Viete mi prosím poradiť ako to mám chápať ? Posledného pol roka sa mi idú zblázniť hormóny a mám obrovskú túžbu mať dieťa. Stále som s tým partnera podpichovala a nakoniec sme mali aj debatu o tom, on sa vyjadril, že ešte nechce deti. To všetko je normálne rozumiem, ale na moje ďalšie otázky typu, kedy si myslíš, že by to bolo vhodné mi nevedel odpovedať. Viem, že chlapi to majú inak, ale ak by si mnou chcel niekedy založiť rodinu nevyjadril by sa inak? Čakala by som hocijakú odpoveď, keď postavíme dom, o dva tri roky napríklad, keď budeme lepšie zarábať proste čokoľvek, ale on mi nevedel dať odpoveď. Myslíte, že raz na to bude mať odpoveď?
Koľko máte rokov?
Momentálne 26, sme spolu od 19-tich rokov, ja som nikdy nerozmýšľala či chcem deti a keď sme sa tak bavili, že tak do 30-tky keď už by sme raz mali mať deti asi. Len som nečakala, že sa mi takto zbláznila hormóny. Dá sa toho zbaviť?
Ahoj, rozhodnutie mat dieta by nemalo byt na zaklade zblaznenych hormonov. Malo by to byt najma rozhodnutie rozumu. Zijete spolu? Mate vytvorene podmienky na prichod dietata?Rozpravali ste sa o tom, ako vnimate vas vztah? Ratate spolu navzajom do buducnosti?
A za manzelku ta chce? Mozno tam je ta odpoved.
" Dá sa toho zbaviť?"
Mozno by mohlo pomoct presmerovat myslienky. Zacat robit karieru, alebo zamerat sa na nieco dlhodobejsie, co si vyzaduje tvoj cas a ma pre teba prinos (robi ti radost). To by ta mohlo na cas odviest od potreby mat dieta teraz hned. Lebo to budes chciet najprv dokoncit.
A vopred vybratu odpoved od neho si cakala, alebo si si jej znenie (moznosti, co odpovie) vopred prisposobila sebe a tomu, co ty chces. Vsimni si, ze mala byt taka, aby ti vlastne davala odpoved ano.
Preto si jeho reakciou sklamana.
Ja ti poviem podľa svojho chlapa: keby som čakala na to, ze povie, že chce dieťa tak nemáme žiadne.
Oznámila som.zd antikoncepciu neberiem, keď sa podarí sa podarí, po tom co mi odprisahaval ze deti chce ale nie HNed ani nevie kedy..... (som s nim od 20tky, dcéra sa nám narodila po 7rokoch...)
Popravde s dnešným rozumom vidím, veci inak trosku, aj. Iných oblastiach je takýto "nevyjadri sa". Ten vzťah by sa nikde nepohol bez mojej aktivity. Vrátiť čas o 20r späť utekám kade ľahšie:D proste za toľko rokov sa veci musia niekde pohnúť.. svadba, deti, rodina... plán.. žiadny dom a byt na tom nič nemenia.
No, bohužiaľ, máloktorý chlap v dnešnej dobe chce mať dieťa už v 26 rokoch, na muža je to proste ešte skoro. Teraz mi tu budú písať všetky, ktoré mali deti s mladším chlapom, že je to blbosť, takže by som chcela zdôrazniť, že to neplatí pre všetkých. Ale pre väčšinu určite áno.
Hmm..moj tiez medzi 26/27 sa hladal a rozhodoval. A potom som prisla ja a o 3r deti.
Tiež mam 27 a ešte nechcem deti a presne túto istú odpoveď by dostal môj partner. Proste sa upokoj. Hlavne nemaj dieťa lebo teraz si si zmyslela.
Narodením dieťaťa sa zmení celý váš vzťah a život ktorý poznáte, nie každý je ochotný to meniť kvoli "poblaznenym hormonom".
Máte vôbec dobrú prácu? Vlastné byvanie? (lebo do podnajmu ťa s dieťaťom nikto nebude chcieť zobrať).
Očividne priateľ chce ešte možno niečo zažiť iné... cestovať, buduje kariéru...
Narodením dieťaťa to už bude dlhé roky o inom a zmenia sa vam priority.
Ja som si tieto veci ujasnila s priateľom a komunikovala s ním otvorene. Obaja si chceme užívať ešte život inak, deti prídu potom keď už nás nebude baviť to ostatné...
Hlavne ho do ničoho netlač, lebo vynútené dieťa je to najhoršie... potom sa nebude zapájať do výchovy, budete sa len hádať lebo sa zmení prakticky všetko vo vašom živote, budete unavení atd... a šťastná nebudeš
Si si 100% ista, ze chce este teba a nie ste spolu len zo zvyku alebo sa Patri? Stavate uz dom alebo Mate vlastne byvanie? Ako ste na tom pracovne? Si zabezpecena natolko aby si prezila aj ako slobodna mama…keby to nahodou nevyslo? Ak na vsetko od povies ano pocuvat svoje hormony… inac pocuvaj rozum a netlac na pilu. Deti mozes mat aj za 2-3 roky … este mas daleko k tomu aby Ti usiel vlak
Môj vždy na všetko povedal ze o 5 rokov 😀 Zacali sme spolu chodit ked mal on 20, ja 18. My sme však boli tradiční na dnešnú dobu-brali sme sa po 8 rokoch chodenia, potom sme postavili dom a dcérka sa nám narodila po 11 rokoch. Keby bolo na mne tak mam deti už v 25 ale som s odstupom času rada ze ma manžel krotil a postupne si všetko vybudovali, aj sme niečo zarobili, v práci získali prax, precestovali sme niečo, užili sme si sami seba a neušlo nám nič. V dnešnej dobe mi príde 26 rokov na to aby mal chlap deti malo.
No jedno je zbláznenie hormónov a jedno jeho neurčitosť. Ani jedno nie je dobre. Mali by ste sa o tom seriózne porozprávať. Musíte chcieť obaja, lebo to inak nemá význam. Takže hormóny by šefom byť nemali v tomto. Ale zasa aj on by mohol vedieť ako si predstavuje váš spoločný život a načasovanie rodičovstva. Nie že budeš čakať roky a potom z neho vypadne, že on by asi ani tie deti nechcel vôbec. Tu ide o spoločné hodnoty vo vzťahu a tie sú dôležité.
@anketkarka toto ma práve zarazilo na tom, že sa vlastne nevyjadril. Bojím sa toho, že s ním budem ešte pár rokov a zistím, že som "stratila" čas, lebo on stále nebude chcieť rodinu.
Podľa mňa sa len nechce hrnúť do dieťaťa. Nie je pripravený . A tiež nemám rada otázky že "kedy to budeš vedieť". lebo ak by ti povedal že "o rok", tak mu skutočne o ten rok nedáš dýchať .
To, že teraz nechce dieťa neznamená že ho nebude chcieť o pol roka.
Ako ste mali túto otázku vyriešenú na začiatku vzťahu?