Prečo je v súčasnosti ťažšie nájsť si vzťah?

26. feb 2022

Prečo je v súčasnosti ťažšie nájsť si vzťah? Prečo dnes človek stále neviem, na čom presne je a či to nie je nejaká hra, flirt? Človek by si chcel časom aj založiť rodinu, nájsť toho vhodného partnera, ale niekedy mám pocit, že všetko ide akosi ťažko. Niekoho spoznám a skrátka mám pocit, že to nie je vôbec prirodzené. Nehľadám nasilu, užívam si každý deň. No občas už neviem, ako sa správať, čo robiť, proste to... nejde 🙂

1sally12
26. feb 2022

Presne aj ja si to vravím. Ale za mňa niektorí nevedia čo chcú.

kiwi3
26. feb 2022

ano, mas pravdu v tom, ze za socializmu sa ludia brali akosi ochotnejsie, ale len kvoli vyhodam od statu a preto, ze nic lepsie na praci ani nemali, kedze kariera a cestovanie odpadli. ale boli tie vztahy stastnejsie? ani nahodou. bud rada, ze si aspon hned nezavesis na krk nejakeho blba.
a spravaj sa prirodzene, to je najlepsie, co mozes spravit, ak si chces najst niekoho, kto ti fakt sedi. urcite sa taky najde. ostatni nech si myslia, co chcu, oni s tebou zit nebudu.

autor
26. feb 2022

Viem, že možno aj ja robím chybu, že si od seba niekedy niektorých potenciálnych nápadníkov odlákam tým, že som síce milá, ale nepustím si ich k sebe. V minulosti som mala 5 ročný vzťah, myslela som, že budeme spolu naozaj, myslím svadba, rodina, no jednoducho mi povedal, že on nevie, či sa chce ženiť 🙂 Odvtedy som dosť opatrná, nechcem povedať, že podozrievavá, ale... áno, bojím sa. Lebo dávala som do toho naozaj veľa a stále, už sú tomu 3 roky, stále cítim aj po tých mini rande, vzťahoch, že asi už neviem byť taká aká som bola. K ex sa nechcem vrátiť, ani nič, iba som chcela poukázať, že či nie je chyba aj vo mne, že sa neviem tak úplne uvoľniť 🙂

kittykat22
26. feb 2022

najst vztah je tazke. Cim si starsia, tym je to narocnejsie, pretoze vhodnych partnerov ubuda. Su rozobrani. Je skoda, ze si sa uzavrela. Tvoj ex ti vzal 5 rokov zivota, po rozchode si si musela dat cas na zotavenie a teraz si este nicis moznosti novych vztahov. Myslim, ze ex ti toho uz zobral dost. Mozno by si sa na to mohla vykaslat - nie je to tvoja chyba co sa stalo. Kazda zena by po 5 rokoch ocakavala nejaky krok vpred. Daj do tych vztahov vsetko a uvidis. Ked budes hladat ta laska ta najde, neboj. Drzim palce. 🙂

roja01
26. feb 2022

Ja by som povedala, ze v mladosti sa človek ľahšie zaľúbi, pretože je neskúseny a trocha naivny, nešpekuluje toľko a takýchto mladých ľudi je viac. Aj keď i to sa už mení.
Dnes sú priveľke rozdiely medzi ľudmi. A najmä sa stalo to, že sa podstatne zmenil rebríček hodnot. Peniaze, dravosť, vzhľad, sebavedomie, postavenie, známosti a pod. sa hodnotia najvyššie, pričom hodnoty ako láska, láskavosť, skromnosť, psychická vyrovnanosť a rozhladenosť spolu so schopnosťou bezodplatne pomahať nič neznamenajú. A tak sa ťažšie hľadá partner pre rodinný život. Táto konzumná spoločnosť sa nutne blíži k zániku. Vie sa o tom už dávno, veď v každom náboženstve je zmienka o tom, ako bude vyzerať spolocnosť na konci časov. A jedinný spôsob, ako sa z tejto situácie čo najlepšie dostať je pracovať na zmene formou vybudovania novej, inak zmýšlajúcej spoločnosti o čo sa napriklad uz veľmi mnoho ľudi z celého sveta snaži napr. v projekte www.creativesociety.com. Viem, že tým nie je riešená otazka vzťahov, ale najlepšie sa partneri hľadajú pri spoločných záujmoch, pri spoločnej práci......

mirkasmile
27. feb 2022

Za mňa osobne 😀 nie je ťažké nájsť vzťah.
Je ťažké nájsť kvalitného partnera, s ktorým budete mať voči sebe vzájomný rešpekt, oporu, podporu, dôveru...
Príde mi to tak,že v dnešnej dobe, ak sa vyskytne nejaký problém, väčšina sa hneď rozíde.
Pritom vo veľa prípadoch stačí obyčajný rozhovor, a veľa sa tým vyjasní, vyrieši, nájde sa nejaký kompromis atď.
Ďalšou vecou, čo aj pozerám (aj som si tým žiaľ prešla), je nevera 🤷

karolinakr
27. feb 2022

Ja sa musim smiat, raz som citala clanok v Zene a zivot, ze nesmies tlacit na partnera a pytat sa na svadbu, lebo on sa citi ohrozeny a podobne dristy a ze clovek strati 5 rokov a nemladneme, ked pri kazdom, kto si chce vyhodit z kopytka stravis par rokov, nakoniec ostaneš sama zostarnuta...A čo je tragedia, tie redaktorky su take sliepky, ze tomu aj veria, čo pišu

bennn
6. mar 2022

Pretože dnes sa dokážu zoznamovať len tí, čo chodia po vonku a po zábavách s xy kamarátmi. Reálne za iných okolností nemá nikto záujem o to spoznávať cuzdieho človeka niekde vonku. A zoznamky zase fungujú len pre ženy. Chlap to odinštaluje po mesiaci, lebo nemá žiadnu odozvu.