Potláčanie ženskosti

11. feb 2023

neviem co mam robit s mojim problemom. ide o to, som zena ale mam strasne potlacenu zensku stranku ako keby ani u mna neexistovala. citim sa ako chlap, neznasam sa ale proste ja mam mysel nastavenu tak ako keby som chlap, neviem na sebe najst nic zenske a strasne chcem posobit zensky, chovat sa tak ale chovam sa presne naopak. neviem preco to takto mám, preco sa berem ako chlap, nema to nic spolocne s transexualitou, ja nechcem byt chlap ale citim sa ako keby som nim uz bola a chcem byt zena (aj ked navonok som). ja neviem ako to vyriesit, ako dalej...ci sa s tym zmierit, ze som takato...

simsalabim
11. feb 2023

No neviem, zenou mozes byt v roznych formach a podobach. V satach aj v monterkach, s make upom aj bez, s dlhymi vlasmi aj bez nich, priebojba aj utiahnuta, mila aj agresivna. Byt zenou neznamena byt Barbinou cez kopirak.

januska12323
11. feb 2023

Neviem, čo znamená správať sa žensky. Nosiť dlhé vlasy, makeup a sukne?

eeffka
11. feb 2023

@januska12323 isto poznas ministerku kolikovu.
Tak toto pre mna nie je zena. Aj ked ma makeup, saty, dieta.. chlap v sukni.

hama_ba
11. feb 2023

@eeffka 🤦🏼‍♀️

karolinakr
11. feb 2023

@eeffka 🤣

kkatka22
11. feb 2023

Možno máte veľa testosteronu

marisoul17
11. feb 2023

Skús nájsť samu seba. Byť "ženskou" môžeš byť v šatách, ale aj v nohaviciach, ide o to, čo sa ti páči a v čom sa cítiš dobre. Neber to v zlom, ale možno by ti pomohol názor psychológa, lebo pokiaľ nebudes spokojná sama so sebou, môžeš na seba hodiť hocičo a nepomôže to. Dobrý pocit začína v hlave.

anabel2341
11. feb 2023

Ja sa obliekam podľa nálady, ak mam chuť dám si sukňu krásnu blúzku, 90% sa obliekam ako chlapec botasky teplaky mikina vlasy do drdolu a idem 🤣 a necitim sa ako chlapec..a viac mi idú chlapske veci ako ženské, sedim ako chlapec :D od mala som bola taka :D vždy mi mama hovorila že som ako chlapec aj zlá som bola taka , správam sa ako žena ale môj najlepší je kamarát:D a keď si dám sukňu napríklad už sa cítim v tom zle ..ale čo sa týka make upu milujem sa ličiť, nechty, mihalnice, ale čo sa týka štýlu aspoň niesom oblečená ako každá druhá žena mam svoj štýl:D

marianarem
11. feb 2023

A v com sa presne prejavuje ta chlapskost, ktoru na sebe vnimas?

foterlotor
12. feb 2023

Poznam ludi, ktori maju blizsie k opacnemu pohlaviu to vsak neznamena, ze su trans. Ak ti proste nesedi obliekat sa ako pipka a malovat sa tak chod zlatou strednou cestou - unisex moda, jemne licenie.

littlefiona
12. feb 2023

Ja vnímam ženskosť ako citlivosť a zraniteľnosť, dovoľ si byť z času načas takou. Veľa žien stráca ženskosť, keď pracujú v mužskom kolektíve, musia mať ostré lakte, prispôsobujú sa kolektívu a potom aj v súkromí vyžarujú mužskú energiu. Ženskosť nie je o oblečení, ale o vnútornom vyžarovaní.

autor
12. feb 2023

@littlefiona no presne to myslim, ze ako keby vyzarujem tu muzsku energiu, citim sa potom tak a chcem byt taka zneskejsia potom ale neviem ako

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rony2255
12. feb 2023

Ak to spočíva vo vyjadrovaní - oplzlý slovník, plutiev na ulici a podobne, to vieš zmeniť. A na to, aby si sa cítila ženský, nemusíš chodiť vymaľovaná a vyobliekaná ako bábika. Kľudne si daj rifle, široké tričko, nos unisex. Líč sa len decentne. Alebo vôbec, ak sa tak necítiš dobre. Vôbec nemusíš nosiť lodičky, kľudne nos botasky. Ženskosť nie je o tom, aby si bola ako barbina alebo modelečka. Ak pracuješ v mužskom kolektíve, mimo prácu vybehni niekam s kamoškami. A nemyslím nákupy a podobné veci, čo robia pipky. Len zmeniť mužský kolektív za ženský. Možno aj ten psychológ, čo baby vyššie spomínali, by ti pomohol. Nie je to hanba. Niektoré pocity môžu premeniť aj z toho, čo sa nám stalo v detstve, aj z výchovy.