Problémy vo vzťahu

ninus1996
6. jún 2023

Ahojte. Chcela by som sa poradiť ohľadom nášho vzťahu s partnerom. Sme spolu rok a pol z toho rok spolu bývame. Na začiatku ako vždy to bola zamilovanosť, cítili sme vzájomne, že sme si boli súdení a milujeme sa najviac na svete. Bol pre mňa ochotný spraviť všetko, prestal húliť trávu a fajčiť. Plánovali sme spoločnú budúcnosť, už so mu dokonca naznačila, že už by ma mohol požiadať aj o ruku. Chcela by som s ním ostať, mať rodinu, ale časom sa naše hádky a problémy akosi viac prehlbujú. Je to aj kvôli tomu, že zatiaľ sme v podnájme a chceme niečo svoje, no nemáme zatiaľ dostatok financií. Ale málo so mnou komunikuje, radšej je na mobile alebo keď sa pohádame, tak ma ignoruje a keď sa snažím nadviazať reč a ujasniť si to, tak sa mi začal vysmievať ako keby so mnou opovrhoval. Je mi to strašne ľúto, niekedy kvôli tomu aj plačem a mám pocit, akokeby to ani nechcel zmeniť. Určite aj ja mám v tom podiel viny, že niekedy hádku vyvolám ja lebo chcem dačo povedať. Mám ho rada, ale rozmýšľala som či sme pre seba tí praví a či by som nenašla nejakého lepšieho. Už nie som najmladšia, no ani najstaršia, ale chcela by som rodinu, deti a bojím sa, keby som to skončila či nájdem nejakého iného a či nebudem ľutovať. Nechcem byť sama lebo som vo veku keď už ostatné moje rovesníčky zakladajú rodiny a rodia deti a to by som chcela aj ja. Čo si myslíte, vydrží nám to je to nejaká kríza len alebo sa ho mám vzdať a skúsiť šťastie inde? Sama neviem lebo ho mám rada, no nie som ani presvedčená naisto, že toto je ten s ktorým chcem byť do konca života a ak mu poviem áno, či to stojí za ten risk

lavender94
6. jún 2023

@ninus1996 a o čom sú tie hádky? Takto všeobecne keď to napíšeš, ťažko sa radi. Ale pokiaľ neviete spolu komunikovať, skúste parovu terapiu.

gabika0825
6. jún 2023

@ninus1996 Prepac ale rok a pól nie je nejaká dlha doba na to aby ste sa poznali v každej situácii . Koľko máte obaja rokov? Ty robíš chybu v tom že sa porovnávaš s inými, porovnávaš vztahy, kde sú ostatní a kde ty, podľa mna tlaciš na pílu. Samozrejme, aj ja poznám vztahy kde bol pár spolu 3 mesiace a ten další mesiac bola svadba. No tak to aj dopadlo. O necelý rok bol rozvod. A vztahy medzi sebou majú otrasne, nevedia si prísť na meno. A nepoznám taký len jeden pár. Čize treba si veci dobre premyslieť.

domkakvet
6. jún 2023

@ninus1996 vykasli sa na fetaka, hadam s nim nechces zakladat rodinu.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninus1996
autor
6. jún 2023

@lavender94 Tak hádame sa väčšinou kvôli bývaniu, že chceme niečo svoje riešiť a on pred tým moc nešetril peniaze nemyslel na budúcnosť a to som na začiatku nevedela. Je taký nepriebojný trochu

ninus1996
autor
6. jún 2023

@gabika0825 Ja mám 26 a on 27. Je to pravda, moc sa ja to zameriavam, nechcem byť sama lebo už mi začali tikať biologické hodiny a túžim po vlastnej rodine, no keby sme mali riešiť teraz čo toto tak asi to nie je šťastné manželstvo a rozvediemee sa a to nechceme ani jeden

lavender94
6. jún 2023

@ninus1996 a teraz ako ste to začali riešiť tak šetrí? Ak to má stále na háku a nemá záujem riešiť vlastne bývanie a ešte informuje aj fakt, že to to chceš inak, nechala by som ho. Nechceš dieťa s človekom, ktorý nie je ochotný šetriť. Skôr či neskôr by kvôli peniazom nastali hádky a s dieťaťom je to už príliš komplikovane. Nie si taká stará na to aby si si našla dobrého chlapa a založila rodinu.

ninus1996
autor
6. jún 2023

@zuzudrnda viem, že by to tak nemalo byť v zdravom vzťahu a som nešťastná z toho, že na začiatku to takto nebolo vyzeralo to nádejne a chceli sme spolu byť do konca života. Áno, mám 26 a on o rok viac. Mám pochybnosti, len sa bojím či nájdem lepšieho, aj keď vo vzťahu sú vždy dvaja a obidvaja majú na tom nejaký podiel viny

gabika0825
6. jún 2023

@ninus1996 ja ti poradím v dobrom. Rieš najprv vlastne bývanie, či uz ho budeš mat sama, alebo s nejakým budúcim partnerom, to uz je na tebe. Máš stabilnú pracu kde dobre zárobis? Tieto veci sú prvoradé. Ak v 27 rokoch tvoj priatel neriešil ešte otázku budúcnosti, minimálne vlastne bývanie, nerozhýbe sa o rok ani o dva. Neviem, je to na tebe, no aj tak si myslím že ste spolu krátko a buď ti stojí za to počkať ako sa ešte on ďalej vykryštalizuje, alebo sa na to vykašleš a budes hľadať inde. Ak tá tak tlači dieťa

ninus1996
autor
6. jún 2023

@lavender94 Už áno šetrí, ale je to ťažké pri týchto nákladoch a cenách, mne sa moc nedarí už ako bývame sami lebo všetko ide na náklady. No niekedy sa tiež hádame pre peniaze, hovorí mi, že platí viac, ale pritom aj zarába viac. No aby mi to aj v manželstve nevykrikoval potom

ninus1996
autor
6. jún 2023

@gabika0825 Prácu ani nie, vychádza mi to od výplaty do výplaty. Keď som bývala ešte u rodičov, tak som niečo našetrila, no teraz je to už ťažšie. Čiže aj keby sme sa rozišli asi by som sa musela vrátiť ku rodičom lebo samej by mi to nevyšlo pri týchto cenách nehnuteľností aké sú. Tiež ma drží aj to, že už by som sa nerada vrátila ku rodičom, keď už som zvyknutá na svoje súkromie. Aj keby som počkala, tak aj jemu sa tažšie šetrí pri nákladoch na bývanie

lavender94
6. jún 2023

@ninus1996 asi nemám odpoveď na to, či máš ukončiť vzťah alebo nie, ale pred tým ako sa začneš snažiť o dieťa, porieš si financie. Keď ti to, čo zarobiš vystačí ledva na náklady, dieťa neprichádza do úvahy.

simona20201309
6. jún 2023

@ninus1996 ja som sa v 31r rozvádzala. Bezdetná. Takže v 26r o biologických hodinách nehovor ani zo srandy. Ja som vtedy ani na sekundu nerozmýšľala nad nejakými biologickými hodinami. Jednoznačne som bola rozhodnutá že s tým človekom nechcem žiť a nechcem s ním deti.
Teraz mam toho správneho muža aj deti. Všetko som stihla.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adka176
6. jún 2023

Joooj moja....po roku hádky? A ty s ním chceš žiť ďalších 30 - 50 rokov? To nemyslíš vážne.? Minimálne prvých 5 rokov ťa mal nosiť na rukách a nekonečne ťa milovať.....no poviem ti pravdu, radšej by som ostala sama ako takto.....

karolinakr
6. jún 2023

Ako ti môžu v 26 tikat biologicke hodiny? Ešte maš čas 14 rokov, vyskušaj este jedneho a porovnavaj..ked bude lepši, tohto pošli niekam

0silvia0
6. jún 2023

@ninus1996 jaj tebe sa nedari usetrit, jemu sa trocha dari usetrit, ale nic moc pri tychto cenach. Ale ty chces aby viac setril, lebo tebe to moc nejde, lebo mas mensi plat a jemu sa nepaci, ze viac plati, je to takto?

ninus1996
autor
6. jún 2023

@0silvia0 Áno, pretože aj ja by som chcela niečo ušetriť navyše. Vraví, že v manželstve by sme mali zase spoločné účty, no on sem tam minie aj dosť na nejaký drahší alkohol čo si dáme spolu a už povedal niekoľko krát, že už nebude kupovať

0silvia0
6. jún 2023

@ninus1996 toto je velmi zbytocne co od neho ocakavas. Evidentne si to ty, ktora sa chce niekam posuvat, jeho to az tak netrapi. Ak chces vlastne byvanie, budes sa musiet o to postarat sama, najst lepsiu pracu a tak. S tymto typkom to asi nebude.

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

Mas 26 rokov, to mas este takych 10 rokov a potom sa mozes stresovat, ze si uz nikoho nenajdes.

Dala si nam malo informacii, co su tie pozitivne veci, pre ktore si ochotna s nim ostat? Lebo menujes len to zle, a z toho nemam pocit, ze by bolo o co bojovat.

1gramofon
6. jún 2023

26 je v pohode vek, ešte si mladá a aj keby si mala 35 tak je zbytočné zostať vo vzťahu, v ktorom ani nevieš ci chceš zostať. On je tiež mladý, ešte sa naučí šetriť, alebo aj nie, ale to ako reaguje s posmechom, tak to nie je dobre znamenie. Ma si ta vážiť a nie ta ignorovať alebo sa ti vysmievať. Ak chcete mať deti tak by ste mali vedieť riešiť problémy. A nepozeraj na kamošky, to si viac uškodís než pomôžeš. Oni možno našli správneho chlapa. Neporovnavaj sa a sprav pre seba to najlepšie.

ninus1996
autor
6. jún 2023

@vanilkovazmrzka tak vie byť aj milý ku mne, snaží sa ma podporovať, rozpráva mi, že miluje. Ešte výhoda je, že nie je ako ostatní muži, že by som sa nemusela báť, že má podvedie, že už má svoju nemá to v povahe

liena12
6. jún 2023

@ninus1996 podľa popisu to žiaľ nevyzerá nádejne. 1,5roka je krátko, ešte ste mali byť zalaskovani po uši. Sama cítiš, že si nie si ním istá. Si mladá, to nerieš, že by si si nikoho iného nenasla. Jasne, ze nájdeš a lepsieho! Môžeš nájsť takého, čo ta bude podporovať a hovoriť, že ťa miluje a zároveň bude priebojnejsi aj zodpovedný. MK je plný žien, čo toho pravého spoznali po tridsiatke a stihli aj deti v pohode. Ja k takým patrím tiež. Hlavne sa snaž postaviť na vlastné nohy finančne, nespoliehaj sa na chlapa.

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

@ninus1996 to je asi trochu malo, aspon mne osobne to nepripada ako nieco, pre co by som bola ochotna vynakladat dalsie usilie… mate nejake spolocne zaujmy? Predstavy o buducom zivote? Mozte sa jeden na druhejo spolahnut?

deedol
6. jún 2023

keby mi nejaka kamoska po roku a pol vztahu povedala toto: " Ale málo so mnou komunikuje, radšej je na mobile alebo keď sa pohádame, tak ma ignoruje a keď sa snažím nadviazať reč a ujasniť si to, tak sa mi začal vysmievať ako keby so mnou opovrhoval. Je mi to strašne ľúto, niekedy kvôli tomu aj plačem a mám pocit, akokeby to ani nechcel zmeniť. Určite aj ja mám v tom podiel viny, že niekedy hádku vyvolám ja lebo chcem dačo povedať. "

tak jej odporucim, nech kasle na to. keby ste boli spolu 10+ rokov, odporucim parovu terapiu, ale po takom kratkom case? nie nie.

red flags - vela na mobile, nevie diskutovat po hadke (my sa po kazdej hadke porozpravame a snazime sa z nej poucit, nieco si z nej zobrat - ked uz sme sa pohadali, nech to nie je "nanic"), vysmech, a co ma byt ten zaver? "lebo chcem daco povedat"? mas rovnake pravo ako on "daco hovorit".

ninus1996
autor
6. jún 2023

@vanilkovazmrzka spoločné záľuby máme lyžovanie a bicyklovanie. Ja mám vzťah k športu, k tomu som ho trochu ja doviedla lebo on nemal moc takýchto záľub. Predstavy máme, že chceme našetriť nejaké peniaze, nejaké vlastné bývanie, svadbu, deti. Čo sa týka spoľahnutia jeden na druhého je to ťažšie, keďže nemám istotu či pri nejakej výmene názorov alebo keď mu poviem čo mi vadí nebude hrať zase tichú domácnosť a bude mať na háku

adka176
6. jún 2023

Takže ťa nepovedie? Má to v povahe? Zaujímavé! To by som chcela vedieť ako si na toto prišla? A zároveň píšeš sa v spoľahnutí je to ťažšie....no už ako ty chceš, ale nie je jediný chlap na svete to vieš však?....len preboha ešte s deťmi počkajte.....

dilino
6. jún 2023

už len by som bola s človekom čo fajči trávu a aj všetko možne iné.Od takého človeka by som ani nezakopla a nie mám s ním plány v živote.Takého otca chceš pre deti no ja nechapem.