Pristúpili by ste na takýto test?

mesiacikluna
31. júl 2023

Pekný večer, objavila som tému ohľadne prvého styku, kde sa jedna youtuberka vyjadrila, že pred prvým stykom vždy chcela aby sa obaja partneri dali otestovať či nemajú pohlavnú chorobu.
Pristúpili by ste na takúto požiadavku partnera/ky alebo v pohode navrhli partnerovi/ke?
🙂

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

Asi ano, aj ked by to vo mne vyvolalo pochybnosti o tom cloveku, co to odomna ziada.

lucia851
31. júl 2023
syslik81
31. júl 2023

nie..neleziem do postele s neakym trulom z ulice a ak niekoho mam rada verim mu ..plu kondom

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

Tak ano ale nemusí to byť o nedôvere, ale o prevencii, aby obaja vedeli, že sú zdravý a nič nehrozí

lindous
31. júl 2023

Ja si to tak nejak prakticky neviem predstaviť, prvý sex bol vždy úplne spontánny, neviem ako by som reagovala keby to partner stopol s tým, že najskôr testy 😅 a keby to vytiahol dopredu, pričom by som o sexe ešte ani nerozmýšľala tiež by ma to asi stoplo... ale podstúpila by som ak by to mal byť vzťah na základe dohody čisto o sexe, tam je to asi na mieste a bola by som s tým úplne ok..

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

Chápem asi to vzbudzuje rôzne myšlienky ale zase asi závisí od kontextu, lebo tá YT-berka to vysvetlila ako prevenciu, že ked prišla tema na prvý styk tak ešte pred tým vraj išli

beata_k
31. júl 2023

Ano

rebrambora
31. júl 2023

Napr take nebezpecne HIV. Aby to bolo 100% - rychlotest minimalne 3 mesiace bez styku, krvny test minimalne 6 tyzdnov bez styku.
Nikdy si nevies byt ista. Jedine kondom, ale aj tam je sanca, aj ked velmi nizka. Cize je to aj o dovere.

anonymanonym
31. júl 2023

Nestalo sa mi to, ale pristupila by som uplne v pohode. Za mna to nie je o pochybnostiach alebo nedovere. Clovek mohol spat len s dvomi ludmi (alebo kludne aj len s jednym) hoci aj v dlhodobych vztahoch a aj tak sa mohol niecim nakazit.

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

Ja osobne asi aj ano, keby spoločne príde tema na styk tak ako prevencia to je dobré, lebo nemusíme o tom vedieť, aj ked nemusí byť ani človek promiskuitný ale môže sa stať komukoľvek

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

Iste dôvera je veľmi dôelžitá ale nemusíme o tom ani vedieť a o HIV aj 5-10r nemusí človek vedieť

mesiacikluna
autor
31. júl 2023
stellarstar
31. júl 2023

@rebrambora no pri HIV nemusí byť človek infekčny. Keď sa nelieči a nie je pod nezistitelnou hranicou tak je infekčny a ked sa lieči a je pod nezistitelnou hranicou tak nie je infekčny a tým pádom nemá sa druhá osoba ako od neho nakaziť

@mesiacikluna testy trvaju pár týždňov tak to by si musela pravidelne chodiť na testy a ta druha strana tiež. Tak to by ste sa 1 styku nacakali

stellarstar
31. júl 2023

@mesiacikluna v tomto sa mýliš 5 až 10 r nevedieť o nákaze hiv, totižto hiv sa rýchlo rozmnožuje v krvi bez liečby

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar Lenže priznaky sú skôr ako bežné ochorenie, preto niekto aj roky nemusí o tom vedieť

stellarstar
31. júl 2023

@mesiacikluna viem o čom píšem, mám s hiv skúsenosti, takže 5 až 10 r určite nie a príznaky nie sú tam ako bežné ochorenie

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar môžu byť, u každého sa prejavuje rôzne

stellarstar
31. júl 2023
stellarstar
31. júl 2023

A vôbec do 10 r môže prejsť do štádia AIDS a vtedy už človek nemá šancu a prvé 3 - 4 m má človek už symptómy hiv niektorý už 4 t po

lavender94
31. júl 2023

Ja by som pristúpila a keby mám ešte niekedy v živote iného sexuálneho partnera aj by som to asi vyžadovala. Tam nejde o dôveru voči tomu človeku, ale poznáme bývalých sexuálnych partnerov? Čo ak mali pred tým vzťahy kde bola nevera z druhej strany? Je to podľa mňa veľmi zodpovedne a nevypovedá to nic o morálnych hodnotách mňa ani tých ľudí s ktorými by som spala

thoughtfulweirdo
31. júl 2023

Môj ex šiel na testy sám od seba ešte na začiatku stretávania, keď ani netušil, či k sexu vôbec príde, lebo som bola panna, on nie a chcel si byť istý, že ma ničím nenakazí 🙂 nespomínam na neho úplne rada, ale v tejto jednej veci si hovorím, že ozaj klobúk dole chlapče 😄 keby to niekto žiadal odo mňa, zobrala by som to úplne v pohode a vyhovela. Nebrala by som to vôbec ako urážku, nakaziť ma totiž mohol aj jediný sexuálny partner za 30 rokov 🤷🏻‍♀️

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar ,,intenzita príznakov je tak nízka, že si nič nezvyčajné nevšimnú. Asi 70 % zažíva nešpecifické príznaky podobné chrípke (horúčky, zdurené uzliny, nočné potenie, triaška). Len 20 % z nich cíti také ťažkosti, že navštívi lekára. Avšak obyčajne príznaky nevedú k podozreniu na HIV infekciu"

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@thoughtfulweirdo Ale samozrejme mali by obaja, aby to bolo akoby fer, nech majú istotu, že nič nikomu nehrozí

stellarstar
31. júl 2023

@mesiacikluna mne to to tu rozpisovať a linky dávať nemusíš, mám 15 r skúsenosť už som to vyššie pisala

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar Pýtala si sa tak som dala

stellarstar
31. júl 2023

@mesiacikluna áno príklad z netu

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar poslala som ti to predsa

stellarstar
31. júl 2023

@mesiacikluna takže t.z že sama z hlavy vôbec nevieš o aké príznaky sa jedna že?

mesiacikluna
autor
31. júl 2023

@stellarstar prečo by som mala vedieť?