Pochybnosti o vzťahu

11. apr 2024

Zo zaciatku, ked som spoznala partnera, som mala konecne pocit, ze som nasla toho praveho. Ano viem, ze na zaciatku sa kazdy snazi a je to pekne no po poriadku. Prve mesiace sa snazil dost, zaujimal sa o mna, staral sa a vsetko bolo super, rozumieme si vo vela veciach, rovnake nazory na zivot atd. Mala som naozaj pocit, ze s nim to vyjde konecne a tak som suhlasila so spolocnym byvanim. Netlacil ma do nicoho, bolo to moje rozhodnutie. No vsetko bolo dobre, kym sme spolu nebyvali. Je to len par tyzdnov a ja mam pocit, ze ako spolu zijeme, vsetko sa zmenilo. Mali sme par neprijemnych hadok hned na zaciatku, no memyslim si, ze len to je dovod. Z partnera citim chlad nezaujem o moju osobu. Vacsi

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. apr 2024

Vacsina nasich rozhovorov je o nom o jeho zamezitostiach praci atd. Predtym to tak nebolo, mala som pocit, ze sa naozaj zaujima aj o mna a teraz to uz tak nie je. Vela veci, ktore dovtedy robil, uz nie su. Vraj sa to zmenilo ako sme sa pohadali ale ja zacinam rozmyslat z toho, co pozorujem, ci nie je prilis egocentricki az narcisticki. Nie som si tym ista. No taktiez mam pocit, ze ked sa aj pohadame alebo nieco je zle, je to hlavne moja vina. Moje pocity su vedlajsie zrazu, predtym ho to zaujimalo a teraz uz minimalne. Neviem, ci som ho niecim tak velmi urazila, alebo proste len ukaz pravu tvar. Mam chut to ukoncit, no na druhej strane by som mu este dala sancu, len sa bojim, ze ma to bude nicit. Citim sa tak neisto a kazdym dnom viac

autor
11. apr 2024

@taynee ano rozpravala a vraj po jednej hadke, kde sme si nejake veci vykricali, sa to zmenilo, ale neverim tomu. Mala som taky pocit uz par dni predtym. No chlad citim celkovo, necitim sa ziadana, mam pocit ze ho uz tak nezaujimam a ked nieco hovorim nepocuva ma. Temu vscsinou prehodi na svoje veci a taketo. Postupne sa zacinam viac nad tym zamyslat a myslim, ze som si vybrala nevhodneho partnera. Niekde vnutri nemam dobry pocit, no nemam ani istotu, ze to tak naozaj je

viera
11. apr 2024

Ked uz takto premyslas, naco si este s nim?...A uz si si niekolko krat odpovedala, ze preco nie....

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mane01
11. apr 2024

Ja si myslim, ze ked uz na zaciatku mas taketo pocity, nie je to ten pravy. Kazdy sa obcas pohada, ale aby to potom stale vytahoval… okrem toho, teraz by to malo byt este krasne, ruzove… ked uz teraz to skripe, co bude neskor. Toto nikam nevedie podla mna.

0silvia0
11. apr 2024

Ak mas pocit, ze ne narcis, tak si nieco o narcistickom spravani precitaj a hned si budes ista. Narcisti vedia v zaciatkoch vztahu zaplavovat svojho partnera laskou a pozornostou a az po case ukazu svoju pravu tvar. Od takehoto naozaj len odist

autor
11. apr 2024

No zacala som najprv uvazovat,.co robim zle ze ochladol. No posledne dni si viac vsimam niektore veci, co predtym nerobil a pride mi to take ako by bol narcista. Z toho co som si citala. Hadka uz ani neviem presne co bol dovod, no stupnovalo sa to a ja som mu hovorila ako sa citim atd a on rypal do mna, lebo mal asi pocit ze ho vynim za vsetko a zobral to ako kritiku, no zjavne sa ho dotklo, ked som mu vytkla veci ako naozaj aj su. Pride mi naozaj v poslednej dobe strasny egoista, to co bolo na zaciatku tam uz proste nie je. A to nie sme spolu zas az tak dlho

muchacici
11. apr 2024

Počúvni svoju intuíciu. Pocity ti to už vravia, ale rozum sa snaží analyzovať. Za mňa, ak máš z toho nedobrý pocit, tak radšej nie. Mne osobne sa to vždy potvrdilo. Dá sa žiť s takým človekom, ale je to veľa práce na vzťahu atď. Prehodnoť plusy a mínusy

magic08
11. apr 2024

pocuvaj 6. zmysel, intuicia nikdy neklame

sevrin
11. apr 2024

Máš kam ísť? Môžeš sa zbaliť a odísť?
Mám pocit, že chalan nadobudol istotu, že keď si u neho, tak že už ťa "má". Musíš mu dať veľmi jasne najavo, že nemáš problém ho opustiť, ak nebudeš pri ňom cítiť istotu do budúcnosti. Rieš to teraz, neodkladaj to.

autor
11. apr 2024

@sevrin mam kam ist, isli sme spolu do podnajmu a fakt zacinam zvazovat, ze sa jedneho dna zbalim a odidem. Kazdym dnom sa tu citim horsie bohuzial vdaka nemu

autor
11. apr 2024

V zaciatkoch som pocuvala, ako mu zalezi aby som bola stastna a ze je to pre neho dolezite atd. Asi klasika, chcel ma namotat. Teraz mi uz nepride, ze by som bola pre nehi priorita. Je dost pracovne vytazeny, co beriem, ale to mu nedava dovod, aby bol ku mne chladny. Ani intimne nemam pocit uz, ze po mne tuzi. A predtym to bolo kazdodenne, no ako spolu byvame, mam pocit ze ho uz ani nepritahujem

stanulienkat
11. apr 2024

Ved to spolocne byvanie je super. Prisla si na nekompatibilitu pred dolezitym zivotnym rozhodnutim. Na zaciatku je vsetko super. Na to je spolocne byvanie, aby si zistila s kym zijes.

andreakukan
11. apr 2024

To isté mam úplne ako píšeš no my uz mame deti a ver mi ze sa to nezlepsilo ale sa to stupnuje a veru niekedy si myslim ze mne sibe ale staršie deti tiez mi horia ze uz to nie je normálne. Podľa mna uz pomaly aj ja mozem za vojnu v Ukrajine...ale on je ten obetavy a dokonalý. A nechape co uz len on robi zle..

autor
11. apr 2024

@stanulienkat to mas pravdu a hlavne je lepsie zistit to v zaciatkoch vztahu ako po rokoch. Proste nikto sa nedokaze stale pretvarovat

autor
11. apr 2024

@andreakukan tak to mi je luto, este aj deti tym trpia..ono ja myslim ze kusok narcistu ka v sebe kazdy ale mam pocit, ze hlavne u muzov to ego robi dost problemy vo vztahoch. Stale mam pocit, ze vacsina chlapov berie zeny ako menejcenne a z toho potom vznikaju take veci, ze chlap sa nezaujima nepocuva vidi len seba a svoje potreby atd. Kedy si vlastne zistila, ze s tvojim muzom nieco nie je v poriadku?

andreakukan
11. apr 2024

Dosť dlho sa pretvaroval 5 rokov som si myslela ze dokonalý atd sme spolu 10 rokov ale posledné 3 roky co máme aj spoločné dieťa je to peklo.Uz naozaj deti mi hovoria ze si nepamätaju kedy ma videli naposledy šťastnu.

autor
11. apr 2024

@andreakukan tak to je naozaj smutne, ako sa dokaze niekto 5 rokov pretvarovat? Nechapem. To ste spolu aj zili uz vtedy?

andreakukan
11. apr 2024

Ano žili sme spolu, ze nie on sa pretvaruje ale ja zneho to robim..popritom knihu by som vedela napisat co robi-nerobi

autor
11. apr 2024

@andreakukan takze vlastne on taky nebol to ty za to mozes 🙈 musi byt narocne byt roky s takym clovekom, najma ked mate spolu aj dietatko

lili1313
11. apr 2024

Autorka, muži a ego... Oni sú už od detstva vychovávaní inak, pristupujú k životu tak že "majú nárok" na to a na hento. Verím že je to prevažne o výchove lebo k empatii a starostlivosti sa dá viesť. U žien sa toto dosť vo výchove podporuje, u mužov oveľa menej a potom to vyzerá ako to vyzera. Česť výnimkám.

lili1313
11. apr 2024

A teda k tvojmu problému... Dobre že si to zistila teraz a nie keď by ste už spolu mali záväzky

autor
11. apr 2024

@lili1313 to mas pravdu, ja som si aj teraz posledne dni dost citala o narcistoch, v podstate veka z nich sa stane takymi kvoli rodicom a ich vychovou. Niektori si to ani neuvedomuju. A ja som si povedala ze este nejaky cas budem pozorovat partnerovo spravanie, ci sa nieco zmeni aj ked uz teraz tusim, ako to dopadne.

monulka205
11. apr 2024

Ja mám otázku, či sa zaujímaš aj ty o neho... Stále dokola čítam ako sa zaujímal on o teba, ako on, on, on a teraz rozpráva o sebe a je egocentrický. Ty sa zaujímaš ako sa má on? Opatujes mu rovnako tvoj záujem? Alebo ti len vadí, že sa všetko zrazu netočí okolo teba? Neviem ako žijete, o čom sa hádate, pýtam sa kvôli úvodu ako to popisuješ. Možno má teraz on horšie obdobie a potrebuje podporu a vypočuť od teba. Pokiaľ nie a nevyhovuje ti život s ním už po pár týždňoch, pobal si veci a choď preč. A otázka, koľko máte rokov?

autor
11. apr 2024

@monulka205 vacsina nasich sprav ci konverzacii je o nom o jeho praci a o tom co trapi jeho..ano spyta sa ma medzi recou aky som mala den ako sa mi dari no to je raz za den a popri tom si vymenime vela sprav, ktore su o nom. Doma tiez len o svojich veciach rozprava. Ako spolu byvame, ziadne plany kratkodobe ci dlhodobe, nejaky spolocn, program teraz nehrozi, lebo je unaveny a ma malo volneho casu. Proste mi to zacina vsetko vadit a ked poviem nieco ja, napriklad som sa po dlhej dobe odhodlala prihlasit na sportove podujatie a jeho reakcia, ked som mu to povedala bolo iba Uhm a hned nato zas zacal hovorit o praci. Tak asi ho uz nezaujimam zjavne

autor
11. apr 2024

@monulka205 a mame obaja po 30ke

domkakvet
11. apr 2024

Zbal si veci a odid.

monulka205
11. apr 2024

Tak potom nie je o čom, odíď. Nebude to lepšie, ak by ste mali dieťa, zostanes s tým dieťaťom sama, bude ešte väčší egoista. A je super, že sa prejavil takto skoro a nie až keď by bolo neskoro.

autor
11. apr 2024

@monulka205 to mas pravdu, dieta s nim urcite nechcem. A vlastne to hovori za vsetko. Chcela som sice este pockat chvilu, ale cim viac rozmyslam, tym viac sa utvrdzujem ze by to bola len strata casu. Kazdy den teda akor vecer s nim je o tom istom a nemyslim si, ze by sa to zmenilo. Zjavne mu to vyhovuje takto