Prejavovanie citov

7. sep 2022

Dobrý deň, potrebovala by som radu. Mám taký problém, že neviem poriadne dať najavo to, čo cítim. Som skôr introvertný typ a často sa uzatváram do seba. Veľmi ma to trápi, keďže aj môj partner mi viackrát povedal, že mu to trochu prekáža. Že by bol rád, ak by som mu viac prejavovala lásku a tiež sa mu zdá, že sa nikdy poriadne neteším keď spravi/povie mi niečo milé/romantické. Hovorila som mu viackrát, že pre mňa to všetko znamená veľmi veľa a som s ním veľmi šťastná, len moja reakcia je skôr taká mierna. Od malička som bola takáto, trochu tichšia, pokojná. Je mi to veľmi ľúto, lebo oňho nechcem prísť a snažím sa mu dať vždy všetko , čo viem, len sa už cítim trochu beznádejne.

catch22a
7. sep 2022

A co je pre teba lepsie? Aky sposob lasky preferujes?

januska12323
7. sep 2022

Keď si bola takáto od začiatku vzťahu tak neviem o čo mu ide. Ja sa tiež neviem tešiť ako dilino a nepovažujem to za nejakú chybu. To, že ťa darček potešil vyjadruješ aj tak, že ho potom používaš/ nosíš. Spraví ti na večeru obľúbené jedlo? Poďakujem dám pusu a zjem. Atď. neviem čo ešte by si predstavoval.

autor
7. sep 2022

@catch22a ja lásku prejavujem najradšej objatím a bozkom. Mám rada, keď sa len tak objimame, ale čoraz viac sa mi zda, že on na také veľmi nie je. Samozrejme, rád sa objima, ale skôr len ráno po zobudeni. Viackrát sa stalo, že mimo toho, keď som sa opýtala, či sa trochu "nepomojkama" tak len pretočil očami alebo jednoducho bolo vidieť, že sa mu veľmi nechce... viem, že jeho poteší aj keď mu len tak darujem hoci len nejakú malú drobnosť. Ale vzhľadom na to že teraz študujem denne a prácu nemam tak si veľmi nemôžem dovoliť miňať lebo si šetrím peniaze aj na nadchádzajúce výročie a vianoce :(

autor
7. sep 2022

@januska12323 áno, to robím. Mne veľmi dojme keď mi niečo dá. Lenže potom začnem automaticky uvažovať o tom že musel minúť na mňa peniaze a je mi z toho smutno, keďže aj ja by som mu rada niečo dala, len momentálne nemôžem kvôli finančnej situácii.... všetko, čo mi kedy dal si starostlivo strážim, nosím to alebo si ukladám nejaké drobnosti (napr. Lupienky z kvetov, lístky od metra keď sme boli na výlete...) do takej mojej spomienkovej krabičky

cawes
7. sep 2022

Akoze jemu vadi ze u nekuoujes darceky ako prejsvy lasky a ked ti nieco da tak este to okomentuje ze kolko penazi minul???

autor
7. sep 2022

@cawes to nie, takto som to nemyslela. Skôr je to myslené tak, že som si všimla, že ho viac poteší darček ako čokoľvek iné.

catch22a
7. sep 2022

Tak mu kupuj darceky, kazdy ma iny prejav lasky. Ja som napr na dotyky

eli_meli
8. sep 2022

Určite odporúčam obom prečítať knihu 5 jazykov lásky a porozprávať sa o tom, ktorý jazyk lásky je ten tvoj a ten jeho.