Priateľ a jeho dlhoročná kamarátka

konik789
19. sep 2022

Ahojte ženy, rada by som si vypočula váš názor na moju situáciu ohladom priateľa a jeho dlhodorocnej kamarátky, ktorá mi dost leží v žalúdku.
S priatelom sme spolu uz vyše 5 rokov, kamaratku spoznal davno pred našim vzťahom, čiže su kamaráti uz cca 10 rokov. Ona je vydatá a ma dieta. Priateľ ma samozrejme aj ine kamarátky, no so žiadnou z nich nie je tak intenzívne v kontakte ako s touto jednou. Tvrdí o nej, ze mu je ako sestra. Dozvedela som, ze davno v minulosti ho ona kedysi chcela ale on vraj nie. Pravidelne si vypisujú, telefonujú, aj sa stretávajú. Vždy ked priateľ príde domov do rodneho mesta vypisujú si ci su doma a ci sa stretnú. Chodia spolu vo dvojici kočíkovať jej dieta alebo chodi priateľ ku nej na kavu alebo ona ku nim domov. Dufam, ze ma teraz neukamenujete, ale priateľovi som viackrát kvoli tejto zene nahliadla do mobilu. Zmazáva si s nou smsky. V konverzácii boli správy typu ako sa tešia ked sa uvidia, som rad/a ze som ta opäť videl/a, skoda ze nie si doma a nemôžme sa stretnúť, prajú si na dobru noc a sladke sny, priateľ jej dával komplimenty aka je sexy, v tehotenstve sa jej pytal na jej zdravotný stav a ako jej rastie “bruško”, ona mu zase písala o jej gynekologických prehliadkach Atd. Priateľ sa jej aj zdoveruje aj o nasom vzťahu a rozoberá s nou naše problémy. Píšu si dost osobne správy, z celej konverzacie som mala pocit, ze su si velmi blízki. Aj ja mam zopár kamarátov, ktorých som poznala davno pred priateľom, avšak konverzaciu podobného typu s nimi nevediem. Viackrát sme sa sa kvoli nej pohádali, prosila som priateľa, aby pre pokoj vo vzťahu s nou kontakt obmedzil, avšak žiadne zlepšenie z jeho strany neprislo. Ako keby sa jej nevedel vzdať a ani nechcel. Vraj je mu ako rodina a ze ho v tomto nemam obmedzovat. Poslednú dobu sa stretavaju tajne, priateľ mi o ich stretnutiach nehovorí alebo klame, vraj pre pokoj vo vzťahu.
Ako by ste sa v tejto situácii správali vy?
Dakujem za vaše názory.

viera
19. sep 2022

Ze by som s nim uz davno nebola.......

tykat
19. sep 2022

@konik789 ...uz davno by bol ex, toto by som nezniesla.

lady_hurts
19. sep 2022

@konik789 tiež by som s ním nebola. A jej manželovi to nevadí?

mischelin999
19. sep 2022

to je hrozne od veci, ja by som toto nedokazala spracovat. to uz fakt musi byt zena mega tolerantna (alebo skor slepa a hlupa), aby si toto nechala. utekala by som prec, ved je to uplne evidentne, ze ho to k nej stale taha.

kittykat22
19. sep 2022

@konik789 nevidim problem v tom, ze ma taku kamaratku. Ludia maju casto priatelov ktorym doveruju a maju spolu velmi uzky vztah. Problem ale vidim v tom, ze si ho poziadala, aby stretnutia a komunikaciu obmedzil - a on to nielen ze nespravil, ale este zatajuje stretnutia. To sa nerobi. Pokial mu na tebe zalezi tak ta s nou mal zoznamit, spravit kompromis - cokolvek aby si sa citila v bezpeci a nemala obavy. Hladat riesenie aby to bolo v poriadku - skusit to dat dohromady. Ale vyslovene klamat a schovavat je blbe. 5 rokov to trpis preto, lebo to prichadza vo vlnach - ze to tolerujes, ignorujes a potom vybuchnes? Zalozit rodinu s muzom ktoremu nemozes doverovat je blby napad. Mozno by stalo za to mu povedat, ze ukoncujes vztah - pretoze ti vadi ako sa zachoval. Nie koli kamaratke - ale koli nemu. Potom co predviedol, by ma zaujimalo, ako by sa zachoval.

jaskolka
19. sep 2022

Keď si vyslovene ho požiadala, aby to obmedzil a on nie lenže to neurobil, aké ešte aj tají stretnutia a maže konverzácie, tak to príliš.
Ja celkovo príliš nechápem také tie "kamarátske" vzťahy muža a ženy, jedna vec je napísať si 2x za rok, prehodiť pár slov,keď sa stretneme, ale aby si vypisovali, kocikovali a vyslovene dôverne si písali, ako sa na seba tešia, aké má sexi bruško a ako dopadli prehliadky h gynekológa... To kde sme? Toto sa píše maximálne blízkej rodine a partnerovi.
A jej muž čo na to? Toleruje to?

ninka99865
19. sep 2022

Bude to pokračovať ďalej a teba to stále bude štvať. Moja kamoska mala ex ktorý mal tiež takúto kamarátku, ale nemala manžela a deti, boli pre to slzy, hádky zväčša kvôli nej a čo sa udialo po rozchode? Sú spolu a majú spolu dieta.
Môj ex mal tiez takúto kamarátku, ktorú volal tajne von keď som tam ja nebola a chodili na cigy a neviem čo.. teraz mám frajera ktorý takúto kamarátku nemá a život je o mnoho lepší 🤷‍♀️

mala_zabka
19. sep 2022

Beztak som presvedčená, že ona sa v tom istým zvráteným spôsobom vyžíva. Kedysi dostala košom a teraz jej to napravuje pocuchané ego. Že je kvôli nej niekto, kto ju navyše pred časom odmietol, ochotný ohrozovať svoj vzťah, klamať a podvádzať. Ak on hrá túto hru spolu s ňou, nie ste manželia a nemáte deti, tak jednoznačne pápá.

lucka_ke
19. sep 2022

to dieťa nie je náhodou jeho???

lelluska
19. sep 2022

Ako chciet od priateľa aby sa vzdal kamaratky kvôli priateľke je podľa mna fakt obmedzovanie. Jednak to nedosiahneš a stane sa presne to čo sa už deje, bude to tajiť a aj keby sa Ti to podarí utnúť bude to stále v ňom rezonovať. Skús nastaviť pravidla. Jednak ak máš podozrenie, že majú spolu niečo viac hovor o tom s priateľom a nahlas vyjadri tieto obavy. Lebo ak s nou chce mat pomer, aj tak tomu nezabranis. Ale férové správanie je určite na mieste, tak povedz že o milostný trojuholník záujem nemas. To písanie/telefonovanie - ak to neobmedzuje cas, ktorý trávi s Tebou (robí to v práci alebo tak) neries. Ak to robí vecer pri tom, ako pozeráte film je na mieste ho požiadať aby sa venoval Tebe. A v neposlednom rade, ta osoba (pises, že je vydatá) tak upec nejaký koláčik a pozvi ich s manželom aj dieťatkom k Vam na návštevu. Alebo choďte na kavicku, keď budete v rodnom meste priateľa. Ak nemajú čo skrývať stretávanie sa spolu s partnermi je absolútne na mieste😉

mariejenka
19. sep 2022

@konik789 pre pokoj vo vzťahu si dajte zbohom.

mikadooo
19. sep 2022

@konik789 ja by som to nezniesla. 5 rokov toto trpieť, uch... Asi by som to uťala a hľadala niekoho bez kamarátky. A v podstate je mi úplne jedno, či spolu niečo majú, nemajú, mali, nemali. Niekto je možno benevolentnejší, ja by som samu seba netrápila päť rokov myšlienkami, či je to ešte len kamarátka, alebo už niečo viac a takisto, nezniesla by som myšlienku, že po každej hádke bude ona jeho bútľavá vŕba. V podstate je toho ešte oveľa viac, ale nejdem sa tu rozpisovať. Ja by som to jednoducho ukončila kvôli svojej psychickej pohode a zdraviu.

janetinka27
19. sep 2022

@konik789 kolko mate rokov? mna by nebavilo byt priatelkou 5 rokov (pokial by som nemala do 25r)
tvrdi, ze mu je ona ako rodina. ani rodina nie je viac ako partner/manzel, snad teda nebude ohrozovat vas vztah kvoli "rodine".
a teda, ze prebera s nou vase problemy, to je neprijatelne. problemy dvoch maju ostat doma a nie, aby o nich pocuvala dalsia osoba. toto by mi urcite vadilo.
a poznamky na jej vzhlad, sladke sny a zatajovanie, to je uz vrchol.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danyelia
19. sep 2022

Ahoj, daj mu ultimátum, buď Ty alebo kamoška...lepšie to už nebude a ja na takéto ,,len kamošky,, už (po zlých skúsenostiach) neverím...

antonia1209
19. sep 2022

@konik789 dala by som mu zbohom, laska nelaska, toto bude NAVZDY problem.. uz som take zazila a nerobi to dobrotu.. samozrejme moze mat intenzitu priatelstva s inou zenou akukolvek.. ale nech si najde priatelku ktorej to nevadi.. 5 rokov vo vztahu je vela.. po takom case uz to mohlo z ich strany trochu “ochladnut”.. ale ocividne nie… tiez ma moj muz kamosky s ktorymi sa pred nasim vztahom intenzivne stretaval, teraz ak sa stretnu raz za rok tak prehanam.. vsetky som spoznala osobne.. uz mame svoj zivot, rodinu..

tinatitti
19. sep 2022

@konik789 zažila som, rozbilo nám to manzelstvo

yoxinka
19. sep 2022

Ja ako vydatá žena, ktorá má mužských kamarátov ti píšem rovno, že toto je trošku divné. Ja som odjakživa mala kamarátov chlapov, v každej životnej etape sa mi taký nejaký pritrafil. S niektorými už nie som v kontakte, ale tí s ktorými v kontakte som, tých pozná aj môj muž, nejako intenzívne si nevypisujeme, stretneme sa občas, ale my sa normálne stretávame aj ako rodiny. Všetci takí kamaráti sú začlenení do môjho vzťahu, žiadne tajné stretávky, ani tajné vypisovanie ani divné komplimenty. Chlapovi tej kamarátky tvoj priateľ neprekáža?

mam1na
19. sep 2022

Mne teda nevadilo nikdy, ak mal môj priateľ kamošky, ale odtiaľ-potiaľ.
Toto je už také vzájomné nadbiehanie, túženie byť s niekým iným. Toto nerobí dobrotu. Kamarátstvo medzi babou a chalanom byť môže, tomu verím, ale toto je cez. Podľa toho, v akej intenzite sa k sebe "majú", tam to bude dosť iskrivé kamarátstvo, príťažlivosť. Ak si založíte vlastnú rodinu, toto sa neskončí. Tým si buď istá. Vždy sa oňho budeš deliť. Ja by som teda nikdy v živote nevravela partnerovi, aby sa vzdal nejakej kamošky, lenže keby robil toto všetko, už dávno by bol iba ex.
Rob tak, aby si bola šťastná. Aby si sa nemusela o muža deliť. 🍀

petricka22
19. sep 2022

@konik789 ja neverim na priatelstvo medzi muzom a zenou. Myslim, ze je za tym vzdy nieco viac. Nieco podobne som zazila. Moj ex mal taku priatelku a sice nestala za rozpadom nasho vztahu, ale viem, ze by si dal hned povedat, keby ona chce. Nakoniec si vsak nasla manzela a mala deti a ich priatelstvo zazrakom zaniklo.
Ja sama si tiez neviem predstavit s nejakym muzom udrziavat priatelsky vztah. Robila by som to jedine so zamerom, ze by mi chybala muzova pozornost a takto by som si hladkala svoje ego. Proste vzdy je za tym nieco viac.

yoxinka
19. sep 2022

@petricka22
To je tvoja skúsenosť. Ja mám priateľstvá s mužmi, nič viac za tým nie je. Ja som šťastne vydatá, mám tri deti, muži s ktorými mám taký vzťah sú tiež šťastne zadaní, majú deti, môj muž ich pozná, naše rodiny sa normálne stretávajú. Poznáme sa desaťročie. Ale rozhodne to nie je také intenzívne, ako tu opisuje autorka.

petricka22
19. sep 2022

@yoxinka toto ale nieco ine, aj ja mam kamaratov z partie, mam si s nimi co povedat, ked sa stretneme, ale pokial nieco od nich chcem, tak vzdy skontaktujem kamaratku - jeho partnerku. Alebo zablahozelam k sviatku, ale vypisovat si, stazovat sa, ci sa chvalit, co mam nove. Na to su kamaratky, nie kamarati. Mat s inym muzom nejake nadstadardne vztahy je vzdy cez…

nurielka
19. sep 2022

Akékoľvek zatajovanie vo vzťahu nie je v poriadku. Ale ani kladenie podmienok vo vzťahu nie je v poriadku. Je dobré prehodnotiť svoj vzťah s mužom. Bude ťa to neustále zožierať.

oblecenie99
19. sep 2022

Vždy, keď sa mi stalo, že som mala s nejakým chlapom až príliš dôverný "kamarátsky"vzťah, tak bolo za tým stále niečo viac a už ma nejakým spôsobom skôr priťahoval a na to som si dávala veľký pozor a stopla to včas.. vlastne sa mi to stalo možno trikrát v živote a z toho je jeden môj muž. asi sa ja neviem kamarátiť s chlapmi (mám na mysli tie dôverne kamarátstva, nie klasické kamosenie sa) či čo, ale napr. aj môj muž je pre mňa aj taká tá spriaznená duša.. proste nikdy nie je náhoda, keď si už s osobou opačného pohlavia až príliš dobre rozumiem 🙂 preto ja osobne na také hlboké extra dôverne len kamarátstva medzi ženou a mužom veľmi neverím.. teda presnejšie, ja s tým nemám skúsenosť.

tandariatko
19. sep 2022

@konik789 Ahoj, keby mal môj priateľ takúto kamarátku už by som sním asi nebola ... Príde mi to už troška cez ... Aby to kamarátstvo neprerástlo do niečoho viac dávaj si na to pozor! Píšeš že má dieťa je vydatá? Má priateľa? Nevadí mu to?

veronika66
19. sep 2022

@konik789 tak mňa napadlo že či to dieťa nieje tvojho priateľa. A ako sa k tomu ,, rodinnému,, vzťahu stavia jej chlap?či má len tvojho?

plnenapaprika
19. sep 2022

@konik789 Velmi zvelicim, ale...si predstav, ze mate zajtra svadbu a ona ti bude stat za chrbtom ako jeho svedok. S tym si ok? Bude to tvoj naj den v zivote?

helen_167
20. sep 2022

@konik789 a to predtým si nevidela, keď ste spolu začínali, že ma takú dobrú kamošku? Nezniesla by som to, nie je to normalne, ty máš byť na 1 mieste... Ja nemám potrebu si takto vypisovat s kamošmi, jedine keby mam o neho záujem 🧐, si moc tolerantná

laska86
20. sep 2022

Kamarat taky rad...zoznamil ta s nou??ma muza??toho tvojho by som zbalila a ked je taka uzasna dlhorocna kamaratka nech je snou aby to nemuselo byt na tajnasa...ona asi tiez nieje kompletna..

petkazamborska
20. sep 2022

pred svadbou som mala kopec kamaratov , viac ako kamosiek , ale toto mi pride riadne ujete ...brrrr, mam najlepsieho kamarata z vysky , je fakt ako moj BRAT , ale presne sa k nemu aj tak spravam a ked su niekde blizko , tak sa stretaame s jeho celou rodinou a najma jeho manzelkou , s ktorou som ho tiez zoznamila ja , aj som im bola za svedka , aj som krstna jeho detom , nebyt mojej sestry su aj oni nasim , nedovolila by som aby sme sa stretavali tajne , alebo aby mi pisal ze mam sexi brucho fuj...je to nechutne zo strany tvojho priatela .
.ale potesim ta , moj MUZ to robi s jeho mamou , /okrem toho vypisovania, ze je sexi / vsetko natajnasa :D otras....neznasam to ....