Pomohla vám párová terapia zachrániť manželstvo?

11. júl 2024

Mame s manzelom problemy hrozi rozvod ten sa sklonuje coraz castejsie. Chceme skusit parovu terapiu pomohla vam? Za aky cas?

dadka1997
11. júl 2024

Nie nepomohlo.

zuzana9393
11. júl 2024

Nepomohlo, ale my sme mali ozaj vážny problém. Treba to skúsiť, ak teda chcú manželstvo zachrániť obaja

veklipo
11. júl 2024

Áno. My sme chodili asi 1/2r, výsledky sa nedostavili zo dňa na deň. Skôr sme sa obaja vo vnútri utvrdili v tom, ze chceme spolu zostať. Akoby druha svadba.
Zivot nám teraz ide normálne ďalej.

vikusjk
11. júl 2024

Asi zalezi od problemu. My sme na parovku nesli, lebo ja viem, ze by som sa pred cudzim clovekom neotvorila a tym padom by to nemalo zmysel. Ale dopriali sme si cas, viac spolu komunikovali, pripominali si to pekne, co sme spolu zazili a hlavne slub v dobrom, aj v zlom a sice to hodnu chvilu trvalo, ale teraz klopem, sme na tom ako na zaciatku vztahu (sme spolu vyse 20 rokov). ale fakt podla mna zalezi na probleme a hlavne na tom, ci naozaj chcu obaja to manzelstvo zachranit

autor
11. júl 2024

No som zvedava manzel na to tlaci. On akoby vidi len mna ze som ta zla a chyby si on nepripusti ani neuzna. Neviem ako to prebieha ci sme tam stale spolu alebo niekedy aj oddelene?

barka1
11. júl 2024

Nám nepomohla. Ale trochu ma to sklamalo, resp. som mala ine ocakavanie. Sedeli sme oproti sebe a bavili sa o všetkom možnom medzi nami do 🔺 terapeut, ktory sa pytal, niekedy "tlmocil". Nikdy sme nešli oddelene. K podstate problému medzi nami sme sa za rok nedostali. Ale bolo to aj mnou. Mimochodom já som ju navrhla, ex súhlasil presne z dovodu ako tvoj - on problém nemá, je v pohode, to len ja.

autor
11. júl 2024

@barka1 🥺no uprimne ste ma nepotesili lebo ja sa rozvadzat nechcem mame dve krasne dcerky doma zazemie vsetko. Ale hadame sa pre blbosti neverime si, moj muz je ku mne hruby, nevazi si ma pri najmensej hadke na mna zvysuje hlas. Nieco slubi na druhy den to uz neplati a podobne je toho vela. Ale podla neho vsetko je to moja vina ja mam problem ja musim ist k psychologicke..

sara07
11. júl 2024

tak si rovno nájdi takého čo berie zvlášt partnerov a potom spolu , je to o dohode, pripadne to kombinuje
skus ked neskusiš nevieš ako to nevyjde budeš si môct kludne povedat že si urobila čo sa dalo

rejka7
11. júl 2024

Môj názor je, že ak ti všetko dáva za vinu a chýba rešpekt, a chce, aby si ty išla ku psychológovi, lebo ty si chorá, vadná, chybná a teba musí psychológ opraviť, poučiť, tak si myslím osobne, že by si tam mala ísť bez manžela, nie parova terapia, je možné, že manžel trpí narcisticku poruchou, resp. má narcisticke črty a v Tom prípade sa neodporúča parova terapia, lebo na nej sa vykreslí ako obeť, ako ten dobrý, empatický a na teba bude zhadzovať vinu, a bude chcieť aby aj psychológ potvrdil, že ty máš viac ustúpiť, byť empatickejsia, nápomocná atd. Na individuálnej terapii môžeš kľudne rospovedat svoj problém a opýtať sa psychológa, či je vhodná parova terapia, alebo je "vadny" tvoj muž a žiadna terapia mu ani nepomôže.Moj názor, samozrejme podľa toho čo si písala, narcisti totiž strašne radi napádajú svojich partnerov a nazývajú ich " chorých na hlavu" i napriek tomu, že diagnózu majú oni🤔

zuzana9393
11. júl 2024

Vyskúšaj tu terapiu keď ju chce. Neviem aký máte problém, ale kamoška si to pochvaľovala, že psychologická ,,naložila,, chlapovi, ktorý si myslel, že keď príde po 3 mesiacoch domov k 3 deťom, tak snáď nebude ešte ešte niečo robiť, alebo pomáhať.

autor
11. júl 2024

@rejka7 hovoris mi z duse! Ano moj manzel je narcista uz som ho davno prekukla.. preto som myslrla ze na tej parovej terapii sa ukaze ze ja nie som ta vadna ale je tam nejaky problem v nom. Ale vidim ze asi bude lepsie ked ja pojdem aj sama najprv. Mna moj manzel v podstate uplne znicil depta ma zhadzuje stale. Napr. Kef som bola na materskej tak mi vycital ze niv nerobim nech idem zarabat pritom dom upratany zahrada tip top navarene ale ja nic nerobim. Minule som si na minutu sadla na lehatko v nedelu co som si chcela v klude vypit kavu asi 10 min som tam relaxovals. Za pol hodinu dojfe ze co som neupratala chladnicku ale lezala som! Je toho vela velmi vela myslim ze s jeho narcistickou povahou nam nepomoze ani terapia ale snad mu niektore veci ozrejmi ake spravanie je ok

eeffka
11. júl 2024

Usetri si peniaze, ak je pravda co pises on si z toho vezme ze je ok a ty si vadny kus.

autor
11. júl 2024

@eeffka ma velmi tazku povahu. On je taky ten typ ze napr bavime sa celu nedelu o tom ze detom spravime bazen taky len nadzemny vymyelq kam to da. Dohodneme sa v nedelu ze vo stvrtok to kupi ano. A dnes rano ue ides aj pre ten bazen? Nejdem nebudem to kupovat chodime sa kupat za drahe prachy mozme v tom pokracovat a treskne dverami. Pre pochopenie boli sme v aquaparku vcera ktory navrhol on sam. Cely cas nemal naladu lebo vstupne stalo 80€. Niekolko krat mi to vyhodil na oci ze ake drahe kupanie( ktore sam vybral ano) a podobne.to su dennodenne taketo veci zo mna spravili utrapenu zenu a iu to nedavam.

som_martin
12. júl 2024

Nepomohla. Nemozes to brat tak ze ti "zachrani" manzelstvo, to sa nikdy nestane. V prvom rade musite chciet manzelstvo zachranit vy dvaja, terapeutka vam len pomoze usmernit debatu spravnym smerom, zabrani hadkam a pomoze vam pochopit problem. Treba si uvedomit, ze nie kazde manzelstvo sa da zachranit. A tiez treba ratat s tym, ze uroven terapie na slovensku je rozna, od uplne slabuckych terapeutov cerstvo po vyske az po skusenych, ku ktorym sa dostanes tak po 3 mesiacoch cakacky.

luccija
12. júl 2024

Tak sa ho spýtaj či chce každý druhý víkend platiť 80 eur za kúpaliska.Ty nemáš peniaze, aby si ho kúpila sama?niekedy to treba zobrať do vlastných rúk a nečakať ...
@rejka7 presne tak...taký manipulátor vie krásne rozprávať vo svoj prospech.Slabeho psychológa presvedčí o svojej pravde.
Veď môžeš ísť zarábať na MD v ktoré dni bude s deťmi?nech si vieš nájsť brigádu...vieš ho aj ty zhulakat a povedať mu čo nespravil skús to...chladničku mohol umyť on.To je ľahké chodiť za niekým a dirigovať ho čo má spraviť, nespravil atď...s niektorým chlapom si nepomozes, keď má svoju pravdu a nič iné nepripusti.Parovku skúste, keď mu psychologická nebude po vôli, tak to bude paveda, tliachaniny o nicom a ty hras divadlo.To povedal kamarátke muž, keď mu začala psychologicka nakladať, že môže byť rád, že je s ním a, že je veľmi mierna naňho.Bol tam 4 x a potom odmietol, lebo mal iné očakávania.Ona chodila rok a rozviedla sa pochopila, že celý život bude jeho hromozvod a nikde nebude dobre

juliet86
12. júl 2024

tvoj manzel je debil. ak vies po anglicky precitaj si od gaslightingu. a zamysli sa co sa o vztahoch a laske a sebahodnote a komunikacii naucia vdaka takemu manzelstvu vase dcerky. chod na terapiu sama. posilni ta to. odporucam ti institut virginie satirovej

mia2906
15. sep 2024

Ahoj, chodili ste na tú terapiu pls? Pomohlo? Ak áno, kam? Vdaka

hopsas
15. sep 2024

Pomohla mojej sestre. Žiadosť o rozvod už bola na stole. Ale dali to opäť dokopy za pomoci terapie a fungujú ďalej. Už 26 rokov.

zafo7
15. sep 2024

@autor presne ako u nas. Akurat vymenene role. Podobne sa sprava manzelka. Som z toho na prasky...