Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som s priateľom 8 mesiacov. Problém nastáva v sexuálnej oblasti u mňa. Zo začiatku sme sa chránili kondómom. Momentálne užívam HAK ale trpím psychiatrickými problémami a počas užívania HAK sa psychicky rucam. Som v depresiach. Nechutí mi jesť, keď niečo zjem. Tak mi je ešte horšie. Vysadiť ju nechcem pretože iná ochrana u mňa veľmi nepripadá v úvahu. Možno iba tie kondomy a tie priateľ odmieta a na prerušovaný styk nepristúpim. Sme mladí pár, ja mám 20 a on 22. Tehotenstva sa obávam práve kvôli tomu, že pri mojich psychických problémoch by som to nezvládla. Ako to mám vyriešit? Najradšej by som bola bez sexu úplne ale to sa vo vzťahu nedá.
A urcite to mas z HAK? No ak to mas potvrdene a nepomoze ani zmena, tak vysad. Je dobre, ze si zodpovedna, pan frajer nech si da facku.
@ropucha6 neviem či je to z HAK. Celý čas počas užívania bolo všetko ok. Len teraz mi začalo byť blbo ale zasa a znova som v obrovskom strese.
Vnutromaternicove teliesko ?
Ale ja by som mu povedala že buď kondómy alebo nebude nič. Prečo ty si máš ničiť zdravie kvôli tomu že on nechce a pritom jemu to nič neurobí. Ak ťa miluje pochopí to, že je to zle na psychiku a obetuje sa
@ropucha6 a čo sa týka psychických problémov tak ich mám cely život.
@evica17 jeho odpoveď na túto tému bola že jemu sú nepohodlné a že ak mi HAK vadí tak ju mám vysadiť. A on si pri sexe bude dávať pozor a toto mu určite nedovolím. Dávajú teliesko aj nerodickam?
V pondelok smer gynekológ - najlepšie ti poradí v ochrane pred tehotenstvom a následne smer psychológ resp.psychiater. Nedaj sa, prosím, v tomto ovplyvniť partnerom, kebo ťa to bude ešte viac zrážať psychicky k zemi. Neviem akej podstaty sú tvoje problémy,ale lekári sú super, podržia ťa,vyriešia,dôveruj im. Si veľmi statočné žieňa. Držím ti silno prsty v živote❤
@terka402 ďakujem krásne, dnes som tam volala, či by ma nemohla objednať aby mi prípadne zmenila hak tak mi sestrička povedala že keď mi to vadí tak to mám vysadiť. Rada by som tam šla ale mne je blbé tam ísť. Doberiem ju aspoň tento mesiac a uvidím ako ďalej
A berieš na depresie aj lieky?
mas xy druhov antikoncepcie a dr by ti mala vybrat take aby ti vyhovovali ... a priatel je riadny sebec ..ak vidi ze mas z toho problemy tak nech sa da podviazat .. docasne sa to u chlapa da .. keby ta miloval tak to pre teba spravi a nenecha ta trpiet .. kazdopadne k dr by si zajst mala a ak nebude chciet tak ju vymen za inu (doktorku)
@terka402 Horšie je že nemám derpesie ale ocd a pri tomto mi lieky pomáhajú ale iba občas. Vystriedala som liekov a nič.
@boldo87 tým krémom neverím
@boldo87 bola by som neustále v strese
Áno jasné,chápem ťa moja. Zatiaľ,kým sa ti to trošku utrasie k lepšiemu,musí partner pochopiť tvoje obavy podčiarknuté ocd a používať aj kondóm. Nechcel by ísť s tebou k obom lekárom,aby mu to oni odborne vysvetlili resp. porozprávali by ste sa všetci spolu. Možno by získal iný náhľad na váš vzťah aj sex samozrejme.
Pozri aj ked si nerodila, tak si mozes dat vlozit hormonalnu alebo nehormonalnu spiralu... v tvojom pripade nehormonalnu a pocas plodnych dni v mesiaci date este ako bonus kondom, to znamena s 28 dni cyklu - 23 dni pojdete bez kondomu... to je pre kazdeho rozumne zmyslajuceho partnera dobry kompromis a ty mas uplnu istotu, ze neotehotnies. Spirala ked chodis na sona je velmi bezpecna antikoncepcia, dnes su uz aj mensie velkosti vkladane na tri roky pre zeny, co este nerodili. Ked ti lieky na depresiu a HAK v kombinacii zhorsuju stav, tak ju jednoducho musis vysadit.
@terka402 fuu, keby ho mu to asi Všetko vysvetlia dopodrobna tak chudák utečie aj sám
@anjelicek26 ako to funguje pri nehormonalnom teliesku? Je tam normálny cyklus? Čítala som že pri hormonálnom vie zmiznúť aj menštruácia.
@anjelicek26 čiže pri nehormonalnom môže byť aj dlhší cyklus ako 28 dni? Toho sa skôr bojím, že by som nevedela kedy mám plodné a kedy neplodne dni
Držím ti prsty, nech to všetko zvládneš a partner, by sa aj tak mal postupne dozvedieť celý tvoj zdravotný stav👍
...a nezabudni,že láska hory prenáša❤
Ano pri hormonalnom takmer nemas menstruaciu, len spinenie. Pri nehormonalnej mas normalnu klasicku menstruaciu, normalny cyklus, plodne-neplodne dni si odsledujes (nezmenia sa), na to ti stacia ovulacne testy a trosku trpezlivost si to dva-tri mesiace poctivo sledovat...ovulacne testy su lacna zalezitost, 50 kusov 13e to mas na 3-4-5 mesiacov vystarane...
@anjelicek26 ďakujem za rady, skúsim sa najprv zbaviť stresu a následne sa pôjdem poradiť čo by bolo vhodné
V tvojom veku zo sexu aj tak nič nemáš,studuj,cestuj,venuj sa sebe,rob čo ťa baví a vyser sa na nejakéhi trulka. Na to máš kopu času,radšej bez sexu
ja som z HAK odpadavala, v momente som vysadila a chlapec si daval pozor a naucili sme sa. az tak moc ze po 12r vztahu sme sa rozisli a bez deti.
Urcite Nuvaring. Pouzivali sme ho cca 13 rokov a kazdy sex koncil tym, ze vsetko ostalo dnu. Po vysadeni sme splodili 3 krasne deti na prvy pokus takze ozaj odporucam.
@jujala ja nejaké iné problémy počas užívania HAK nemám. Len tá psychika. Tým, že neviem zvládať stresové situácie tak pri HAK sa to ešte viac ukázalo. Keď beriem lieky tak je ako tak ok. Najhoršie je keď mám stres, v tom momentálne nedokážem vôbec fungovať. A kebyže máme prerušovaný styk tak to už na 100% som tak vystresovaná, že koniec.
Vies mam 2x tolko ako ty a tak ti poviem ako by som povedala svojej dcere. Tvoje telo=ty rozhodujes. Ked sa mu nepaci s gumou, nie je problem, dvere maju klucku zvonka. Si pacientka a este si aj pridavas stres, z neho, z otehotnenia, ze on si da pozor. Takych Pozorov beha po slovensko kopec.
A prerušovane prečo nechceš? Niekto sa tak chráni počas celého vzťahu a dobre to je
@sszuzu8 pre mňa to nie je ochrana, neviem si sledovať hlien ani merať bazalnu teplotu
@sszuzu8 a vyhadzovať peniaze na obuv testy tiež nechcem
Už som uvažovala že sa s ním kvôli tomu aj rozídem ale to by som bola asi za tú zlú ja