Prečo je toľko agresívnych mužov?

18. sep 2022

Otazka znie jasne. Ved to by nebolo dna,kedy by tu nebol prispevok ako sa manzel/partner zmenil, zacal zenu urazat, byt agresivny atd. Ako je toto mozne?? Ku mne keby sa takto spraval muz, tak skonci v ciernom vreci. Aj kamaratky,rodina mi vravia aby som sa nevydavala a neriskovala , stači sa len stretavat. Uz mam nato rovnaky nazor. Poznate vela takych parov , kde je muz debil?

liljana
18. sep 2022

Akcia vyvolava casto reakciu. Pozri, kolko nekonecneho stazovania sa, agresivity, urazok, kritiky je tu na mk medzi zenami. Prenes podobne hranicne spravanie do vztahu, vysledkom su neustale konflikty a konci to casto az agresivitou. Pritom staci respekt k partnerovi a vediet hranice, pokial zajst s negativnym spravanim a kolko ten druhy este znesie.

viestta
18. sep 2022

Muži sa nestali agresívni, takí boli vždy, len okolností neboli také aby sa v celej svojej kráse prejavili a ak sa aj prejavili, žene nezablikali kontrolky. Prečo kontrolky neblikali neviem. A ak blíkali prečo ich ignorovali? Naivita? Naivná nádej, že to bude lepšie? Zla výchova z domu? Nesprávne vzory správania z rodiny?

stanulienkat
18. sep 2022

Nie, nepoznam. Pohybujem sa medzi slysnymi, normalnymi, kultivovanymi ludmi. O takych primitivoch citam len tu na Mk. Zrejme podla prispevkov ani tie zeny nebudu ok. Staci si precitat zopar prispevkov.

melanta
18. sep 2022

Ja som z tých príspevkov prekvapená koľko toho je. Ja takých ľudí nepoznám, nemám v okruhu rodiny a známych takýchto ľudí. Treba si uvedomiť, že ak toto žena toleruje, vychová zo svojich synov takých istých agresívnych chlapov a zo svojich dcér také isté hlúpe submisívne ženy. Toto je vždy len dôsledok toho, v čom človek vyrastal.

katarinakatka57
18. sep 2022

Ja poznám veľmi veľa stabilnych, šťastných manželstiev. Vrátane môjho. Len, kto nemá problém v manželstve, tak tá sem nebude písať. A úprimne? Aj ženy sú na vine, nielen vždy muži. Človek tu za tie roky si už všeličo prečítal.

anos18
18. sep 2022

@stanulienkat
@melanta ja len tak na okraj,to,že vy si myslíte,že takých ľudí nemáte v okolí je veľký omyl. Násilie sa v rodine môže diať a nikto o tom vedieť nemusí. Agresívni muži pôsobia na svoje okolie mnohokrát ako muži inteligentní, charizmaticki, vtipní.....

autor
18. sep 2022

@liljana samozrejme súhlasím, to je ine. Ak je žena provokaterka,tak muž ma pravo sa branit ako uzna za vhodne. Ale tu z tych prispevkoch mam pocit akoby tie ženy za nič nemohli a muži sa prejavili/zmenili len tak odrazu akoby.. no ktovie ako to naozaj je

autor
18. sep 2022

@anos18 to je pravda,praveže tyrani sa väčšinou pred spoločnosťou tvária ako skvelí muži.. ale doma sa ukažu v "plnej paráde"

stanulienkat
18. sep 2022

@anos18 ano, to mas pravdu. Urcite su v mojom okoli, nerobim si iluzie. No otazka bola, kolko takych poznam. Nepoznam, teda dufam, ze nepoznam.

beronsche
18. sep 2022

O pároch, ktoré poznám osobne si nemyslím, že majú tento problém. Nejaké nefunkčné manželstva však poznám..
Myslím si však, ze modrého kona by si nemala brať ako referenciu výskytu agresívnych mužov v spoločnosti. Toto nie je relevantná vzorka.
Je potrebné si uvedomiť, že pravdepodobnost, že nešťastná žena hľadajúca riešenie, či povzbudenie tu napíše, je omnoho vyššia ako, že tu bude písať žena žijúca v spokojnom vzťahu. Veď aj načo by tu ta druhá vypisovala?

A že nevydavat sa, stačí sa stretávať - to je dobrý nezmysel.. akoby si sa rozhodla nejazdit autom, pretože iní mali dopravnú nehodu..
Podľa mňa manželstvo určite áno, ale vyberať partnera bez ružových okuliarov...

mandzula
18. sep 2022

Taki ludia vzdy boli a budu, akurat ze taketo fora nam ich ukazuju. A ci take pary poznam? Neviem, mozno aj ano, no nehovoria o tom. Agresor je na verejnosti casto v kozi baranka. Taky bol napriklad moj uz, nastastie, nebohy svokor. Pre cudzich uzasny, sarmantny, galantny, charizmaticky pan, doma diabol.

anos18
18. sep 2022

@stanulienkat určite poznáš,ver tomu,že áno. Môj exmanžel bol agresívny muž a podľa mňa 99 percent z jeho priateľov by mi to neuverilo.Navonok inteligent, vzdelaný, vtipný, priateľský, spoločenský človek

autor
18. sep 2022

@mandzula veď toto prave. Ja nechapem ako sa mozu tak pred spolocnostou pretvarovat. To sa ani nedivim, ak je potom probléme dlho ututlany

petamich
18. sep 2022

pre mna Modry Konik vobec nie je reprezentativna vzorka - zeny, ktore su v manzelstve spokojne o tom nepotrebuju zakladat temy, v mojom okoli isto su zial aj taki (a velmi blizko v rodine) ale nastastie mam stale pocit, ze tie normalne partnerstva prevladaju (teraz nehovorim o nadpozemsky stastnych paroch, myslim o beznom pohodovom vztahu, kde sa obcas clovek pohada ale partner nie je agresivny a idiot o akych tu citam)

mandzula
18. sep 2022

@autor a zena je taka zmanipulovana a s totalne udupanym sebavedomim, ze je babkou v jeho divadle.

aurora33
18. sep 2022

Bez urážky, nenarazam na nikoho konkrétneho ale podľa mňa je aj veľa doslova hlúpych žien. A ak sa stretnú v páre hlúpa žena a muž s agresívnymi sklonmi tak to asi ani nemôže skončiť dobre.

pokahontas123
18. sep 2022

@liljana presne ako hovoris, staci ze tu nejaka napise, ze spoznala starsieho muza a hned zeny fuj s takym starym capom byt a urazaju ju ze je nechutna a nevedia o tom chlapovi ani o zene nic, alebo ma niekto mladsieho tiez hned urazky, alebo ma z inej krajiny hned ze jej dieta unesie a ze to zle skonci, o moc vyssi, mensi aj to je problem. Akoze ja neviem kde beru tolku negativitu,ale to nemozu napisat spokojne a rozhladene zeny, len take zadubene a nespokojne, inak to proste nevidim…

mandzula
18. sep 2022

@aurora33 vies, co je paradoxom? Manipulator si casto vybera praveze inteligentne zeny, pretoze nepotrebuje ovladnut hlupu, to je pod jeho uroven, chce si dokazat, ze vie zlomit prave tu inteligentnu.

macko_usko222
18. sep 2022

tu sa ludia zdoveruju pod rúškom anonymity.To ze v okoli nikoho nepozname, to neznamena ze sa nic nedeje, len mnoho ludi problemy neprizna verejne z roznych dovodov.

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. sep 2022

@pokahontas123 Na 100% suhlasim..Je to presne tak ako pises.. Toto pisu presne take zeny,ktore su so svojim chlapom nespokojne pripadne tyrane

kubkovamama
18. sep 2022

Ja som videla dosť v okolí,ale je pravda,v akej komunite žiješ,my sme boli s ex male mesto,mala zaspata dedina a tam boli názory ľudí ako spred 100r,napr.zena nebitá je ako pole neorané,každý chlap pije a kto nepije nie je normálny,žena nemá čo šoférovať..apod.Vacsinu vyznávala aj moja svokra tak aký potom mal byť synáčik,keď v tom vyrastal.Ono na začiatku to fakt nevidíš.Az keď v tom tráviš čas.A časom si uvedomis,že to je extrem.Najprv si myslíš,že chyba je v tebe,veď všetci ťa o tom presviedčajú a chvíľu pred zblaznenim nájdeš odvahu a začneš zisťovať viac ako aj tu napr.A buď odídeš alebo zas ochabneš a zzijes sa s tým.A tvoje deti vidia rovnaký model a tak to ide generácie.Preto je to tu stále a vždy bude.Moj teraz manžel najprv ani neveril,že existujú taki chlapi.Nikdy nebol v takom prostredí.Dedko mal uctu k babke,môj svokor k svojej mame aj žene/ svokre,on má uctu ku mne a deti to vidia a dúfam,že zo synov tiež vyrastú normálni chlapi a z dcér ženy,čo so sebou nikdy nenechajú vláčiť.Nic nie je čierne,len sa stretávať maloktoru ženu naplní,ani takú nepoznám, väčšinou každá túži po vzťahu ak nie rodine.Iba si treba fakt dať veľký pozor,chlapa oťukávať aj rok,nie ako napr.tu píšu,že išli spolu bývať po 3 mesiacoch..

mikadooo
18. sep 2022

Nie. V mojom okolí poznám len jeden pár, kde muž je debil. Ja by som od neho odišla už dávno. Žena je však silno veriaca a odchod od neho neprichádza do úvahy. Tak si ju vždy len vypočujem...a som nasrastá za ňu 🤷🤷🤷 Ostatných 50 manželstiev, ktoré poznám, sú ok. Na modrom koni väčšina autoriek tém hľadá riešenie svojho problému. Tie, ktoré zásadné problémy nemajú, tu neotvárajú témy. Čiže môže sa ti zdať, že je "toľko" debilov, ale v skutočnosti je to len jedna skupina žien, ktorá sa chce vyžaovať/poradiť na jednu tému. (Napríklad je tu aj skupina žien "je toto duch?" a tiež nemôžeme z toho vydedukovať, že vsetky ženy riešia "je toto duch?", väčšina si počká na jasný výsledok 😁). Aha a ešte poznám jeden pár, kde chyba je podľa mňa na oboch stranách, takže aj takéto manželstvá sú, že chlap hovorí na ženu, že je taká a onaká a žena kydá na chlapa aký je hrozný.

dominikamacakova
18. sep 2022

Pre mňa je každý chlap kkt 😂

mandzula
18. sep 2022

@dominikamacakova aj ten tvoj?

zuzitko74
18. sep 2022

@dominikamacakova Povedala si to takto do očí aj všetkým mužom vo svojej rodine?

vevesh
18. sep 2022

Ja by som tiez povedala, ze v mojom okoli take pary nie su. Bohuzial ma skutocnost vyviedla z omylu. Tieto zeny sa verejne nepriznavaju k tomu, ze su bite alebo ze muz je agresivny. Kazdemu raz prasknu nervy, aj v partnerstve, a otazne je, co s tym par spravi- ci sa pouci alebo odignoruje a stane sa to castou realitou...a hovorim naschval o pare, lebo poznam zeny, co udru tiez....🤐🤐

lenkasarka
18. sep 2022

Aj ženy vedia byt agresívne. Možno to nie je 50:50,ale je ich tiež dosť.

matabb73
18. sep 2022

@stanulienkat toto je fakt smutný komentár. Obviňovať ženy z toho že majú agresívnych partnerov. Preto sa tie ženy často nevedia vymaniť z takeho pristredia, lebo hlúpi ľudia si myslia, že si to asi zaslúžia a neurobia nič, aby im pomohli. Divila by si sa koľko agresorov žije navonok slušne a doma týrajú ženu alebo celú rodinu. Často sú to inteligentní ľudia na vysokých postoch, ktorí majú navonok harmonické manželstvo. Sama viem o jednom politikovi čo doma bil ženu a vedeli to len jeho najbližší.

elizabet173
18. sep 2022

no ženy, ktoré majú doma fajn mužov, tímu zakladať nebudú. Agresívnych mužov bolo dosť aj v minulosti, ale ženy sa báli, hanbili o tom hovoriť