Ahojte baby idem sa k Vám doslova si idem vyliať srdce. Mam 29 rokov. Mala som 2 roky priateľa, vzťah fungoval až na pár vecí ale nebolo to nič vážne. Nečakane som otehotnela v roku 2022. Žiaľ prestal sa plod vyvíjať a musela som podstúpiť kyretaz. Naš vzťah odvtedy šiel dolu vodou, absolútne sme si už nevedeli nájsť k sebe cestu, skúšali sme ale nakoniec sme usúdili, ze najlepšie bude keď pôjdeme od seba. Tak sa aj stalo. Čas plynul a mne sa v hlave začali odohrávať katastrofické scenáre, že už budem sama dokonca života a keďže som podstúpila kyret začala som sa báť ci ešte niekedy budem môcť mať dieťa, či to stíham si vôbec niekoho nájsť , keďže zo všetkých strán počúvam ako je ťažko po 30tke otehotnieť. Tento strach mam doteraz, stále sa kontrolujem, kontrolujem si menštruačný cyklus , bombardujem gynekológa ci je všetko v poriadku. Už som zúfalá. Bojím sa, že zostanem sama a bezdetna . Vždy som chcela muža a založiť si rodinu a čas plynie.
Nic nie je nemozne a mozem ti povedat, ze aj po 30tke mozes mat zdrave dieta. Nezufaj, ved to je to najhorsie, co clovek moze spravit. Verim ti, ze mas z toho strach, ale ak budes mysliet takto, tak si absolutne nijako nepomozes. Moze to zniet ako klise, ale ja si aj tak myslim, ze si zle veci mozes privolat.
Chodím pravidelne na prehliadky, už mi aj gynekolog povedal, že je všetko v poriadku. Aj telo sa mi po kyretazi zotavilo super. Len tie blbé a vtierave myšlienky.
@vikus17489
Venuj sa sebe a koníčkom, čítaj., nenechaj hlavy nech zbytocne premýšľa. Všetko bude dobre.
Najdes ineho a cas mas. Nepanikar. Ja som tiez mala kyret skrz molarne tehu v 27 rokoch, v 30tke sme sa rozisli, jednym z dovodov bolo pre neho to, ze ma povazoval za neschopnu donosit dieta. V 31 som si nasla muza a potom sme 3 roky cakali s tym, ze pocat dieta. Zas nechces tlacit kazdeho po mesiaci vztahu do toho, ze podme robit babatko. Dali sme cas vztahu a aj dietatu. A co z toho? Vyslo to v 34 na prvy pokus. Takze zjavne chyba nebola vo mne. Mame zdraveho syna a zvazujeme este druhe. Rodila som v 35. Ja len, ze vobec nemaj paniku a myslienky, ze si v neporiadku. Lebo mozes byt zdrava a iba to s nim nejak nevyslo. Mozno dobre, ze si sa netrapila viac a nesli ste to dalej tahat.
nie je to zdrave to co si robis a navyse aj keby si si niekoho nasla (o com kusok pochybujem, ked nie si v psychickej pohode), tak ani potom nebude najlepsi napad riesit len cyklu, dieta a pod.
ono zial ani nevies kolko ludi v tvojom okoli ma a riesi podobne problemy aj v mladsom veku a napokon po 30tke uplne bez problemov otehotenie, pripadne nie uplne bez problemov, to ale budes riesit, ked to nastane
teraz by pre mna bola priorita dat sa dokopy 🤷♀️ drz sa!
Daj si zamraziť vajíčka ... Dokonca mrazené vajíčka majú lepšiu kvalitu, pretože telo síce starne, ale vajíčka zostanú v top kvalite ... A kebyže mám tento rozum, spravím to už dávno ... ja som mala menštruáciu, ako hodinky aj ovuláciu podstupila som dokonca 2x kyret, kvoli operáciam, kde bol nutný a gynekolog mi tvrdil, že som v poriadku a prišla som do CAR a už mi zlyhávali vaječníky ... Gynekológ sa týmto vrámci preventívky nezaobera ... Daj si spraviť hormonálny profil
Vas vztah nebol moc pevný ked ste toto nezvládli, aj ked jw to ťažká skúška. Deti budes mat habadej, si mladá a zdravá, telo sa vie zotaviť, je to dokonalý nástroj. Ja som si nasla muza po 38, najdes aj ty. Nečítaj bludy po internetoch a nepočúvaj ostatných. Tehotna budes este, to je sprostosť ze potom je to tazsie, to sa len tak hovorí a straší any si zeny kupovali vitamíny a aby sa spolocnost udržiavala v strachu, je to cielene. Dokiaľ mas kramy, tehotna mozes byt. A vyhľadaj psyhciatra, lebo toto co mas, tie vtierave myšlienky to uz je na úzkosť. Potom uz nastupujú reálne depresie, este je cas to zvrátiť menej škodlivými liekmi. Vela šťastia. A najdes urcite, len sa prestaň báť a makaj na sebe, nie si prvá ani posledna co mala tento problem..
No potrat byva velka skuska pre vztah.. bud ho dvaja ustoja alebo nie...urcite nezufaj, este sa podari..babatko mozes mat v klude aj ked budes mat 35-40 a ked lekarka hovori ze je vsetko ok nepanikar..venuj sa svojim hobby, cestuj, sportuj..bude to ok 🙂
a preco isiel vztah dolu vodou? kvoli tomu potratu, ci to s tym nesuviselo?
Po 2 rokoch znamosti uz tehotna a nepodarilo sa. To naozaj nebola znamost, za ktorou by si musela plakat. Mas 29. Na deti mas do 40tky casu dost. To neznamena, ze mas cakat na partnera do 38. Stretavaj sa, randi, spoznavaj,... co najskor, aby ste mali cas par rokov spolu byvat, riesit spolocne problemy, pocestovat spolu nieco,... a netlacila si na neho uz o pol roka s dietatom.
Uprimne, preto to tak aj dopadlo s tym predtym. 2 roky niekoho poznat, je na spolocne dieta malo, hned pri prvom probleme ta hodil cez palubu.
to kto ti preboha povedal, ze po 30-tke je tazke otehotniet? To mozno platilo pred 100 rokmi, kedy zeny zomierali ako 50-tnicky, zrobene, znicene. Dnes je uplne bezne, ak zena porodi svoje prve dieta po 40-tke, ja takych poznam vela.
Uplne ta chapem, ja som v 29-30 rokoch zazila 2 spontanne potraty s kyretom, psychika na dne, nedarilo sa otehotniet, strach ze nebudem mat nikdy deti a pod, potom som nakoniec po 3.rokoch konecne otehotnela , tehotenstvo rizikove, komplikovane, proste hroza. Nasledujucich par rokov som na druhe dieta nemala ani pomyslenie, muz ma prehovoril ze nech to skusime a z jedneho razu som otehotnela, ani neviem ako. Ale doteraz si pamatam, aka som bola vtedy zufala, ako to neprospelo nasmu vztahu, dokonca az tak, ze moj muz rozmyslal, ci vobec chce som mnou zit...
No ak ste toto neustáli tak ten vzťah nebol pevný, ber to tak, že to nebol ten pravý.. ten ešte len príde a s ním aj založenie rodinky.
Netlač ale na pílu, prišla si o dieťatko aj o vzťah, daj si čas, venuj sa sama sebe… ak ti lekár tvrdí že si v poriadku tak nestresuj, pripadne ak sa nevieš toho strachu zbaviť, pouvažuj o zmrazení vajíčok..
Ja som prvýkrát otehotnela v 36-tehotenstvo skončilo MA, podstúpila som kyretaz
O pol roka som otehotnela znovu, bezproblémové tehotenstvo, syn má 2,5 roka.
Keď mal 10 mesiacov, nasledovalo ďalšie tehotenstve a dcéra má 10 mesiacov.
v prvom rade by si sa mala skludnit, najst v sebe samej pokoj lebo toto aj cez pismena na mna prenieslo taku netrpezlivost az uzkost, ze tlacis az moc na pilu. a potom sa lahko stane, ze zo zufalstva ostanes tehotna zase s niekym kto sa pritrafil, ale uz nebol cas cakat na niekoho lepsieho. potratila som 2x a s muzom nas to velmi zblizilo, podrzali sme sa a dnes viem, ze prisli neskor ovela vacsie skusky vztahu ako kyret. takze ak ste toto ako partneri nezvladli, tak je asi aj dobre. kamoska vyberala dlho, teraz ma 38, otehotnela hned ako sa s frajerom rozhodla a planuju svadbu. takze nemas preco stresovat. a ak mas obavy, tak si nechaj zamrazit vlastne vajicka, len pre istotu
Skús psychológa. Osobnú skúsenosť nemám, ale mám v okolí veľa žien, čo mali kyretáž (niektoré viackrát) a VŠETKY mali po nej 1-2 deti a mali viac ako 30 rokov.
Ahoj, ja by som to na Tvojom mieste nesilila, neupínala sa iba na tú jedinú myšlienku a nehrabala sa v tých negatívnych pocitoch dookola. Skús si nájsť iné záujmy, koníčky, aktivity a keď to budeš najmenej čakať, všetko príde...aj správny muž, aj dieťa, všetko. A neviem, ja by som teda za psychológom nebehala, tiež mi to príde ako taká móda, utekať tam hneď s každým problémom, každý sme sebe sami tým najlepším psychológom (pokiaľ sa teda fakt nejedná o akútnu situáciu)...
radšej sama ako s nejakým baranom s ktorým si nemáš čo povedať...
Nechápem čo je na tom tak zlé zostať sama... za mňa úplne v pohode...
Na upokojenie pre teba: Moja svagrina bola tehotna 4x, vsetky 4 tehotenstva im vysli na prvy alebo druhy sup. My sme sa zacali snazit o babo, ked som mala 27, trvalo nam to 15 mesiacov. 2.raz som otehotnela v 30ke na 1.pokus. Takze nezavisi to len od veku. Stres ti k tomu neprida...
Nezvládli ste rozchod. Mali ste v hlave presný “scenár”, čo a ako pôjde. Zmenilo sa to a vaše psyché to nevie prijať. Skúste sa zaoberať nejakými koníčkami, najlepšie športom. Beh, tanec, rôzne tie moderné cvičenia.
Ja som len v 28 stretla mojho muza. 13 rokov sme boli bez deti, v 41 rodila, cize nech si ludia tie reci strcia niekam. . Ano, je to extrem, ale dalsi je ten tvoj. Ake myslienky mas, takych ludi pritahujes. A bohuzial s tym nastavenim ako mas fakt nikoho nestretnes.
rodila som mesiac pred 40, otehotnela som prirodzene (ale tiez az na druhy pokus sa podarilo, prve bolo MA a kyret) a trvalo to pokazde 9m kym som otehotnela. ono sa to da, nie je to ze teraz urcite po 30 budes mat problem. vela zien ma problem aj pred 30, takze tam treba viac faktorov.
Veď sám a bezdetný je to najlepšie čo môže byť. Ja sa skôr bojím práve toho že mať deti a manželstvo. Mne keby sa toto stalo tak sa teším že chvalabohu aspoň už bude pokoj.
Ja som sa tiez v 30 tke rozisla s ex po 3 rokoch. Ked som sa z toho konecne dostala, povedala som si, ze si budem uzivat zivot a zarabat, ked uz nemam teda vztah. Uzivat rozumej, wellnes vikend aj sama, ci dovolenky. A ked som si urobila seriozny plan 😂 strettla som tetaz iz mojho mm. A tak isto sa mi to stalo aj po prvom rozchode. Pevne rozhodnuta a planov presnych kopec. A bum.
Kyret som sice nemala ale bola som odhodlana ist aj bez partnera do spermobanky 😏 teda pikial by som do 35 nemala partnera 😁 A to uplne seriozne.
Neboj sa. Sú aj horšie prípady. Poriadne sa vyplac a chod von s kamoškou.