Rozbitý mobil = rozbitý vzťah

ka3n75
9. júl 2023

S priteľom sme sa vrátili z dovolenky, kde si rozbil iphone. Bol z toho dosť nešťastný, pretože tam mal uložené všetky heslá, kontakty a pod. Bolo mi ho ľúto a keďže on, ako technický antitalent si s tým nevedel poradiť a oprava by stála celú výplatu, dala som mu svoj starý iphone, ktorý používam len kvôli bankovým aplikáciam. Po dovolenke šiel hneď do práce a ja som mala voľno, tak som sa popri upratovaní a praní rozhodla, že mu skúsim pomôcť a stiahnem mu všetko cez apple ID. Vôbec nič za tým nehľadajte, sme spolu 7 rokov a myslela som si, že ho poznám a bude rád, no keď sa vrátil domov a ja som mu s radosťou naivne zvestovala, čo sa mi podarilo, ostal ako obarený a po chvíli mlčania sa ma opýtal, či ho teraz mienim špehovať. Je mi ťažko, pohádali sme sa veľmi a ja sa cítim strašne trápne a úboho a nepomohlo ani jeho ospravedlnenie, keď vychladol. Sme obaja dospelí ľudia po 30-ke a aj keď chápem, že každý má právo na súkromie, v tom momente som to tak nebrala, myslela som, že mu pomôžem. Koniec koncov, my si vzájomne telefony požičiavame, poznáme svoje heslá a podobne, takže ak by som ho chcela kontrolovať, môžem to urobiť kedykoľvek. To poníženie však neprajem nikomu, cítim sa veľmi zle a neviem sa s tým zmieriť ani po ospravedlnení, pretože ja som mu nelustrovala mobil, aby som niečo objavila, bola to len nezištná pomoc.

lindous
9. júl 2023

Vychladneš aj ty... dokážem v tomto prípade pochopiť obe strany.. mne sa ex chcel vždy pozrieť do mobilu, nech mu ukážem správy atď. a aj keď som nemala čo skrývať, nikdy som nesúhlasila a hrozne ma to vytáčalo už len z princípu, že mi neverí... ale u vás to bola jednorázová záležitosť, zdá sa, že len nedorozumenie, priateľ reagoval prchko, ty si si to asi moc zobrala, vyspíš sa na to a snáď bude lepšie 🙂

vanilkovazmrzka
9. júl 2023

Chapem, ze sa citi neprijemne, a nemusi ani nic vyslovene pred tebou skryvat… ja som tiez neznasala, ked mi priatel kukal do telefonu, nie preto, ze by som nieco ukryvala, ale mam tam napr kopu fotiek a selficok, ktore su len pre moju potrebu :D napr ze potrebujem vidiet, ako nieco na mne vyzera, ale nechcem, aby to videl hocikto, lebo je to trapne :D

A toto, ze ste sa pohadali, je blbost, za par dni sa na tom zasmejete. Nerob dramu.

cocolino234
9. júl 2023

@ka3n75 tak narovinu ti poviem, že môj by mi povedal, že som zlatá a poďakoval. Vôbec by ho nenapadla takáto sprostosť, sme spolu rovnako dlho ale o niekoľko rokov mladší. Ja jeho stranu absolútne nechápem, prečo by si myslel, že máš hneď zlé úmysly? Ak nechcel aby si videla jeho fotky, mal ti to hneď povedať a nie tváriť sa, že ty máš zlý úmysel. Mňa by to tiež urazilo, to nie je nedorozumenie ale on ti do tváre šplechol nejakú jeho domnienku. U nás si do galérie nechodíme, máme tam súkromné veci a môj veľmi dobre vie, že by som mu fotky neprezerala, no neviem ako je to u vás. Takže chápem ťa, nepríde mi to hodné hádky ale za pár dní na to zabudneš.

januska12323
9. júl 2023

Frajer robí drámu pre úplnú sprostosť. Okrem ospravedlnenia ti aj vysvetlil prečo tak vybuchol? Nejaká minulá ho špehovala? Inak neviem ako mu to hneď mohlo napadnúť.

deti95060810
9. júl 2023

čo ti poviem aj môj tak niekedy sproste zareaguje - skrátka chlapi...
ty ešte relatívne môžeš niečo s tým , ja už ani nie, lebo 3 deti... 😉

ka3n75
autor
9. júl 2023

@januska12323 áno, bola adminkou jeho sociálnych sietí 😅🤷‍♀️

ka3n75
autor
9. júl 2023

@cocolino234 môj si práve galériu pozerá celkom často, mám tam kopec fotiek, našich spoločných aj vlastných, a aj keď tým nie som nadšená, neoponujem, veď sme pertneri, preto ma zarazilo jeho správanie. Občas mi preletí aj IG, ale ja nemám čo skrývať.

ckocka
9. júl 2023

Než by som niečo také urobila spýtala by som sa či možem. Ale to preto že ja tiež považujem telefón za svoju čisto súkromnú zónu, verím že ty si žiadny zlý úmysel nemala.

0silvia0
9. júl 2023

@ka3n75 vies co, nebud v buducnosti taka aktivna. Das mu svoj mobil, panovi antitalentovi instalujes co sa da. Vies ako sa to hovori o tom snazivom blbcovi...
Nechaj ho obcas vymachat sa v jeho problemikoch a nerob mu maminku. Si jeho partnerka, nemusis za neho riesit veci aj ked viem, ze si to robila s najcistejsimi umyslami. Ved vidis, ze to neocenil😉

mk1111111111
9. júl 2023

Sama pises, ze ani Ty nie si nadsena, ked Ti prezera galeriu, tak sa necuduj, ze sa to nepacilo jemu.

maranta_leuconeura
9. júl 2023

@ka3n75 no po poslednom komente od teba vobec nerozumiem jeho reakcii. Ano, mala si sa vopred spytat, to je zaklad, ale ked ai bezne leziete do mobilov, tak nerozumiem, v com bol problem. Ako ti to vysvetlil? On si lustruje tvoje siete a galeriu a ty preco nemozes (aj ked si to nerobila s tym umyslom)?

Ja napriklad tomuto ,,vieme svoje hesla, pozerame si galerie, siete toho druheho" absolutne nerozumiem, ale je to na kazdom, aby si to nastavil, ako to im vyhovuje. My si do mobilov navzajom nejdeme, nevidim dovod, co to ma byt, kontrola?

ka3n75
autor
9. júl 2023

@maranta_leuconeura áno, presne ako píšeš a práve preto tomu nerozumiem ani ja. Samozrejme nelezieme si do mobilov cielene, ale pre mňa nie je problém, ak ho má partner vybitý a potrebuje si zavolať, alebo pozrieť niečo na nete, okrem toho máme spoločný biznis, tzn. spoločný firemný účet a pod., takže ma to neirituje, no práve preto ma zarazilo jeho extempóre….ale áno, mala som sa opýtať. Bolo to spontánne a myslela som, že mu urobím radosť. Nuž….ako písala vyššie 0silvia0, bola som aktívny blbec 🙄

maranta_leuconeura
9. júl 2023

@ka3n75 pisala si ze si u teba pozera galeriu a instagram a nie si z toho nadsena... jedna vec je preco to dovolis, druha, preco by si ty mu mala odhalovat uplne vsetko a on tebe nie? Mam pocit, ze ta chorobne kontroluje, zrejme na podklade toho, ze on sam ma co skryvat. A este zo seba urobi obet a z teba tu co porusila nejaka pravidla, ktore ste ani nemali? Spolocny firemny ucet naozaj nie je dovod, ved k nemu mate pristup kazdy zo svojho zariadenia 🤔

ka3n75
autor
9. júl 2023

@maranta_leuconeura instagram mi nevadí, galéria trošku áno, mám tam tiež selfíčka a cítim sa trápne, keď to pozerá. Nemám tam nič nevhodné, len skrátka občas uletím pri niektorých outfitoch🙂. Muži pre to pochopenie nemajú a potom som terčom jeho vtipov. Ale možno som len precitlivená, chcela som však vedieť váš názor, resp. pohľad na môj problém.

eeffka
9. júl 2023

@ka3n75 na toto sa hodi len daj krave seno, osere ti ruku 🤷‍♀️

ka3n75
autor
9. júl 2023

@eeffka 😂😂😂 ďakujem

nenne27
9. júl 2023

@maranta_leuconeura ani ja nechapem toto lozenie partnerovi do mobilu.ide predsa o sukromie nie partnera, ale aj cloveka na druhej strane.ked pisem blizkej kamoske, ze velmi krvacam lebo mam prvy den menzes alebo ze som sa videla v zrkadle v kabinke v obchodnom centre a je mi zo seba zle, tak to chcem povedat kamoske, ale nie jej partnerovi.trapas tieto typky co maju spolocny fb, mail apod.disrcespect pre inych ludi

eeffka
9. júl 2023

@nenne27 uprimne vies ako prebieha klonovanie telefonu? Copy, ok, ok,ok, ok, kopirujem .... a telefony lezia na stole 20min-2hod podla dat

Ked citam co vsetko mali spolocne je mi z panka smiesno, najma ak je technicky antitalent. A uprimne kto chce citat moju konverzaciu s kamoskami, nech sa s tym potom aj sam psychicky vyrovna 🤣

lintu
9. júl 2023

Asi bolo v ten deň veľmi teplo alebo ho boleli zuby. Inak celkom vtipná reakcia vzhľadom na to, že si bežne chodíte do telefónov 😀 Nemusí byť celému vzťahu koniec. Zväčša až čas zvykne takéto veci napraviť.

euka210
9. júl 2023

@ka3n75 tak nie aby sa tesil a podakoval, ze si mu pomohla, ale takto... U nas je dovera zaklad a nikto nic netaji, ani nema dovod. Ale ved ked ste dospeli, tak si to viete vyrozpravat...preco on tak reagoval, ako zaposobili jeho slova na Teba. Trapi ta to, tak s nim komunikuj o tom...ina cesta nie je.

konikmodry111
9. júl 2023

No tak my sme spolu uz pomaly 20 rokov a teda zverím mu môj mobil do rúk bez mihnutia a on svoj do mojich takisto 🤷‍♀️ mám tam tiež kadečo pofotene, screenshoty atd ale absolútne to neriešime 🤷‍♀️ale teda nelezieme si do správ a pod keďže si dôverujeme a vieme obaja že nemáme čo skrývať

silviaa
9. júl 2023

@ka3n75 Po tomto jeho vybuchu by ma zaujimalo co v telefone mal 🙂).

culienka
10. júl 2023

@silviaa to aj mňa by zaujalo ci tam nemal dačo nevhodné keď tak vybuchol 🙂

anjelok
10. júl 2023

@ka3n75 mozno tam mal nieco, co nechcel, aby si videla. Mne by blikla kontrolka po takejto reakcii

ka3n75
autor
10. júl 2023

Úprimne? Vtedy keď som sa mu snažila pomôcť, vôbec ma nenapadlo lustrovať mu appky, pretože mu verím, ale áno, po jeho reakcii som začala pochybovať🙄. Už sa však ospravedlnil viac krát a priznal, že reagoval neadekvátne, dokonca dnes nechal mobil doma😅, no keďže sa snažím žiť a správať ku každému fér, ani som sa ho nedotkla. A ďakujem vám všetkým za vaše názory❤️.