Pred mužom nedokážem byť sama sebou

naneta258
31. aug 2023

Ahojte, stalo sa Vám niekedy že ste neboli pred nejakým mužom samé sebou? Nie žeby ste sa chceli hrať na niekoho lepšieho, aby vás videl takú akou chcete byť ale proste ten taký pocit akoby ste možno vo vnútri tušili že by vás neprijal takú akou naozaj ste.

Stalo sa mi to pri jednom mužovi. Spoznali sme sa na zoznamke a kým sme si písali bolo všetko fajn, no akonáhle sme sa stretli tak som nedokázala byť sama sebou. Nikdy som s tým problém nemala, vždy keď som si s niekym písala tak som vedela aký je, že je vtipný atď (to som aj ja), tak som vedela zažartovať atď a potom to stretnutie bolo uvoľnené no tu sa mi stal presný opak.

Nerozumiem tomu, vždy keď sme sa stretli/volali sme tak som nemohla byť úplne takou akou som ...

solange7
31. aug 2023

@naneta258 vacsina pribehov o laske sa toci prave okolo toho, ze si dvaja sadnu ako rit na serbel. Cize zrejme si sa pri nom necitila pohodlne. Je to len chlap zo zoznamky, nemusi to byt osudovy muz. Pohla by som sa dalej a neriesila.

zmrzlinka2021
31. aug 2023

@naneta258 Proste k sebe nepasujete

jenny224
31. aug 2023

Mne sa to stalo práve pri zoznamkových. Ale u mňa zohral rolu stres. Chcela som zapôsobiť pohodovo a bola som tak strašne nervózna, že to ani nikdy nevyšlo. A tak som zoznamky vymazala 😃😃

naneta258
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jenny224
31. aug 2023

@naneta258 Nenašiel 😃 Len som to čisto so zoznamkami vzdala 🙂 A nechala to tak, keď sa s niekým niekde zoznámim, tak to príde. Snáď 😃
U mňa vadí to, že viem, že sa s niekým cielene zoznamujem, neviem byť spontánna, sama sebou. Ale u teba bol problém iba s jedným, ak som dobre porozumela, čiže možno niečo on zo seba vyžaroval, čím ťa kvázi utlačil a nebola si to ty.

danica2711
31. aug 2023

pretvárka nemá zmysel v žiadnom vzťahu

viky173
31. aug 2023

@naneta258 nie je to dobre znamenie, ak sa pri nom necitis sama sebou, nevies sa uvolnit a tak, ja by som sa na to vykaslala, nevesti to nic dobre

aga_aga
31. aug 2023

@naneta258 a nie je to náhodou tak, že si pred ním iba takou akou si a tá nadstavba, ktorú si buduješ a časom je otravnou je potlačená tebou samou aby si nebola trápnou?

aga_aga
31. aug 2023

@jenny224 pravá tvár človeka sa ukáže jedine pod tlakom stresu. To pseudouvoľnené chovanie je trapošením.

toskanka
31. aug 2023

@jenny224 Podobne. Toto cielené zoznamovanie mi nesedí, je to umelé, strojené a tiež nie som spontánna. Ale ja zas viem takmer s každým komunikovať a mám vela koníčkov, vždy sa nájde niečo spoločné. Len to skončí kamaratstvom 🙂.

jenny224
31. aug 2023

@aga_aga Tento názor s tebou nezdieľam. Pod stresom z cieleneho zoznámenia som sa v živote s nikým dobre nezoznámila. Naproti tomu v partii kamarátov, kde prišiel niekto nový a ja sa medzi nimi ako svojimi chovala prirodzene som sa vždy niekomu zapáčila.
Keď už, tak pod stresom ukážem, ako sa postavím voči nejakej vážnejšej životnej situácii, ale zoznamovanie sa je niečo iné.

hugger
31. aug 2023

@toskanka @jenny224

Od viacerych zien som pocul vetu "so zoznamkami som to vzdala" a stve ma to pretoze od urciteho veku sanca najst niekoho nezadaneho nahodne vyrazne klesa. Pohybujeme sa medzi pracou a domovom a stretavame stale tych istych ludi.

Chapem ze zoznamky su hladanie ihly v kope sena ale ak clovek ani hladat nebude aka je sanca ze na ihlu natrafi? Fakt nie je ziadne ine riesenie?

luccija
31. aug 2023

Každý sa na začiatku snaží ukázať v lepšom svetle, je neistý, chce zapôsobiť?nie všetci sú hneď spontánni a pod ..čo je to, čo si chcela pred ním ukryt, keď píšeš, že sa bojíš, že by Ťa neprijal aká si?

jenny224
31. aug 2023

@hugger Áno, presne s týmito dôvodmi som sa na ne prihlásila - už nemám 20, aby som niekoho spoznala popri kamosoch (lebo všetci sú vydatí ženatí s deťmi a je problém ísť s nimi vôbec na hodinu na kávu), na pracovisku u mňa nie je možné niekoho stretnúť, resp s minimálnou šancou a tak som to skúsila. Ale buď sa niečo nepáčilo mne na ňom, alebo mužovi na mne a dospelo to do štádia, že sa mi zoznamky absolútne znechutili. Možno sa tam ešte vrátim, keď si oddýchnem od neúspechov, ale zatiaľ som ešte dostatočne odradená 😃

aga_aga
31. aug 2023

@jenny224 to nie je názor! Názor môžeš mať ty! To je jasne podaný fakt, ktorý nikto so seba nezmyje!

naneta258
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naneta258
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
toskanka
31. aug 2023

@hugger Ano, máš pravdu. Ja zoznamky ako také neodsudzujem a vlastne žiadnu negatívnu skúsenosť nemám, ani raz som nenatrafila na poriadneho debila.

Čo ja pri tomto spôsobe zoznamovania nezvladam, je veľmi rýchly a spontánny nabeh intimity. A keď sa dám aj skor zlomiť, tak to nie je ono. Ja potrebujem človeka dlhšie poznať, bohužiaľ. Vzťah na diaľku preto u mňa ani neprichádza do úvahy.

Ale toto je môj dôvod, každý môže mať iný. Ja som reagovala na tento príspevok preto, že aj ja mám v istej oblasti problém so spontannostou.

doriiis
31. aug 2023

Áno zažila som.....bol to toxický vzťah,ktorý má totálne zničil.

luccija
31. aug 2023

@naneta258 rozumiem tiež som citlivá, až príliš, ale to nie je hendikep.Po prvom stretku nevieš akú má empatiu...ak je v zahraničí to nie je moc dobre mať vzťah na diaľku

lindous
31. aug 2023

Myslím, že taká tá snaha zapôsobiť je uplne prirodzená a neukázať hneď úplne všetko vrátane najhlbších pocitov je úplne normálne… ale časom by to uvoľnenie, otvorenie sa prísť malo.. neviem ako dlho ste sa stretávali a koľko stretiek to bolo, ale keď si sa na to proste necítila, tak si sa necítila, jednoducho ste si úplne nesadli a to je ok, na to to obdobie zoznamovania je, cez správy je to vždy trochu iné a netreba to porovnávať…

majlo1234
31. aug 2023

Ja neviem zo zaciatku byt sama sebou pred nikym novym. Vzdy sa kontrolujem a analyzujem cele situacie. To uvolnenie pride v kazdom vztahu u mna po case(aj v priatelskych aj partnerskych)

anketkarka
31. aug 2023

@naneta258 no ale citlivosť ženy by malo chlapovi imponovať. Ono si nebola na pohovore vo firme, aby Ťa mal brať ako slabší článok. Žena má byť ,,slabší" článok, aby chlap mohol byť ten silný. Ale chápem, že na začiatku človek nechce akoby ukázať slabosť tomu druhému, aby ho ten nezranil. Ja to mám aj pri zoznamovaní aj v bežnom živote, že čím mi je chlap sympatickejší, tým si udržiavam viac odstup. Tým pádom sa môžem zdať pre tých čo by ma aj priťahovali nedobitná. Moja smola. Viem, že to tak mám, ale som to ja a nebudem sa pretvarovať a pre mňa umelo flirtovať.
@hugger ja mám skúsenosť zo zoznamkami, že sú tam úplne ľudia zatrpknutí. Vedia človeka odsúdiť úplne pre totálnu maličkosť. Raz so mnou chlap prestal kominikovať, lebo konzumujem margaríny a pre neho je to úplne nevhodné. Takže aj celkom chápem keď takýto spôsob zoznamovania človeka odradí, keď tomu venuješ svoj voľný čas, ktorého veľa nie je a zistíš, že človek sa pretvaruje, klame a vadia mu úplné maličkosti.