vcera sme sa pochytili kvoli hluposti a nikdy nepocujem od neho prepac vzdy prvi krok spravim ja.. Chapem je v praci do pol4 potom na hodinku ide cvicit a vecer sme kazdy na svojej strane sedacky.. Neviem je to take mrtve a v maji bude prirastok a viem ze budem na to vsetko sama len mi pride stále bez nalady pritom ma svoju volnost vsetko tak neviem chcem aby bol stastny ale mam pocit ze to tak nieje..

pauli_s
4. mar 2022

Tak asi ho niečo trápi...Z brucha mi napadli tri možnosti... Keď si na rizikovom tehotenstve, máte sex? Nie je v tomto smere frustrovaný? Neprišli ste o príjem a nemáte menej peňazí? Plánovali ste dieťa, je s tým stotožnený že bude otec? Skús sa ho porozprávať, my ženy na koníku Vám nevidiíme do vzťahu, chápeš.

Ale určite treba vymyslieť nejaké spoločné aktivity v rámci toho čo ti zdravie dovolí. Spoločenské hry, uvarte niečo čo vám obom chutí spolu, choďte niekam na výlet poprechádzať sa po meste v ktorom ste ešte neboli a na dobré jedlo.
Neseďte len doma pred telkou. Snaž sa k nemu túlkať... objímať ho, povedz mu ako ho miluješ. Zahraj sa trochu na takú zlatú... Na chlapov to zaberá.

mamkalentedkova
4. mar 2022

Neskúšala si sa s ním o Tom rozprávať ? Viem,to ti tu poradí polovica ľudí ...Ale muži častokrát ani netušia,že niečo nie je v poriadku.Kym ty robíš všetko tak ,ako doteraz ,on má pocit,že je všetko ok .Skús sa ho opýtať ,či ho niečo trápi ,alebo že máš pocit,že sa nejako zmenil,či robíš niečo zle ,alebo má toho veľa v práci ...určite aj tebe chýba pocit,že nie si sama ..že aspoň večer sa chces k niekomu pritulit .. Možno sa bojí,keď si na rizikovom ,aby nejak neublížili dieťatku..tak sa radšej drží ďalej ...muži sú niekedy zvláštni,nepovedia ale majú obavy,neopytaju sa ..radšej sa dištancujú a neuvedomujú si,že takým správaním nás trápia a ubližujú nám ...slebollen nevedia ako reagovať ...možno sa potichu vyrovnáva so situáciou,že vás bude čoskoro o jedného viac ..určite by som si najprv skúsila nájsť nejakú chvíľku na spoločný pokec 😉 Držím palce

asia83
4. mar 2022

@natalka30 Je mi to ľúto. Váš partner je narcis, egoista. Nedokáže byť verný.

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova ja by som rada len ked vzdy jemu nic nieje.. A ja uz neviem co dalej financie tie su ale neviem cakala som ze sa spolu budeme tesit ale som s toho neviem.. Clovek uprace a namiesto spokojnosti sa na mna hneva a ze vsak nech robim ako viem.. Neviem chyba mi to sorry ja nemam sa s kym porozpravat

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 tiež ma napadlo ,ako sa pýtala @pauli_s ,ako je to so sexom,si na rizikovom ,to si spomínala , ale teda ,či naozaj nemôže byť aj frustrovaný po tejto stránke ..tak mu.mozno to tehotenstvom príde ako príťaž ,prekážka ..cíti sa možno tiež až na druhej koľaji .
Dieťatko bolo plánované ? Viem presne ,ako sa cítiš ..úplne ťa chápem..to sú také naše predstavy ,že nám bude partner hladkať bruško..držať máš stále za ruku ,ochranovat nas a tešiť sa spolo s.nami.na príchod drobčeka ..áno sú aj takí ,ale nie všetci .Tiež som nedávno prežívala podobne pocity .My sme bábo neplánovali,každú z nás už mám svoje deti z predošlých vzťahov ...celý čas som mala pocit ,že sa partner na malú ani neteší.Nikdy sa nepýtal ako sa cítim ,dokonca ešte odišiel pracovať do zahraničia a ja som tu ostala s deťmi tehotná sama...nerozplyval sa nad tým tehotenstvom vôbec..tiež som sa tým trápila ,ale bola som rozhodnutá malú ľúbiť a priviesť ju na svet či s nami bude ,alebo nie ...teraz ju miluje úplne najviac ..až mám pocit ,že viac ako mňa Ale tiež mal obdobia ,keď ticho sedel ...nerozprával ..len odbehol za kamarátom ..na pivko ..on je taká povaha .Ak má niečo v hlave ,veľa rozmýšľa ,uzavrie sa do seba . Nie každý má potrebu sa vyrozprávať .My ženy to zväčša takto riešime.Vela mužov drží všetko v hlave a potom sa zmení ich správanie .Možno len rozmýšľa nad všetkým..čo bude ,keď sa malé.narodi,ako všetko zorganizovať..možno mu chýba to,že ste boli ty a on..možno mu chýba aj sex ,ale bojí sa ,že by ublížil bábätku a nech e na teba tlačiť,tak sa radšej stiahne

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 skús mu naznačiť,že teba jeho správanie trápi..že ti to ubližuje ...že máš pocit,že robis niečo zle a nevieš čo ..

sissy27
4. mar 2022

@natalka30 upratať, navariť, spraviť všetko okolo detí... čo ja viem, toto zvládne hocijaká platená služba... to asi žiadny chlap nejak extra neocení...ale kedy ste prestali byť partnermi, kamarátmi, milencami?

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova ano drobec bol planovany vysnivany.. A sex tak raz za tyzden ja som v rizikovom kvoli tlaku.. Neviem proste aj vcera rozpravala som a on bol ticho a rozmyslal nic viac.. Proste aj to ze vzdy ja spravim prvi krok.. A to ze aj dcera si vsimne ze som smutna a on nic.. A mozno co ma raz zamrzelo ked sa dotkol bruska a maly sa tak nejak presuval a sa zlakol a povedal ze fuj nechutne... Neviem ma to tak prekvapilo ze on ma taku predstavivosť.. A viac sa nedotkol.. Neviem ci to nebolo unahlene predsa nevie co to vsetko obnasa a ja neviem nechcem aby to bral ze sa veci bude musiet vzdať..

natalka30
autor
4. mar 2022

@sissy27 ja chapem ze kazda necakam chvali ale tak svojim sposobom aby si to vazil a nie ze otvori dvere a hned kritika.. Poznam zeny kt doma neurobia nic... Neviem preco sa to vsetko vytratilo

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30
Tak predsa tehotenstvo prežívame inak my ženy .. intenzívnejšie..my predsa cítime ako ten život v nás rastie ..muži vidia rastúce brucho ..možno to nevie tak precítiť ..mať navarené ,upratané , napečené je bežný štandard ..to asi chlap nikdy nejako extra neocení..skús možno navariť niečo nové,ak má rád sladké niečo dobré upiecť a skúste si dať spolu večeru ,proste spraviť niečo výnimočné ..urob mu masáž napríklad ..a určite nejak neocakavaj,že ťa bude chváliť za to,že si uvarila a upratala zked si vlastne doma,netráp sa tým hlavne .To muž máloktorý nejako ocení..skrátka sú to veci,ktoré ženy bežne robia a určite si to chlap nebude viac ceniť len preto,že to robíš aj tehotná .Možno tiež len cíti ,že to malinké má prednosť pred ním My ženy sme v Tom období citlivejšie a možno aj ty niektoré veci orezivas viac ako bežne ..skús mu povedať ,že chces viac času tráviť spolu,ako pár .U nás by sex raz za týždeň neprešiel,ale tak teda obaja sme zvyknutí mať ho častejšie

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova tak nevravim byvalo to castejsie ale ked uz teraz cloveka vsetko boli.. A v podstate raz padne od unavy on raz ja.. A pocas dna sme moc neni spolu.. A ja necakam ze chvalu ale keby aspon nefrflal len otvori dvere.. Dakujem za kecanie pomahami to.. Len vies ja to tak nejak beriem ze zvladnem len nechcem aby on kvoli tomu dal bokom veci ktore chce robit ako napr cvicenie

7miriam77
4. mar 2022

ahojky, ja neviem, ale ja nevidim ze by si niekde robila chybu. Si na rizikovom tehotenstve, skoro v 30 tyzdni, kmitas, staras sa o domacnost, dcerku a on pride z prace, z cvicenia a prinesie domov len negativnu energiu. Jednoznacne je problemom on sam. A sex raz za tyzden mu nestaci, ked si na rizikovom?? Je to sebec. A co bude robit pocas sestonedelia??? Ved ma ruky, nech si pomoze sam...to dieta je vase spolocne. Ty si nic nevycitaj. Jedine co by som skusila, je sa s nim otvorene porozpravat, popis mu svoje pocity a uvidis aka bude odozva. Drzim palce❤

7miriam77
4. mar 2022

@natalka30 ...a strasne ma zarazila ta jeho reakcia...ked pohladkal brusko...po tomto by som s nim sex nedokazala mat ani ten jeden krat v tyzdni....zachoval sa ako blbec, sorry

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 ale veď ho k tomu ani nenutis 😉...nezakazujes mu predsa chodiť cvičiť ,ani nič...takže ma dosť priestoru na to vyventilovat sa ,žiadne drastické zmeny sa u neho nedejú ..ty naozaj nerobíš nič zle..on by mal aj sám rozmýšľať o Tom ,že chce s tebou,s vami tráviť viac času ..to sa nedá nijako nasilu .Neviem..neľutujem sa nejak príliš..nesťažujem sa často? To muži nemajú moc radi .Môžem ti pomôcť aspoň tým,že sa vyrozprávas.Ja sama vidím,že som niektoré veci tehotná prežívala až príliš a zbytočne som si tým trápila hlavičku .Skús ho privítať s usmevom keď príde,objať ho ..spýtať sa ho,aký mal deň .Že ti chýbal a že sa o neho teraz postaras ...Nalož mu jesť ..sadni si s ním k stolu .Ale určite sa snaž s ním rozprávať,povedať mu,ako sa cítiš,lebo on podľa mňa ozaj ziadenmproblem.nevidi a všetko je podľa neho v poriadku.Mozno sa pomaly otvorí a povie aj on ,čo ho trápi

ummimaryam
4. mar 2022

@natalka30 on je problem. Z tvojej strany vsetko nadstandard. Prestan vyvarat a upratovat a relaxuj v posteli, nech sa aj rozkraja. Si na rizikovom.

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova vzdy je to tak ked pride ma veceru na stole obed do prace ma nachystany lebo on si ide na 10minut sadnut.. Len neviem mi to pride naozaj divne ano cvicit kvoli zdraviu ale na nas bude mat max hodinku neviem ci si to uvedomuje.. A dalsia vec chce sa venivat kresleniu.. Ja neviem mam pocit ze odkedy som tehu ma ine sny zrazu.. Ked sa chceme rozpravat konci to hadkou a vzdy povie ze za to moze on lebo on je ten kkt pritom nikdy som mu tak nepovedala a ani ho za to nemala.. Neviem co robit a to sme chceli aby siel k porodu ale momentalne neviem ci si vobec zaslúži taky krasny pocit

natalka30
autor
4. mar 2022

@7miriam77 ja neviem stale mam pocit ze ja robim chybu jemu nieje luto ked placem jemu nieje ľúto ked idem von sama vzdy sme to robili ako rodina.. Ved uz aj sest rocna dcera to vnima viac nez on vzdy sa ma pyta mama preco si smutna.. Neviem tehu malo byt krasne a je preplakane.. Prepac ale zacinam veriť ze tehu memi chlapov a nie zeny

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 a možno práve pri tej hádke sa otvorí a povie aj on čo cíti ..teda u nás to tak častokrát bolo .že všetko čo v sebe dusík povedal už až keď výbuchol...ale aspoň to teda zo seba vymackol a vedeli sme na Tom pracovať ...skús mu aj ty povedať ,že ty vlastne všetok svoj čas venuješ rodine ..áno že vieš ,že aj ty si rodinu chcela ..ale že si stále aj žena nielen matka a slúžka ..a že sa tak chces aj cítiť ..že stále túžiš aj pomlaske ,pozornosti ..trebárs si určite nejaké dní,kedy budete robiť spoločne aktivity a dní kedy bude mať čas trebárs na kamošov..muži viac potrebujú cíti slobodu ale aspoň budete vedieť comkedy čakať alebo skús niekedy aj ty keď príde z práce on ,nebyť doma anist za kamoškou ,aby to všetko prestal brať ako samozrejmosť..nepoznám ho a neviem ,čo na neho platí ..tak je mi ťažké radiť ..ale určite nezi s pocitom,že niečo robíš zle ..ale ani príliš veľa neocakavaj aby si nebola sklamaná

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 teraz čítam..že mu nie je ľúto keď plačeš ..a prečo plačeš ? Možno sikozaj len myslí,že sa strašné ľutujes..že nie si jediná tehotná žena na svete ...muži také emócie veľmi nevedia spracovávať ..možno to pripisuje hormónom a.nevie ako má reagovať tak radšej neurobí nič..alebo sa postaví a ide preč

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova vcera ked som mu rozpravala ako to vnimam sedel a kukal do steny ticho a vravim ze keby sa mi aspon ospravdlni alebo nieco no proste ako tvrdohlave dieta nie to odo mna necakaj... Neviem mne sa aj prvy vztah takto rozpadol len tam boli urazky a fyzicke napadanie tak som sa postavila na svoje aj s dcerou a odisla.. Viem ze som dost silna.. Len ma mrzi ze ten romanticky pozorny muz ma zrazu ine priority.. Aj minuly víkend sme boli sami navecerali sme sa presli a siel si kreslit.. Lebo chce profesionalne kreslit.. Nevravim nech robi ale su veci kt nedotiahol do konca a myslim ze aj nas vztah tak bude.. A ja ho nechcem nejakymi pracami zatazovat co zvladnem aj bez.. I ked niekedy to trva.. Vazim si ze mi venujete cas a rady pomaha mi to a skutočne nieje s kym sa porozprávať..

22patricia22
4. mar 2022

ešte by si to mohla skúsiť tak nie proste cestou výčitiek, ale že ti to chýba, či by ste si nespravili nejakú romantiku alebo tak nejak neviem

1gramofon
4. mar 2022

Viackrát som počula o tom, že chlap vidí problém a začne sa snažiť až keď je zle, ked je vidieť ze si žena robí svoje a nepreziva. Možno by som skúsila to isté na tvojom mieste. Rozprávať a niečo riešiť nechce, tak ho skus nechať tak. Kecaj a hraj sa s dcérou, zacvic si cviky ktoré môžeš a hlavne sa nenamahaj kvôli jeho spokojnosti. Cez víkend ho nechaj navariť, tiež nech robí niečo pre domácnosť vo voľnom čase a nie len pre seba. Keď ta zdrbe, usmej sa, nehadaj, neprezivaj. Nie je viac než ty aby sa k tebe takto správal

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30
@22patricia22 má pravdu ,hlavne žiadne výčitky ...skôr sa snažiť vklude ,pekne porozprávať .Povedať mu ,že chápem,že má svoje koníčky a všetko ,ale že ťa trápi,že ste tak malo spolu,že ti veľmi chýba .Že ani,budete mať bábätko..ale veď predsa aj naďalej budete partneri ..tak ako doteraz .
Mozno sa snaží stíhať teraz všetky záľuby,lebo sa bojí,že keď sa bábo narodí už nebude mať na to vôbec čas ..
Neviem naozaj.Moj už deti mal ,keď sme čakali našu Nwlinku,vedel do čoho ide ..aj tak mám pocit ,že až do konca bol stále nepripravený 😂Mal strach ,čo a ako bude ..ale snažili sme sa o teba m rozprávať .Nevravím,že aj teraz je s nami nejako veľa ..od rána do večera pracuje ,príde domov,chce si oddýchnuť ..tiež to nie je typ supertatina ktorí by so mnou malú kúpal,kŕmil a prebaloval ..ale robí pre nás iné veci...zarába peniaze ,aby nám nich nechýbalo ..ranonored odchodom do práce sa s malou vždy mazna ..áno tiež by som bola radšej ,keby bol s nami viac ..ale som si vedomá aj toho,že nemôžme mať všetko .Chceme vlastné bývanie ..môj príjem momentálne nič moc ,o to viac musí makať on .Niekedy som s ním chodila do práce keď som mala voľno ,on vždy prišiel do práce za mnou ,teraz sa veľa veci zmenilo .ale to je prirodzený kolobeh života .Verím,že o pár týždňov sa aj vy budete spoločne tešiť z bábätká a všetko zle sa vytratí .

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova no u nas je problem ked je vsetko spravene no.. Neviem som riadnej frustracii aj dnes navarila som na vikend upratala aby som sa malej mohla venovat.. A toto ze sa nezapoji a ide si po svojom.. Nemyslim si ze ho maly zmeni.. Aj o tom. Cviceni sme sa dohodli ze po praci ved ja vsetko spravim ale nech rata ze max hodinu budeme spolu.. A uz je zle lebo ani tak ani tak bud sa to sklbi alebo bude kripel.. Mi povedal.. Ja neviem skoda ze som tehu pohar vinka by mi bodol 🙃

mamkalentedkova
4. mar 2022

@natalka30 škoda ,že si tak ďaleko,vybehli by sme niekam pokecať a určite by si prišla na iné myšlienky ..jeden pohárik ti neuškodí,ani bábätku..ale možno by dobre padla aj šálka horúcej čokolády ..ja som si vedela napustiť vaňu,pustiť hudbu (aj keď sa kúpanie veľmi neodporúča ).Ja varím keď sme doma všetci každý deň a teda ,tiež sa nikto nezapaja .Všetko je to na mne ..varenie ,upratovanie ,oprať ,ozehlit ...Ale nejako mi to nevadí ,teda ,teraz,kým som doma ...
Ale ozaj mi nejde ten jeho postoj nejak do hlavy ...ale tá určite nech radšej cvičí,akoby mal behať po krčmách ..pracuje aj víkendy ?

elizabet173
4. mar 2022

@natalka30 robíš klasickú chybu, kmitáš okolo neho, nemá už k tebe vzťah ako k žene, ktorú spoznal a do ktorej sa zamiloval, ale ako ku kuchárke, upratovačke a opatrovateľke detí. Zarazila ma veta hneď v tvojom prvom príspevku - ako každý rodič upratať, navariť, okolo detí. On nie je rodič? On si ide zacvičiť, ty si na rizikovom a predkladáš mu večeru? Prečo? Má aj on nejaké povinnosti v domácnosti? Hrá sa s dieťaťom, venuje sa mu? Druhé dieťa chcel aj on? Rozprával ti o tom, že túži po ďalšom dieťati? Píšeš, že sa nikdy neospravedlní, ale tak to bolo zrejme vždy, len ty to teraz viac vnímaš.

natalka30
autor
4. mar 2022

@mamkalentedkova je si zlata ale ta cokolada je skvelý napad ☺️no teraz vikendy su volne ale ked sa spyatam ze co budeme robit jeho odpoveď je co by sme chceli.. A ked mala nieje doma tak vravim on sa venuje kresleniu.. Obcas sa prejdeme a tam to hasne.. Neviem bojim sa ze ja zmenim postoj bude mi lahostajny a potom uz to ao mnou nepohne.. Ale dakujem za pokecanie moc si pomohla ❤️

natalka30
autor
4. mar 2022

@elizabet173 on este nieje dceru mam predtym zo vztahu ale bola malinka tak vie co to obnasa i ked mala dva roky.. Praveze doma nic nerobi lebo je spravene a ked treba povysavat tak nikto to neurobi lebo neporiadok sa nevidi.. Drobca sme chceli dokonca ze este mozno jedno ale ked je takato situacia staci si myslim a budem davat lasku im

natalka30
autor
4. mar 2022

@elizabet173 hej to som pisala ja