Prečo je podľa Biblie masturbácia hriech?

6. nov 2022

Prečo je masturbácia hriech?

dzescebuly
6. nov 2022

👀🤦🍿😁

greta2017
6. nov 2022

Nemam precitanu Bibliu ale ako je to tam napisane?🤔

blancheporte
6. nov 2022

Vyborna otazka...nuz cujme....😉

maranta_leuconeura
6. nov 2022

Lebo spermie (=polovica zivota) vyjdu navnivoc? 😁

lindous
6. nov 2022

@maranta_leuconeura a u ženy ? 😅

autor
6. nov 2022

Ja som nezvykla až tak čítať bibliu, iba som to počula, že je to hriech...

maranta_leuconeura
6. nov 2022

@lindous sudiac podla seba, po dobrom orgazme som spokojna a nemam hned chut na sex, takze zase premrhana sanca na oplodnovanie 😄

dadis
6. nov 2022

Lebo tvoja sexualne tuzba, ked je dobre nasmerovana, sposobuje druhemu neskutocne pocity, slast, radost, lasku, intimitu, potomstvo..nieco v zmysle sharing is caring 😃

podmostom
6. nov 2022

Lebo to nevedie k oplodneniu?

mikadooo
6. nov 2022

Tak lebo niekto to tam napísal 🤷.

selest
6. nov 2022

Lebo sa mas modlit a nie masturbovat😉

viestta
6. nov 2022

A vôbec je to tam napísané? Alebo nejaký mužíček si nejakú vetu vylozil po svojom a začal tým strašiť dietky božie.

derdia
6. nov 2022

No lebo je to uspokojovanie telesneho pozitku, a tie by si mala umlcat...pre cistotu duse...
starat sa o to aby dusa bola syta...
Nie telo😊asi tak nejak...

moonlight1210
6. nov 2022

Hladaj hesla onania, Onan, Biblia. Najde ti prislusne verse a v nich je aj vysvetlenie.

lenkakravcova
6. nov 2022

Okrajovo sa o tom píše v Starom Zákone - príbeh o Onanovi (ktorý nechcel oplodniť svoju ženu) - z ktorého sa vyvodzuje následne kresťanský katolícky zákaz o tzv onanii. Či ten príbeh je fakt o masturbácii alebo len o nechceni splodiť potomka je vec, ktorá sa medzi kresťanmi dosť polemizuje.

selest
6. nov 2022

Je to nejak tak ze prosto sexualita patri do manzelstva. Pri masturbacii mas akoze necistu mysel, myslis pri nej "sexualne" na niekoho ineho pripadne neciste myslienky sustredis na seba atd.

moonlight1210
6. nov 2022

@lenkakravcova zenu svojho mrtveho brata. Lebo dieta by sa u nich povazovalo za bratove.

lenkakravcova
6. nov 2022

Pre zaujímavosť:
Ani iné knihy, ako Korán neskôr sa k tejto téme nevyjadrujú. Čiže je dosť otázne, čo Boh v tomto ohľade zakazuje, alebo nezakazuje. V islame v tomto smere sa preferuje masturbácia ako prevencia mimomanzelskeho styku 😀 (teda ak niekto nemá manžela/manželku ale ma svoje potreby, alebo jeho manžel/manželka toľkokrát nechce a ona/on ju nechce podviesť) - v princípe: menším zlom (alebo niečím co je v šedej zóne morálky) zabrániť väčšiemu zlu.

lenkakravcova
6. nov 2022

@moonlight1210 no hej, ale tak prakticky, keď s nou spal tak bola už jeho "žena". 😀 Ale chápem, šlo tam o viac než len o sex a potomka,, dedičstvo.. Len neviem prečo sa toto vždy úplne spája s "bežnou" masturbáciou, lebo toto je taky úplne špecifický prípad.

hipuska
6. nov 2022

Je to konkrétne hriech proti 6 temu Boziemu prikazaniu, ktoré boli zjavne mojžišovi.

kacena4
6. nov 2022

v sexe ma ist o manzelske sebadarovanie, ale ak si to robis sam... nemas sa komu darovat. je v tom hlbsia moralke

lenkakravcova
6. nov 2022

@kacena4 Pre odľahčenie: v tomto kontexte by malo prikázanie: "Miluj svojho blížneho ako seba samého" úplne iný zmysel. 😀

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
6. nov 2022

@lenkakravcova Príbeh o Onanovi je v podstate o prerušovanom sexe, nie o masturbácii.

dagmarovita
6. nov 2022

@dominika1988 Co podla Biblie neni hriech? Ved Desatoro, vseobecny prehlad..Alebo teda inak: Miluj a rob čo chceš.
Uplny zaklad v krestanstve je láska, je to stred ucenia, začiatok a koniec, a tá nemôže byť bez slobody.
Inak to tvoje neviemakotonazvatslusne, je to ako ked si had požiera svoj chvost, prepáč.

rikarika
6. nov 2022

Mily autor - napis mail s otazkou trnavskemu arcibiskupovi, nech da dalsiu perličku.

dagmarovita
6. nov 2022

@rikarika je to ucenie stare 2000 rokov vyse, neni to ziadna perlička.

hiro
6. nov 2022

Hmm, podla tohto by mala byt zakazana aj hudba - kedze uspokojuje dusu.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmarovita
6. nov 2022

@hiro a vidíš neni, ale naopak je podporovaná, asi to bude v niecom inom.