Mám to tak odkedy si pamätám. Nezniesla som ani dotyky od matky napríklad ak má chcela chytiť za ruku alebo objať. Kvôli tomu som nemala ani partnera ešte proste ak aj mám k niekomu cit je mi nepríjemné ak sa ma dotýka. Z čoho si myslíte že to pramení? Poznáte alebo poznali ste niekoho takého a prečo bol taký?
Ja som bola taka chladna,ale asi preto,ze v detstve som nedostavala lasku,pohladenie. Nas mama nikdy nwobjimala,nepohladkala. Postupne som sa to naucila. Povedala som si,ze nechcem byt chladna. Dnes si uz neviem predstavit zivot bez objatia,dotykov.
Si mladučká a povahovo plachá? Možno si v útlom detstve nemala dostatok dotykov od maminy a tým pádom nie si na dotyky "naučená"/zvyknutá? Aj jedna z mojich dcér nie je "dotýkací" typ (od starkých, ani od rodičov veľmi). Každý sme iný... Ale som presvedčený, že keď stretneš toho pravého chlapca, bude ťa silno priťahovať, bude ti voňať a aj jeho dotyky ti časom budú príjemné.
Rodičia si ťa pritúlili, pohladkali? Ja si myslím, že to mám z toho. Svoje deti som sa musela naučiť pohladkať a pomojkať. Aj to neviem, aký bude mať dopad, lebo bolo obdobie, že som to nerobila, lebo mi to prišlo, že už sú predsa veľké (bavíme sa o veku cca 3+). Ale potom som nad tým nejak rozmýšľala, že asi by som mala, tak ich teraz v posteli vždy pohladkám, objímem.
@marca12 ..u mna obdobne. Prekonavam sa.
No zatiaľ tu môžete mať pravdu všetci. Na spektre PAS som určite. A aj s tým detstvom. Otec bol aký bol, viac ho zaujímalo pivo, jeho matka a skôr bol na mňa nahnevaný napríklad večer že sa chcem hrať a nie spať a chcel mať od mňa pokoj, na otca sa zahral iba občas. Matka bola starostlivá a milovala ma, ale proste so svojimi problémami psychickými (úzkostná, depresívna), nevedela mi dať ani takú pozitívnu energiu, ani pochváliť vždy riadne a tak. A teda raz za čas kedy jej bolo lepšie a chcela nejaký kontakt so mnou mohlo mi to asi prísť také neobvyklé a preto nepríjemné. A mám to doteraz, že mi je to nepríjemné strašne, lebo som to obvykle nemala. Len teda dajte rady ako ste to prekonali?
Môj muž je taký, oni sa v detstve mali radi, ale objatia, pohladenia, láskyplné slová neboli, u nás v rodine pre zmenu objatia boli od rána do večera...naša dcéra sa ale skôr "potatila" a nemá rada, keď ju niekto stíska, berie to ako narušenie jej osobného priestoru, keď ju objímam, ona mi to neopätuje...snažím sa to rešpektovať, ale chýba mi to...nechcem ju však nútiť, má právo sa ohradiť, ak jej to nie je príjemné.
AUTORKA nemáš nejakú veľmi dobrú kamošku, s ktorou si rada, ktorej sa zdôveríš so "všetkým", že by ste objatia trošku "potrénovali"? Možno s blízkym človekom (dievkou) by to bolo pre teba prijateľnejšie a nakoniec by si zistila, že je to prirodzené, príjemné a že ti to možno aj "dobíja baterky", dáva dobrú energiu.
Nie je kazdy na fyzicky kontakt. A ani nie je nutne, aby si ho si ho nejako extra mala. Partnera si mozno casom najdes podobneho ako ty alebo sa to pri spravnom cloveku zmeni. Ja som napriklad dost kontaktna, ale moj muz je nieco ako ty. Davali sme sa dokopy velmi dlho, najprv sme dlho boli kamarati. Postupne ma ale vo svojej fyzickej blizkosti prijal a dnes ma kontakt so mnou rad a aj ho vyhladava.
Pozri dcéra sa nechce objímať, syn to denne vyžaduje a hodí sa na mňa...každý je iný
Moze to byt dosledok vychovnej metody- nechaj vyplakat, nenos lebo si zvykne, nemojkaj lebo bude rozmaznane.....a bohuzial tieto nasledky si nesieme viaceri, lebo nasi rodicia si mysleli ze takto vychovaju silnych jedincov no opak je pravdou. Opytaj sa mamky ako to bolo ked si bola male babo. Bohuzial, aj ja to tak mam a nie je to povahou- casto som tuzila zby ma niekto objal a ked sa to stalo boli mi to neprijemne. Teraz ked mam deti -ked boli male som ich velmi tulkala a mojkala a ked su vacsie-( niekde to mam zatlacene- uz su velke uz ich nemojkaj!) Musim s tym bojovat. Tazko sa lamu vychovne vzorce. Jedna pani psychologicka o tom napisala ze tulenie a casty fyzicky kontakt je priam nutny - kazdym jednym pohladenim, pusinkou a pritulenim dostova vtlacame do buniek lasku, istotu, sebavedomie. A kedze mame bunniek miliony tak to musime aj milionkrat robit aby sa uslo kazdej bunke. A je dokazane ze bunky(teda aj svaly) maju pamat a nezabudaju. A ak aj toto svoje dieta naucis bude to vediet navzdy rovnako ako byciklovanie.
@marianarem no len chlapom to uráža ego ak proste nie som kontaktná v začiatkoch a narúša to pokračovanie vzťahu. Iba ak by som našla takého čo by bol podobný mne. Alebo takého čo mu to rovno poviem a bude akceptovať že mi také zblíženie bude trvať dlhšie a nie je to o ňom, ale o mne
@zuzinka888 ako spomínam vyššie mama ma miluje a milovala až prehnane, ale nevedela to dať najavo činmi keďže bola väčšinu času unavená, depresívna, uzkostná. A otec to je proste chorý človek a aj bol.
No ale sex maš rada? Lebo vela x sa zeny stazuju, že muz je nedotykovy.To nebude taky problem zohnat nedotykoveho, kedze ich je vela
Bozkavanie, objimanie a tak...
A ked už ležite nahi v posteli a chystate sa k činu aj tam ti je to neprijemné?
Kamoskin syn sa odtahoval uz pri kojeni a je asperger.