Po pôrode nechcem mať sex

23. sep 2024

Ahojte baby, neviem co sa to stalo ale po porode absolútne nemám chuť na sex. Po porode som 5 mesiacov, mala mi krásne prespi celu noc takže únavou ako takou nemám až taky problém. Ale mne to absolútne nevonia. Samozrejme to už muza začalo hnevať. Najprv mi dával čas ale teraz no viete ako... nemám nato chuť, dokonca ani ma.to nenapadne. Absolútne. Aby ste zi nemysleli ze som nejaká zanedbana tak to nie. Len ten sex. Aj som sa snažila premôcť ale nešlo to. Ja nechápem ale čo sa mi to udialo.

lucia147852
23. sep 2024

Hormóny

autor
23. sep 2024

@lucia147852 a prejde to samé alebo?

betulinka1
23. sep 2024

Ako komu. Kamoska si dala spravit hormonálny profil, ked som jej povedala, ze nemat chut na sex rok od porodu nie je zrovna dobre pre udržanie manzelstva. Ze nech sa spamätá. Zistili jej predčasnú menopauzu. Nasadili jej HA a ze sa to výrazne zlepšilo a mava aj chut.

54tinka54
23. sep 2024

Kojis? Ak áno, môže to byť aj tým ovplyvnené.
Mne sa začala vracať chuť na sex tak pol roka po pôrode. Ešte by som možno trochu počkala a keď sa to nezlepší, skús si dať keď tak spraviť hormonálny profil.

autor
23. sep 2024

@54tinka54 práveže nie. Nekojim

54tinka54
23. sep 2024

Tak potom by som nečakala a išla by som to skonzultovat s gyn

svokrinjazykmonika
23. sep 2024

Mne to trvalo asi vyše roka.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
23. sep 2024

Ked nekojis, dobre spis... tak tazko radit, lebo tieto dva faktori vacsinou robia problem, ale inak? Nebojis sa dalsieho tehotenstva nejako podvedome? Ze preto vyblikavas, ze sex radsej nie?

tinka_1807
23. sep 2024

Mala som tu podobne. U mňa za tým boli tieto faktory: dojčenie a teda nizka hladina tých správnych hormónov. Trauma po ťažkom pôrode a následnom hojení a strach z ďalšieho tehotenstva.... Postupne sa to začalo zlepšovať cca po roku od pôrodu. Ale až asi po dvoch rokoch od pôrodu som mala viac sexuálneho apetítu a vedela si styk aj vychutnať.
Hlavne treba o Tom hovoriť s partnerom. Tie traumy som si musela trocha dostať zo seba. A postupne sa to potom začalo "liečiť" tým, ako som si liečila dušu 🙂

autor
23. sep 2024

@anjelicek26 keď tak nad tým uvažujem asi aj áno. Nam sa podarilo na prvý šup a nečakane. Nevravím tešíme sa obaja je to to najlepšie čo mi prišlo do života a teda aj nám. Celkovo mi nevyhovuje brat hormonalna antikoncepciu. Jednak mam beztak rozbite hormóny a je fakt zázrak ze sa nám podarilo. Keď som brala HAK bolo mi špatne, robili sa mi modriny po tele. Vysadila som ju. Potom sa nám podarilo. A teraz pred mesiacom som sa skoro zrútila. Už to tu veľa báb písalo ohľadom tých digi testov a mne tiež ukázal tehotenstvo. Myslela som si, že zosaliem. Našťastie to bola asi len zla sarza testov a teda tehu nie som. Ale zľakla som sa. Momentálne sme fungovali na pharmatex kreme. Muž vraví ze prerusovany styk a nemám sa čoho báť. Ale bojím sa. Celkovo nie som spokojná ani sama so sebou. Dosť som kvôli hormónov pribrala, neviem to schudnut, večer mam strašný hlad...snažím sa aj hýbať ale nestačí to. A neviem si predstaviť znovu otehotnieť, kila a ešte mat dve malé deti je sakra ťažké. A od toho incidentu s tým testom som sa asi blokla. 😞

anjelicek26
23. sep 2024

Tak vies pricinu... ak mozem poradit, zabehni na preventivku (stitna zlaza, vitamin B, zelezo, Dko skontrolovat, mozno aj cukor, ked mavas narazovy hlad a priberas...) ked to vsetko ok, dat vlozit spiralu, budes mat v hlave upratane, to je velmi spolahliva metoda a jemnucka hormonalna zataz, alebo si das nehormonalne teliesko... ale bezpecnejsie je to hormonalne alebo kombinovane... porom ta zacne sex zasa bavit, ked budes mat vysledok realne znovu "pod kontrolou" pretoze teraz mas nejako pocit, ze nemas a tak sa to proste neda uzivat a ani brat nejako pozitivne... pri 5 mesacnom babu uplne pochopitelne, ze nie si pripravena na dalsie z mnohych dovodov, len to musis muzovi poriadne pomenovat, ze to s nim nema boh vie kolko spolocneho, ze on chybu nerobi, len musite lepsie poriesit tu moznost otehotnenia... ze ta proste musi byt doslova niekde na nule, kym sa mozno o par rokov rozhodnete inak.

zobaka
23. sep 2024

Nieco ti zrejme blokuje serotonin a dopamin, si stastna? ja ked som bola taka nijaka, naordinovali mi dopamin v tbl a bola som ako stroj, taka chut, zial malo to kopec neziaducich ucinkov popri ziaducich, ze som to musela vysadit. Na prerusovany styk nedaj suhlas, najskor sa zadari zial tym, ktorí tehotentsvo absolutne nechcu, skus nieco aj na prekrvenie, zensen a pod.

autor
23. sep 2024

@anjelicek26 štítnu žľazu mam skontrolovanú, mam ju trochu zväčšenú. Dala mi užívať selén ale ze je to ešte v norme a nemusím mať lieky. Železo užívam tekuté lebo ho mam malo. Inak všetko zevraj OK. Teliesko, to ma moc neláka. Jednak som posraná a hypochonder z takýchto zákrok mam stres ... 😞

autor
23. sep 2024

@zobaka šťastná aj hej ale som nešťastná z tých pribratie kíl co som pribrala. Písala som vyššie. Celkovo, ja som nikdy šťastím nejako nesrsila, mam mierne úzkosti.

zobaka
23. sep 2024

myslela som si, uzkosti su presne prejavom nedostatku serotoninu a dopaminu, keby si si nasla cas na nejaky intenzivny trening, potrebujes tie hormony radosti, aby sa ti zacali tvorit

dadis
24. sep 2024

Zacni intenzivne cvicit - behat, tabata, hiit. Budes sa citit fyzicky i psychicky lepsie.

glade22
24. sep 2024

Mám 5 detí a odkedy som otehotnela s prvým, tak som cítila až odpor k všetkým intimnostiam 10 rokov 😀 kým najmladší nemal 2,5 roka. Potom som úplne cítila, že sa mi tie hormóny zase rozbehli. Tiež konečne som bola vyspatá a oddýchnutá.
Ja som ale aj teraz typ, že ma to ťahá len počas ovulácie, najhoršie je to počas lutealnej fázy, to až idem utiecť, keď sa ma muž dotkne. A keď dostanem menzes akoby utalo, už sa k nemu tulim. On ma už pozná 🙂 hneď po tejto zmene vie, že som už konečne dostala.

greywolf
24. sep 2024

,,Ja som sa snazila premoct a neslo to,, ako vyzeralo to snazenie? V duchu pomyslela na sex a povedala si ze ani dnes nesplnim jeho tuzbu po mne?

glade22
24. sep 2024

@greywolf mužovi je to ťažko pochopiť, ale ja som sa tiež niekedy snažila to vydržať (áno, doslova tak som to cítila, že musím to vydržať) a niekedy sa to podarilo. Ale boli dni, keď som mala pri každom muzovom dotyku chuť kričať od zúfalstva, kopať, hrýzť, brániť sa a utiecť. Sama by som nikdy nepovedala, že také niečo sa dá zažiť, ale vidíš...až takto sa so ženou môžu zahrávať hormóny, alebo teda ich nízka hladina.

iceberg
24. sep 2024

Unas riešime podobný problém ale u mojej to trvá už rok , gynekologicka tí čo povedala ? Bola si sa unej informovať , že nemáš chuť na sex po pôrode už polroka že či je všetko v poriadku keď ťa skontroluje ? A nemavas depresie náhodou ?

3petka
24. sep 2024

Sú to hormóny, chlap nepochopí. Treba mu vysvetliť nech trošku skúsi aj predohru a romantiku, nie hup hneď na to. Môžno by sa ti to aj začalo páčiť.

nevenka
24. sep 2024

@glade22 mam to podobne, najmladsia ma 1,5 roka...☹

karolinakr
24. sep 2024

tam velku ulohu zohrava priroda, pôrod, tehotenstvo, dojčenie..ono je to aj logicke, že pre matku je vyčerpavajuce rodit a kojiť zas a znova, len ako to riešiť s partnerom..uhmm...to nam priroda nepovedala