Ahojte, nasla som ti niekoľko podobnych tém ale ani jedna nebola ako moja situacia budem rada za vaše názory.
Ide o to že moj priatel od začiatku nášho vzťahu má kamarátky. Najskor to bola jedna o ktorej mi vravel už hneď ako sme spolu začali randiť hneď mi o tom povedal aby mi to v budúcnosti nevadilo. Jedna sa o babu ktorá je odcestovana niekde v zahranici ma tam snubenca a chodi domov tak raz-dva krat do roka. Poznaju sa od detstva občas si nápisu, zavolaju du obdobia ze nepíšu vôbec s potom pisu viac. Pár krat mi aj ukazal čo pisu alebo sam z vlastnej iniciatívy mi povedal o čom sa bavili, pár krat som pocula aj ich rozhovory a pocula som ako sa jeho kamaratka pýta na nás vzťah či mame niečo nive či sme stastny a podobne. Tu mu tolerujem boli raz aj na kave ako sme spolu vsetko mi vopred povedal napriek tomu ze videl ze mi to strašne vadi ze s nou niekde ide (sam ma malo volneho casu a radšej by som na tu kavu s ním sla ja) aj napriek tomu s jou na tu kavu siel…. Mrzelo ma to naozaj by som bola rada keby ma vtedy uprednostnil aj keď noli dohodnutí. Zhodou náhod som bola pri tom keď sa stretli v meste a následne šli na spomínanú kavu až mi prislo zle keď som videla že sa pri stretnutí hneď objímajú a videla som aký je priatel stastny(mali sme ťažšie obdobie a o to viac má to mrzelo). Boli na kave asi 5 hodín a keď večer prisiel tak z neho vypadlo že ju bol ešte zaviezt domov že ju vždy chodi zavoezt(viete si predstavit moje myslienky?!) no bolo mi hrozne. Vravel mi o tej kave asi týždeň predtým ako na nu šli aj som si poplakala ako má to mrzelo a on napriek tomu že videl e má to trapi a že sa mi to nepaci tak s nou na tu kavu siel.. to je jedna situacia
O nejaký čas prisla druha kamoska o ktorej predtým nikdy nehovoril vraj tiež spolužiačka s ktorou sa pozná roky viem že spolu chodili do triedy. Baba sa mu cely rok neozve a zrazu mu napísala či zbehnú na kavu, do mna sto certov že to čo je za kamaratka keď sa mu neozve ako je rok dlhy a že zrazu chce ísť na kavu podotýkam že spolu sme len vyslovene na kave ešte neboli. Ohradzovaniu sa tým že jeho kamos s nou bol a že jeho priateľke to nevadilo(jeho kamarat jeho priateľka a ta baba sú bývali spolužiaci) a že ja mám s tým problem. Vysvetľoval mi že je to peoste kamoska s ktorou sú v kontakte raz za rok a že proste idu si sadnut pokecat čo nove v živote a to jw vsetko (tiež je zasnubena), avšak dalsia vec bol s nou pred nasim vzťahom na kave čo viem len raz cca pól roka predtým ako sme sa stretli a predtým som nasla ako si pisali od tej ich kavy asi tri roky dozadu čiže nevoli v kontakte vôbec ako mi tvrdil nema ju nikde na fb alebo instagrame ako to môže byt teda kamaratka? Plus som po tej ich kave na ktorej boli pred nasim vzťahom nasla ako jej písal správu že je rad že spolu boli ako si dobre pokecali a že sa s nikym tak dobre neporozpraval za posledný čas že je rad že sk takto rozumeju bla bla … no dopadlo to tak že na kave nakoniec nebol napisal že nemá čas takze pravdaze mu babenka písala znovu asi o mesiac dva že je doma vi neubehne teraz nastastie sme mali program tak jej odpisal že teraz nemôže že najbližšie keď tu bude nech sa ozve. Na to ona neodpisala. A teraz som nasla asi dvoj mesačnú správu ako jej písal on sam že kedy tu bude že by mohli dat konecne tu ním dlho odkladanú kavu … no čo by ste si o tom mysleli? Ja osobne si myslím he táto jeho druha “kamaratka” nechce byt len kamaratka neviemco je naivný alebo …. Keď dom na neho vytiahla že si nezelam aby s nou siel tak že mu to nebudem zakazovať a obmedzovať mu slobodu😀 tak keď chce chapes slobodu mal chodit s kamoškami po kavach pred vzťahom moj nazor(zijeme spolu a teda vrcholne má uráža keď je cely týždeň v praci a namiesto vecera so mnou pôjde večer na kavu s kamoskou na 5-6 hodín) čo si myslite ako by ste reagovali?
@biaa podľa mňa prehanas, aj môj manžel sa stretáva so spolužiačkami, aj si občas napíšu, nikdy mi nenapadlo to riešiť. Ale u nás doma nie je také, že moji kamaráti a tvoji kamaráti. Sme rodina a máme spoločných kamarátov a známych a keď sa ide niekam na kávu alebo von a máme cas obaja, ideme spolu. Možno by aj tebe pomohlo, keby si sa nastavila tak, že rada spoznas niekoho, koho má rád. Navrhla si mu vôbec, aby vás zoznámil?
myslim si ze je namotavac. Raz mal o mna jeden chlap zaujem, celkom sympos a ked sme sli na kavu tak odbiehal od stola pozdravit tamtu kamosku v bare, hentu casnicku lebo ju poznal, cestou zdravil kadejake zeny prehodil par viet s nimi co poznal. No toto mi vadilo. Citila som sa na tom prvom a poslednom rande ze mi chce ukazat aky je ziadany alebo ze kolko zien pozna, ze nie som priorita pre neho
@biaa ja na takéto kamarátstva medzi mužom a ženou neverím. Sorry, viem že niektore maju iny nazor, ale nikdy to nerobí dobrotu vo vzťahu.. na výnimky.
@biaa Celý traktát som dočítala. Si na dobrej ceste s tými výčitkami a sledovačkami k statusu bývalá priateľka. Ty nemáš kamarátov, hobby, prácu atď.? Je nezdravé sa takto upínať na jedného človeka. A on má právo na svoje súkromie. Možno mám na to iný pohľad, lebo som v dlhoročnom vzťahu (20 r.) a nepotrebujem byť s niekým siamské dvojča. Bežne trávim aj s deťmi niekoľko dní (aj týždeň) bez manžela.
@biaa ja by som mu tú slobodu určite nebrala a neobmedzovala ho. Pekne vypustiť a zakričať "bež Forrest, bež... 👋🏼"
Úprimne, ruku na srdce, keby sa ta "iba kamoška" vrátila zo zahraničia domov slobodná a napísala mu niečo v znení " ze sa jej vždy páčil a ze si vždy rozumeli" ako by podľa teba reagoval on. Ona je iba kamarátka len preto, že na ňu nemá dosah, ak by mu dovolila viac...
Kamaratsva medzi hetero muzom a hetero zenou neexistuju.Jeden si vzdy drzi toho druheho pre pripad co keby.Vzdy!
Uf, riadna stihacka si. Uplne korektna komunikacia z jeho strany podla mna. Ja (ako chlap) mam mnozstvo kamaratok dlhorocnych. Objimam sa s nimi, chodim s nimi na kavy, piva aj celonocne party, tak ako aj smojim muzskymi kamosmi. A normalne, ako vacsina ludi vieme kde su hranice kamaratstva. A moja polovicka by mi to nikdy nevytykala .. zaklad vztahu je dovera. Si fakt na najlepsiej ceste stat sa expriatelkou.
@biaa mala by si skúsiť ich spoznať. Keďže sú obe tie jeho kamošky zadané, navrhni aby niekedy prišli k vám každá aj s partnerom, že ich rada spoznáš. Takto vyznieš akurát tak ako žiarivka, čo chlapa nikam nepustí a pritom ak to správne chápem, tak ti je len ľúto že vy dvaja netrávite toľko času. Ak máte ťažké obdobie je prirodzené, že mu dobre padlo len tak vypadnúť a po kecať, nemusel možno ani vás riešiť na tej káve, proste si len po kecal. Ja neviem, no ja mám kamaráta veľmi dobrého a keď som s ním chcela normálne ostať v kontakte tak som s ním zoznámila rovno vtedy ešte frajera, teraz už manžela. Dopadlo to tak, že sú nakoniec dobrí kamoši aj oni. Keby sa mi ozval kamarát s ktorým som sa dlho nevidela a píšeme si raz za rok a napísal či pôjdeme na kávu tiež by som šla a nehľadala by som nič za tým. Možno by som navrhla aby sa muž k nám pridal po nejakej hodine, dvoch,aby sme mali priestor aj po kecať aj stráviť spoločný čas všetci. Mala by si sa porozprávať s partnerom. Žiarlivosť zničila už veľa vzťahov. Partner ti predsa povedal o tej káve, nezatajoval ti nič. A ak má málo času, tak mu skús navrhnúť, že by vám dvom určite padlo dobre niek vybehnúť na kávu, večeru, kino... Ale nerob hneď výčitky typu s ňou si bol a so mnou nie, lebo sa zatne a just nepôjde a tvoj problém to nevyrieši. Ak sa ľúbite, tak nie je dôvod hľadať v káve niečo viac než je len obyčajné stretnutie s kamarátmi.
vsetko zazite a velakrat overene: je urcite malicke percento muzov, ktori maju skutocne priatelky. obvykle su to extroverti, ktori maju vela kamaratov a medzi nimi aj nejake zeny. vacsina chlapov sa ale so zenami kamaratit nevie (bez bocnych umyslov). ak patri do tej prvej skupiny, tak si fakt na najlepsej ceste k rozchodu - z jeho strany. nikto nechce pocuvat len same vycitky. ak to nevies prekusnut, tak to naozaj nevidim na dalsie pokracovanie... zbytocne sa budete obaja trapit.
keby toto co ty predvadzal moj muz, tak by som s nim nevydrzala ani pol roka. ja mam zopar dobrych kamosov, jeden je napr. v zahranici a ked pride, ideme nie ze na kavu, ale vecer na pivo a pridem v noci o tretej. moj muz ho pozna, vie, ze sme kamosi od strednej, a hlavne mi VERI. s dalsimi dvomi kamosmi chodim von minimalne raz za dva tyzdne (ja + oni dvaja) a nikdy nie je problem. takisto on ked niekam ide, tak mu nerobim sceny a nezakazujem, praveze ho este poslem. lebo si doverujeme.
na tvojom mieste by som popracovala na svojom sebavedomi. drzim palce.
Zrejme je extrovert ,tito ľudia potrebujú veľa ľudí okolo seba ,kamarátov a aj kamošky .Sú obľúbení v kolektíve a spoločnosť ich nabíja.Vacsinou nemajú bočné úmysli.Ak je to introvert ,utiahnutý a zrazu sa na nejakú ženskú namota ,začne písať a chodiť na kavicky ,tam sa treba mat na pozore. .No mne sa zdá ,že si žiarlivka ,upla si sa moc na neho .Podľa mňa je úprimný ,keby mal bočné umysli o žiadnej káve ti nepovie .
A keď ťa bude chcieť podviezsť ,môžeš denne robiť cirkus ,aj tak ťa podvedie .
@biaa ja som známa svojím postojom k takýmto veciam, ale momentálne tu rozoznávam dve roviny, o ktorých nepíšeš žiadnu informáciu:
1. ak ste s priateľom viac než jeden rok alebo ak žijete v jednej domácnosti, tak ak by ťa úprimne miloval a záležalo by mu na tebe, navrhol by ti, aby si šla spolu s ním na tú kávu, že ťa rád zoznámi s danou kamarátkou (či dvomi), a prispôsobil by termín kávy tak, aby to vyhovovalo všetkým trom. káva by trvala decentnú 1-2 hodinky a šli by ste spokojní domov.
2. ak spolu nežijete v jednej domácnosti a zároveň ste spolu menej ako rok: v tom prípade poriadne preháňaš...
Chudák chlap.Ja mať toto doma, tak utekám preč z domu nielen na kávu.
napíšem ti ako tá kamoška, ktorá sa ozve raz za rok. Mám kamaráta, sme super kamoši od detstva, ale prestali sme si často písať, aby jeho teraz už manželka nemala dôvod žiarliť. Nemala by ani tak, ale bola by to pre ňu zbytočná zámienka. Tak sa ozvem raz za rok, keď som blízko, či niekam nezájdeme. Pokecať, čo je nové a tak. Kľudne aj na pár hodín, keby mal čas. Ale odkedy je ženatý, zázračne nikdy ten čas nemá ani na 30 minúť. Kým len spolu chodili, fakt sme si raz za rok sadli, hoci len vonku, nemuseli sme chodiť na špeci miesta, proste sme si len chceli pokecať. Ale zrazu nemá kedy. Najprv som tomu verila, že proste majú dačo iné, ale keďže sa to opakuje pri každom pokuse, šípim za tým žiarlivosť 😀 Hlavne, keď sme naposledy boli dohodnutí a keď prišiel daný deň, zrazu boli odcestovaní 😀 Nevadí, prežijem to, ale veľmi ma mrzí, že kvôli zbytočným stíhačkám sa takto ničia dobré priateľstvá. Nuž, čo už. Nebudem ho uháňať a ani mu nechcem doma spôsobovať dusno. Ale som zvedavá, čo budú mať opäť o rok 😀 (PS: skoro som si myslela, že píšeš o mne, ale teda pár mini detailov je odlišných, takže to asi ozaj nie je o mne 😀)
ja som dokonca chcela, aby prišli všetci, celá rodina, že si skočíme niekam von, veď sa poznajú s našou rodinou, ale jej sa očividne nechce a jeho asi radšej nepustí 😀
@biaa ok,5 hodin je asi moc,ale,sama viem,ze ked sa s niekym dlho nevidim,tak ten cas na kave ci vine ubehne…mne to pride,ze robis z komara somara,aj ze mu to mozno zlym tonom vravis,ze ti to vadi. Ved je dospely a svojpravny,chces mu zakazovat kavu s kamoskou raz za rok? Aj ja mam kamosov,aj kolegov,aj moj chlap a nerobime si z toho vedu. Ak ta bude chciet podvadzat,tak to bude robit a sposob si najde,ty sa mozes postavit aj na hlavu. Akurat tymi scenami a zakazmi ho dotlacis k tomu,ze na kavu aj tak pojde,ale uz ti to neoznami a zaklame,ze ide s inou…a este ma napada,ze mozes ist s nimi,ja som svojho muza tiez zoznamila s dlhorocnymi kamosmi-mam takych asi 3,fakt,ze roky sa pozname. A uz je s nimi kamos aj on,aj s ich polovickami. Ved sa opytaj,ci nemozes ist aj ty,treba si to odkomunikovat,aj vlk bude syty,aj ovca cela…
Ale podla mna,trochu prehanas…
@ibajaanikiny mňa napríklad môj muž vždy zavolá, ak sa s niekým dohodne, že idú sadnúť, je jedno, o aké pohlavie ide.... veľakrát poviem, že nejdem, nechce sa mi. ale slušnosť snáď káže ponúknuť partnerovi (v tomto prípade nevieme, či životný alebo nie, či už majú aspoň spoločné bývanie....) aj túto možnosť.... predpokladám, že mnohí by odmietli, ale mali by aspoň dobrý pocit, že partner/-ka naňho/-ňu myslia 🙂
@panelacikova práve spolu zijeme v jednej domácnosti dostatočne dlho a ani raz mi to nenavrhol dalsia vec je že sme obaja introverti veľa pracujeme a keď už tak mame naozaj malo b´izskych priatelov niesme ľudia čo chodia na party a pivo väčšinu hobby robíme spolu a v tom mám práve pochybnosti má jedného kamosa s ktorým travi čas ale inak nie potom sú to zenske tu pozná hentu pozná niekde sedime so vsetkymi ženskými sa priatelí neraz mu prisla sms z neznámeho Visla čo robi večer a takto takze si myslím že moje obavy sú oprávnene
@biaa neviem, koľko máte rokov, ja som staršia a stará škola. ak niekam idem, navrhnem aj manželovi a on mne. ak sa mu/mne nechce, nevadí. ale myslíme na seba navzájom aj v tomto smere a je to veľmi príjemné...
@panelacikova Ano to by som brala sami takto chodíme si sadnut s priatelovym kamaratom a jeho priatelkou prečo nie tak by to malo byt ale on mi to ani len nenabehne že by som mohla ísť s ním lebo že čo by som tam robila
Joj ženy, tolerantne, chcem vidieť vaš pohlad, ked zbadate chlapa sa objimat s kamaratkou v kaviarni na kaviçke, samozrejme nevinne, zatiaľ čo vy dvaja nemate kedy na tu kavu do mesta spolu zajst lebo nie je čas. 😁
@biaa mne by to asi tiež vadilo ...lebo som tiež ziarliva dosť ale to že si vedela o ich stretnutí a "zhodou náhod"si ich videla v meste ako sa stretli to ti snáď normálny človek neuverí..... Ty si tam išla presne s tým zámerom aby si ich sledovala ako sa stretnú ako sa k sebe budú chovať a to je choré.... Toto je už paranoja a skôr sa opýtaj sama seba prečo svojmu priateľovi neveríš....aký máš na to dôvod??? Ukazuje ti správy... Povie ti čo sa bavili si aj pri ich telefonatoch a vždy si namyslas.... Myslím že problém nie je v ňom ale že nemáš dôveru sama v seba a asi aj nízke sebavedomie to je prvé na čom by som popracovala na tvojom mieste.... A potom si ujasniť s priateľom čo sa ti páči nepáči čo ti vadí nevadí aby ste mohli byť vo vzťahu spokojní a nepodozrievali sa navzájom....
@biaa dievča zlaté.. Máš veľký problém ale sama so sebou. Nechaj chlapca dýchať, inak ti splní to čo hľadáš v jeho kamarátstvach.
A prosím, vezmi ho na kávu ty, ak ti tak strašne chýba tá káva s ním.
Tým že je vo vzťahu, nestratil svojprávnosť. Neviem prečo si myslíš, že máš právo mu určovať s kým sa bude stretávať. Veľmi mi je vás ľúto.
Rada znie, popracuj na sebe a dôvere.
@biaa chudák chlap... myslíš, že tým, že žije s tebou, celý okolitý svet by preňho mal prestať existovať? Prerušiť všetky kontakty a na kávu chodiť len s tebou? Ak na tieto 2 otázky odpovieš "áno", musí ti byť jasné, že ten chlap dlho tvojím priateľom neostane
@biaa podla mna extremne prehanas 🙈 este som nevidela taky dlhy rozbor 1 posedenia na kave a druheho, kt vlastne ani nebolo. Pozri ak by chodil povedzme kazdy tyzden, tiez by mi to vadilo (kedze pises, ze ma malo volneho casu) ale ak je to kava 1-2 alebo 3x do roka, tak ho naozaj nechaj prosim ta dychat. Ved kazdy potrebuje mat v zivote aj inych ludi a odreagovat sa, nie vsetok volny cas travit iba s partnerom. Poloz si otazku, ci by ti to rovnako vadilo aj keby to bol kamarat, alebo mas problem iba so zenami? Takato extremna ziarlivost prameni skor z tvojej vlastnej neistoty a nejakym problemom so sebavedomim.
No ja neviem 🙂 ale keby aj tá káva by sa dala skresať na hodinu .a nie 5hod . 🙂