Problémy v manželstve

Dnes o 10:46

Ahojte žienky. Podobných diskusií je tu celá kopa, napriek tomu by som vás chcela poprosiť o radu, možno iný pohľad. Som mama ročného dieťatka. Dieťa bolo chcené a plánované obidvoma rodičmi. Manžel ho jednoznačne má rád. Napriek tomu mám pocit, že som na všetko sama. Manžel často niekam chodí. Von s kamarátmi, na chaty, všade možne. Je spoločenský typ, potrebuje to. Ja som introvert, doma som spokojná. Ale občas už nevládzem. S dieťaťom nemá kto pomôcť. Napríklad teraz som chorá, mám zápal pľúc. Manžel má voľno, ale aj tak ma nechá aj v noci samú s dieťaťom a on spí v inej izbe a ja nevládzem. Kašlem, mám teploty. Nikdy mi nepovie nič pekné, že oddýchni si a podobne. Na druhej strane, nepatrím k tým ženám, že všetko je doma tip top ked príde domov, navarené, opraté, vyžehlené a ja vysmiata a upravená. Dieťa sa učí chodiť a ja som občas rada ak stihnem niečo zjesť. Manžel vačsinou len naloží a vyloží umývačku, prípadne dá veci do práčky a vystrie. Ja viem aj to je veľká pomoc, mnoho mužov nespraví ani to. Ale ja som už fakt unavená. Vlasy nenafarbené, sivé, neumyté. Dieťa vezme len keď sa idem najesť, aj si odsleduje či naozaj jem tak radšej jem aj keď niesom hladná aby som mohla chvíľu kľudne sedieť. Vraví, že nevládze on, že je toho naňho veľa tak som radšej ticho. Ale on sa môže aspoň osprchovať. Ísť von s kamošmi, v práci vkľude naobedovať.Večer odíde do izby a má už svoj kľud. Zatiaľ čo ja len tie chvílky kedy dieťa zaspí. Je to normálne? Tiež to takto máte? Ďakujem

veklipo
Dnes o 10:51

Presne tak, ako si to tu napísala, to povedz jemu. V klude, vecne. A povedz uplne jasne, čo by ti pomohlo.

doriiis
Dnes o 10:52

Dať dieťa do ruky a ísť von,vlasy farbiť,nakupovať,atď.Nepytat sa,nediskutovat.Idem toto a toto,postaraj sa o malu.Dakujem.
Hotovo,vybavene

deti95060810
Dnes o 10:54

určite nie... keď boli deti malé mm umýval aj okná. teraz už nie, slečny sú na sš tak to už zvládnu aj ony...
v noci k deťom nevstával - som pomerne dlho kojila, tak načo by sme boli hore obaja.

januska12323
Dnes o 10:58

Nečakaj kým si domyslí a rovno pomoc pýtaj, je tatko tak nech sa tak aj správa.

lenkahvh
Dnes o 11:03

mne pride, ze on ta vobec nelubi, prepac, takto sa milujuci manzel nesprava
co take strasne robi v praci, ked je taky unaveny? kolko ma rokov, tipujem tak 30

0silvia0
Dnes o 11:03

ročné deti spávajú aj cez deň. Počas spánku daj otcovi dieťa do kočíka a pošli ho kočíkovať. Toto určite zvládne. Veď mu povedz, že potrebuješ denne hodinu pre seba. Bude s tým počítať a zariadi sa, keď to je normálny chlap. Keď je to somár, tak tu ťažko.

autor
Dnes o 11:05

@veklipo veľmi ťažko sa mu to hovorí keďže on ma vačšinou predbehne a vraví ako nevládze a má toho veľa a kritizuje, že nič nerobím a ak niečo robím tak to robím pomaly. Potom je také divné mu povedať, že potrebujem pomoc. Je to akoby som vravela. Vieš síce nič nerobím, ale potrebujem s tým pomôcť. Jemu podľa mňa príde, že byť doma s dieťaťom je neskutočný relax a dovolenka.

deti95060810
Dnes o 11:07

tak nech si ten relax vyskúša... 😉
si myslím že tvoj muž je riadne vychcaný... a pritom možno pred kámošmi sa chváli ako on nemusí doma nič - však porobí žena.
poznám taký trúbov.

autor
Dnes o 11:08

@0silvia0 už niekoľkokrát som ho o to prosila, ani nie o hodinu denne lebo viem, že nato nemá čas a stále je niečo dôležitejšie. Napríklad dnes odišiel na huby a bol tam skoro celé doobedu, aj keď vie, že som chorá. Ale mne je tiež ľúto, mu "zakazovať" niekam ísť keď viem, že cez voľno chce relaxovať. Len ja by som tiež chcela trochu oddychu.
@lenkahvh úprimne aj mne to tak príde.

autor
Dnes o 11:11

@deti95060810 on sa práveže chváli, že robí všetko. Ešte aj mňa s tým zblbol, len potom som si logicky uvedomila, že to všetko je len tá umývačka a práčka.

januska12323
Dnes o 11:20

Zajtra ho predbehni a kým sa stihne vymotkať z domu zakrič od dverí idem von čau. Mobil si zabudni doma a po návrate sa opýtaj prečo nič nie je spravené.

autor
Dnes o 11:21

Proste mám pocit, že si myslí, že som rozmaznaná. Žeby som mala byť oveľa šikovnejšia a zvládať veci aj bez neho. On to na rovinu nepovie, ale vidím to v tých pohľadoch keď mu podám dieťa, že idem sa rýchlo najesť a to ani nevravím o sprchovaní. To akoby mu úplne prišlo, že chcem od neho strašne veľa. Ja viem, že dieťa na mne veľmi visí a najradšej by sa odo mňa nepohlo, ale aj ja som len človek. S kamoškou keď chcem ísť na kávu, po polroku tak povie, že kľudne choď. Zober dieťa a chodte 😀. A on to tak povie, že ja už len ticho hľadím.

lubina
Dnes o 11:23

Najlepsie by bolo nechat ho doma s dietatom cely vikend. Nech sa postara a uvidi, ako bude vsetko stihat...a zisti ako vsetko ide pomaly, ked ma rocne dieta na starosti...

mareka49
Dnes o 11:30

Daj mu dieťa a odid z bytu na dve hod.
Prežijú.

subartic
Dnes o 11:31

vieš, treba otvoriť ústa. Prepáč ale bola by som rada keby si dnes na huby nešiel . Nie je mi dobre, cítim sa naozaj zle a potrebujem sa vyspať a chorobu vyležať. Vezmi si dieťa a choď s ním von . Akékoľvek tupé narážky ignoruj , hľaď na seba a svoje potreby , on to tak robí , nauč sa to tiež.

oslo1
Dnes o 11:33

Na tie huby mohol zobrat aj dieta, do nosica na chrbte a ty si si mohla v klude oddychnut.
No nic, dnes ked pojde do izby vecer spat, tak mu tam dones dieta a povedz, ze sa chces vyspat a odid. Nediskutuj, odidt.
Nech je v noci hore, aby vedel, co je to byt unaveny.
Ja neviem, kam na tychto chlapov chodite. Ja som mala super manzela, nepomahal s nicim, podliehal sa na manazovani NASEJ domacnosti a starostlivosti o NASE dieta.
Na druhej strane, vela zien tu iba ocakava, ze ich chlap pochopi, sucha nohami a cusi.
Normalne otvor pusu, tvoj muz dnes isiel na hriby na cely den, ty zajtra odchadzas na cely den do shopping centra dat sa dokopy ku kadernicke.
ALe hlavne, nediskutovat, teba sa tiez manzel nepytal, ci moze ist na hriby.

elisebah91
Dnes o 11:39

Poradím ti keď sa mu to veľmi ťažko hovori a prebehne ťa. Mám takého doma.
Povedz mu, vyhrad si čas pre mňa stačí 5 minút a toto čo si napísala v úvode mu prečítaj. Budeš mať istotu že nič dôležité nezabudneš a ak ti náhodou skočí do reči budeš sa vedieť vrátiť k pôvodnej myšlienke.
Ja som si veci písala keď som chcela niečo prebrať lebo tiez by ma prevalcoval.

petronellla87
Dnes o 11:56

Nie nemáme to takto. Veď takýmto štýlom dcérka nebude mať s mužom žiadny vzťah. Okrem iného čo tu už baby písali

lenkahvh
Dnes o 11:59

mozno treba zasadny rozhovor, posad si ho, vsetko mu pekne vysvetli, nech ta neprerusuje, normalne si to priprav, skus pripadne navrhnut aj poradnu
ak to vsetko zamietne, ze vymyslas, ze predsa on je uzasny, tak asi ozaj nemate vztah, o ktory treba bojovat, mozno ti bude lepsie samej, najdes si niekoho, kto ti bude oporou
poloz si otazku, ci takto chces zit cely zivot, doprosovat sa osobe, ktora by ta mala milovat najviac na svete / po tvojich rodicoch/ - takto pekne manzelstvo nevyzera

luteam
Dnes o 11:59

No podla toho co pises mam pocit ze tvoj muz je ukazkovy manipularor a nevyzera to, ze by mu na tebe zalezalo. Ako pardon, ale aby ta nechal choru vsetko robit a este si odisiel na huby tak to je extrem. Urcite nie je normalne ako sa k tebe sprava

danica2711
Dnes o 12:22

pripájam sa ku všetkému, čo ti hore baby napísali, treba mu jasne vysvetliť, čo od neho potrebuješ. Ale na druhej strane, zamyslela by som sa aj nad tvojou organizáciou práce, pretože aby si sa pri ročnom dieťaťi nestíhala najesť a osprchovať, to už je trošku cez, tam je niečo špatne...Ale že ti nepomôže ani keď si chorá, to je tiež cez čiaru

mnau123
Dnes o 12:26

Nie, nie je normalne, ze ta tvoj chlap chce mat doma ako na retazi a on si pritom chodi kde chce. Suhlasim s tym, ze musis jasne komunikovat svoje potreby a necakat ze si to domysli. Ale aby mi chlap povedal ze ak chcem ist s kamoskou na kavu mam vziat aj dieta? To chapavy a milujuci partner nespravi. Ty si mu nato nic nepovedala? Aj on si berie dieta ked ide von s kamosmi?

Chce to vazny rozhovor a cim skor si stanovit nejake hranice a pravidla. Lebo ked mu teraz neoponujes, nebude potom chapat preco sa ti to zrazu nepaci ked "doteraz" podla neho vsetko fungovalo ok. Nechaj mu dieta a chod napr. len do obchodu na nakup vklude, nech si zvyka byt s dietatom sam.

janickacrazy
Dnes o 12:30

Keď budeš zdrava, nechaj mu dieťa na celý víkend doma a ty choď preč. Naozaj to urob. Potom zistí na vlastnej koži, čo celý deň s dieťaťom obnáša. A nenechaj mu nič navarené ani oprate. Chlapi toto pochopia až keď zažijú. Inak si myslia, že dieťa pol dňa spí a ty si vyvalena na gauči.

koniarova
Dnes o 12:33

Normálne to nie je. A nemá to tak byť. Ale prepáč za úprimnosť, nezmení sa to u vás. Lebo tvoj muž nechápe. A jeho vlastnú komfort mu bude presnejší. Ja by dom mu dopriala celý víkend s dieťaťom. By to rýchlo prehodnotil.

skumavka
Dnes o 12:40

Ale ty ho nemáš čo prosiť. Ty mu máš oznámiť, že ideš tam a tam a vtedy zostáva starostlivosť o dieťa na ňom. Chodíš okolo neho ako okolo malovaneho vajca. Ja by som veru iný vietor narobila, hneď by pán pochopil ze je otcom a má dieťa. To co poniektore vstupujete do manželstva, alebo do otroctva???

mameha7
Dnes o 12:45

Tak pánko išiel na huby. Doma by dostal takej hubovej polievky, že nabudúce by sa mu už odnechcelo čo i len pomyslieť na nejaké huby. Nabudúce sa zober von a choď bez neho. Dieťa mu nechaj na starosť. A sprav si doma poriadok a nejaké pravidlá. Za každý jeho výjazd za kamošmi bude platiť tvojím výjazdom.