Ahojte vospolok☝️ , obraciam sa na Vás s tým že akosi som zmätená zo svojho vzťahu. Sme spolu už vyše 4 roky , z toho bývame spolu už 2 roky vo vlastnom , avšak ja mám pocit po tejto dobe pocit že priateľ nema záujem sa dlaje viazať . Myslím svadba a dieta . Nebola som nikdy typ, ktorý na chlapa tlačil so svadbou s dieťaťom a pod .
Som presvedčená že chlap , keď to tak cíti spraví tento krok. Ale ja mám pocit ze sa to vlastne nikdy nestane . On už ma jedno dieta od svojej bývalej , ale s ním bohužiaľ nežije len ho navštevuje , čo plne akceptujem pretože som s tým išla do tohto vzťahu . Je nám dobre rozumieme si , bývame spolu starám sa o neho on o mna a pod . Nemôžem povedať ze by sme mali nejaké problémy v žiadnom smere . Len mám jednoducho pocit ze mu vyhovuje somnou len žiť v jednej domácnosti kde ma všetko a je o neho postarané ale nemá záujem to posunúť ďalej . Ja mam 28 a on 31. Keď sa rozprávame nezáväzne o svadbe a o deťoch tak sa vie z tej tém inteligentne vykrútiť s tým ze je zlá doba a všetko je drahé a svadba je v dnešnej dobe zbytočná a pod . Čo sa týka peňazí zarábame obaja vekmi dobre ja neviem kde je chyba . O peniaze podľa mna nejde ani o dobu . Ide o to ze jednoducho nechce a ja neviem čo si mam o tom myslieť a trápi ma to . Ma niekto podobnú skúsenosť ? Či som len ja taká nemožná a naivná ?😁
povedz, že nechceš svadbu, stačí sobáš - podľa reakcie uvidíš 😉
@bazarveciciek obrad môžete mať aj na úrade s 2 svedkami a obed v reštike. A to nestojí vela peňazí 🙂
Nuž, on už vlastne všetko má, žije ako keby v manželstve, tak na čo by okolo toho robil ceremónie...
Tak v podstate ak on vyslovene nechce dieťa, rodinu atď, tak nemá dôvod sa ženiť, veď načo, všetko má, čo potrebuje, doma ženu, o domácnosť postarané. Akú pridanú hodnotu by mu to dalo, keby si ťa zobral?
Niekedy je ultimatum dobra vec. Ked Len cakas nanho ci sa raz rozhybe Mozno sa nikdy nedockas ale dieta sa vam moze vzdy pritrafit . Svadba na matrike je lacne riesenie. Jasne ze jemu to vyhovuje takto. Dala by som mu Jasne najavo co chces a ze bez toho nemienis ostat.
@zuzanka.zuzu skúsiť to môžem , ale je iste že o peniaze tu nejde , asi je skôr čas sa zamyslieť či stojím ja za to 🙈
@bazarveciciek myslím si,že ak ty po svadbe a deťoch túžiš,a on to nechce, tak je to dosť veľký problém,a sú to iné hodnoty resp iná vidina budúcnosti,a to môže stáť za zamyslenie,či má taký vzťah zmysel
@miadi ja nechcem byt presne ten typ ženy že chlapa dotlačí si nejakého záväzku , buď to chce sám alebo nie . Len už mi to pripadá len ako mrhanie času a nic z toho , každý sa ma pýta len jedno a to iste že kedy svadba a dieta . Ja vlastne ani neviem čo povedať , lebo by som chcela a mám ho rada . Jeho keď sa toto spýtajú tak odpovie ,, vtipne “ ze v sobotu. Človek ma potom také kadejaké myšlienky , pretože sa o teba zaujímajú o teba aj ini ktorí majú i teba väčší záujem a dávajú ti najavo ze by dalo vsetinza to keby mohli byt na jeho mieste avšak ja to ignorujem .
@bazarveciciek ste spolu 4 roky. Tam je to buď alebo. Bud bude svadba alebo ... tiez si myslím, že je načase sa pohnúť vo vzťahu ďalej. Moj priatel sa ide rozhýbať po takmer 2 rokoch vzťahu. Ale zatial nič nepredbieham. Ja som ho sprdla za to, že len o tom hovorí a činy žiadne. Tak čakám co z toho bude 🤷♀️
@bessie12 aaano možno stačí len niečo také podotknúť a bytosť ako chlap sa pohne . Ja som to tiež samozrejme tiež spravila uštipačne (lebo som škorpión), ale bohužiaľ táto téma je pri bas buď vyvratena na na humor alebo ignor 🤷🏼♀️
@bazarveciciek bez ustipacneho tonu mu to povedať. Ja som kozorozec a s*at na hlavu si nedám. U mňa je to buď alebo. 🤷♀️ nedaj sa odbiť . Skus mu s vážnou tvárou a s kludom anglicana povedať, že si bola na úrade vybrať dátum sobáša a uvidíš ako sa zatvari.
Aha tak ty si typ zeny co caka a caka az ju to prestane bavit a najde nieco ine. Ziadna zena chlapa este do zavazku nedokopala. Nechapes ze on stale bude ten co si vyberie. Ten co mà vsetku volbu vo svojich rukach. Ked mu oznamis ze chces byt jeho manzelka. A ked ti to obrati na srandu tak v klude bez uštipacnosti mu povedz ze si vzdy chcela manzelstvo a rodinu a ked to on neplanuje s tebou tak ty to najdes inde. To nie je ziadne dokopanie ale otvorena konverzacia. Vzdy lepsie ako tvoj plan len cakat cakat on sa bude tvarit dalej ze nevie na co cakas Ved vsetko je super.. a ty uz si tak blizko k tomu dat sancu niekomu novemu. Preco nedas realnu sancu tomu vztahu co mas ? Otvorenym rozhovorom sa z teba nestane “ zena co muza dokopala.” Ale zena ktora vie co chce a nema problem to povedat. Mali by ste byt konecne k sebe obaja uprimni . A zariadit sa tak ze kazdy bude mat to co od zivota chce ci uz spolu alebo separatne.
@gianna to je teraz také moderné.... 😀
len aby si po rokoch neľutovala že si dlho otáľala s rozchodom...
Nechceš byť žena čo tlačí, ale takto si žena čo nepovie čo chce..
som vydatá 10rokov za muža s ktorým žijem 18r.. nikdy som netúžila po svadbe, brali sme sa keď sme už mali syna a čakali dcéru..
ja som zase prakticky človek, manželstvo nevidím ako nejakú romantiku, potvrdenie vzťahu, ale mám za to že právne ešte nič lepšie nevymysleli aby ľudia patrili oficiálne k sebe.. a tak, keď sme zistili že čakáme už druhé dieťa som mu otvorené povedala, že sa už musíme zobrať.. mali sme spoločný dom, spoločne deti, veľké záväzky a stále by sme boli oficiálne partneri čo sú si cudzí keby sa niečo stalo? No nie.. nebolo to tlačenie, bolo to normálne vyústenie situácie a môj muž to aj tak pochopil.. mám dobrého muža, ale.fakt je, že o veľkých zmenach zväčša musím začať ja..
Mám zato, že dvaja ľudia vo vzťahu majú byť k sebe otvorení.. to znamená, že jeden aj druhý si majú navzájom povedat čo od seba očakávajú.. čiže keď povieš, ze sa chces vydať a mať deti, to nie je žiadne tlačenie, to je úplne normálne vyústenie vzťahu.. on sa bude môcť vyjadriť čo chce on a tiež by som očakávala že bude úprimný a na základe toho sa môžete rozhodnúť čo ďalej.. nie je riešením, že on sa téme vyhne a ty čakáš či nehovoríš jasne..
@bazarveciciek Je velmi vela zien co ma podobnu skusenost. To ked je chlap cely nazhaveny do zenenia a nevie sa dockat kedy poziada zenu o ruku su take idealne predstavy a je to velmi prijemny pocit, lebo vies ze si ziadana a to ti dava istotu ze ten chlap s tebou ostane. Realny zivot je casto uplne iny.
Ani moj muz sa nechcel zenit a musela som mu povedat ze vo vztahu nebudem stastna kym sa nevezmeme.
Na odmietnutie svadby nie je ziadny logicky dovod. Prilis drahe, velky humbuk, privela prace? Vezmeme sa na urade 2 svedkami. Je to len papier? Tak ti predsa nemoze vadit ze budeme mat o jeden papier naviac.
Raz ked je svadba pre taba dolezita, tak mu to jasne a jednoznacne povedz a ak to pre teba urobi tak to je skutocny dokaz ze ta lubi.
@bazarveciciek
Co si mas o tom mysliet?
No spravas sa v podstate ako "manzelka", tak nema dovod prijat vazny zavazok a nejde o svadbu, ale ani sobas s tebou - a to je chyba podla mna velmi vela takychto vztahov, ze ludia nevnimaju rozdiel medzi chodenim a medzi manzelskym spoluzitim.
Tiez tam moze byt jedna podstatna vec - mozno nevnima, ze si chce prave teba vziat a mat s tebou deti. Proste uziva si benefity a ked najde "tu pravu" tak odide zo vztahu a ju si vezme za zenu.
Tu nejde o svadbu, ale o zavazok, ktoreho sa velmi vela ludi dnes boji a vela zien hra "muzske hry" v tomto smere.
Nerozumiem tomu.ze spať spolu viete.byvat spolu viete a rozprávať na úrovni sa neviete.Tak by som túto tému vyťahovala každý večer.raz sa odpovede dočkas.Povedz.ze o rok chces byť vydatá.ci bude ženíchom on alebo sa poobzeraš inde.Prosto nedať mu pokoj.z neho raz vylezie čo vlastne chce.Aby si raz neplakali.ze si premarnila najlepšie roky...My sme sa brali po 9 mes.randenia.ani sme spolu nebývali.ked stretneš tú pravú niet čo riešiť.ak obaja chcete rodinu.
@bazarveciciek Aj u nas som temu svadby musela vytiahnut ja. Ale teda zase moj chcel dieta hadam od zaciatku vztahu, len do svadby sa mu nechcelo, sam od seba ma nepoziadal. Ale normalne sme sa o tom porozpravali, ako to kto z nas vidi, ziadne poznamky, naznaky, srandicky. Sice ano, ten pocit z toho, ze neprisiel za mnou sam, je taky rozpacity. Ale vysvetlil mi svoje dovody a teraz, ked sme uz svoji a mame dieta, tak to nehra nejaku velku rolu, ze kto s tym vyrukoval prvy.
@bessie12 dobrá rada. Kozorožkyňa radí dobre🤩😃
@bazarveciciek Tradície-netradície, možno blbý nápad, ale:
Požiadaj ho o ruku Ty ! Hneď zistíš, na čom si a podľa toho sa môžeš rozhodnúť. Namiesto snubného prsteňa mu kúp povedzme smarthodinky.
@bazarveciciek 4 roky chodenia je dosť, aj vek na to už máte… nechoď okolo horúcej kaše a ani mu nedovoľ sa z tej témy vykrútiť. To, že sa o tom narovinu porozprávate neznamená, že na niečo tlačíš. Len musíte mať obaja jasnú predstavu o budúcnosti zo svojho aj z partnerovho pohľadu.
Potom sa zariadiš.
@paulinam99 Ja som za ten napad o poziadanie o ruku ale dar by som chlapovi nekupila v ziadnom pripade.😀
4 roky su uz dost 🙂 pokial priatel zacne argumentovat zlou dobou/ze to bude drahe, povedz mu, ze ti staci svadba na urade o dvoch svedkoch a spolocny obed. Ak sa aj z toho bude vykrucat, budes vediet, ze to asi nie je uplne o peniazoch, ale o tom, ze sa nechce viazat. V tom pripade by som prehodnotila vztah a asi hladala dalej niekoho, kto bude chciet to iste, co ty 🙂
@bazarveciciek ja som toho názoru že väčšina mužov keby nemusela sa neviaze máloktorý muž vidí vo svadbe nejaké míľniky zväčša, preto si to často ženy čo ich so toho tlačia, vedome výhod, ktoré svadba pre ženu má. Pre muža moc výhod nemá 😁. Akurát riziko rozchodu a hádok o majetky a deti😁. Ak bol muž už ženatý raz a rozíde sa a má deti tak už ma všetko čo treba splnené a zväčša už papierom sa viazať moc nechce už si tým prešiel 😁. Muzi sa už potom väčšinou nechcú ženit. Už im skôr stačí frajerka 😁.
Podla mna mas nespravne presvedcenie. :D Ked ma chlap zenu,kt mu da a postara sa o domacnost....nepotrebuje sa dalej viazat.. a v dnesnej sebeckej dobe niektori ani len jedno dieta mat.. :D
@bazarveciciek ja by som na to nikdy nepristupila takze skusenost nemam, ale kamoska ma, mali spolocny byt, zabila s nim 14 rokov, rozisla sa s nim preto ze sa to nikam nehybalo presne ako u vas, vsetko mali, peniaze, dovolenku, party, on sa zrazu spamatal, vzal si inu, hned dieta a kamoska po styridsiatke teraz chodi po CAR.
@bazarveciciek tak treba túto tému prebrať s priateľom ešte raz. Bud úprimná, definuj jasne co chceš a co nechceš, žiadne náznaky ani omáčky. Keď povies ze v najbližšom roku - dvoch by si chcela svadbu a založiť si rodinu ináč ten vzťah pre teba nemá zmysel nieje žiadne tlačenie do svadby. Vysvetli mu ze pre teba je toto dôležité, že cítiš ze potrebuješ už niečo ine než len bezstarostne chodenie. Spýtaj sa ho akú ma predstavu on a keď sa bude líšiť od tvojej tak sa zariad.
Podľa mna je fér pre obidvoch vedieť na com su. Je hlúposť byt vo vzťahu kde ty chceš a dúfas v jedno a priateľ v druhé.
Asi je najvyšší čas nech prezradí svoje predstavy o budúcnosti. Podľa toho sa zariadis.