Reakcie na panenstvo

7. nov 2021

Zdravim, v poslednom case ma trapi taka vec. Este som nikdy nemala sex (21r), nikdy som sa nezaoberala tym, ze este nebol, ale pred nejakym casom som na to dostala dost nepeknu reakciu od chalana, s ktorym som vtedy randila. Vraj je to cudne, zacal sa ma vypytovat, ci nie som nejako prehnane veriaca, nechcel mi to verit, atd..
Stalo sa vam niekedy nieco podobne alebo citili ste sa blbo pred partnermi, ked ste uz mali po 20ke, boli ste stale panny a zdoverili ste sa mu s tym? Beru to chlapi ako nieco zle (alebo ako to nazvat.. snad chapete, ako to myslim)?

lindous
7. nov 2021

Ono je to "čudné"... Nie v zmysle zlé, to vôbec, ale asi nie úplne tradičné dnes, takže by som to nebrala ako urážku a v zlom, proste ho to prekvapilo, tak to tak skonštatoval (aj keď asi nie úplne taktne)... A napríklad chápem, že sa spýtal aj aké sú tvoje dôvody.. Lebo ak by to bolo u teba naozaj z dôvodu viery a chcela by si čakať do svadby, ale on to tak nevidí, tak radšej zísť z kratšej cesty, aby ste obaja mali možnosť nájsť niekoho kto to bude mať rovnako... Ale chápem, že si sa necítila asi úplne príjemne

No nemala by si to podľa mňa nejako riešiť, ak to nejakému chlapovi bude vadiť, hovorí to o ňom, nie o tebe...

zuzanka.zuzu
7. nov 2021

zase táto téma 🙄 každý mesiac o tom istom... nad 20, chlapec zle reagoval, som ja tá čudná... odpovede nie, nie si čudná, si skvelá, ja som to mala rovnako... 2 strany oničom 🙄
PS: vieš používať vyhľadávač? fakt každý mesiac tá istá téma - nie podobná, ale istá

asia83
7. nov 2021

Mala som 31, bola som panna. Nerandila som, možno preto som tieto veci neriešila. No takéto reakcie boli od ľudí, ktorí ma poznali a nejako sa to dozvedeli. Bola som mníška, jehovistka a neviem čo ešte. No každopádne to so mnou nič nerobilo. Vedela som, prečo som panna. O panenstvo sa dá prísť hocikedy a ľahko. Neprísť oň je väčšie umenie. Chcela som len jedného muža, keď niekto chcel ísť so mnou na rande, nikdy nebol môj typ, takže som ho hneď odmietla. Až prišiel môj terajší manžel, no a on nebol prekvapený, ale bol rád. Takže keď stretnete normálneho, inteligentného muža, poteší sa, že ešte existujú aj takéto dievčatá po 20.

kikus7
7. nov 2021

Ak chceš, napíšem Ti moju skúsenosť, ale len súkromne..

autor
7. nov 2021

@zuzanka.zuzu Ked sa ti nepaci, nekomentuj. Jednoduche. 🙃

yoxinka
7. nov 2021

Svojho muža som spoznala ako 22 ročná panna, brali sme sa, keď som mala 25. Sme spolu 15 rokov, z toho 12 ako manželia. Vôbec to neľutujem. Je to osobná vec každého človeka, nech si každý spraví, ako to cíti 🤷‍♀️.

michaela789
7. nov 2021

@lindous keď som mala 20 bola som panna. Spoznala som môjho terajšieho manžela a spala som iba s ním. Nič mi neušlo, som rada že to bolo takto a cením si to sama na sebe. Absolútne nič neriešil, skôr by som povedala že mu to imponovalo🤷‍♀️ neviem teda čo ten tvoj myslel tým že je to čudné, možno to myslel tak že je to nezvykle... Lebo nezvykle to je, v dnešnej dobe už sexuju aj osoby, ktoré by som označila doslova za deti.

mamina0078
7. nov 2021

ja som bola pannou do 21, nedostala som žiadnu divnú reakciu od partnera (teraz už ex) vedel, že som panna aj to, že pred ním som mala vzťahy ale len krátkodobé a bez styku.

elizabet173
7. nov 2021

neviem, to sa zdôveruješ kdekomu? Ja som myslela, že iba priateľovi, s ktorým máš vzťah a ktorý speje k intímnemu životu.

slovakboy
7. nov 2021

Buď na seba pyšná. Nie že by bol rád trúba, že by mohol byt prvý a on ešte ohŕňa nosom. Nie si vôbec divná. Si úplne normálna. Poznám aj mužov aj ženy ktorí prišli o panenstvo po tridsiatke a jeden dokonca keď mal 40 a sú ženatí vydáte s deťmi a šťastní a spokojní. Do toho či si panna nikomu nič nie je. Povieš to až tomu ktorý ťa bude mat rád a prijme to v pohode a s radosťou.

matus7030
7. nov 2021

Ahoj. Nie, nie si čudná. Ak to tak cítiš, stoj si za tým. Ak to budeš cítiť inak a príde chlap, ktorý to pochopí a bude ťa mať úprimne rád, nebude to riešiť. A príde to. Ja som mala "až" 22 a bolo to s mojím teraz už manželom. Váž si to, ako to máš, je to krásne a naozaj vzácne 🙂

zmrzlinka2021
7. nov 2021

Autorka,
poviem ti tak, je celkom slusny pocet zien, co pridu o panenstvo po 20tke. Neriad sa bravom a chvastackami 😉
Ja som prisla v 25, ako vydata a nikdy som to nebrala ako nejake minus. Prist o panenstvo, poviem to sprosto, na ulici sa najde aj 10 dobrovolnikov, co ta neho zbavia - bez lasky, bez citov, mechanicky....
Otazne je, ci ty ako zena chces od zivota viac...

bolarazjedna
7. nov 2021

Ja som stratila panenstvo po 23r, s mojim prvým priateľom, on bol o 5 rokov starší, už mal niekoľko vzťahov predomnou. Vôbec mu to nevadilo, bol práveže o to pozornejši, jemnejší, pomalší...

Podľa mňa normálny chlap to nerieši. Ono to je možno menej obvykle dnes, ale nie je nikto o nič lepší (ani horší) za to, že stratilo panenstvo v 15tich alebo v 25tich.

Ak by dom dostala nepríjemné poznámky od chlapa, s ktorým randim, asi by som s nim prestala randit. Samozrejme, ono je to normálne, že ten druhy človek vyzveda, že prečo si doteraz nemala sex, ale malo by to byt taktne formulované, určite nie tak, aby si sa ty cítila za to zle. Ja som na to mala jednoduchý dôvod, chcela som sa milovať zo vzájomnej lásky, nie len tak z vášne, že sa mi niekto v bare zapáčil, taktiež som chcela, aby sa to stalo vo vzťahu.

anonym0001
7. nov 2021

Ten pravy si ta bude vazit, ze si si to setrila pre neho. Ak mas ine reakcie, tak to neni ten pravy.

oktoberka
7. nov 2021

Nerieš iných,tiež svoje priority. A ten,čo si to bude vážiť,príde sam.

Nie si divná,ani si to nenechaj nikým nahovoriť.

kkatka22
7. nov 2021

Ja som mala 19 rokov a ešte sa aj gynekolog čudoval 🙂 nepovedal nič nevhodné sice len ostal prekvapený.Nechápem prečo to ludia tak riesia a robia drámu okolo toho ako keby nič dôležitejšieho na svete neexistovalo.A keď chlapcovi sa to nepáči je to primitiv najdi si iného 🙂

mrva
7. nov 2021

ja som teda prisla o panenstvo v 16, ale so svojim jedinym muzom, ktoreho som mala. Dnes sme spoku 20 rokov a stale stastni ❤️ Je to vzacne, ked pockas. Vobec sa neriad vseobecnym pravidlom a nerob zo seba lacny tovar. Az ked to budes skutocne chciet, tak do toho chod. Aby si sa nemusela sama za seba raz hanbit.

mikadooo
7. nov 2021

Čo ja viem, ja som asi z iného sveta alebo čo, ale to každý musí prísť o panenstvo ako -násťročný? Podľa mňa je 21 a panna úplne že okej, byť chalanom, ahoj som rada, že sa nevyvalila hneď s každým kto sa o ňu obtrel 🤷.

janetinka27
7. nov 2021

ked som mala 25, mala som frajera,on mal 27. predtym nemal ziadnu frajerku,ja uz ano. raz sme sli domov na vlak a prisla pri nejakom vtipe rec na sexualne skusenosti a ja som povedala vtipne zaobalene,ze ziadne nemam.a on bol sklamany,zacal kvilit,ze dufal,ze ho nieco naucim atd. strasne ma to vtedy prekvapilo, ja som totiz myslela ze bude rad. potom sme sa rozisli,ale dovodov bolo viac.

slovakboy
7. nov 2021

Chodil som na strednú za socializmu a už vtedy boli tlaky od spolužiakov a aj spoluziačok: už si mal? Ako v Prci prci prcičky. Neviem si predstaviť čo teraz musia byt za tlaky na mladých. Hovadina a nepodstatná vec. Keď niekoho svrbí urobí to v 15 tich a cíti sa blbo že či to nebolo skoro a nebolo to dokonale a všeličo okolo toho. Keď je niekto rozumný počká na pravú chvíľu. Problém by bol keby si bola vydatá a panna. To sa neboj. Máš môj obdiv. Ja som síce prišiel o panictvo v 18 tich a viem s kým ale neviem kedy. Zlialo sa mi to všetko dokopy. Nespomínam si na to. Nebolo to pre mna podstatne. Ale pamätám si na prvý bozk s ňou. Ten mal pre mna veľkú hodnotu. Neodsudzujem tých čo to robia skoro ale myslím si že je lepšie neskôr ako priskoro. A obdivujem ľudí čo to robia po svadbe prvý krát. Predstav si že nájdeš skvelého chlapca ktorého budeš milovať a on bude milovať teba a bude panic a čistého zmýšľania. Ako budeš rada že mu daruješ panenstvo z lásky. Skočiť do toho sa daj zajtra. Vyskočiť už nie.

bolarazjedna
8. nov 2021

@slovakboy ako pekne si povedal: "je lepšie neskôr, ako priskoro"

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brembo
9. nov 2021

povedz mu,že ho do toho nič nie je. Ty si sa takto rozhodla a koniec debaty. Absolutne nič ho doto nie je. Mal by byt rád,že nemá taku,ktoru pozná celý okres.

brembo
10. nov 2021

Panenstvo je v mnohých kulturach velmi cenené. Kedisi bolo i u nás,neviem ako je tomu teraz. Takže to nie je hanba,práve naopak.Radšej pannu,ako šlapku,čo si líhala kde s kým,a na dvoch rukách jeje nestačia prsty,aby ich spočítala. To je bod ,pre Teba. Ked sa mu nepáči,že si neskusená,nech ide za inou,aby ho priučila.

hesloveslo
10. nov 2021

Úprimne ľutujem chalana čo tá bude musieť odpanit

brembo
10. nov 2021

Ahoj . Kamarátova manželka ma sestru. No a tá sestra si velmi dala záležat na striedaní partnerov. Ked sa o nu nejaký trochu obtrel,dala mu. Nikdy nemala vážny vztah. Teraz má 40,žije sama v byte,na dovolenky chodí sama. Chcela byy mat už vážny vztah,no nik ju nechce,má už svoje meno. Ked sa náhodou zoznámi a chcela by niečo normálne,tak sa muž po pár stretnutiach už neozve.

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brembo
11. nov 2021

keby som bol žena,velmi by som si rozmyslel,že komu svoju nevinnost dám. A rozhodne nie takému,čo by komentoval.