Ahojte, ide o to, že som si našla priateľa, ale máme problém mať sex z mojej strany. Neviem, či ide o vaginismus alebo čo, ale proste ma to strašne bolí a krvácam z toho (a to tam dá len kúsok chápete). Nikdy predtým som nemala pohl. styk. Mala som problém aj nosiť tampóny a minule som si chcela dať čipok a teda strašná bolesť, ani som si ho nemohla dať. Neviem, či som iba precitlivelá, ale hrozne ma to štve. Momentálne svojho gynekológa nemám, bývam v zahraničí, ale bojím sa, že má proste odpálkuje s týmto. Nemáte s tým niekto skúsenosti?
V zahranici mame tiez gynekologov...a tieto problemy budu normalne riesit. Nikto ti takto nepovie, kde je problem, moznosti je vela.
Chirurgicky ti vedia prerusit panensku blanu. Ja som to musela absolvovala tiez. Inak sa nedalo.. drzim palce 🙂
Aj zahranici existuju gynekologovia alebo aj midwife... podla toho kde si
Drzim palce, aj ja som to mala:(. Dned dve dospele deti. Bude to dobre.
Ako aj ja
Som mala to isté
Zmena partnera to vyriešila.
Našla som si chlapa pri ktorom keď sa mu pozriem do očí nechcem prestať s ním sexovať úplne ma dráždi už len jeho hlas a rada by som s ním vkuse sezovvala. Tým pádom má tak priťahuje že ani neviem čo je vaginizmus ako som.mala pri ex kt.ma nepritahoval. Všetko je to o Tom či tá chlap priťahuje či tá dokáže vzrušiť a či je pekný a či ho ľúbia. Nič iné..ak s ním nemáš rada sex tak jasné že ťa to bude bolieť..a to podotýkam že môj ex bol nežný mal asi len 14cm vtáka..a tento má 21cm a som úplne v pohodička a žiadny problém. Je to v chlapovi ver mi
Choď k dr, nemusíš sa báť, dá sa to riešiť. Najskôr treba, aby ťa pozrel, či tam nie je nejaký fyzický problém, možno to ani nebude vaginizmus. Neboj sa, doktor ťa určite neodpálkuje a ak hej, tak je to debilný doktor a treba ísť k druhému - normálnemu. Ak aj by to bol vaginizmus, takisto s tým vie pomôcť lekár. Bez lekára si s tým sama nepomôžeš... Návštevou lekára nemáš čo stratiť, naopak, je dosť veľká šanca, že ti pomôže, alebo aspoň bude hľadať riešenie, niečo poradí, alebo pošle na ďalšie vyšetrenia. A keby jeho rady trebárs na prvý šup nezabrali, treba sa tam vrátiť s skúšať ďalej. Držím ti palce... Netráp sa zbytočne.
@anjelicek26 áno sú, len vôbec neberú nové pacientky 😭 obvolala som x kliník
@majkakvet A čo ti pomohlo?
Prečo by tá mal odpalkovat? Ak máš prvý styk, tak sa stane ze vyjde trochu krvi, ale nemala by si veľa krvácať. A keď začínaš sexuálne žiť, je dobre si gynekológa nájsť čím skôr. Moc ti tu asi neporadíme.