Priateľ mi vyčíta, že sa mu nevenujem

15. mar 2024

On je čerstvý absolvent VŠ, pracuje v odbore ale je to skôr taká brigáda, veľmi túto prácu chcel keďže vie získať veľmi dobré skúsenosti a kontakty. No zatiaľ je len ako výpomoc a za 2 mesiace zarobil plus mínus 600 eur. Nebývame ešte spolu ale túto zimu sme chceli skúsiť podnájom. Zároveň obaja máme radi cestovanie, takže plánujeme rôzne dovolenky. Ja mám radu svoju prácu ale je pravda, že pracujem dosť veľa. Jednoducho ak naozaj chceme dovolenky, podnájom atď tak niekto z nás zarábať poriadne musí. Ja som mala pochopenie pre jeho menší zárobok z istých dôvodov, bola som ochotná zamakať viac aby sme si mohli dovoliť čo to. Teraz mi však vyčíta, že sa mu vôbec nevenujem, ledva ma vidí. Pritom sme sa dohodli, že je to len na istý čas, kým získa skúsenosti (cca pol rok), potom si s nimi nájde lepšie platenú prácu a ja budem môcť mať viac voľna. Čo si o tom myslíte?

syslik81
15. mar 2024

aby ste si sadli a ty mu navrhni nech si hlada brigadu nech si moze na ten podnajom zarobit lebo ty nebudes vsetko tahat a este pocuvat vycitky .. kazdopadne rob tolko aby si zabezpecila seba ... nenamahaj sa viac pokial nepotrebuejs.. ste mlady,sanca ze ostanete spolu do buducnosti je mala a tak mysli na seba bd selfish kym si mlada a mozes si to dovolit .. namakas sa este dost v zivote

zuzanka.zuzu
15. mar 2024

je úplne v poriadku ak absolvent zvolí radšej kontakty pred peniazmi, mnohí úspešní to tak kedysi urobili 😉 ale ak počúvaš výčitky že sa mu nevenujes lebo chodíš zarábať tak nech si nas*re 🙄😂😂😂

janettdamian
15. mar 2024

Aké riešenie situácie navrhuje mladý muž?

thoughtfulweirdo
15. mar 2024

A prečo popri tej výpomoci nebrigáduje? Z mojej skúsenosti, v takom McDonalde alebo supermarketoch sa dajú vyberať smeny skutočne vtedy, kedy brigádnik chce. Očakáva, že ty ho budeš financovať a zároveň ti vyčíta, že si v práci? 😅 To je nejaký rozmaznaný fracek ešte, nie?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
15. mar 2024

Tak moment, na dovolenku idem, polial na nu mam snad, ci nie? Ja sa nebudem drat koli dovolenkam na ktore priatel nema. Choďte na predlzeny vikend obcas.
Pokia si vorkoholik tak ok. Ale zarabat na dvoch aj na najom a dovolenky, tak to nie. Ved ty nemas potom ani riadne cas na seba. Stojo ti to za to?
Do najmu by som isla s milym panom az ked bude mat adekvatny zarobok.
A on chce toto vsetko a este ti vycita? Znova vidno, ze titul a rozum su dva diametralne odlisne pojmy 🙈 Si evidentne nevie zratat 2+2, ci?

egonsk
15. mar 2024

takze ty tahas podnajom, stravu a dalsie bezne vydavky, co on zatial doniesol do rozpoctu az 300eur z ktorych ta mozno zobral par krat do restiky na menucko? Uff.. kde take zeny rastu?

domkakvet
15. mar 2024

Navrhni mu nech si najde bud nejaku normalnu pracu, alebo k tej co ma este brigadu a potom sa mozete o tom bavit.