Priateľ mi nevie povedať nič pekné

13. jún 2021

Ahojte. S priateľom sme spolu necelé 3 roky, máme 9 mesačného syna. Kým som nebola tehotná, nejak extra sme sa nehádali. Začalo to až potom, keď mi prezradil, že si vypisoval s xy babami a tie ani len nevedeli, že má vzťah. Odvtedy to šlo dole vodou. So sexom sme problém nikdy nemali, ani po pôrode. Aj keď tam to potom trošku viazlo. Chvíľu sme boli aj od seba, ale to sa takmer ani neráta, bolo to len pár dní.
Vec sa má tak, že odkedy viem o tých babach, uvedomujem si, že mne takmer nikdy nedokázal povedať nič pekné. Žiadny kompliment. Sex začína tým, keď to už musím tak hnusné povedať, že do mňa akurát tak začne pchať prsty a myslí si aká som z toho hotová a pritom som mu povedala, že sa mi to nepáči a prečo sa ma proste len tak nedotýka, nehladká ma a nepovie mi niečo pekné. Nato vždy povie, že aj tak mu len odvrknem niečo (kompliment mi povedal dokopy tak 3x). Už ma to skutočne nebaví. Neviem, čo robiť aby si uvedomil, že potrebujem počuť niečo pekné a že keď sa nezmení, radšej odídem od neho a budem slobodná matka. Keď to aj poviem, že by sme sa rozišli, nejak ho to netankuje. Som z toho zúfalá, nemyslela som si, že takto dopadnem.

kika1106
13. jún 2021

Najlepšie by bolo keby odídete podľa mna buď sa potom uvedomí a zabojuje o Vás alebo ho nechať tak

pribinak
13. jún 2021

Fuuuu, máte malé dieťa a toto sa dá celé vykomunikovat. Ja by som sa nerozchdzala len kvôli tomuto. Toto nie je problém ako alkoholizmus, bitky, drogy, gamblimg, či nevera, ale finančne tyranie. Toto chce normálny rozhovor, úplne otvorený, s tým, že nielen hovoriť ale aj počúvať čo hovorí druha strana

Možno ti aj fakt niečo pekne povie a ty fakt odvrknes, treba sa aj zamyslieť nad tým čo on povedal
Veď mu rovno povedz čo očakávaš. Niektorí muži jednoducho nevedia skladať komplimenty, alebo básnit o ženách

autor
13. jún 2021

@pribinak Problém je, že o iných mi básnil a mne nepovie nič? Miliónkrát som mu hovorila, nech mi teda povie načo je so mnou, či sa mu vôbec páčim. Vždy sa snažím mu niečo normálne povedať, ale on je vždy len ticho. Povie že sa nechce hádať, ja však len chcem konečne počuť pravdu a narovinu. Myslela som, že už sa bude chovať ako chlap, má predsa rodinu...ale očividne to nedokáže

autor
13. jún 2021

@kika1106 keď sme boli od seba, riešil hneď len to, že kedy bude mať malého

pribinak
13. jún 2021

Prepáč, ale cely vás vzťah je postavený na sexe? Akože ty si nom vazis čo? Alebo keď ste spolu chodili, tak o com ste sa rozprávali?

kika1106
13. jún 2021

Tak potom vidíte asi nemá záujem o Vás

pribinak
13. jún 2021

@kika1106 nemá záujem? Pokial sa stará o rodinu, nestrácajú, netyra ich, tak to je záujem

Nezáujem je keď nepríde domov niekoľko dni, je mu jedno či majú čo do úst, či je dieťa zdravé, keby ju podvádzal, …

Ty máš koľko rokov?

kkovacovak
13. jún 2021

Ja neviem podla mňa je to o povahe. Mala som takého čo mi také veci nehovoril a tiež som si ich nárokovala. Časom som zistila že to nemá zmysel lebo to v dlhodobom vzťahu on proste robiť nebude. Nebol na to a tiež to nevidel u rodičov. Rodičov mal rozvedených jeho otec bol somár a mama mala len také povrchné vzťahy. Nemal to odkiaľ poznať. Keď ma balil tak to áno (tak ako ten tvoj tie baby) ale z dlhodobého hľadiska to nedával. Teraz mám chlapa čo komplimenty len tak súka z rukáva. Má takých rodičov a pozná to tak odmalička. Robí to prirodzene a ja sa pri ňom cítim jak najkrajšia a najlepšia žena na svete.
Každopádne viac by ma trápili tie iné ženy. Ale to už ty musíš vedieť čo si ochotná znášať. Ak komplimenty nevie dávať tak to robiť nebude. Je na tebe či je to pre teba dôležité a či to zatieňuje to aký je všeobecne manžel alebo otec. To už my ale nevieme.

lorin29
13. jún 2021

Co sa týka sexu to by skm až tak neriešila skôr ma zaráža "vypisovanie" s XY ženami a im komplimenty dávať vie... Bud je ešte nevybureny a potrebuje si to kompenzovať takto inde alebo neviem... No keď ti nevie ani poriadny kompliment povedať tak to nieje bohvieco... Tiež by som skúsila odísť niekde na par dni a uvidela by si ci o vás naozaj ma záujem

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_23
13. jún 2021

Toto je nejaká nova móda vypisovať si s inými keď je muž vo vzťahu. Nechápem to, nechápala som a ani nikdy nepochopím. Netolerujem to a ubližuje mi to. Také niečo naozaj robí iba nezrely muž ktorý si potrebuje dvíhať ego. Nechápem načo su taky muži vôbec vo vzťahu a urobia si dieťa. Milá autorka, chápem ze ta to zranuje a mala by si si to s nim vydiskutovat.

vondolina
13. jún 2021

@janka_23 neubližuje to len tebe, myslím, že toto by sa dotklo každej ženy, len horšie je, ako napríklad ja som to s bývalým mala, že ten si vypisoval, ale ja proste nie som typ, čo by liezol do telefónu, takže aj som na to došla raz úplnou náhodou a potom keď som zistila čo všetko za tým bolo, tak sa hneď naše cesty rozišli, neviem či si chlapi potrebujú dokázať, že sú stále žiadaný alebo čo

janka_23
13. jún 2021

@vondolina chápem ta, tiež nelozim do telefónu a tiež som sa to dozvedela náhodne. A ešte kopu iných klamstiev. Smutné, že niekto dokáže takto uboho ubližovať iným. Pre mňa je vernosť prvoradá a keď som vo vzťahu necítim potrebu venovať sa iným mužom.
Určite si tým dvíhajú sebavedomie, potrebujú sa hrať, loviť, dokazovať si. No do vzťahu podľa mňa také veci nepatria.

akinom0077
13. jún 2021

3 roky sa tak spraval si v podstate nespokojna a on asi tiez ked ma potrebu riesit ine baby… ja nikdy nepochopim naco si robite dieta s niekym s kym ste nestastne a neklape to po viacerych strankach

autor
13. jún 2021

@pribinak vzťah nie je postavený na sexe, len je to veľmi dôležitá časť vzťahu. Viem, že keď sa mi znechutí v tomto, bude to pokračovať ďalej ;)

autor
13. jún 2021

@taskataska zle som sa vyjadrila, predtým to takéto vôbec nebolo. Teraz posledné mesiace je to takáto "superžhavá" predohra. Nie nešla som do toho s tým že však sa zmení, tomu snáď už žiadna neverí.

autor
13. jún 2021

@akinom0077 mne to nevadilo že mi nedáva komplimenty, pretože vtedy som sa cítila aj tak žiadaná z jeho strany a vyzeralo to inak. Možno preto si to teraz všímam. A ako vieš že som s ním nešťastná? Som s ním veľmi šťastná, no neviem ako mu to vysvetliť tak aby sa o tom aj rozprával.

janickacrazy
13. jún 2021

Niektorí chlapi dávajú komplimenty len na začiatku vzťahu, keď sú zamilovaní. Keď je s tebou už dlhšie, máte dieťa, vie, že mu nikam neujdes, tak sa proste nesnaží. Sú ženy, ktorým to nevadí, sú ženy, ktorým to vadí. Môj ex bol taký chladnejší typ. Po čase mi to vadilo, lebo ja som dotykový typ. Skús vážny rozhovor, vysvetlí svoj postoj, ak sa nič nezmení, tak bohužiaľ, ak máš kam ísť, tak choď.

leskovael
18. jún 2021

Ja som tiež povaha ktorá nesklada komplimenty ,nema sladké reči ani ich moc nemusím a celkovo neznášam otázky "čo na mne miluješ, čo sa ti na mne páči" a pod. Ani mi tak nevadí samotná otázka, ako to že nechcem alebo mi je nepríjemné odpovedať. No jednoducho nie každý je na také reči.. Ale keď píšeš že nikdy ti komplimenty neskladal, tak nvm kde je teraz problém..
Pre mna by bol teda väčší problém ten, že mal potrebu si vypisovať so ženami najmä ak to boli nejaké motanice..ale každý považuje za problém niečo iné.
Tak asi jedine dat si otvorený rozhovor, či to vie a je ochotný zmeniť, posnažiť sa natom popracovať, alebo nie. Keď áno skúsiť vzťah napraviť, keď nie, tak už je rad na tebe či zostaneš vo vzťahu, alebo nie