Premýšľam veľa?

13. jan 2023

Ahoj,
S muzom chceme ďalšie dieťa- dcéra bude mať v novembri 3 tak sme to chceli stihnúť do kontinuálnej materskej.
Ide o to že keď už sme sa rozhodli s išli sme na to, počas sexu som proste “cukla” - zľakla som sa a povedala som, ze radšej to nerobme naplno atd.
Neviem či je to tým, ze som čítala aj diskusie na koňovi, sj tv, situácie čo sa deje, zdražovanie alebo okolie neviem. Začala som nad tým rozmýšľať počas sexu a vyústilo to do toho ze sme to nakoniec neurobili. Keď sme sa o tom rozprávali aj muž začal mať pochybnosti či to zvládneme finančne atd, nakoniec povedal ze asi nad tým príliš rozmýšľame - predtym sme to tak neriešili.
A teraz mám obavu sama neviem ci to chcem áwbo nie, prečo sa to stalo. Zneistilo ma to.
Sama neviem vymysliet názov tomuto príspevku- snáď admin niečo vymyslí.

Stalo sa to aj vám?

deti95060810
13. jan 2023

ale kdeže... v 2008 bola kríza a my veselo sme si vy***ali 3 deti... 😀😝

aknamorka22
13. jan 2023

Podľa mňa príliš premýšľate. Užite si sex naplno a uvidíte. My sme s mužom išli na druhé dieťa tak, že skúsime, určite sa to nepodarí na prvý krát. Podarilo sa. Potom prišla panika, že panebože prečo a čo sme to urobili ale to rýchlo prešlo 🙂 sú to normálne pocity, každý sa bojí čo bude.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
balaskovae
13. jan 2023

prosim ta, hlavne necitaj nikde nic a uzivaj si :D nedaj sa zmanipulovat radami niektorych tu, lebo by si zle dopadla. :D robte to, co chcete vy a neboj, dobre bude. ked sa vam stane, tak sa stane, myslim si, ze ani jeden z vas preto nebude nestastny a jednoznacne to zvladnete.

ankare
13. jan 2023

Vždy bude niečo, pre čo budete mať pochybnosti. Nechajte to na osud a užívajte si sex naplno. Ak má k Vám prísť dusicka, príde. Ak nie, môžeš sexovať naplno aj 3x denne. Bude tak, ako má byt. Držím palce!

beatta7
13. jan 2023

doba nebude idealna ani teraz ani o par rokov, keby som mala nad tymto premyslat, tak veru by sme ani deti asi nechceli, skus sa pozerat na to z ineho uhla pohladu, zakazdym budes pre deti robit maximum a to je to podstatne 🙂

marseillefan
14. jan 2023

Mne sa to nestalo.. ja rozmýšľam vždy pred sexom a nie počas neho. Počas sexu rozmýšľam nad inými vecami.
Každopádne, ak by som si nebol istý, či to finančne zvládnem, tak do toho určite nejdem. Ja som taký opatrný typ a nerád riskujem. Nedávno sme tiež uvažovali nad tretím dieťaťom, ale rozhodli sme sa, že nie z iných dôvodov. Financie by neboli problém, ale obidvaja sme už 40+, to sú už vyššie riziká komplikácií a postihnutia, deti už máme odrastené a môžeme s nimi chodiť na dovolenky, čo by sa s bábätkom skomplikovalo, chceme si už oddýchnuť a užiť život, no bábätko by nás vrátilo o 9 rokov späť. Na druhej strane sme aj o veľa prišli, lebo ak by sa nám narodilo zdravé bábätko, určite by bolo úžasné a milovali sme ho veľmi veľmi.

mrva
15. jan 2023

ziadna doba nie je idealna. Deti sa rodili pocas vojny, krizy, chudoby, kedy sa zilo ozaj na hranici zivota a smrti. Teraz to ani zdaleka take zle nie je. My mame 5 deti, ja som na materskej a ziadna katastrofa sa nekona. Zatial sme navnimali iba jedinu zmenu - konecne nevyhadzjeme jedlo a zbytocne neplytvame. Napr. Kedysi sme nedojedli ryzu, sup s nou do kosa, dnes vymyslim na druhy den obed, kde ju vyuzijem (kolozvarsku kapustu), alebo zostane zemiakova kasa, tak upeciem posuchy. A s oblecenim rovnako. Vzdy pri kupe sa spytame, ci nam je to ozaj treba, alebo je to len dalsi rozmar. A cuduj sa svete, konecne nemame doma milion zytocnosti a skrine nam nepukaju v pantoch ale mame iba to, co vyuzivame. A co nevyuzivame rok, posuvame dalej (darujeme). My sme teda nikdy (okrem prvych rokov) s peniazmi nemali problem a nemame ani teraz, ale vzdy som tuzila zit minimalisticky, rozumne a konecne sa mi to zacalo aj darit. To je taky sekundarny efekt toho, ze mam v hlave myslienku, ze moze byt aj horsie a treba sa na to pripravit. A ocenuju to aj deti, lebo netreba tolko upratovat, mame doma system, lebo sa nam tu nepotuluje milion veci a deti nemaju vynervacenu mamu a manzel nervoznu ufrflanu a vecne znicenu a unavenu manzelku. Zbavit sa prebytocnych veci, naucit sa zit striedmo a minat s rozumom nam veru velmi ulahcilo zivot vsetkym. A este aj vyrazne setrime.
Aj keby prislo este vacsie zdrazovanie ( co si uz nemyslim - EU sa uz upravuje, resp, predpoklada sa, ze sme na vrchole, neboj sa toho. Rozhodne to babatko neolutujes, aj keby ste si mali na chvilu od ust odtrhnut. Ked sme my zacinali, nemali sme ani na zubnu pastu a tak sme si umyvali s dcerinou. Premyslali sme, ci kupime plienky alebo jedlo. A veruze aj sme niekedy museli dat latkove plienky. Dnes sa na tom usmievame, ze aj toto obdobie nam dalo do zivota velmi vela. Aj za tuto nasu pociatocnu chudobu sme vdacni a vieme, ze aj to sa da zvladnut, mozno aj preto sme sa nebali ist do viacerych deti. Ani vy sa nebojte. Zvladnete to, nech bude akokolvek zle.

mrva
15. jan 2023

@marseillefan Po 40+ je to fakt blby napad 😁 sihlasim. Podla mna by zeny mali mat odrodene do 30 😁 Viem, trochu extrem na dnesnu dobu. Ale ja som si na vlastnej kozi vyskusala, ake je mat dieta v 20 aj po 35. A teda, fakt neporovnatelny rozdiel. Za mna idealne tak okolo 25-28 rokov. Po 35 je to uz brutal. Total proti prirode, zdraviu. Samozrejme, ine je, ak niekto skor nemoze.