Neviem ako to mám riešiť. Možno mi niečo poradíte. Ide o to že s partnerom sme sa vyše roka snažili o dieťa a predtým sme asi tiež cca rok, dva fungovali tak že po ms a pred ms sme šli naplno. Za ten čas som si proste zvykla, že vyvrcholime vlastne spolu. A tu nastáva problém, že on chce len prerušovaný styk a ja mám problém dosiahnuť orgazmus. Pretože vlastne čaká za mnou kedy sa spravím, alebo už keď to na mňa ide, tak ako keby mal radar alebo čo, že to tesne pred tým naňho príde a mňa ide poraziť. Navrhla som, že si dám teliesko, alebo začnem brať antikoncepciu, no s tým nesúhlasí. Dokonca som navrhla aj druhé dieťa, ale že ešte zatiaľ nie. Aj som sa s ním o tom už niekoľko krát rozprávala, ale nič sa nezmenilo. Proste mám pocit, že dosiahnuť orgazmus je pre mňa pri sexe čoraz ťažšie.
@micusa2222 🙄
Nikdy by som sa nato,či si mám,nemám,môžem alebo nemôžem dať teliesko alebo začať brať antikoncepciu nepýtala muža.
Keď si chces dať antikoncepciu tak si daj.
Tvoj muž je egocentrik v mnohých smeroch
@doriiis tak ,ale že si nasadí antikoncepciu ,ešte neznamená ,že muž pôjde naplno až do jej vyvrcholenia a zaručí jej to orgazmus no..ale skúsiť to môže .
@doriiis ale ja som si nepýtala povolenie ako také, tým som mu chcela povedať, že mám riešenie, aby sme v tom spoločnom vyvrcholení mohli pokračovať. Načo to budem brať, ak aj tam budeme mať prerušovaný sex?
pozri si toto video a komentare, a prosim ziadne svinstvo do seba nedavaj … muz ma v tomto pravdu a Ty neblazni .. druhe dieta nie je dlhodobe riesenie tohto problemu .. skus si ratat plodne a neplodne dni alebo pouzivat lady comp … 🙂 pre mna nepochopitelne ze dnesne zeny nepoznaju svoje cykly a racsej pouzivaju potratove telieska a tabletky ktore su sama chemia a menia nase nalady az “ povahu “ ..
a ako ste fungovali pred prvym dietatom?
Aha,takže ďalšia téma,kde sa nehľadá normálne riešenie,iba sa ide nadávať na manžela.Chapem.
Však si daj teliesko a ak ani potom nezmení svoj sebecký postoj,tak to ries
Súhlasím s Tebou @hendikep. A Ty, autorka, buď rada a váž si, že máš muža, ktorý Ti nechce ubližovať chémiou a potratovým telesom. Čím ďalej vzácnejší muži toto. Väčšinou poznám takých, ktorí trvajú na tom, aby bola žena na antikoncepcii, aby si mohli uľaviť kedy sa im zachce. Na Tvojom mieste, keďže sa nebranite až tak druhému dieťatku, by som fungovala na plodných a neplodnych dňoch. Ide to úplne v pohode.
@hendikep ale ja poznám svoj cyklus, veď sme na plodných dňoch fungovali dva roky, až kým neprišla diagnóza že mi hrozí predčasná menopauza. Preto som navrhla aj možnosť ísť skúsiť druhé dieťa, lebo ktovie kedy to prepukne. Pokiaľ viem tak antikoncepcia má zabrániť vzniku počatia a nie vyvolať potrat.... Koľko detí vzniklo aj počas užívania antikoncepcie....
@autorka Vnotromaternicove teleso je "tyčinka, ktorá má zvyčajne tvar písmena T. Jej povrch je napustený nejakým kovom - meďou, striebrom alebo zlatom, ktorý dráždi sliznicu maternice. Tým spôsobuje jej chronický zápal a mení jej vlastnosti v tom zmysle, že blokuje prípravu sliznice na zahniezdenie oplodneného vajíčka.
Okrem toho, vyvolané zápalové prostredie v dutine maternice i vo vajíčkovodoch má nepriaznivý toxický účinok voči vajíčku i spermiám a zvyšuje pohyblivosť vajíčkovodu na presun vajíčka i spermií. Teliesko čiastočne pôsobí aj ako mechanický blok proti prenikaniu spermií.
A ako pôsobí hormonálne?
Pri hormonálnom vnútromaternicovom teliesku, okrem uvedených účinkov pri prvom type telieska, pristupuje ešte hormonálne pôsobenie, ktoré znižuje rast výstelky maternice a tým ešte zosilňuje jeho účinok.
Treba zdôrazniť, že aj nehormonálne aj hormonálne vnútromaternicové teliesko, nie sú antikoncepčnými, ale potratovými prostriedkami. Nebránia uvoľneniu vajíčka a oplodneniu. Bránia však tomu, aby sa oplodnené vajíčko, a teda už zárodok, zahniezdilo a ďalej sa vyvíjalo."
@autorka "Aký je rozdiel v hormonálnych preparátoch, ktoré bránia počatiu alebo už narodeniu dieťaťa?
Rozdiel je v ich účinkoch. Hormonálne preparáty spôsobujú antikoncepčný účinok vtedy, keď bránia dozrievaniu a uvoľňovaniu ženských pohlavných buniek a zahusťujú hlien maternicového krčka, čím blokujú postup spermií do maternice. Hormonálne preparáty spôsobujú potratový účinok vtedy, keď spomaľujú rast zárodku vo vajíčkovode, jeho pohyb smerom do maternice, jeho neschopnosť zahniezdiť sa v sliznici maternice a tým jeho zánik.
Potratový účinok spôsobujú aj také hormonálne preparáty, ktoré vedú k odlúčeniu výstelky maternice, do ktorej sa už predtým zahniezdilo embryo. Inými slovami, každý chcený negatívny účinok na vzniknutý ľudský zárodok, či vo vajíčkovode alebo v maternici nie je antikoncepčný, ale už výslovne potratový."
Tak nech si muž dá kondom a môžete vrcholiť spolu
Ja by som sa ho spýtala, ako chce teda riešiť situáciu, že ty pri sexe nedosiahneš orgazmus? Či to mu je jedno, hlavne, že on je spokojný?
Existuje aj pesar pre zenu alebo spomínané kondómy pre muza
My sme 3 roky fungovali na pharmatexe čapíkoch
@majulino mám otázku na túto formu antikoncepcie, ale ak nechceš odpovedať verejne, tak môžeš mi kľudne napísať do správy, ale možno to bude zaujímať aj iné ženy... Vždy ma zaujímalo či tieto formy antikoncepcie nenarúšajú prirodzené prostredie vo vagíne a či nemenia jej vôňu, chuť a podobne..keď sa to v tele ženy rozpustí. Či to nezmení zážitok zo sexu a necítiť tam potom chemiu
ale ked on nevydrzi na teba cakat tu ani antikoncepcia nepomoze, proste to dokonci inak🙂
podla mna ten prerusovaby sex neovlada, keby hej pocka kolko treba...
@galioska Tiež sa čudujem. Ja som si myslela, že v dnešnej dobe kde je milión informácií o všetkom už sa toto nestáva, že žena nemá orgazmus lebo nestihne.
Ja som pred 25 rokmi takého mala, čo to skrátka nevedel. Ďalšiemu som hneď na začiatku vysvetlila kde sa čo nachádza a čo má robiť keď to nestihnem hneď s ním. Dá sa to dokončiť aj inak. Väčšina žien má najcitlivejšie body vonku, tak neviem čo je na tom také zložité. Alebo sa mýlim? Mne sa skrátka nikdy nestalo, že on sa spraví a je mu jedno čo ja.
Kondom a dovi. Udivuje ma ako nechate so sebou zametat ludia.
Sex nieje súťaž kto prví vyvrcholí a bežné sa to nestáva, že súčastne musia obaja.Tvoj muž ide na to veľmi dobre, keď sa ti povenuje a dosiahneš orgazmus a on následne potom.On je šťastný, že ťa urobil šťasnou,neviem čo viac by si chcela.A čo sa týka antikoncepcie,žiadnu radšej neber, veď tvoj muž vie ako na to.Vyrábaš si problémi sama.Sex si treba užívať tak po svojom,nie ako vidíš niekde vo filmoch,kde je to len samá fikcia.
aj pre mňa..neboj sa, nie si prvá ani posledná...ale sú aj horšie veci v živote....xixixi...