Partner stále spí

kimberley123
15. aug 2022

Ahojte,chcem sa opýtať ako sú na tom vaše polovičky.Partner stále pracuje má fyzicky náročnú prácu no poviem že si aj môže kus za to sám,privela si berie práce na seba,je živnostník pracuje na stavbe.Ja pracujem tiež tak isto prídem domov vyčerpaná z práce,a vela krát zaspím ihneď.No cca už 2 roky nerobí nič iné že už o 19h spí proste chodí domov na totálku vyšťavený.Ja kým prídem z práce on už spí.
Za jedno ma velmi trápi že tak veĺa pracuje a ani si neoddýchne a za druhé ani niesme vôbec spolu.Ja sa cítim byť osamelá.Už sme to riešili mnoho krát.Jediné čo mi vie na to povedať je to že on musí pretože si musí zaistiť prácu, to chápem všetko, no vyzerá to úplne tak že na prvé miesto dáva robotu potom mňa.Kolegovia aj známi sa z neho smejú že je vorkoholik.

zmrzlinka2021
15. aug 2022

@kimberley123 kedy ráno vstáva? Koľko hodín pracuje?

kimberley123
autor
15. aug 2022

@zmrzlinka2021 vstáva o 6:20, 6:30
Pracuje aj do 19h vela krát,niekedy do 17h
Je to rôzne

suge
15. aug 2022

@kimberley123 A plánujete do budúcna aj niečo viac ako pracovať a spať?

podmostom
15. aug 2022

@kimberley123 to spi 11 hodín? To je divné, to asi zdravý moc nebude. A co víkendy, aj vtedy pracuje? A mate deti?

anjelicek26
15. aug 2022

Ani pri silnej unave 11h dospely clovek nespava... tam uz ide na rezervu, telo neregeneruje poriadne, podla mna workoholik, burn out, dopln vhodne...ono sa mu to zosype z jedneho dna na druhy ako comcek s karat ta psychika... pracujete obaja, na jeho peniazoch teda nie ste cisto zavisly, nech si hlada inu pracu! Doslova takto... a nie, to co robi neni jedina moznost zarobku na svete a nie svet sa nezruti bez neho, ked bude robit nieco ine...

kimberley123
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kimberley123
autor
15. aug 2022

@podmostom víkend je sem tam doma,no keď ja som v práci to zase niesom doma ja, a takto dookola.Nie deti nemáme ešte.

kimberley123
autor
15. aug 2022

@anjelicek26 máte úplnú pravdu lenže on je závislý na tej práci vidí za sebou úspech či už finančný a aj to keď niečo dokončia ako stavbu má z toho dobrý pocit akú prácu odviedol.

jana_eyre_2
15. aug 2022

A železo má vporiadku? Bol.na preventívke?

kimberley123
autor
15. aug 2022

@jana_eyre_2 odbery má v poriadku.Podla mna je to fyzická vyčerpanosť.

januarova
15. aug 2022

@kimberley123 a čo robí? Murár, niečo podobné?
To sa inak nečudujem, ak takto robí dlhodobo fyzicky, tak je fakt unavený. Máva aspon v lete dovolenku? Alebo v zime? Mal by zvoľniť tempo, lebo vyhori a skončí na invalidnom dôchodku...

anjelicek26
15. aug 2022

Nad detmi ani neuvazuj, ked nehodla toto zmenit. Budes na vsetko uplne sama a deti si otca vobec neuziju. Uspechy su vec jedna, ale zivot mu uteka medzi prstami...praca je na to, aby nas zivila - a nie bola cely nas zivot...

podmostom
15. aug 2022

@kimberley123 tam to si dobre rozmysli či chceš s nim stráviť život. To ja s mojim mužom sme celkom dosť spolu a to máme dve deti. Je prepnuty ten tvoj muž úplne. Ale je divné ze toľko spi, aj ak má fyzicky náročnú prácu. Veď niektoré mamičky tu spavaju 5 hodín a makaju celý deň. Mal by ísť k lekárovi. A to ani nespavate spolu, nejaké výlety, aspoň spoločné pozeranie TV? No ja by som ho postavila pred hotovú vec. Ze by mi nevadilo ak by menej zarobil ale nech so mnou trávi čas. Nečudujem sa ti, že ťa to nebaví. Hlavne ty neklesaj na duchu, venuj sa sebe, svojím záľubám a neostávaj s nim ak sa kvôli tebe nedokáže zmeniť.

kimberley123
autor
15. aug 2022

@januarova áno všetko robí okolo stavbárčiny aj muruje a podobné veci.Mal teraz 2 týždne boli sme na dovolenke no ten tretí týždeň mal byť tiež doma ale už to nezvládol a išiel robiť na dom pretože aj staviame dom do toho chaosu.

kimberley123
autor
15. aug 2022

@podmostom verte mi že snažím sa,mám psíkov venujem sa im takže mi až tak smuto nieje,a samozrejme aj povinnosti doma plus práca.
Mám už pocit že žijeme kolotoč a nejdeme z neho von.

kaja0210
15. aug 2022

Nech si dá urobiť CT hlavy. Ako vážne 11 hodín spánku neveští nič dobré. Železo má síce v poriadku,ale krv mu neodhalí všetko... nestrašim ťa, osobná skúsenosť,preto píšem pre istotu to CT by som...😉

kimberley123
autor
15. aug 2022

@kaja0210 môže tam byť máte pravdu.Myslím si že nález bude:Error stratil rozum😅.Dosť často býva že sa v noci zobudí o 1 -2h nevie potom zaspať.

podmostom
15. aug 2022

@kimberley123 aha, takže niekedy cumi v noci do stropu namiesto spánku. Tak nemusí byť ešte chorý, ale závislý zrejme áno. A závislosť tiež treba liečiť. A dovolenku ste si aspoň užili spolu? Tam bol normálny, veselý?

kimberley123
autor
15. aug 2022

@podmostom áno dovolenka bola úplne super pri mori bol veselý a taký zrelaxovaný

podmostom
15. aug 2022

@kimberley123 hm, preto sa pýtam, lebo ze vyhoreni ľudia sa celkovo už nevedia z ničoho tešiť, tak to tiež nebude jeho prípad. No chce to vážny rozhovor, podľa mňa si neuvedomuje ako veľmi ti to vadí. Skús trvať na tom, aby s tebou trávil čas, aspoň hodinu denne, že takto ti to nedáva žiadny zmysel a nechceš a nebudeš tak žiť. Ak ťa má rád, mal by byť schopný urobiť nejaký kompromis.

dadka3450
15. aug 2022

@kimberley123 môj tiež robí na stavbe ale on je stavbyvedúci a to podotýkam že pracuje v Zahraničí celé týždne aj víkendy a robí od 07mej do 19tej a neikedy kratšie a nejde dlhsie, ale není možné že by toľko spal však to v poriadku nie je aspoň ja si myslím. On spí 7-8 hodín a celý deň dokáže fungovať. Zase musis chápať že je to náročná robota hlavne ak majú rozrobené rôzne projekty no všade je to inak. Je to fyzicky ale psychicky náročné. Keď tak dlho spí možno má nejaký zdravotný problém alebo neviem. Treba zistiť či sa niečo nedeje.

kimberley123
autor
15. aug 2022

@podmostom tak zase nieje to nonstop že by len spal sme jasné spolu.no dosť často v týždni sa stáva že už skoro spí.Už sme to debatovali vela krát a neviem mu dať zápalky medzi oči.Nič už asi nenarobím,buď si to uvedomí a zmení to alebo to ochladne medzi nami.

zmrzlinka2021
15. aug 2022

@kimberley123 strašne veľa pracuje, treba ubrat

kimberley123
autor
15. aug 2022

@dadka3450 áno máte pravdu aj psychika vela urobí to nehovorím o telefonátoch horúca linka aj doma.

mimi1237
15. aug 2022

@kimberley123 vobec nevadí ze tu prácu robí a asi ho to aj baví ked ma dobrý pocit s dokončenej prace, ja by som mu tu nebrala a nechcela po nom zmeniť prácu, dnes veľa ľudí robí niečo čo ich ani nebaví. Porozpravaj sa s nim ,ale či by nebolo lepšie pracovať menej, proste ubrat z prace a pridať trávenie času doma, z tebov ,oddýchnuť, vypnúť. To že je unavený sa vôbec nedivím.

euka210
15. aug 2022

@kimberley123 aj moj robi fyzicky, zvara, 8h a vecer o 20h uz ide spat...rano vstava o 4.30. Ma aj poobednu, tam robi do 22h. A doma okolo domu a zahrada, zvietata, drevo...kopec chlapskej prace. Davno by vymenil pracu, lenze z tejto nas uzivi.
Musi si Tvoj zmenit priority, ze nie je vsetko len o praci. Pokial nie je financna tiesen, tak nech menej pracuje...lebo sa rychlo znici.
Moj mal na jar, kedy bola praca aj senom, v noci zimnicu...az tu som potom zistila, ze to mal z vycerpania, lebo nic ine som nenasla.

doriiis
16. aug 2022

Vela spanku moze byt znamenim aj depresie.

jerrz
16. aug 2022

@anjelicek26 Veľmi dobre si to napísala!

marcela64
16. aug 2022

Takto sa nedá dlhodobo fungovať, to akože bez debaty, môj otec jedného času takto fungoval, až raz proste syndróm vyhorenia a skončilo to tak, že sa to podpísalo aj na psychike, aj na fyzickom stave, s prácou musel prestať, dlho pn a kým opäť začal normálne fungovať, tak to trvalo.

kvetinka75
16. aug 2022

@anjelicek26 môj muž tiež toľko spí. Fyzicky robí príde zničený domov, pospí si 1-2 hod a o 9 hod ide znova spať a spí do 6 hod.