Ahojte, potrebujem to niekam napísať kto chce nech si prečíta a napise svoj názor 😒 s mužom sa vadíme hlavne kvôli pivu lebo ho vypije čoraz viac, zo zaciatku vzťahu pil pivo len sem tam cez víkend no aktuálne ho pije už aj cez týždeň pomedzi pracu a cez víkend vypije aj 4 za deň… neviem si pomôcť proste mi to vadí že z toho priberá, ničí si zdravie, smrdí z neho a navyše chcela som ešte ďalšie dieta a takýmto spôsobom nám nebude dopriate ani to. Agresívny po ňom nie je ani na mna hnusny ani nič. Najhorsie že jeho brat vkuse nemá peniaze a vkuse ho dopuje tým pivom, každý víkend je u nás a pije pivo, ktoré je naše lebo on naň nemá vraj. Včera sme sa kvôli pivu povadili a hneď utekal za jeho mamou sa vyplakať a ta ho v tom len podporuje že aj jeho oco si hocikedy dá pivo a plus že sú bratia a ma mu to pivo kupovať keď naň nemá a že keby som nič nemavarila tak nech sa príde tam najesť atd… ja už som proste zúfalá. On mi na to povie že on mi nič nezakazuje ale on mi proste ani nemá čo zakazovať lebo ja alkohol nepijem a žijem zdravo proste to je tazko mu niečo vysvetlit… no a vec číslo dva, navrhla som mu že keď sme manzelia a čakáme spolu dieta tak nech je byt nás oboch (nielen jeho) a bolo zle… neskutočne sa vytočil na to že ja si najdem nejakeho druhého a že ho oberiem o polovicu bytu a takéto veci zostala som v šoku…. Lebo vraj mu to jeho bývala tak spravila a že mu to spravim aj ja…
Ak byt kúpil on tak nečakaj, že ti dá polovicu
@colsami manzelia sme ani nie rok a byt kupil on pred 5 rokmi… ide len o to že ja ho o ten byt nechcem v žiadnom prípade obrat len tiež chcem mat nejakú istotu…
to ze s nim cakas dieta neznamena,ze ti patri polovica domu .. dala si donho peniaze? hadate sa,nemate poriadny vztah a v tychto hadkach nanho vyblafnes,ze chces polovicu domu ... jasne,ze ti nic neda.. a on s pivom ani neprestane -skor sa zbavi teba ako alkoholu .. on v takom vzore vyrastal,pre neho to je normalne .. ak s nim chces ostat a zacnes zarabat vezmi si hypoteku kup si vlastny byt kt vyjmes z bsm a ten si daj do podnajmu - budes mat aj ty a aj on svoje ...
ty by si mu po roku manzelstva a hadok prepisala polku bytu?
Istotu nemame nikdy. Dovera je jeden zo zakladov vztahu a to u vas pokryvkava.
Ty keby si kúpila byt, dala by si mu len tak polovicu?
Tiež by som ti neprepisala byt. Vaše manželstvo nevydrží, takže áno, obrala by si ho oň.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dobrá si😄
Že nech ti da polku bytu no tak to je gól.
Jasne že ho chces oňho obrat, istotu si si tiež mohla spraviť tak ako si spravil on
Prečo si nárokuješ na byt ktorý on získal ešte pred tebou? Lebo s nim žiješ 1 rok? ... Teba trápi viac vecí ako to, že pije pivo a má dobrý vzťah s bratom...
Ty si teda dobre vypočítavá, prečo by mal na teba prepisovať polku svojho bytu? Ty si sa nejako oň pričinila?
No keďže si tehotná, tak je to ťažšie radiť. Hádky nikam nevedú. Vedela si, aký je, zobrala si si ho aj dieťa ste urobili. Teraz už môžeš tak len šúchať nohami a dúfať, že ťa nevyhodi z jeho bytu. Predpokladám, že nemáš kam ísť.
Ja nechcem polovicu bytu, chcem byt spolumajiteľ keďže momentálne je to jeho byt ale platíme ho obaja plus ja tu kupujem nábytok a zariadenie veď to je snad normálne nie? Takto si on zmyslí že so mnou nechce byt a všetky moje úspory sú v jeho byte 🤷🏽♀️
No a prečo platíš jeho byt? Keby niečo tak sa rozvediete a zoberieš si svoje nábytky. On nech si platí byt aj s pivom.
Neplať, nekupuj, plať len svoju réžiu.
Ako baby ja ho fakt nechcem o nič obrať ja len chcem takú malú istotu, lebo viem aký život dokáže v dnešnej dobe byt a ešte tým že je dieta na ceste, ešte aj auto je jeho a pri hádke je to jeho auto a že ani neplatím opravy pritom ja kupujem veci pre našu dcéru celu výbavu som kúpila ja on nekúpil ani jedinú vec, mne to len proste príde tak ako keby so mnou nechce byt navzdy a byt je jeho istota a pritom ja ho fakt milujem celým srdcom a on len to jeho pivo 🙄
No zabudni na byt....a nepoteším ťa, ešte viac sa budete hádať keď sa dieťa narodí,mrzí ma to....ale bodaj by som sa mýlila
Darmo chceš, proste nie. Mala si si zabezpečiť bývanie pred svadbou.
To ma pobavilo - ze ked uz cakate spolu dieta, tak nech ti da polovicu bytu 🤣 dievca zlate, keby mam aj 10 deti, tak na muza svoj byt neprepisem, ani nahodou. Kolko si prispela na kupu ci rekonstrukciu? Vies, nehnutelnost nie su 4 jablka, ktore ci mam alebo nemam nie je rozdiel. Dalsia vec - spravanie tvojho muza ti vadi, a necudujem sa ti. Ale ak neprestane slopat, tak ho jednoducho opustis. Teraz to nechces spravit, pretoze by si ostala s holou ritou a ty to velmi dobre vies, ale ak by ti dal polovicu bytu, tak uz to bude o inom… alebo nam chces vsetkym tvrdit, ze ak ti prepise polovicu bytu, tak zrazu k nemu znovu zahoris uprimnou a cistou laskou a vase sucasne problemy zazracne zmiznu a budete spolu zit az na veky vekov?
Ked chces polovicu bytu, tak mu zloz na stol polovicu hodnoty toho bytu a uvidis, aj on bude pristupnejsi debate na tuto temu. Ak si chcela istotu v podobe nehnutelnosti, tak si si ju mala zariadit predtym, ako si otehotnela. A vlastne to mozes urobit aj teraz, ale sprav to za vlastne peniaze.
S bytom ma 1000000% pravdu.. bol by neskutočny idiot napisat JEHO byt aj na teba.. za rok vypije v piatok s bratom 5 piv a podaš navrh na rozvod. :D ..to že si jeho manželka je zaruka asi ako ked daš ciganovi postražit bicykel :D .. chceš mu veriť ale si pripraveny na najhoršie.. druha vec .. pivo.. jedna vec je mat doma alkoholika, rano obrati pol litra vodky, domov sa vrati obgrcany, ošti stenu a lahne si na dlazku a druha je ked s bratom vypije 3-4 piva ( čo realne ledva može citit) .. nie je agresivny, neargumentuje.. chce trocha vypnut.. neobhajujem to , ale ked mu zakažeš to malo, začne to skryvat.. možeš mu napr dat jeden den v tyždni kedy može bez vyčitiek a problemov s bratom dat 3-4 piva.. to je kompromis .. ak za každym budeš agresivna a vyvolavat hadky, len to zhoršiš..
Auto a byt su jeho.. tak to ma byt . On zarobil, on kupil.. o akej " istote " to hovoriš ? Ved prave si napisala, že mu to vezmeš ked sa nieco stane :D to je ta tvoja istota.. najprv rozmyšlaj čo pišeš :D ..
vezmi si ze sa rozidete a on si najde dalsiu priatelku vezme si ju a aj ona bude chciet byt .. tak si ho tam rozkuskujete? ved uspory mu do bytu nedavaj .. spravte si ucet spolocny dajte tam rovnaku ciastku alebo pecentualne kpodla prijmu a z toho si poplat ucty auto-ak ho spolu uzivate ,malu a a vydaj za byt .. a aj nabytok spolocny .. co ti ostane ak ti ostane si investuj do vlastneho .. ak uz chces podiel na dome tak jediny kto ma neake pravo moralne su jeho deti .. alebo ak je hypo a to splacate spolu -vtedy by sa to dalo pochopit,ze chces urcite ercento z domu
Takto on nie že zarobil on ma vzaté 3 úvery a hypotéku za ktoré platí mesačne cca 800€, ďalej ma syna na ktorého platí 120€ a vlastne výdavky nejakých 150€ s tým že zarobí 1400€ a zostane mu z toho 100€ na úcte keď všetko zaplatí, takze čo sa týka zvyšku všetko platím ja potraviny, tankovanie, oblečenie, drogeriu, fitko, veci pre naše dieta. A čo sa týka prerábky bytu dala som doň 10 000€ teraz cez leto sme prerabali a chcete mi tu všetci povedat že som sprostá a naivná keď chcem určitú cast na seba ako vážne? Ešte raz podotknem že ja nechcem nikoho o peniaze obrat len chcem mat istotu 🙂 a @drago12587 čo sa týka piva tak chlap môže vypínať každý víkend s bratom? Akože je to v poriadku?? A ja mám kedy a vlastne kde vypnúť keď nepijem a vlastne ani nič nevlastným 🤷🏽♀️ vy chlapi vidíte len pivo a že zeny majú suchat nohami ale tak to jednoducho nefunguje
Sprosta a naivna si bola, ked si tych 10tis euro do cudzieho bytu davala. Cudzi bol a cudzim aj ostane.
A sprosta a naivna si, ak od tych investovanych 10tis euro nemas blocky, ze si platila z Tvojich penazi. Aby aspon na ne si mala narok, kdyby neco.
A to ze muz ma na byt 3 uvery je bezpredmetne, mozes si aj Ty vziat 3 uvery... Kazdopadne jeho aj Tvoj prijem, je od zaciatku manzelstva spolocny, takze teraz zbytocne vyratavat kto co kolko plati. Spolocne nadobudnute je vase pol na pol. Ale nadobudnute pred manzelstvom nie. To je cele.
tak v pripade rozvodu budes mat narok na svoju polovicu co sa budu platit uvety-kedze to uz ide zo spolocnych penazi .. je jedno kto kolko zaraba-po manzelstve je to uz vase,,.. ale o uveroch a platbach si predpokladam vedela skor ako si si ho vzala a spravila si s nim decko a este chces jedno? tot ste si mali poriesit na zaciatku .. teraz to skor vyzera ze ostanes slobodna matka a budes rada ak budes mat len to jedno dieta .. prestan mu platit ucty zoberu vam dom a budete mat obaja prd
Nie ja si blocky neodkladam lebo mne nejde o peniaze aj keď sa opakujem. Proste som chcela mat na niečom aj svoje meno lebo nikdy som nič vlastné nemala a len ma prekvapilo že som poprosila manžela o toto a mal takúto reakciu, s byvalym priatelom sme mali dom na oboch on ma vyplatil a poslal mi viac o 1000€ lebo sa prepočítal a ja som mu ešte aj tie vrátila aj keď som si ich pre seba mohla nechať… och život je nefér v tomto že zena sa môže aj pretrhnúť a aj tak vyhra pivo a svokra 🤷🏽♀️
Nevyhrala si ziadne pivo... Ty si si ho dobrovolne zvolila.
Ja chapem ze chces mat na niecom svoje meno - preto Ti hovorim, ze cesta je vziat si uver a nieco vlastne si kupit. Tak isto ako kupil aj Tvoj muz, predtym nez Ta spoznal.
Spolocny dom s exfrajerom ste predpokladam kupovali spolu, preto bol spolocny a napisany na oboch. Ci? Exfrajer kupil dom iba zo svojich penazi, napisal ho na seba a Teba pol na pol, a o par rokov ste sa rozisli, tak Ta este aj vyplatil? 😁
Prepac ja z Teba nerobim zenu co prahne po peniazoch, pravdepodobne taka nie si - ale evidentne si naivna a nechapava, ze to takto naozaj nefunguje.
Tak druhe dieta si nerob … Vase manzelstvo je odsudene na zanik, zle si zvolila partnera a z penazi, co si dostala od ex si mala investovat do vlastneho. Proste Ti to nemyslelo. … na mieste tvojho manzela tiez na teba nic nenapisem… mala si si kupit, ked si mala €. To nie je o fer alebo nefer ale o financnej gramotnosti a samostatnosti. Investuj do vlastneho a daj to vynat z BSM
Takže ty ho živíš aby si on mohol platiť hypo a pod ... porataj si co si dala do bytu a koľko minate mesačne aj s vecami na babo a potom v tej hodnote ziadaj prepísať čas nehnuteľnosti nie polku toľko to určite nebude a časť ktorú si už zaplatila
Toto musí byť vymyslené.
Ako dlho ste manzelia? Kto a kedy kupoval byt?